• PetrSMS

    Ahoj všem…

    Na svém kole Specialized Crave 2015 se mi povedlo poškodit přesmykač Sram X5 2×10 horní objímka / dual pull (mám horní tah), který je již asi definitivně nesehnatelný… :-( Byl mi doporučen Shimano Deore FD-M618 High Clamp Dual-Pull 2×10. Po jeho instalaci jsme však zjistili, že na malém převodníku začíná řetěz škrtat o konec vodítka a to asi od čtvrtého nejmenšího pastorku níže…Původní přesmyk to nedělal. Zkoumáním jsme zjistili, že šíře na konci vodítka je +/- 10mm, kdežto původní má šíři 12,7mm. Patrně toto je ten oný problém… (?)

    Tedy aktuálně vidím jediné možné východisko vrátit nějaký SRAM přesmykač (už jen kvůli SRAM klikám).

    A teď to nejzajímavější… originální sestava je:

    kazeta SRAM PG1030 11–36 zubů

    kliky Custom SRAM S1255 36/22 zubů

    řetěz SRAM PC1031

    přesmykač SRAM X5 2×10

    přehazovačka Shimano Deore Shadow Plus

    řazení Shimano Deore RapidFire Plus SL-M610

    Tedy se jedná o kombinaci Shimano/Sram… Dočetl jsem se, že kombinace Shimano řazení je ok, pakliže se jedná o Sram převodník, u přehazovačky musí být dodrženo Shimano/Shimano. Tedy ok, to je dodrženo a proto to i 12500km fungovalo :-)

    Jéééénže nevím, jestli se za poslední roky něco nezměnilo a jestli nové Sram přesmykače s technologií Exact Actuation jsou stále použitelné se Shimano řazením (konkrétně tím mým :-) ).

    Našel jsem dokument „Sram Compatibility Map 2021“ ze kterého jsem zjistil, že pro mou kombinaci zubů na kazetě a klikách je vhodný převodník Sram GX (v mém případě konkrétně 00.7618.144.003­. Jenže ten má u sebe uvedeno právě onu vlastnost Exact Actuation a já si tak nejsem jist, jestli bude kompatibilní se stávajícím řazením… :-(

    Je zde někdo, kdo podobnou situaci řešil? Předem děkuji za odpověď. Petr

    0 0
    • PetrSMS  

      Ještě jednou ahoj. tak mám vyřešeno. Téma asi nechám, kdyby někdo někdy řešil. Díky jedné zdejší dobré duši jsem sehnal odpovídající verzi Sram GX a s uvedeným řazením funguje bezvadně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.