• Jenda

    Nemate nekdo zkusenosti s timhle smykem ( www.kupkolo.cz/…kac-Sram-X.7 ) hledam nejakou alternativu k shimanu topswingu (downswing na kolo bohuzel nenarvu) Hlavne by me zajimalo jestli ma objimku ve stejne urovni jako shimano a silnejsi pruzinu (jako mel treba stary 7.0)

    0 0
    • Alty  

      Tah: horní i spodní Průměr: 31,8 / 34,9 mm Barva: černá, stříbrná Váha: 170g Skus ještě zvážit koupi x-genu, o kilo dražší, kompatibilní je určitě, ale víc vydrží.

      0 0
    • helmen  

      To Alty & silnicar: Downswing tam nenarve, jak pise, u novyho ramu jsem mel stejny problem a zanovni x-gen musel jit do sveta. To Jenda: X-7 s objimkou dole mam. Sice ma vuli uz z vyroby, ale zatim funguje jak ma… a hlavne to neni shimano ;-)

      0 0
      • silnicar  

        jo jsem to přehlédl s tím topswingem. X.7 je topswing dle fotky a je to celkem novinka (starý X-gen byl dobrý, nahradil ho model X.9) X.7 smyk www.sram.com/…railleur.php

        0 0
      • Jenda  

        no a jak je to se silou pruziny ve srovnani se shimanem? prijde mi ze u shimana je pruzina cim dal slabsi a silnejsi pruzina je jediny duvod proc bych ho kupoval. (starej 7.0 ji mel silnou jedna basen)

        0 0
      • Alty  

        x-gen tam nemůže dát Topswing? Ja se na to chystal na jaro.

        0 0
        • libird  

          možná blbej dotaz, ale je můj první tady.:-) měnil jsem topswing alivio za sram, ale taky mi nešel na rám, tak jsem ho vyměnil v kšeftu za xt, kterej tam padl jak měl, ale nastal jinej problém, na největší tác mi řachtí řetěz právě o ten přesmyk (stačilo by vychýlit převodník cca o 2 mm od rámu), jedná se o nekompatibilitu alivio převodník/přesmyk xt nebo o levý ruce při montáži středový osy? Dorazy na přesmyku jsem nastavil..:-)

          0 0
          • vlk  

            nejsem si jist, zda jsem to dobře pochopil-pokud ti ale chytá řetěz na nevětším tácu u přesmyk na straně směrem k rámu, tak stačí dotáhnout přece horní doraz, který nedovolí přesmyku na největším tácu jít tak moc od rámu.

            0 0
            • libird  

              právěže na straně od rámu při nejtěžších převodech a to vodítko přesmyku už víc vychýlit od rámu nelze, připisuju to buď otočení středové osy při montáži nebo tím že to k sobě nejde, nevím kolo uvidím až v pátek, tak jsem chtěl pochytit rozumy..:-)

              0 0
              • vlk  

                jj už chápu-nejčastější problém, někteří jej řeší tak, že vyhnou o něco více vodítko smyku

                Teoreticky to jde vyřešit i tak, že se na páce uchytí to lanko blíže ke středu na němž se otáčí. Obecně se často stává, že na alivka a nižší sady klik moc dobře nepasují smyky od lx nahoru.

                0 0
                • libird  

                  díky za radu, použiju tedy hrubou sílu…:-) nebo ještě vyzkoušet delší osu…

                  0 0
                  • vlk  

                    Píšeš delší osu-ale vždyť před chvílí si psal, že to chytá na té vnější straně smyku-tedy spíše kratší-ale nevím co by jsi si tím pomohl. Stejně bys musel smyk přeštělovat, tak, aby ti pasoval na prostřední převodní-takže bys zase trochu přitáhl na řazení to lanko a zase by ti to nevycházelo-i když těžko říct-dráha asi nebude vždy přímo úměrná.

                    0 0
                    • libird  

                      jo sorry, kratší… no jen doufám, že to nějak vyšteluju a koupí xt si nezadělal spíš na problémy..:)

                      0 0
    • mar_tin1  

      ja som prave ten novy x7 nekupil, bal som sa, ze to na idriva nedam… ta objimka je na lavej strane mozno dost nizko, ale na pravej je zvysena a myslim, ze by to na tom malom stlpiku idrivu nesedelo…

      0 0
    • Moreno008uk  

      Ahoj

      Ja mam na GT Sram X7..a jsem maximalne spokojeny..sice obcas musim nastavovat ale vydrzi hodne..mam zatim najeto jen 600km, ale ani raz jsem s tim nemel problem..

      Takze plne odporucam..

      Moreno

      0 0
      • TinkTink  

        Takovej blbej dotaz – kdyz napises, ze na tom mas 600km a obcas musis serizovat, nemel jsi s tim problem a jses s tim spokojeny – to Ti nevadi, ze na to musis sahat? Ja na presmyk nesaham vubec a pouze pokud o nem nevim, tak jsem s nim spokojeny :)

        0 0
    • mildante  

      Ahoj, mel bych dotaz ohledne serizeni presmyku, konkretne prave Sram X.7. Lze ten presmyk nejak seridit, aby o nej retez neskrtal na strane blize k ramu, pokud je prevod vzadu na prvnim (nejvetsim) pastorku a vepredu na strednim taliri? Chapu, ze pri extremnim prekrizeni retezu uz to nejde, ale tohle by jeste jit melo, ne?

      0 0
      • mildante  

        Mam to na tom strednim taliri stelovat take temi dorazy na presmykaci, nebo sroubem na razeni?

        0 0
    • ToM.K3  

      Ahoj,

      mám malý problém s přesmykačem Sram X7. Když chci řadit z největšího převodníku na střední, tak to často shodí ten řetěz až na nejmenší převodník, tudíž musím ještě zařadit zpět o 1 nahoru. Prostě chci řadit jen z 3 na 2, ale samo to spadne až na 1. Dělá to jen občas, jinak to řadí normálně.

      Na tom přesmyku jdou nastavit jen dorazy (H a L), ano ??

      Nebo by mohl být problém v řazení ?? To je taky Sram X7(3×9).

      Díky za pomoc

      0 0
      • Smazaný účet  

        nemas blbe nastavenou vysku smyku nebo rovnobeznost klece s prevodnikama? Mi tenhle smyk maka bez problemu..bude to rukama;)

        0 0
        • ToM.K3  

          Rovnoběžnost nastavím tak, že bych povolil ten 1 imbus a zkusil s tím mírně pootočit ? A pro změnu výšky musím taky pohnout celý přesmykačem, že ??

          Je tam totiž ještě takový gumový špunt, a ten když se sundá tak pod ním je díra se závitem (zítra do toho kouknu s baterkou). A nevím, jestli se tím např. nedá ovlivnit chování pružiny, ale to je asi blbost.

          Jinak to chodí v pohodě, dorazy jsou nastaveny dobře, nemá žádnou vůli v čepech, najeto cca 7tis km. Je to jen drobný problém, ale mám rád když při jízdě vše funguje jak má. :)

          0 0
          • Petr78  

            Ta zašpuntovaná díra se závitem je pro šroub, který drží konec lanka, když potřebuješ jeho opačný tah.

            Koukni, jestli je vodítko přesmykače rovnoběžné s převodníkama a jestli jeho spodní okraj je 1–3mm nad vrcholky zubů největšího převodníku.

            0 0
          • ToM.K3  

            Takže, trochu jsem s tím smykem pootočil (nebyl úplně rovnoběžně) a zároveň ho tak o 2mm posnul níže, dotáhnul imbus, znovu nastavil dorazy. Ale dělá to stále, tak nevím :( Třeba 5× to přeřadí dobře a při 6. pokusu to spadne až na nejmenší převodník.

            Ještě zkusím přeměřit jestli je mezi zubama a klecí ta mezera do 3mm, ale na pohled to vypadá jako dost těsně.

            A nemůže být problém v řazení teda ?? Když je to bez zátěže (není napnutý lanko) tak řazení chodí dobře, ale když se napne lanko (tahá za něj pružina v přesmyku), nastane ten problém. V tom přesmyku je jen pružina co tahá za lanko a řadí tak dolu, ale nějáká „zarážka“, která má zastavit ten její tah, aby řetěz zůstal na 2 převodníku, tak ta musí být v řazení, předpokládám.

            0 0
            • elbunda1  

              X7 mi dělá to samý, podle mě je to řazením.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Mně pomáhá podržet páčku řazení chvilku zatlačenou a pak rychle pustit…

              0 0
            • Vilém  

              Neni mi uplne jasny co ti to dela, ale kdyz ctu post nad sebou, tak si tu par lidi zminovalo, ze jim blbnou packy tim zpusobem, ze pri razeni z velke pily na stredni jim to preskoci rovnou na malou pilu a packa nezustane na stredni poloze. Pokud to dela toto, tak je to blbejma packama.

              0 0
              • ToM.K3  

                Přesně tak se to chová. A už jsem na to asi taky přišel, když se na tu páčku zatlačí palcem pod určitým úhlem (těžko se to vysvětluje, prostě když ji tlačím šikmo nahoru) tak to právě spadne až na nejmenší převodník. Ta páčka má trochu vakl.

                Problém je teda v řazení a je to asi neopravitelný :( Jedině vyměnit. Asi se prozatím smířím s tím, že to zkrátka občas spadne až dolů.

                Takže díky všem za pomoc. :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Mně pomáhá podržet páčku řazení chvilku zatlačenou a pak rychle pustit…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  vova se to tak, nebo to tak dela…spadne retez pricemz mas zarazenou prostredni pilu, nebo to rovnou preradi na malou pilu?

                  0 0
                  • ToM.K3  

                    …ze pri razeni z velke pily na stredni jim to preskoci rovnou na malou pilu a packa nezustane na stredni poloze. Pokud to dela toto, tak je to blbejma packama tohle je ten probém.

                    Nevím jak jinak to vysvětlit. Přesmykač je teda naprosto OK, a chyba je v řazení.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jo…chyba v razeni..

                      prostriknul bych to WDckem jestli neni jenom zatuhla zapadka..pokud by to nepomohlo, tak nove razeni…

                      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
    • sammy  

      Ahoj, koupil jsem SRAM X7 Down Swing se spodním i horním tahem, ale asi to nebyl nejlepší nápad, nemám návod k instalaci a na webu SRAM jsem to taky nenašel. iVelo návod mi tu moc nepomůže, páč netuším jak provlíct lanko, aby se přesmykač ovládal odspodu. Neporadili byste mi někdo jak na to u tohohle konkrétního kusu?

      0 0
      • Petr78  

        Nevím, jak přesně tvůj přesmyk vypadá, ale pokud má taky tuto plastovou vroubkovanou ucpávku, tak jí vyšroubuj a přendej do té díry šroub na upevnění konce lanka.

        0 0
      • Petr78  

        Anebo se můžeš inspirovat na tomto obrázku, pokud tvůj přesmyk vypadá jinak.

        0 0
    • Munky  

      Ahoj,

      mám dotaz ohledně přesmyku Sram X7.

      Hned po koupí sem si všimnul že vodítko řetězu u toho přesmyku je volné a kýve se. (Viz. obrázek)

      Byl sem ujištěn u prodejce, že je to tak v pořádku.

      Dnes mi ale v servisu (s kterým mám velmi dobré zkušenosti) řekli že ten přesmyk je nějakej jetej jako by opotřebovanej a že určitě to tak volné nemá být.

      Chci se tedy zeptat někoho kdo má X7 jak to má správně být?

      Dřív sem měl přesmyk Deore (který neměl takovou vůli a vůbec se nekývalo to vodítko řetězu) a všechno bylo absolutně v pořádku i po nějakých 3000 km. U X7 se mi už asi 3 krát stalo že se mi řetěz kousl mezi třetí a druhej tác při řazení dolů.

      Kolo mám cca měsíc a půl najeto nějakých 600 km.

      Dík moc za odpověď

      0 0
      • jopny  

        Mám X7 na dvouplacku a rozhodně se nic nekýve.

        0 0
        • Munky  

          Ok dik za odpoved.

          Jeste nekdo se zkusenosti s x7?

          Vice mene je mi to uz jasny ze mam nejakej vadnej kus ale nechce se me do reklamace.

          Ale nic jinyho me nezbude

          0 0
      • T(h)omik  

        Asi je to blbost, ale dnes jsem si všiml stejné vůle u své X5 a pomohlo dát na čepy kapku oleje. Samozřejmě to neodstranilo vůli, ale nějak to přestalo klepat a viklat se a všechno se zdá OK. Měl jsem najeto taky okolo 600 km, ale netuším, jestli se to povolilo časem, nebo jestli to bylo od začátku. Nedávno jsem kolo musel vzít wapkou od bahna z jedné drsnější projížďky a možná mělo vliv i tohle.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.