Koloběžka, jízda po městě - okruhy po parku

17 nepřečtených
  • simstriks

    Dobrý den,

    sháním koloběžku. Hlavní využití by byla asi rychlá přeprava po městě + když bych jí už měl, tak bych jí vzal a jel třeba do parku dát pár koleček, nebo malý výlet (5Km) max. Vůbec se v kolobkách nevyznám. Projel jsem tady podobné příspěvky, ale řešení jsem nenašel. Díval jsem se na skládací kolobky, ale někdo tady psal, že to je naprd a že aspoň trošku kvalitní stoji 5k. Můj strop by byl max 4k (pokud by byla nějaká dle vaších nazorů fakt lepší za 5k, pouvažoval bych).

    Moc děkuji za rady!!:).

    0 0
    • Bruca  

      v dané ceně asi K5 nebo K6

      http://www.kolobezka.com/shop/index.php?…

      http://priblizovadla.cz/…%93-recenze/

      yeddoo a podobným bych se vyhnul obloukem.

      pokud bys mohl ještě něco přišetřit, tak případně kostka nebo mibo

      0 0
    • vladaza  

      Za 4000 nic moc nekoupíš, pěkný přehled i s cenami je třeba zde http://www.kolobezky-pro-dospele.cz/…pro-dospele/, ale kolem těch 5000 už se dá něco koupit. Pokud nechceš s koloběžkou často cestovat MHD, tak bych skládací vynechal. Žádnou výhodu taky nevidím v malých 12" kolech – absence kvalitních ráfků, malý výběr plášťů. Tato by třeba mohla splnit Tvoje představy http://www.kostka-kolobka.eu/…ill-fun.html, je to základ, ale naprosto použitelný.

      0 0
      • simstriks  

        Ahoj,

        ted jsem byl ve městě a přesně tu HILL FUN jsem zkoušel a super se na tom jelo. Takže za tebe dobrá koupě, jo?

        0 0
        • vladaza  

          Za mě jo, ale jsem kapku ovlivněný tím, že na Kostkovi jezdím :-). Nicméně si myslím, že kolem 5000 je to dobrej kauf. Uvidíš, jestli Tě koloběh chytne. Pokud ne, tak kolobku s mírnou ztrátou prodáš.

          0 0
          • simstriks  

            A kolik si myslíš, že by na tom šlo ujet najednou pohodlně KM? Když se budeme bavit o malých výletech. Nebyl to sice primární důvod ke koupi, ale když už jsem polevil s cenových nároků, tak by mě zajímalo, zda by se na tom dalo v pohodě ujet třeba 30Km po cyklostezkách (asvalt, silnice) bez toho, abych byl zcela dead… do polí a hor s tím nepojedu :-)

            Díky.

            0 0
            • Vilém  

              Tak napoprve myslim, ze bys po 30km mrtvej byl:)

              0 0
              • vladaza  

                Jasně,chce to vyzkoušet, aby to člověk nepřepísk a od kolobrndy ho to neodradilo. Ale těch 10 km by měl na slušné koloběžce dát bez problémů i začátečník. Samozřejmě, pokud má nějakou kondičku.

                0 0
            • vladaza  

              Vezmu-li to podle sebe, tak 30 km není problém. Trošku musíš chytnout cvik, základ je pravidelné střídání odrazové nohy. Jinak se rychle unavíš. Výhodou je, že Kostka má široký nášlap, střídání není žádný velký problém, jen zvyk. Z mírnýho kopečka dáš nohy vedle sebe, vezeš se setrvačností a šetříš síly :-). Časem třeba koupíš lepší pláště, na tom základu asi nebudou nic extra. Mě to docela baví, protáhnu se líp jak na kole. A co tak sleduju /v Olomouci/, tak koloběžek oproti loňsku hodně přibylo. Lidi mají rádi změnu a pak…Jaký kolo koupíš za 5 tis.? Tady máš za ty prachy novej stroj se zárukou.

              0 0
              • simstriks  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
              • simstriks  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
              • simstriks  

                Kondicku myslim mám :-). Nešlo mi ani tak o kondicku, jako spíš na jak dlouhé výlety taková koloběžka s 20" a 16" koly je :-) jestli to není moc male na 20–30Km. Každopádně střídání odrazové nohy vychytam a snad to půjde :-) časem koupim lepší pláště i náboje :-)

                0 0
                • black.horse  

                  Mám Kostku Hill (20/16" kola) a venčím s tím psa, občas na rychlej nákup a sem tam se projedu trošku sportovněji jako doplňkovou aktivitu… 20km ujedeš v rovinatém terénu po nějakých cyklostezckách atd za hoďku a příjemně to protáhne nohy a je to zase trošku jiný druh zátěže… za mě cajk:-)

                  edit: mám 192cm, tu Hill máme s ženou na půl, kdybych si vybíral sám za sebe, vzal bych si větší Tour 26/20. Ta by byla lepší na sportovnější jízdu, ale zase maličko horší na proplétání skrz město. Je to o preferencích, takhle to je univerzálka a stačí to v klidu na všechny naše aktivity:-)

                  0 0
                  • vladaza  

                    U kolobky skladnost neřeším a mám kombinaci 28+20", v závodním nasazení jsou vidět i kombinace 28+28. Při běžné jízdě mám průměr kolem 18 km/hod, nad 20 jsem se ještě nedostal.

                    0 0
                    • simstriks  

                      Super, díky moc. Už je mám objednané a v pondělí budou :-) Něměl bys prosím ještě třeba typ (pokud možno konkrétní odkaz) na lepší náboje a pláště? Nevyznám se v tom. Jde mi o budoucí „upgrade“ :-) díky

                      PS: jedná se o Kostka HILL FUN

                      0 0
    • pocestny  

      Já jsem zrovna zastáncem těch kvalitnějších značkových. Ale jako sorry, ale na přepravu po městě doporučuji skládací modely. Když třeba během dne začne pršet, tak s nějakou fullsajz kostkou to do MHD ve špičce bude fakt super…

      Pracuju ve větším městě a co kolem vidím opravdu mnoho lidí na koloběžkách. Jezdí na tom různí lidi od obleku až po hipstery. A nikdo neřeší, jestli je to značkový model, nebo chrastící šmejd. Tak 99% má skládací. Ty skládačky s 150mm kolečky jedou rychle. S nafukovacími kolečky (Micro flex air) je to teda pomalejší, ale už je to schopné jet i v lese a ta deska fakt pruží, ale do města stačí tvrdé rychlejší kolečka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.