kolo a auto - Roomster nebo něco jiného

377 nepřečtených
  • lizar

    Zdarec bikeři, blíží se období kdy se bude muset koupit nové auto a vzhedem k mému koníčku přemýšlím o menším autě ale ještě nevím které by to mělo být. Rád jezdím na kole a rád bych auto, kam se pohodlně vlezou 2 kola a nejlépe do vnitř a nejhůře i na tu střechu. To by byla jedna varianta a samozřejmě to auto aby taky trochu jelo a i maličko vypadalo. Mám rád diesly o 77kw a víše což nový Roomster Scout taky je. Prosím napiše do čeho byste šli a do čeho ne.

    Anketa: Výběr z aut

    61x
    69%
    0 0
    • kesu  

      roomster je podle myho osklivej a hlavne je to silena splacanina,predni naprava z fobie a zadni ze stary oktavie a navic je drahej.Nez todle nebo golfa radsi uz oktavii..

      0 0
      • lizar  

        Hm tak ano ale já nemám rodinu jsem sám a nepotřebuju zas tak velké auto a zase platit tolik na víc no nevím spíš bych rád náké to auto meníš kam se dá dát pohodlně kola na marathony abych se mohl v klidu dopravit i na ty vzdálenejší u nás

        0 0
      • Kubiczech  

        Silena splacanina je uz dneska skoro kazdy „masove vyrabeny“ auto nebo ne? Hlavne, ze to funguje. Taky si myslim, ze je Roomster osklivej, ale ted jsem ho videl v bile barve a zalibil se. To same se zlutou Fabii.

        0 0
        • soc  

          U rumstra zalezi na barve vice nez u jinych aut. Nelibi se mi, ale v bile ujde…

          0 0
      • Lance  

        vidis a mi se roomster libi strasne moc a okmzite bych ho bral

        0 0
      • Volf  

        sice jsem golfovej, ale je pravda že Oktávka v kombíku by měla něco do sebe:-))

        0 0
    • Vilém  

      Resilo se to tu,ale roomstera pro kola moc nedoporucovali.

      0 0
    • grafik  

      asi bych vzal roomstera, kdyz ho potunis nozkoprofil. elektronama tak vypada gut, v tehle kategorii aut se da uvazovat i o berlingu – mame v praci, ale je to typicky „servisacky“ auto; dal bych prednost skodovce … nedavno jsem taky vybiral prostornejsi karu do ktere bych nacpal 2 kola + cestujici – vim ze je to velmi tezke – rozhodnuti je jen na tobe : )

      0 0
      • RADO77  

        Řeším taky tohle dilema a došel jsem k tomuhle: Ford S-max – ideál – finančně mimo dostřel Ford C-max nebo Mazda 5 uvidíme co seženu za dobré prachy (vždycky kupuju auto tak 1–2 roky staré – nechci vyhazovat prachy oknem)

        0 0
        • K2  

          Jako levnou variantu bych přihodil ještě (jeté) Mondeo (kombi nebo 5dv) – oba mají kufr jako kráva. V 5dv jsem odvezl dvě rozložené kola + 5 víkendových tašek + 5 lidí.

          0 0
      • rock  

        On přemýšlí o Scoutu, tedy pseudoterénní oplastované verzi. To přece NEJDE dát nízkoprofilové pneu na takové auto. Tedy jde, na tomhle nemocném světě se to dělá běžně, ale je to zoufalý alogismus …

        0 0
    • homat  

      Podívej se Peugeot 307SW. nabízí dobrou variabilitu díky vyndavacím sedadlům v druhé řadě a jejich možnosti přesunutí až do třetí řady. Možnost úpravy na 7 míst. Existuje držák na kola do zavazadlovýho prostoru. 110 PS je v obsahu 1,6 HDI a ve finále prosklená střecha při výletech za dobrodružstvím dodává cestování jiný rozměr.

      0 0
      • Jauda  

        Jako bývalý majitel 307SW 2.0 v benzínu můžu říct, že auto je krásné, ale pozor na elektriku a páčky pod volantem. S ESP stojí 13000,–. A FAP a hliník v 1.6HDI taky nebyl úplně košér. Bohužel…

        0 0
    • jjirka  

      Ahoj já mám Roostera 1,6 Style a jsem spokojenej. Dvě kola a dva lidi plus zavazadle úplně v pohodě, dvě kola a tři lidi taky dobrý. Na to abys dal dovnitř dvě kola musíš vyndat jednu sedačku. Já vozím i čtyři lidi jedno kolo a vyndávám tu prostřední sedačku. Tu tam vlastně už ani nevozím.

      0 0
    • GrametS  

      Mercedes-Benz Vito VW Sharan Ford Galaxy Seat Alhambra jakykoliv kombik (i sebevetsi) je prsote male vozidlo

      0 0
      • dieegoo  

        Pro jednoho člověka a 1 kolo kupovat minivan mi přijde trochu mimo…

        Jinak Roomster se mi líbí, zvlášť v té světle modré barvě a klidně bych ho bral :)

        0 0
        • karliner  

          Píše o dvou kolech, tudíž lze dovodit, že budou jezdit ve dvou ;-)

          0 0
          • JSt  

            a na to je roomster zbytecne velkej. tohle zkousne i stary twingo. :-))

            0 0
        • Lister  

          to nejsou minivany, ale přiměřeně malé auta :o)

          0 0
      • Otas_MTB  

        Mam starsi Alhambru (= Sharan) az pro 4 a 4 slozeny kola venitr. Jinak to Berlingo neni spatny (ale vazne spis nakladni…) Co Ford – dela neco velikostne pod Transitem ?

        0 0
      • Hajpi  

        To bych si dovolila odporovat! Renalut laguna combi je optimal! I 4 kola se vejdou! Otestovali jsme to!!!

        0 0
        • goofy  

          A jak to je z poruchovosti? Pac moc tem Renckum neverim a tatka ted chce kupovat Lagunu. Tak uvazuju, jak moc mu to vymlouvat (pac to auto se mi libi :-))

          0 0
        • Meesha  

          4 kola ale bez lidi ne? :-) To se mi tam este narvat nepodarilo. Ale tri si dokazu predstavit.

          0 0
          • Hajpi  

            No, je to diesel 1,9, r.v. 2003 a je v pohodě, máme ho půl roku a šlape jak hodinky. Od lidí, co ho mají taky jsem neslyšela žádnou hanu. Jinak skutečně 4 kola a 5 lidí, ale musí se rozhodit představce, … dá to trochů práce, ale co by se pro ekonomičnost neudělalo. Je to fakt super stroj. Má sice 5m na délku, ale jak je to široký, tak to sedí jak blázen. A lítat to taky umí. To pak ty lidi, co si řeknou rodinný vůz jede, jen koukaj!

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak máte zrovna asi jeden z mála dobrých kusů. Co jsem slyšel od známých,stará laguna ok,ale nová prý furt nějaké problemy. Já měl původně Megana v coupéčku a taky se na něm každou chvíli něco sr*lo.

              0 0
      • Malarki  

        to vito bych bral hnedka :-)

        0 0
      • AleZ80  

        Do Oktávky Combi hodim bika ( 17" ) aniž bych z něj musel sundavat kola…

        0 0
    • karliner  

      Za cenu novýho růmstra koupíš dobře zajetej Ford Galaxy.

      0 0
      • maajkee  

        To je pravda, ale z tý trojky Galaxy, Sharan, Alhambra bych bral Forda na posledním místě.

        ***** a proč reaguju na x let starej příspěvek, vždycky někdo vyhrabe sto let starý vlákno a to je matoucí :D

        0 0
    • Radek Broz  

      Pokud někdo viděl roomster zevnitř, zahlasovat pro něj prostě nemůže. Pohodlně to tam rozhodně nedáš, chce to něco ještě aspoň trochu většího.

      0 0
      • wroum  

        souhlas. roomster je malej a tvari se rozhodne vetsi nez ve skutecnosti je. jizdni vlastnosti sou ale hodne dobry.

        0 0
        • Radek Broz  

          To klidne bejt můžou, ale dělaj z toho bůhvíjaký MPV a i v reklamě maj kola rozložený, což má k dokonalosti daleko.

          0 0
    • McEAGLE  

      V současné době řešm stejný problém – tak 2 roky staré zachovalé silnější vozidlo, 2 kola a 2 lidi uvnitř. Výběr po projití různých bazarů a internetových stránek se mi zůžil na několik vozítek: Ford S-MAX – super, ale min. 600 tisíc – to je fakt hodně Mitsubishi Grandis – taky nádherné, ale taky drahé U těchto dvou nevím jak je to s dostatkem místa – jsou to přece jen větší kombíky… Renault Espace – dá se pořídit kolem 400 tisíc, místa dost Kia Carnival – dobrá výbava za slušné peníze, ale KIA – nejak tu značku nemusím, nové modely jsou prý OK. Ford Galaxy – pekné, prostorné, ale můj servisman mi ho moc nedoporučil – prý jsou dost kazové… VW Touran – příjde mi předražené Mazda MPV , Peugeot 807

      Takže jsem asi moc neporadil, ale alespoň máš další tipy. :-) Jinak ten Roomster se mi taky moc nelíbí a příjde mi na 2 kola a 2 lidi dost malý. Chce to asi jít do bazaru, kde ho mají a prostě si tam zkusit ty 2 kola a nějaké ty bágly naložit…

      0 0
    • lizar  

      Hm děkuji všem kdo mi k tomu něco pěkného naspali aspon mám o čem přemýšlet. Dotetka mám Felicii a jezdím s kolem v kufru a sklopenou sedačku. Vždycky jsem byl příznivcem kol na hoře na střeše ale když jsem vyděl Roomstra a nebo toho Golfa tak uvažuji o tom. No uvydíme

      0 0
    • palkac  

      roomster scout IMHO blbost. Když už roomster, tak normální. Těch pár desítek tisíc navíc za pár plastů nestojí. Jinak nevím, kolik tak stojí ten roomster, ale kouk bych se třeba v praze na zličíně do renaultu. Maj tam rok starý auta se zárukou min. 1 rok a takovej megane combi(velký jak oktávka, najeto 20kkm) diesel s climou za 300.. nebo espace za 620.. roomster je jen vysoká fabie, jak velkostí, tak pohodlím. P307 je celkem ok auto, ale už docela drahý.

      0 0
    • Belial  

      Taky hodně uvažuju o novém autě. Mezi favority patří VW Passat kombi a Š Octavia combi 4×4. Ostatní jsem vždy k vůli něčemu zavrhl. Doufám, že na podzim mi jedno z nich bude říkat pane :)

      0 0
      • lizar  

        Hm tak to jsme dva potřebuju nové na daně a VW Golf 4motion 6 manual by nebyl špatný

        0 0
    • chodec  

      Něco jiného

      Roomster je vyloženě ošklivej kříženec auta a dodávky, není ale ani jedno ani druhé – na dodávku moc malý, na auto nehezký a vysoký, připomíná něco, co složilo děcko ze dvou rozebraných autíček z Lega. Úprava Scout je kromě standardního a užitečného pohonu 4×4 tím nejhorším příkladem optického tuzingu, který jsem přímo od výrobce viděl (ty jakože terénní bandáže jsou bohužel plastové i tam, kde se snaží barevně a funkčně tvářit jako kov a bez výjimky chabě přidělané – to mě vždycky nejvíc vytáčí – na místě, kde je teoreticky potřeba plech kvůli předpokládanému namáhání (viz zadní deflektor) se nejen bouchne plast (chápu, je třeba šetřit), ale ještě se nastříká na stříbrno, aby bylo co na tomhle namáhaném odírat – třeba ta plocha na zadním nárazníku).

      Golf si alespoň na nic nehraje, kola hodiš na střechu a hotovo. Pokud ale chceš jít touhle cestou, tak můžeš koupit víceméně cokoliv, co ti vyhovuje motorem a pro běžný provoz a uděláš IMHO líp, než koupí nějakého křížence ala Roomster.

      Když už něco jiného, tak jedině tak, aby se kola vešla dovnitř bez rozebírání – nevidím užitek v tom vozit celý rok auto, co je zbytečně baňaté, abych musel kolo stejně rozebrat pokaždé, když ho cpu dovnitř (když vyhodím kola, tak nacpu kolo dovnitř i do mého sedana). Kolo vcelku ale většinou neuhnízdíš ani do rodinných MPVček, takže to by chtělo už opravdu dodávku typu VW Transporter.

      Mé doporučení. Buď normální auto a kolo bez rozebírání na zahrádku nebo pak až něco, kam to zase šoupnu bez rozebírání.

      čau

      0 0
      • palkac  

        Roomster Scout bohužel nemá ani ten pohon 4×4.. :-( Vylepšení je pouze oplastování a možná větší pneu pro zvýšení světlé výšky.

        0 0
        • chodec  

          No vida – ještě ke všemu – to byla jediná věc, kterou jsem u verze „Scout“ předpokládal automaticky a nenapadlo mě to nikdy si zjišťovat – naivně jsem se domníval, že 4X4 to má stejně jako oktávka Scout – tak pak už to je jen o nevýhodách a falešném pozlátku.

          0 0
      • ¨MZ  

        nevim co furt máte za problém s tim rozebíránim. Je to práce na dvě minuty a to vyndavam i sedlovku :-) Jsem ortodoxním zastáncem kola uvnitř (neprší na něj a je menší pravděpodobnost, že to někdo ukradne, zatímco jsem pryč)

        a na dvě kola a dva lidi stačí i fabie

        0 0
        • chodec  

          Třeba proto, že kolo uvnitř má mnoho nevýhod

          přes bahno v kufru a na bagáži, nutnosti sklápět a zase stavět sedadla, dramatickém omezení prostoru pro normální zavazadla, která jinam než dovnitř dát nemohu až povětší šanci, že se při neustálém vyndavání a zandavání kola do interiéru tento poškodí, nebo se poškodí kolo, které si na něco nevhodně lehne (odře se, či se od nej cosi ušpiní).

          Každý je svého štěstí strůjcem a kola ve fábiích samozřejmě vidím jezdit (najčastěji ve služebních, kde je lidem šumák, jak ji poničí), ale také pak vidím jak třeba po návratu z výletu bez výjimky hledají čím omýt bahýnko a osušit vodu a kam poskládat bagáž, aby jim jí kola neponičila a neušpinila, balí, přebalují, podkládají, …

          A že by mi vadil déšť na kolo??? Proč proboha když můžu jezdit brody, bahnem prachem a v dešti, tak proč by mi mělo vadit, že ho omyje déšť či ofoukne vítr.

          Oproti tomu je kolo na střeše a nejlépe v úchytu se zámkem rychleji nandané a sundané, nevadí, že je obalené bahnem kolem dokola a přesto se kolu ani autu neděje nic, na co by nebylo stavěné. Ze slušné zahrádky, která je pod zámkem jdou IMHO dvě kola ukrást hůř než ze zamčeného auta, když je budu mermo chtít (prostě to je o rozlámání dvou zámků hodně na očích (nad autem) v porovnání s rozbitím jednoho okénka ve výši pasu).

          Nevadí mi kolo uvnitř, ale zastávám názor, že pak by to auto na to mělo být stavené tak, abych to mohl dělat stejně jednoduše jako na té zahrádce (tj. bez demontáže kola a přestavování vozu a bez obav, že bude trpět interiér či ostatní bagáž i když nevezu zrovna kolo z výstavy). Pak přestanou převažovat nevýhody a začne to dávat smysl.

          0 0
          • ¨MZ  

            dokonalá přednáška :-)

            každý na to má jiný názor, já bláto moc něřešim, hodim od kolo starou deku a je to, pak se auto případně vysaje. Většinou je i počasí dobré, ale třeba loni, když sem jel na Drásala a celou cestu od Prahy až do Brna lilo neskutečně, to abycgh pak dal to kolo na výměnu všech ložisek, být na střeše.

            0 0
          • zálik  

            Další nespornou výhodou kola na střeše je vyšší spotřeba a že se bojíš si skočit i na zmrzku… Jinak já jsem pro Roomstera a šup s kolama dovnitř… Moooc pěkný autíčko

            0 0
            • cabbage  

              a taková 4 kola na střeše značně zlepší polohu těžiště – průjezd serpentýnou je pro opravdové labužníky:-XD

              0 0
              • homat  

                Nechtěl bych vidět ten masakr s kolama uvnitř při bouračce. Kola patří na střechu ne dovnitř, pokud auto není vybaveno vnitřním nosičem kol.

                0 0
                • homat  

                  ještě přidávám fotku vnitřního nosiče kol pro Peugeot 307SW

                  0 0
                • Tomcat  

                  a to jako voziš kola uvnitř aby si boural nebo co? Nahoda je blbec a pokud se daří, tak se daří. Většina držáků je na kulový a nemáš moc ce zařídit proti všemu. Prostě jezdit pořádně a mít štěstí, protože nad těmi odstatními člověk nemá moc.

                  Ja kolo vozím vevnitř, aby mi je nikdo nešlohnul, abych neboural, nebo aby díky tomu někdo neboural a abych měl nižší spotřebu.

                  0 0
                  • homat  

                    na testování střešních nosičů existuje norma, která předepisuje udržení kol při nárazu v cca 16 –18 km/h rychlosti a při přetížení cca 8G. Thule třeba testuje při crash testu okolo 30km/h a s přetížením 10G. Takže ten masakr je rozhodně menší než ten co může nastat uvnitř auta. Vidlice zaražené vzádech nebo řídítka v hlavě určitě nesjou nic příjemného. navíc existují nosiče na víko zavazadlového prostoru, kde je riziko utržení kol ještě menší.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      a? Ty furt resis ze normani je bourat? Stimhle pristupem bych asi nevylez strachy ani z baraku.

                      Nehlede ze si uvedom ze je tolik ruznych drhu aut, kol a drzaku ze vychazeji nefunkcni kombinace a ani Thule to nezachrani.

                      0 0
                      • homat  

                        Bourat není normální, ale nikdy nevíš kdo tě sundá. Je normální předcházet a minimalizovat veškerá možná rizika. Většinu následků havárií nelze vzít zpátky.

                        0 0
                    • rock  

                      Promiň, ale testovat něco při třicítce je imho alibistický nesmysl, tak pomalu se nejezdí ani ve městech

                      0 0
                      • homat  

                        crash test je náraz, ne brždění. V jaké rychlosti si myslíš,že se dělají crash testy aut? On je předpoklad, že řidič před nárazem použije brzdu. Každopádně doporučuji aby jsi se ozval inženýrum co navrhli City-crash test, že máš zlepšovací návrh :-)

                        0 0
                        • rock  

                          V jaké rychlosti si myslíš,že se dělají crash testy aut? 64km/h, jestli se dobře pamatuji, do deformovatelné bariéry s překrytím 40 procent … to je mimochodem víc než dvojnásobek toho testu nosičů. A i to mi připadá jako životní minimum, má-li to mít nějakou vypovídající hodnotu … v době, kdy většina testovaných aut končí s pěti hvězdičkami je ten test víceméně na houby (co se člověk doví, když všichni dosáhnou přibližně stejného výsledku), rychlost při testu zvedl klidně na 90 km/h, ať je co hodnotit … a radit to nikomu nemusím, dřív nebo později se bude rychlost při testech Euro NCAP zvyšovat i bez mé intervence …

                          0 0
                          • homat  

                            Test neobsahuje jenom přesazený čelní náraz, ale taky boční náraz (50 Km/h), boční náraz do sloupu (29 km/h) a srážku s chodcem (40 km/h). Součástí testu není jenom aktivní bezpečnost, ale taky pasivní, takže ty hvězdičky nejsou za to jak se muchlaly plechy, ale je je auto vybaveno signalizací zapnutí pásů, zda je vidět celá postava chodce ve vzdálenoszi 4m za autem v bočním zrcátku, jestli se odpojí přívod paliva po nárazu, … . Rychlost nárazu testu na 90 km/h se zvýší, až budou auta řídit Supermani jejichž tělesná schránka bude běžně odolávat příslušnému přetížení. Pozor, sice se vývoj automobilové technciky posunul o pěkný kus cesty dopředu, ale posádkou zůstává stále Homo Sapiens, a pokud je mi známo na vývoji bezpečnosti člověka se za posledních nkolik století prakticky nic nezměnilo.

                            A jestě k testu nosičů, test se jmenuje City-crash, tedy test určený pro městský provoz. 30 km/h se zátěží odpovídající 10 G je dostatečný.

                            0 0
                            • rock  

                              test se jmenuje City-crash, tedy test určený pro městský provoz. 30 km/h se zátěží odpovídající 10 G je dostatečný Kolo na nosiče jsou obvykle používány z toho důvodu, že se dotyčný snaží dostat někam mimo svůj akční cyklistický rádius. To obvykle předpokládá cestu převážně mimo město, takže tvrdit, že test při rychlosti 30 km/h je dostatečný je velmi, VELMI odvážné.

                              Mám poměrně konkrétní představu o tom, co zahrnuje crash test Euro NCAP, nicméně díky za osvěžení paměti. Zvýšení rychlosti při testu přinutí výrobce věnovat ještě větší pozornost deformačním zónám a dalším oblastem pasivní bezpečnosti tak, aby přetížení nepřesáhlo mezní hodnoty a současně životní prostor pro posádku nedoznal zásadní prostorové újmy. Účelem testu by nemělo být nasadit nízkou, snadno překonatelnou laťku, ale vystavit testovaný vzorek takovému namáhání, aby bylo možné najít jeho slabinu. Člověk je sice pořád stejný, ale šance na přežití se výrazně zvyšují. Něco jiného je vyzkoušet si nehodu v autě ze 70 let a v autě současném … něco jiného bude vyzkoušet si nehodu v autě současném a v autech, která budou jezdit za 15 let … je to m.j. i důsledek přísných testů (a konkurence, samozřejmě. Ale ty testy dávají možnost srovnání. A není co srovnávat, když všichni dopadnou stejně).

                              P.S.: Místo výkladového slovníku: Aktivní bezpečnostní prvky – ty, které minimalizují možnost nehody Pasivní bezpečnostní prvky – ty, které minimalizují následky nehody

                              0 0
                              • martt  

                                moja sestra uz crash s bicyklami na streche otestovala. Vpalil do nej (do stojaceho auta) zo zadu zigulak co neubrzdil. Biky sa odtrhli aj so zahradkou a uleteli 15 metrov daleko, teda zostali pripevnene v nosicoch ale nosice neostali na aute. Jej auto bolo Audi A6 a zahradka Thule. Pecka to bola celkom riadna, to audi bolo na srot. Posadke sa nastastie nestalo nic.

                                0 0
                  • chodec  

                    Hodně pitomej názor – soudnej člověk dělá vše pro to, aby riziko při srážce minimalizoval. Kdybych vycházel z toho co říkáš, tak vlastně nemzusím dávat mimčo do sedačka – nejezdím přece, abych s ním boural – jo a na co se pásat – přece taky nehodlám bourat – proč vlastně koukat, které auto je bezpečnější a mám v něm větší šanci přežít – já bourat nechci – ukaž mi prosím nějakou z těch několika set mrtvol v ČR za poslední rok, zda bourat chtěla nebo zda jela tak, aby se jí něco stalo. Navím, co udělaj kola v autě při havárii, ale při náraze je radě budu mít nad sebou než za sebou. Nevím jako držáky kdo vozí, ale neslyšel jsem, že by některý slučný pustul kolo při zabrždění.

                    ANO Kola na zahrádce zvýší spotřebu (u mě cca o litr nafty u 2 litru motoru), a ANO zhorší jízdní vlastnosti (na 1500 kg auta s min 200 kg další zátěže a posádky při dvou lidech a bagáži je to ale spíš psychologická záležitost), ale rvát je do auta, špinit ho nebo řešit nějaké balení kola do hadrů či čeho a ještě je u toho demontovat a skládat a jako bonus řešit bezpečnost a ještě kvůli téhle hře vozit celoročně větší bednu, která má větší odpor a tedy i spotřebu sama o sobě i při těch 90% cest a km kdy kola nevezu není podle mě rozumné.

                    0 0
                    • vrazdit  

                      no to jsou prave debilni snahy lidi o prehnanou bezpecnost…proc teda vubec jezdis autem? kdyz nebudes jezdit, bude riziko uz opravdu minimalni, kdyz te nekdo nesejme na kole…a nejlepsi by bylo vykacet vsechny stromy aby na nekoho nahodou nespadly… :)) je toho spousta a vede to jenom k vetsi degeneraci a zpohodlneni lidi, kteri uz nespolehaji na sebe a sve schopnosti, ale na vsemozne bezpecnostni prvky atd… akdyz si za to muzou zaplatit, proc by jim to vyrobci nenaservirovali s peti hvezdickama ze?…tak to vidim ja..

                      0 0
                      • chodec  

                        Autem jezdím proto, abych se rychle dopravil z bodu A do bodu B když potřebuji, ne proto, abych se zabil ani proto abych se nechal zabít a už vůbec ne proto, abych zocelil lidstvo. A mám-li možnost zlepšit své vyhlídky na bezpečný transport, udělám to. To není o degeneraci, ale říká se tomu pud sebezáchovy a o schopnosti adaptace na prostředí. Myslícím tvorům je vlastní schopnost adaptace – adaptace na provoz na silnici (je tu, a já ji užívám) znamená, že zvolím takový prostředek nástroj ve kterém spíš (s větší pravděpodobností) přežiju.

                        Když někdo nebude usilovat o své bezpečí a nechá se zabít na silnici ve vraku bez pasů, airbagu a pokud možno s kaslí co nedrží pohromadě, tak i když to bude s úsměvem na rtech a doměnkou, že tím zocelil lidstvo, tak ve skutečnosti jeho smrt nikterak nezajistí, že bude lidstvo odolnější (srážky se tím přežívat nenaučí), ale lidský genofond bude alespoň notně vylepšen tím, že se takový lehkovážný pitomec bez pudu sebezáchovy už nebude dál rozmnožovat.

                        Takže doufám, že budeš věrný svým zásadám, a třeba až budeš mít mimčo, tak ho budeš zocelovat tím, že si ho posadíš nejlépe na klín před volant – vlastně nedoufám – ono si rodiče a jejich zocelující názory nevybralo.

                        tak to vidím já.

                        0 0
                        • vrazdit  

                          jo, musim asi celkem souhlasit s tvou argumentaci, nechal jsem se unest s tim lidstvem :)) … ale me prijdou uz nektere veci opravdu prehnane a vic o byznysu nez o skutecnem bezpeci (vim ze vsechny ty veci fungujou, ale celkove) kdyz lide umiraji na drogach, je nezakone je uzivat, protoze nad tim nikdo z garnitury nema kontrolu, kdyz lide umiraji na silnicich nikdo to nezakaze uz z principu obchodu…vim ze je to cernobile receno, ale snazim se vysvetlit muj pocit… zase cim je auto bezpecnejsi tim je tezsi a tim defakto ma vetsi kinetickou energii…

                          jinak abys to spatne nepochopil… ja samozrejme taky nemam v umyslu pri prvni prilezitosti zakalit, ale mam asi jinak nastaveny pocit nebezpeci z ruznych veci nez ty. jezdim treba staym favoritem, coz je zrejme v tvych ocich pojizdna rakev a nemyslim si ze bych citil nejaky pocit bezpeci v aute s 20 airbagama, ktere ti stejne ten zivot zachrani jen za urcitych okolnosti…nevim…na kole zase bez helmy nejezdim a stejne vim ze mi to zivot zachranit nemusi…

                          asi tak :)) doufam zes to predtim nepochopil jako nejaky utok na tebe…

                          0 0
                • ivaneck  

                  A co ten masakr, az se pri bouracce utrhnou kola ze strechy?

                  0 0
                  • palkac  

                    zadupnu to, abych nesejmul chodce autem a sejmu ho kolama :-)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      jj

                      0 0
                    • homat  

                      když myslíš že to takhle funguje brát ti to nebudu, ale radši na ulici nekýchej aby jsi někoho nezastřelil :-)

                      0 0
                      • palkac  

                        vím, že to tak nefunguje. Ale taky vím, že některé nosiče v cenách desítek korun se takto mohou zachovat..

                        0 0
            • Tomcat  

              .nejen že se bojíš skocit na zmrzlinu, ale i na brzdu.

              0 0
          • zikky  

            co clovek to nazor…ale zas tak moc bych to tu nevnucoval…myslim ze kola vevnitr maji svoje vyhody i nevyhody jako si uvedl ty…ale nic neni jen cerny nebo jen bily…

            0 0
            • var  

              Souhlasím. Já momentálně preferuju kola uvnitř. Protože to určitě není bezrizikové, uvažuji, že je budu za rám poutat bezp. pásem (v létě nemáme zadní sedadla). Nemáte s tím zkušenosti? Já myslím, že by to mělo kolo při případném průseru udržet.

              0 0
    • lizar  

      No nevím co máte proti Roomstru :) ale kámarádi dělaji v Kvasinách kde se vyrábí a říkali že by to nekoupili. Oni tam svařují a tak a když vydí jak to dělají ostatní nebo oni sami tak nevím nevím ale to asi bude tak všude :)

      0 0
      • honza.hk1  

        pokud se ti líbí, tak bych se ho nebál. My ve firmě máme víceméně samé škodvky. Superby, octavie a fabie. Celekm cca 160 aut a problémy nejsou a to jsou denně lítaný a firemní, takže asi víte jak se s tím jezdí. Jelikož máme francouzské firemné kořeny, tak byl tak trochu tlak obměňovat za francouzská auta,ale např. 307 Peugeot je dílenksy podstatně slabší než škodovka. Asi je hezčí desingem,ale například použité plasty jsou u Fábií daleko kvalitnější a u vyšších řad samozřejmně také. Auta dnes svařují automaty, takže těch lidských svárů tam moc nenajdeš. Řešil bych spíše velikost a užitnou hodnotu v poměru k ceně. Já raději 2–3roky staré auto ve třídě vyšší za stejné peníze jako nový Roomster.

        0 0
      • Bunda  

        možná mají kamarádi z Kvasin na mysli tohle :-D www.dfens-cz.com/view.php?…

        0 0
        • Krys  

          Tp je milé, najprv ťa sundá borec z vedlajšej a keď to náhodou prežiješ a vydýchneš si, že to dopadlo celkom dobre, tak dostaneš facku od airbagu a priškrtí ťa pás. Neviem, koľko je na tom pravdy, ale smiešne to je. :)))

          0 0
    • Lister  

      Škodu jedině Oktávku 4×4 kombi, ale podle mě pro 2 kola malé, pokud WV tak jedině Touran, ale stejně bych si vybíral mezi Galaxy a S-Maxem :o)

      0 0
      • goofy  

        Imho Octavka 4×4 je takova, ehm… No proste neni to 4×4. Jezdil jsem uz par kousku a ta haldex spojka je uplne na hovno. Zabira az je clovek v prdeli a stejne pak nepomuze. Dle me zbytecne penize a kila navic.

        0 0
        • wroum  

          bych nerek. mame ji 4 roky a tam kde peugeot 407 roztrhal dvoje retezy nez se vyhrabal hore, tak oktavka bez problemu. jako neberu to jako pohon na nejaky extremni kousky ve stylu rally, na to to neni, ale v zime a na mokru to udela prace dost a uvedomis si to presne v okamziku, kdy si na to zvyknes a pak musis jet necim jinym :-). takze na hovno to neni, ale imprezu to z oktavky taky neudela.

          0 0
          • goofy  

            Ono by stacil aspon manualne priraditelny pohon 4×4. At clovek vi, co ma zrovna pod sebou. Jako na pomalou jizdu do kopce na snehu a tak podobne, ale jo, proc ne, smis me zarazilo chovani, kdyz jsem to pak zkousel na parkovisti a prehnal to s rychlosti, to me pak najednou zadek poslal uplne nekde jinde, nez jsem to cekal. Kdybych do te zatacky najidel se ctyrkolkou, vim na cem sem, ale kdyz jsem najednou uprostred z toho mel ctyrkolku, tak me to krapet rozhodilo. Mozna si jde na to zvyknout, ale treba na sneho bych si opravdu rad tlacitkem tu Haldex spojku zavrel a mam klid.

            0 0
            • norman  

              Jo, to je přesnej popis. Mě se to naneštěstí stalo ne na parkovišti, ale v Alpách. Zadek mě poslal ze zatáčky na sněhu ven, naštěstí ESP to stihlo dorovnat v momentě kdy už to vypadalo bledě. Ale ten pocit neovladatelnosti je katastrofální. Prostě Subaru, Haldex never more…

              0 0
              • martt  

                nebude to tak, ze namiesto toho aby ste vy auto riadili, riadi auto vas? :-)

                0 0
      • norman  

        Žádnou Oktávku 4×4 neznám… Znám pseudočtyřhrab oktávku s občasným připojením zadního pohonu v momentě, kdy to člověk už radši ani nepotřebuje.Zažil jsem Haldex v jiným autě. Jezdit se s tím dá, na vyjetí kopce na sněhu stačí, ale člověk se na něj nesmí spoléhat v případě základních jízdních vlastností. Pak ho to může v mezní situaci nepěkně překvapit – což se mi taky stalo.Ta sranda vyjde bratru na tolik, co ( bez pár tisícovek) Subaru Legacy.

        0 0
    • vratan  

      a co tak pockat na Kiu Ceed Combi? pre dvoch to musi stacit…

      0 0
      • wroum  

        u KIA dost kolisa kvalita, podelavaj se veci u kterych by te to nenapadlo a interier vrze. aspon podle mechaniku v NH Car Strahov. jinak receno prej je lepsi stara oktavka nez nova KIA…ale zalezi na chuti kazdeho soudruha.

        0 0
        • cabbage  

          to je otázka jak je tomu aktuálně, většinou se tvrdí, že kia šla s kvalitou nahoru…

          0 0
        • vratan  

          kazda automobilka ma dobre aj horsie kusy. otcovi vrzga palubovka na kvalitativnom etalone toyota corolla. takze posudzovat podla nejakeho mechanika celu produkciu nema vyznam. ceed kombi moze octavii este pekne zatopit…

          0 0
          • wroum  

            oni ty auta prodavaj a servisujou. projde jim pod rukama tech aut dost…neni to jedna zkusenost jednoho mechanika s jednim autem…

            0 0
            • vratan  

              stale mi to pripada ako jedna baba povedala. ja som jeden ceed jazdil. bol to kus ktory poziciavala kia svojim dodavatelom. vsetci na tom teda jazdili ako prasata a malo to uz aj hodne nabehane. bolo to navyse v zime – nevrzgalo na tom aute absolutne nic. doporucujem sa previezt. mal som tiez predsudky voci znacke, ale rychlo som ich zahodil…

              0 0
              • wroum  

                tem lidem projde tech aut pod rukama desitky tydne, skodovek i KIA, na prohlidku i na opravu a ta informace prisla jako konstatovani na otazku jestli ma cenu si koupit novou kiu. informaci sem dostal kdyz sem byl naposled autem v servisu – tzn asi pred mesicem. jak sem koupil tak prodavam…

                0 0
        • rasto  

          na ceed davaji zaruku 7 let. asi tusi, proc. techto bych se nebal. doporucuje ji v soukromem rozhovoru i jakysi novinar pres auta z LN.

          0 0
          • Karbic  

            jj, ceed už není ta klasická Kia a nižší kvality či povrzávání plastů bych se v tomhle případě nebál, je to spíš takovej golf pro ty, kdo nechtěj platit přemrštěný prachy za vw… …ale ten roomster, kdyby měl takový držáky na kola, jako byly ve studii yetty, by byl taky docela dobrou volbou (taky o něm uvažuju)

            0 0
      • SoLaX  

        Ja mel vzdycky proti korejcum predsudky, ale nemuzu si pomoct, ale do Ceeda sem se hrozne zakoukal. Navic mam v casaku jeho porovnani s Octavkou, vyslo na remizu, ale to jen proto, ze Octavce pridelujou uplne nesmyslny body, jen aby z toho nevysla tak spatne..

        0 0
      • Lister  

        jo jo tohle auto se mi taky líbí…pokud naše další auto nebude ojetý Smax tak to bude nový Ceed :o)

        0 0
    • Tomcat  

      No Roomster je dobry auto a bezpecny. Nehodnotim jak je hezky, kazdymu se libi neco jinyho.
      Je to hodne prakticky ale nezamenovat to s Mpv nedej boze s Suv. Rs taky neni sportak. ;-) Na vozeni kol vevnit je dost neprakticky. Protoze je vysokej a kratkej. Nerikam ze to nejde, ale taky to nejde lip . Kdyz k tomu jeste nejdou sklopemeny sedacky do rovna s kufrem je to horsi nez leckere kombi. Roomstera koupit jako dalsi auto do rodiny nebo auto do firmy, ale rozhodne ne hlavne jako auto kterym budu jezdit na zavody.

      Na kola se hodi spis nejaky kombajn. Bohuzel spousta dnesnich aut je desne kratka, ikdy prevedeno na litry to vypada ohrome.

      0 0
    • mr.antik  

      proč ne roomster, ale proč si připlácet za ty scoutový plasty… z tohodle zaměření možná Caddy.

      0 0
      • Vrci  

        přesně tak, pokud nevadí tuhá zadní náprava, tak Caddy Life, nějaká předváděčka s klimatizací je dobrá volba. Vejdou se do něj dvě silničky, dva lidi a bagáž. Jediné co je z auta třeba vyndat je ten šedej dekl nad kufrem, sedadla stačí sklopit

        0 0
    • ktm.bike  

      Sem o Roomstru taky uvažoval, ale zatím to u mě vyhrála OCTAVIA SCOUT 2,0 TDI. Bezkonkurenční. :-)

      0 0
      • gaston  

        NO FLAME…

        proč scout? ptam se ciste ze zvedavosti proc priplacet za plasty a drzatko

        0 0
        • gaston  

          sem pitomec sem prehlidl datum…

          0 0
          • madcat  

            To nevadí, mě by to taky zajímalo, proč scout? :)

            0 0
            • jIrI___  

              Napadá mě třeba zvýšený podvozek.

              0 0
              • Lance  

                a vypada to pekne, mi se treba libi, kdyz pominem kecy o haldexu apod. tak to mas jak A4 quattro a A4 allroud, to by byl ten scout

                0 0
              • gaston  

                zvyseny podvozek je mozno objednat i na obyc octavku (nebo teda do firemniho fleetu to jde)

                stejnej pohon (haldex)

                takze asi opravdu jen vzhled… nebo se pletu

                0 0
    • JMT  

      nez tuhle zrudu to uz raci normal oktavku a v uplne nejlepsim pripade neco uplne jinyho :-) ale uznavam ze s VW LT to neni uplne na kazdodeni jezdeni po meste…

      0 0
    • zikky  

      pokud chces auto ciste jen na prevoz kol a ses sam tak bych klidne sel do Roomster Praktik.Zadni prostor oddelen od prednioch sedadel prepazkou.zadny skladani sedadel a mista habadej(tim by ses vyvaroval jiz zminenym problemum)…jde o to jestli by ti stacili dve mista…

      0 0
    • Greyhound  

      Mám zkušenost se Scénicem (starší model) a Touranem, oba jsou na přepravu kol vynikající, protože se dá koupit vnitřní spešl držák na kola přímo od výrobce. Touran je sice drahej (na druhou stranu si tu hodnotu dobře drží), zato přeprava kol je podle mě dovedená k dokonalosti, protože držák se dá vozit v kufru pořád a není narozdíl od Scenica potřeba odmontovat pokud je potřeba plný počet míst. Podle počtu vyndaných sedaček umožňuje maximálně komfortně a šetrně vůči kolu i autu přepravit 3 lidi/2 kola, 4 /1 kolo, při troše snahy 3lidi/3 kola. K tomu není dlouhej takže se s ním dobře parkuje,má výbornej podvozek a s 2.0tdi jezdí jako drak :-)

      0 0
    • BB  

      Tak to máš kliku, že jsi narazil na opravdového experta :-), řešil jsem obdobné zadání a našel Hondu Civic, 2.2 Diesel. Je to auto ideální pro dva cyklisty. Zadní sedáky se vyklopí směrem vzůru a tak v tom místě vznikne napříč autem prostorný tunel, do kterého se pohodlně vejdou dvě kola tak, že se sundavá pouze přední kolo. A kufr je celý volný na bagáž. Motor má 103 kW, takže s poměrně malým autem dělá divy. Spotřeba město, dálnice (tak okolo 150 km/h) je cca 6.5 litru. Nevýhoda – Hondy jsou dražší.

      0 0
      • zikky  

        zato je to drzak…Civic vseobecne je jedno z nejkvalitnej­sich aut.

        0 0
      • zdenek  

        To je zajímavý. Já mám Hondu Jazz se stejným způsobem sklápění sedadel a kolo bez předního se mi tam nevejde. O to víc mě překvapila TV reklama, kde to ženská takhle nakládá i s předním kolem.

        0 0
      • norman  

        Máš moji podporu, to auto bylo mým favoritem č.2. Škoda, že to nedělají ve čtyřkolce… Motor je skvost mezi (m finančně dostupnými) diesely, občas sedlám CRV. Hlavně ve srovnání s TDI je to úplná zvonkohra .

        0 0
        • BB  

          a navíc když ten motor musí opohybovat CRV, tak si umíš představit, co to dělá s Civicem. Na dálnici musí mít střední třída hodně dobrou motorizaci, aby stačila. Pár audin už mě problikávalo na dálnici a rychlý pruh jsem jim uvolnil přišlápnutím plynu.

          0 0
    • norman  

      Proboha, vždyt¡ ten Roomster stojí půl mega+!!! Teď jsem to viděl na vlastní oči v ceníku! To snad radši rovnou Nissan Qashqai 1,5 dCI. Nebo nejlíp Hondu Civic i-CTDI, od který nejsi cenově zas tak daleko, viz www.automodul.com.

      0 0
    • cegyna  

      mam oktavku kombi, ted jsme byli na tyden 2 lidi a 4 kola v dolomitech pod stanem, vse se veslo v pohode… a po dalnici, abych se tam dostal, bude asi lepsi nez roomster – /ale nejel jsem v nem…/

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      Ford Focus combi – podarene to auto

      0 0
    • lizar  

      jo jo a takový VW Golf GTI nebo R30 to je labůžo jen ty nepíze :)

      0 0
      • lizar  

        ještě jedna fotečka

        0 0
        • lizar  

          No tak R32 menší úprava ale to už je i na mě moc koníků pod kapotou 3,2 l a 250 koníků a cena 913 000 – 976 000 kč :)

          0 0
          • lizar  

            ještě jedna tedailní fotka

            0 0
          • lizar  

            Jen tu pojistku bych nechtěl platit ale kdo má na tohoto fešáka má i na pojisku a havárku :)

            0 0
      • Radek Broz  

        Vždyť je to prťavý a hnusný.

        0 0
        • wroum  

          :-)

          jj

          0 0
        • lizar  

          Když je člověk sám tak proč kupovat veliké auto Pasata a tak proč? a mysím si že není hnusný :)

          0 0
          • wroum  

            je to Golf – nejvetsi tuctovka v kategorii a hnusnejsi je uz jenom Astra :-D

            a radsi velkyho passata s malou spotrebou nez malyho golfa s velkou spotrebou…

            a i kdyz jezdim vetsinou sam, tak golf je maly auto a mnohdy by nestacilo.

            0 0
            • lizar  

              Však ani já bych nešel do takového oběmu je to moc a zbytečné jen jsem to nahodil a to mnohdy by nestačilo záleží co člověk v autě dělá ale znám to když se jezdí do hor nebo na marathony s partou lidí a věci a kola či jiné vybavení tak je auto malé to s tebou souhlasím :)

              0 0
          • martt  

            medzi golfom a passatom (myslim v kombi verzii) je rozdiel nejak 25–30 cm. To zas vacsinou nie je az tak moc. Samozrejme ak Ti bike precuhuje z golfa 5 cm, tak je to strasne moc :-)

            0 0
      • goofy  

        Nez takove male tintitko, tak to radeji tohle…

        0 0
        • lizar  

          a jaký je v těch autech rozdíl? Ve velikosti? Však na velikosti nezáleží :)

          0 0
      • Belial  

        Malé!!! K ničemu :) Ale uznavám, že je pěkné. Na nákupy do Hypernovy úplně ideální povoz.

        0 0
      • GrametS  

        ale kdepak, tohle VW j jenom vonavka, ale MB Viano V6 3.0 CDI – 204 koni, (foto) je svizne vozidlo s dostatecnym prostorem pro prevoz vseho. a taky docela jede :)

        0 0
        • lizar  

          Jasné ale to už patří do kategorie jiných aut ale nevypadáá zle

          0 0
    • B0B0  

      Take blbosti neries. Hlavne si kup auto vo farbe, aby ladil s bikom. :-)))

      0 0
      • lizar  

        :)) no to k tomu mému chudákovi by slušela náká šedivá ale jsem rád že ho mám. Dostává hooodně na zadek a časem sikoupím třeba něco lepšího i když mě stačí na to mé jezděníčko :)

        0 0
      • Radek Broz  

        Multivan dělaj ve skoro stejný barvě jako moje RB, už mě taky napadlo, že barva jezdí.;-)

        0 0
        • lizar  

          Multivan je dobré auto ale tak pro větší rodunu co mají více jak 5 členou rodinu ale jinak jede super diesel je fakt bomba

          0 0
          • Radek Broz  

            Nesmysl, užil bych ho krásně i sám. Jde o to, co od auta chceš, ne kolik máš dětí.

            0 0
            • lizar  

              Hm tak nevím já sám bych Multivan nevyužil ale sestra s 6 členou rodinou ho využije plně :)

              0 0
            • Lance  

              musim s tebou souhlasit, jinak pokud fakt nechces delat nic, tak jedine nejakou dodavku nevidim rozdil pro prepravu kol vevnitr jestli jedu s X5 nebo saxem

              0 0
    • Belial  

      Tak tady tomu říkám rodinný vůz :)

      0 0
      • lizar  

        Jojo tak na tomhle kolo by bylo vážně dobrý :). Jinak jsem v tomhle autíčku u nás tady vyděl jezdit babu tmavovlasou a vypadala docela k světu a docela jí to i jelo :)

        0 0
    • Tucek-Slajs  

      Já teda Roomstera mám a jsem celkem spokojenej. Jak tady řešili tu „splácaninu“ zadní a přední nápravy, tak k tomu jenom to, že se to dělalo, aby při své výšce dobře sedělo v zatáčkách a můžu potvrdit, že sedí.

      0 0
      • lizar  

        Tak to je hlavní že se líbí já ještě uvydím do čeho půjdu ale podzim je ještě daleko

        0 0
      • rarášek1  

        Neblbni a nenabízej Logana. :-)

        0 0
        • Pedro RB  

          A tohle je co za auto? Partner/Berlingo? Taky bych takhle chtěl převážet 2 biky +1 dětský. To by se vešlo? Nebo poraďte dostupnější alternativu S-MAXu..

          0 0
          • Flegmatik  

            No to je snad Logan MCV, ne? :-) Jako super s těma kolama…

            0 0
            • Pedro RB  

              Fakt Logan MCV? No podle logiky vlákna by mohl.. Takhle s nezasunutejma sedlovkama jsem dal zatím svoje kola jen do Alhambry:-)

              0 0
              • Flegmatik  

                Podle těch zadních oken by to Logan mohl být… Ale ta police nad hlavou řidiče – to jsem ani nevěděl, že tam dávají.

                0 0
          • MlokCZ  

            Partner/Berlingo je o něco kratší. Na délku se to tam vejde hůře než na té fotce, je třeba více vytočit přední kolo, aby se délka kola zkrátila. Na výšku je to v pohodě, to jsem měl vždy i rezervu s nezasunutou sedlovkou.

            0 0
        • Flegmatik  

          To má sklopený sedačky nebo vyndaný? Vypadá to fakt good… Na takové to české ježdění, po českých silnicích a parkovištích, se mi jako tohle auto líbí… Tohle je snad poslední klasický krabicoidní kombík. Dneska už dělají snad všechny se svažující se zádí a to je na houby.

          0 0
        • Smazaný účet  

          paradni vozitko…tak akorat na dve becky a unaveneho kamose:)

          0 0
    • Pytlik  

      Taky jsem to resil. Pote, co jsem ruzne obchazel bazary a videl ty kramy, co prodavaji, tak pokud nemas nekoho od koho to koupit a kdy budes vedet, co s tim je, tak opatrne… Nakonec jsem koupil novej Ford focus combi. Byla to akcni cena na 1,6tdci – dualni klima, kola navic, a par dalsich vychytavek – za 450kkc. Motor je pro jednoho urcite dostacujici. Toto ma jen 90 koni, ale delaji jeste dve silnejsi verze (tusim 100 a 115 hp), nebo pak 1.8 a 2.0 tdci. Jednak se mi libi, jednak se min krade, jednak neni tak predrazenej jako veskery skodovky – proste uz ho mam. Jediny, co si myslim, ze by tomu mohlo realne konkurovat, je koupit zanovni dovezeny mondeo z venku – kamarad si ted kupoval 2.0 tdci Ghia (plna vybava), servisovano, 62kkm za 330kkc. Kdyz to necha zkontrolovat, novy gumy, olej, filtry a neco na pripadnych opravach, tak je to jeste dobrej kup – pokud mas stesti na dobry kus. Francouze ne – jsi furt v servisu (videls ceny dilu na renault?), skodovky mi prijdou dost drahy, vw jeste drazsi (cena golfa-to je snad for!!!), opel zaspal vyvoj tak o 5 let. Takze zas tak moc toho nezbyva…

      0 0
      • homat  

        Na ty francouze pozor, máš tam motor z Peugeotu :-)

        0 0
      • rasto  

        v mem meganu odešlo stahovani bočního okna u řidiče. za opravu + ND jsem zacvakal 9,7k kč :-/ neměl jsem na výběr – okno bylo staženo o cca 5 cm.

        0 0
    • dancing dog  

      Většina z Vás se asi ušklíbne, ale jsem zastánce Hyundai. Dobrej poměr cena/užitek,když se k tomu přidá dobrej a lacinej servis, co tu máme, tak pohoda. Tuscon s 2,0tdi pro 2 kolisty ideal.

      0 0
    • petnov  

      Jednoznačne doporučujem Berlingo, alebo Partnera. Mám Berlingo vo full výbave,v pohode sme sa odviezoli 5 do Salzkammergut aj s 5 bicyklami. V Chorvátsku smme boli štyria a dva bicykle zložené v kufri plus komplet výbava na dovolenku plus plávacie prkno. Sharan, Alhambra, Galaxy iba vyzerajú že sú veľké, ale nezložený bicykel do kufra nedáš. Do Berlinga ich v pohode zasuniem dva pri sklopenom zadnom sedadle. Keď chodím z manželkou vo dvojke, tak jednoducho otvorím zadné dvere a bicykle šup do vnútra. Pri väčšom množstve ich dávam na strechu. Batožinový priestor má OBJEM 2,8 m3 !!! Myslím, že v takejto kombinácii niet čo riešiť.

      0 0
      • JMT  

        Blbost, Vozim v SAGu 3 biky+3lidi bez rozebirani, nebo 4 lidi+4dh biky a vecy na celej vikend kdyz se kola rozeberou. Navic berlingo je komfortem cestovani fakt bida.

        0 0
    • petnov  

      Jednoznačne doporučujem Berlingo, alebo Partnera. Mám Berlingo vo full výbave,v pohode sme sa odviezoli 5 do Salzkammergut aj s 5 bicyklami. V Chorvátsku smme boli štyria a dva bicykle zložené v kufri plus komplet výbava na dovolenku plus plávacie prkno. Sharan, Alhambra, Galaxy iba vyzerajú že sú veľké, ale nezložený bicykel do kufra nedáš. Do Berlinga ich v pohode zasuniem dva pri sklopenom zadnom sedadle. Keď chodím z manželkou vo dvojke, tak jednoducho otvorím zadné dvere a bicykle šup do vnútra. Pri väčšom množstve ich dávam na strechu. Batožinový priestor má OBJEM 2,8 m3 !!! Myslím, že v takejto kombinácii niet čo riešiť.

      0 0
      • Vrci  

        jo souhlasim, akorát jsem koupil VW Caddy, kterej nemá tak hranatej předek

        0 0
    • peetrys  

      Roomster se mi absolutně nelíbí a nikdy bych si nekoupil auto jen ptoto, že něco uveze( když se mi nelíbí. Ale pokud máš jiný vkus a líbí se ti, tak se na nic neptej a jdi do toho.Pokud ti ale budou chtít ukrást kolo z auta, tak ze střechy přijdeš „jen“ o kolo. Pokud se ti vlámou dovnitř, tak si připočti náklady na opravu, min. spoluúčast na pojištění.

      0 0
    • Quake 9.0  

      Běž do Roomstera. Kola s vyndanými předními koly se ti tam vejdou www.skoda-auto.com/…scout_03.jpg

      Nemusíš vyndávat ani sedlovku Jízdní vlastnosti na to jak je to vysoké auto jsou výce než dobré 1.9 TDI je úsporný, ikdyž hlučnější motor magazin.auto.cz/tes­ty/skoda-roomster-1–9-tdi-nova-doba.html

      Scouta bych volil pro případ městského parkování a častější provoz mimo silnice. Přecejenom plast snese víc než plech a lak.

      Možná by tě ještě mohla zaujmout Opel Astra Caravan 1.7TD magazin.auto.cz/tes­ty/opel-astra-caravan-1–7-cdti-maraton-s-batohem.html web.opel.cz/ce­niky/#astra

      0 0
    • Honzajs  

      A co takhle SUZUKI SX4 ?

      0 0
    • Monty74  

      Dovolím si oživit tohle téma.Mám v hledáčku Toyotu Corollu Verso I.generace.Není tady někdo kdo má zkušenosti s převozem kol v tomhle autíčku.Je mi jasný,že vyndání druhé řady sedadel se nevyhnu,ale s tím sem smířenej.Když povezu kola tak stejně pojedem jen dva.Jde jen o to jestli a jak se tam 2 kola vejdou.Děkuju

      0 0
      • Pedro RB  

        Osobní zkušenost s Cor. Verso nemám, ale s C-Maxem jo. Nechtěl bys jít radši do něj? Třeba tady je pěkné srovnání:

        http://auto2.lidovky.cz/…_lidovky.php?…

        0 0
        • Monty74  

          Ta Toyota je trochu srdeční záležitost,tak proto.:-)

          0 0
          • Evilcleaner  

            toyota je srdeční záležitost? ty nejprůměrnější auta z automobilové šedi, které nevynikají absolutně ničím? pokud jsi teda nejezdil zadohrabu corolle, to je něco jiného:-)

            to věřím že více emocí způsobí zahradní traktor naž toyota.

            0 0
            • BigKarel2  

              Třeba HDJ80 je nepochybně srdcovka…

              0 0
            • Monty74  

              No,díky za docela plodnou připomínku na mojí otázku.Víceméně odpověď na Tvojí rejpavou poznámku je asi tato.V době kdy si určitě úspěšně absolvoval 3 třídu základní školy,tak sem si pořídil svojí první Toyotu,byla 10 let stará a já do ní za 5 let provozu pouze tankoval benzín a v pravidelných intervalech měnil olej a filtry.Za 50000km nebyla jiná investice.Teď jezdím 5 let v Carině E,kterou sem pořizoval také jako 10-ti letou a zkušenost kromě výměny spojky úplně stejná.Tak nevidím důvod pořizovat něco jiného než znovu Toyotu,byť auto bez emocí,ale spolehlivé co mě nesežere.Ale co to povídat Tobě,který za svojí bohatou roční kariéru řidiče určitě máš projetou spoustu aut všemožných značek,obsahů,ná­honů a možná i zahradních traktorů.

              0 0
              • Evilcleaner  

                nikdy jsem nehanil spolehlivost toyoty, mluvil jsem spíš o tom, že toyota není prostě (obecně) druh auta který by si vytvořil s řidičem tak silné pouto. není to auto do kterého si pujdeš jen tak večer sednout a poslechnout si hudbu. to je celé.

                0 0
                • maajkee  

                  není to auto do kterého si pujdeš jen tak večer sednout a poslechnout si hudbu

                  Tak takový auto pro mě třeba není žádný na světě :D

                  Myslím že jakýkoliv auto může být pro někoho srdcová záležitost, já jsem měl nejradši svoji první 105ku, do tý jsem si občas šel sednou a představoval jsem si jaký by to bylo kdybych měl víc peněz na benzín :D

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    no první auto je taková kategorie sama pro sebe, zvláště proto, že to je obvykle nějaká studentská plečka… o to více srandy:-)

                    0 0
                • Kubiczech  

                  To si dovolím nesouhlasit. Pokud máš Toyotu 15 let, tak si k ní vytvoříš sakra silné pouto. Je fakt, že řidičskými zážitky Toyoty neoplývají (i když Celica GT4), ale směle to dohání jinde. Jejich offroad historie, historie Coroly, to mluví samo za sebe.

                  I v současné nabídce mají auta, do kterých bych si sednout šel. Avensis je pro mě v kombíku krásné auto, LandCruiser vzor SUV, co něco umí a třeba takový Hilux…

                  0 0
                • McBlacky  

                  …sednout a poslechnout hudbu…

                  moc koukáš na americký filmy.

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    hm a takové věci jsou třeba podle mě rozdílem mezi řidičem a uživatelem.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Jsem zvedav, jestli te poslouchani hudby v aute bude brat treba ve 30ti:)

                      V 19ti je to jaksi pochopitelnejsi, no ale i tak:)

                      0 0
                    • Jenda  

                      jj, namontovat novy repraky, pustit kvalitni hudbu a natocit o tom jeste kvalitnejsi video – a hned muze byt internet zas o jeden podobny skvost bohatsi :-)

                      http://www.youtube.com/watch…

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Ale má to i svoje výhody. Když si člověk podobné video pustí, tak se aspoň ujistí o tom, že není zas tak velký debil, jak si občas myslí, a že naštěstí existují i větší ocasové :-D

                        0 0
                      • Bomba+  

                        Gangsta, yeah !! :-)

                        0 0
                    • mastihuba  

                      to je kvalitní názor. :D

                      0 0
                • Pumsc  

                  akorát udělali jeden takovej model,jmenuje se supra no:))

                  0 0
      • vlasto  

        Resil jsem predloni na podzim tohle dilema a Corolla Verso(stary typ) byla favoritem, hlavne kvuli priznive cene. Pri zkousce jsem tam dve kola nacpal, u meho sem musel snizit sedlo. Co me ale odradilo, byl zpusob, jakym to tam slo nacpat. Jednak sklopeni sedadel je o nicem, ty musej ven. Druha vec je vysoky zadni prah u patych dveri. To bylo hrozne nepohodlne, opticky to auto zvetsuje, ale prostor uvnitr zmensuje, takze jsem raci priplatil za jiny vuz.

        0 0
        • Monty74  

          Tak když se vyndá druhá řada sedadel kola se tam vejdou?Počítám i s tím že sundám přední kola a upnu biky za vidlici do nějakýho držáku,kterej si vytvořím :-)

          0 0
          • vlasto  

            Zustanou jen sedadla predni. Zadni musis sklopit a 2.radu vyndat. Pokud jen sklopis druhou radu, tak musi predni kola dolu, pokud je chces dat na stojaka. Pokud na lezato, tak se vejdou bez rozebirani.

            0 0
    • metr-x  

      Dacie Duster

      0 0
      • přišlapávač  

        :-)

        0 0
        • metr-x  

          Já myslim, že to není úplně nejhorší auto, aspoň tak soudím z toho, jak to recenzují v autosalonu, a navíc za ty peníze..bohužel to má logo DACIA a to hodně lidem bude vždycky vadit

          0 0
          • felix.org  

            Nejde ani tak o logo Dacia, jako spíš o to, že po nasednutí a zavření dveří se z toho stane stroj času, neboť se v interiéru vrátíš o hodně moc let zpět… :-D

            0 0
            • jIrI___  

              Na interiér sere pes, takové auto si člověk nekupuje kvůli imidži. Co mi ale na Dusteru hodně vadilo, bylo šetření na absolutně nelogických místech. Třeba chybějící plastové krytí podběhů. Při jízdě po šotolině nebo po zasněžených silnicích sypaných štěrkem to musí být krásná zvonkohra…

              0 0
              • felix.org  

                No nevím, já 100% času za volantem strávím v interiéru, tak by mi to celkem vadilo… :-D

                Jinak schopnosti v terénu asi nebudou špatný, co jsem viděl v Autosalonu. A ani exteriér nevypadá špatně. Ale jak říká metr-x, vadilo by mi logo Dacia, tak si ho stejně nikdy nekoupím :-)

                0 0
            • Kubiczech  

              Ono za ty peníze s tím v téhle kategorii tak nějak každý počítá. Bez kompromisu to za tuhle sumu nepůjde ani jinde. Cyklistům je často jedno, v čem svoje miláčky vozí a to, že tomu starému hnusnému interiéru můžu pořádně naložit špinavým kolem je pro mě jen plus. (:

              0 0
          • Smazaný účet  

            Kamoska ma Logana a taky docel pohodovy auticko. Sice prazdnemu trochu ubiha prdel, ale na prevazeni veci(nebo 12ti lidi:D) uplna parada.

            0 0
    • venabch  

      Roomstr je nejnepovedenejsi auto od vw koncernu. Kdyz diesel od vw tak jedine 1,9 tdi ten starej nebo 2.5 tdi 5 valcu ten starej nebo pak az comon rail hlavne ne PD . Ted sem byl s Roomstrem na sluzebce a tak pitomi auto sem dlouho nevydel venku velky ve vnitr maly :-( . Myslim ze je daleko lepsi volba nejaky vito sharan nebo velice prakticke auto jako berlingo , partner .Uz jen ten blbej nazev primomina pro jakou mene prispusobivou cast nasich spoluobcanu to je :-D

      0 0
      • Lance  

        Ta tvá čeština taky není nejpovedenější :-)

        0 0
        • felix.org  

          Ale autům evidentně rozumí :-D

          0 0
          • Lance  

            tak o tom zadna a specializuje se na koncern vw :-)

            0 0
            • venabch  

              No ted sem si koupil svyho druhyho vw v zivote a uz nikdy vic. Prece jenom mercedes je mercedes.

              0 0
              • mr.antik  

                hlavně to Vito, to je výkladní skříň německé kvality :-)

                0 0
                • venabch  

                  Vito je ale spanelska vesnice :-D

                  0 0
                  • McBlacky  

                    a jak krásně v zimě topí. Už po hodině si v něm můžeš sundat vaťák :)

                    0 0
                    • venabch  

                      Zadnej moderni diesl netopi pokut nemas nezavisli topeni :-( kde sou doby klaviru kterej byl po 5ti kilometrech na 80 stupnich a zustal tam at se delo co se delo :-D

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Během pěti km topíme s dieselem i v zimě. Ale těch 5 km se jede do kopce :)

                        0 0
                        • venabch  

                          Zlezi co to je za ropaka pokud je to primovstrik (nemyslim v3s) tak to moc netopi , tdi a sdi ma dokonce 3 zhavici svicky ve vode aby se to vubec ohralo.Jak je to nejaky o neco vetsi auto jako mpv a podobne tak to musi mit nezavisly topeni.Cdi je na tom jeste hur.

                          Stary komurkace ty topej jak svine to jo

                          0 0
                          • ¨MZ  

                            Octavka II TDI topí okamžitě, jak vyjedu na silnici, tak už fouká vlažnej vzduch. Montujou do toho přídavné elektrické topení, ne do vody, ale normální topení u ventilátoru (tuším se tomu říká TPC) jakmile nastartuješ, tak veškerý proud z alternátoru jde právě do toho topení a až když se motor trochu ohřeje, tak se to odpojí a topení je ohřívané klasicky vodou. Samozřejmě to přdavné topení nemá moc velký výkon, ale v mrazech je to velice příjemné.

                            0 0
                            • soc  

                              V Oktavce 2 bych bez vyhrivanych sedacek mrznul. Trva docela dlouho, nez zacne topit. Jestli tam je nejake pridavne topeni netusim, ale pokud jo, tak moc nehreje…

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Ty výhřevné spirály máme i v Altee a fakt to nejde moc poznat. Ale mírně vlažný vzduch z nich fouká hned po nastartování, to je fakt.

                                0 0
                                • soc  

                                  Ale nezahreje me to :)

                                  0 0
                                • ¨MZ  

                                  jj, moc velkej výkon to nemá, ale je fajn, že ti ve velkejch mrazech ještě po třech kilometrech nejde pára od huby na nezamrzají okna zevnitř :-) Ono nemusíš mít v autě hned 20, ale když je venku –15, sedneš do vymrzlého auta, tak i +5 ti připadá jako sauna :-)

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Tak. Dneska jsem to zkoušel a zjistil,že vyhřívané jsou jen ty výdechy uprostřed palubky. Z bočních jde chlad a z prostředních teplo :)

                                    0 0
                      • rb  

                        Blbost.Moje mondeo tdci topi po cca 2km,ať je 0 nebo –10.

                        0 0
    • Jenda  

      taky se pripojim s dotazem – netusite nekdo jak je na tom se spolehlivosti Ford Tournero? Zvolna pokukuju po maly dodavce a ten ford mi prijde jako rozumna varianta ke VW Caddy. Nejak nemam duveru ve francouze a ani italy a tim se vyber dost zuzuje :-(

      0 0
      • Pedro RB  

        Ještě ti zbývá Opel Corsa Combo :-)

        0 0
        • Jenda  

          No opel – svarovi se dvakrat total posrala Vectra (poprvy odtah 800 km, podruhy prespani v utulnem nemeckem penzionu a rano oprava v servisu) a tak i kdyz stryc oply prodava tak jsem ztratil duveru:-)

          0 0
      • pepek  

        Pokud bude f kombajnu, tak tam ale frantík asi strká motory.

        0 0
        • Jenda  

          nejak se neorientuju v autohantyrce – f kombajnu mysleno diesel? Ten by to byl urcite – je tam 1.8 8? kW. Spis mi jde o to jestli nekdo nemate zkusenosti jak moc se tyhle auta serou – co tak nejak vim tak nektery fordy jsou supr drzaky a neco je jezdici pruser.

          Jeste je v merku Logan MPV – na nej jsem neslysel ze by se vylozene sypal ale kvalita zpracovani bohuzel odpovida cene:-(

          0 0
          • Lance  

            kombajn – kombik

            0 0
            • Jenda  

              no to me taky napadlo ale nejak u tournera nechapu poznamku o kombiku :-)

              0 0
          • pepek  

            Tak omluva, skutečně jsem si myslel, že f kombajnu = f dehtu.

            Spolehlivý byly Ford benzíny, ale nafťáky ne. Nevím, zda to už soudruzi spravili.

            0 0
          • Evilcleaner  

            známý má servis a říká „fordem tam, vlakem zpátky“:-D

            jinak ta 1,8tdci (8v) má základ v motoru vytvořeného na konci 80 let. lepší jsou 1,6l od PSA, nebo 2,0 fordovské. nevím ale které se montují do tebou vybraného modelu.

            na dacii bych se vykašlal úplně, pokud nejdeš příliš po ceně. co se týče spolehlivosti, tak na zk. zkušeností majitelů autopůjčoven mají v globale nejlepší pověst koncernové auta (VW)… možná s malopu výjimkou těch co vznikají ve španělsku:-D

            0 0
    • JP3112  

      Zkus Mitsubishi Outlander :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      …špatně zařazeno…

      0 0
    • Vrci  

      jsem spokojeným uživatelem VW Caddy Life. Pokud se koukneš po autosalonech můžeš najít hezkou předváděčku.

      Já osobně jel pro auto z Budějovice do Svitav.

      0 0
      • Tomcat  

        Spokojený jde věřit, hezkou předváděčku také.

        Jen možná nestačí aby to bylo hezké, ale mělo to i užitečné vlastnosti za dobrou cenu ( z pohledu kupujícího) a nejen pro tebe.

        Už jenom drobný detail, že lidi nebude ve většině případů tankovat verze N1 a odpočet DPH. Takže užitkové vozidlo předělenané na MPV za 425 000,– nic moc.

        0 0
        • Vrci  

          pokud je prioritou dva lidi a dvě kola (bagáž pro dva lidi) je rovná nestažující se záď výhodou. Tzn Caddy, Berlingo …

          Roomster stojí stejně, ale když seřídím dvě sedadla za sebou na svoji postavu (193 cm), tak nemá kufr…

          Že jde o dotaz z roku 2007 jsem si nevšiml

          0 0
          • mr.antik  

            pro dva lidi v pohodě, pro druhou případně třetí řadu vzadu celkem utrpení, asi za to může pevná náprava a tvrdý pružení

            0 0
          • Tomcat  

            Roomster stojí stejně? 8–0

            Caddy za „již od“ 380k a Rumák za max 300k je opravdu drobný rozdíl v ceně. Tedy zpět i Roomster jde splacat za 470 Ale startu je na romální ceně a je to hlavně osobák a ne předělaný užitkový auto.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jsem jednou vyfasoval Roomstera v základní výbavě a popravdě připadal jsem si jak o 20 let zpět v schade 120. Ono to nemělo centrální zamykání. Takže jsem vždy nejprve zatlačil nostalgickou slzu v oku a pak čudliky dveří… :o)

              0 0
              • Tomcat  

                To je možný Vw to co on píšee je pres 400K a to je taky dost mimo na prodělanou dodávku.

                0 0
              • Flegmatik  

                :-) Ty jo, jsem si úplně vzpomněl, jak se lezlo do motoru: odemknout a otevřít dveře u řidiče, pak natáhnou ruku na zadní kliku, otevřít zevnitř zadní dveře a pak zatáhnout za páčku od zámku zadního víka. U kufru vepředu něco podobného, akorát se lezlo přes dveře spolujezdce a šmátralo se tam někde dole pod palubkou po páčce :-)

                0 0
          • Evilcleaner  

            mno když vezmeš mini – mpv a posadíš za sebe dvě nadprůměrně vysoké osoby za sebou, tak je docela logické že tam nebude kufr. což je dáno katogorií MINI-MPV. ukaž mi jiné auto z kategorie které je v tomto výrazně lepší (meriva, modus, korejci). a navíc tvoje přirovnání na tvou osobu je jako by si někdo stěžoval, že když dá do osobáku šatní skřín, tak se mu tam už nevleze pračka. trocha soudnosti boha. caddy, berlingo jsou dodávky konvertované na osobáky. roomster je opačný případ. takže ano, do caddyho se ti vleze víc, ale má tuhou zadní nápravu. to myslím mluví za vše.

            0 0
            • McBlacky  

              myslím, že nový caddy už má každé kolo zavěšené zvlášť. U těch starých to bylo peklo.

              0 0
    • BigKarel2  

      U Růmstra nevidim jedinej důvod proč brát Skauta..je to stejně vysoký, haldex tam není a ani podvozek není nějak víc zakrytovanej…vy­hozený prachy…

      0 0
    • JMT  

      Edit, nic :-)

      0 0
    • Lister  

      Obnova tématu.

      Podmínky – auto nové, ideálně i nové konstrukce, nafťák, ideálně 6st, rodinný stěhovák se slušnou výbavou – komplet elektrika, tempomat, automatická klima. Pohodlný ale přitom jistý podvozek, vhodný pro pohodlné převážení dvou osob a dvou kol v interiéru, limit kolem 500tis.

      Asi by bylo rozumné vzít si Megan Grandtour, protože by byl za 400tisíc, ale bojím se bojím, že by mi po přechodu s Fokusu neseděl – ale je to jeden z kandidátů.

      Favorit je u mne asi jasný – Astra ST – prostě ji miluju, líbí se mi kufr, vůbec mě netrápí, že je vzadu údajně méně místa, protože auto zůstane v rodině tak maximálně 6 let a to děcka nedorostou. Hodně se mi líbí perfektně vyřešení kufr – upřímně nevím v dané třídě o lepším.

      A že je těžká – no nikdo není dokonalý :-)

      Golf je na mne moc strohý a tak nějak nedokážu překousnout příplatky za některé poměrně dost základní věci. Má jen pětikvalt a převodovka s delšími stupni – a tím pádem ekonomičtějším a příjemnějším provozem na delší cestování – je jen za příplatek ve verzi BlueMotion.

      Oktávka vychází v odpovídající výbavě až překvapivě draze.

      Nový Focus je drahý a má nepochopitelně malý kufr.

      Cenově překvapivě slušně vychází Touran, který by až na generační stáří splňoval všechny požadavky a rozhodně by to byl nejlepší stěhovák, ale trochu se bojím údajně tvrdého podvozku – lze vyřešit adaptivním podvozkem, ale cenu to už posouvá o něco výš. Má ho někdo?

      Jelikož jsem hodně Ford pozitivní, tak se dívám i na nové C-Max a Grand C-Max – podvozkově fajn, ale kufr není zrovna gigantický a trochu mi vadí jeho tvar spíše hodně na výšku – praktičtější mi přijde větší půdorys – i když na druhou stranu vyjímatelná sedadla a velká výška by byly výhodou při přepravě kol.

      Napadá někoho něco jiného – ono se zdá, že nabídka je velká, ale když si to tak člověk probere, tak těch opravdu použitelných variant moc není.

      0 0
      • Kubiczech  

        Koreu vylučuješ?

        0 0
        • Lister  

          Primárně ne, ale…

          i30 má opravdu dost malý kufr a Ceed, pokud nechceš nějaký český akční socka-bus, vyjde na půlmega stejně jako mnohem mladší a modernější auta. Když Korejce, tak jedině výhodně – pokud stojí stejně, tak díky nechci.

          0 0
          • Kubiczech  

            Mířil jsem podobně jako Patrik. Docela mě zaujalo, že Chevrolet vyhrál v nějakém britském testu spolehlivosti. Ale pětimístný není a to tě naprosto chápu, tahle věc mě u našeho auta poměrně brzo začala štvát.

            0 0
            • Lister  

              Jeden korejec by mne ale zajímal, je velký, krásný, střední třída, ale zatím není dostupný a cena bude asi krapet přes limit. Asi každému došlo, že mluvím o i40, což je minimálně designově hodně povedené auto.

              0 0
              • Bald  

                Přesně, možná s ním časem nahradím Mondeo, mohlo by to být za lepší peníze a design (možná ne náhodně) není nepodobný:) Podle fotek to vypadá velice dobře!

                0 0
      • PatrikL  

        http://www.chevrolet.cz/modely/orlando/ :) S fleet zľavou (nejakých 10–15%) to bude hlboko pod 500 v plnej výbave. Aj bez zľavy sa zmestí pod 500000 s metalízou

        0 0
        • pepek  

          Pokud byl zvyklej na focus, tak s tímhle bude v příkopě nejpozději za 50 km.

          0 0
          • PatrikL  

            ak mu nevadí Touran tak aj toto musí byť OK :)

            0 0
            • Bender382  

              jel jsi Touranem?

              0 0
              • PatrikL  

                nie ale myslel som to vzhľadom k veľkosti, to som bral ako ten veľký rozdiel oproti focusu :)

                0 0
                • Bender382  

                  Jen jsem to chtěl uvést na pravou míru, Touran se v zatáčkách chová na svou velikost hodně dobře, líp než kdejaký menší/nižší auto.

                  0 0
        • přišlapávač  

          nic hnusnejsiho uz neprodavaji? :-)

          0 0
        • Lister  

          Možná bych o tom uvažoval, ale jen v případě možnosti koupit 5 místnou verzi a tím pádem ušetřit ještě další peníze – ale jinak než se sedmi to neprodávají, tak ne. Oproti pepkovi bych se jízdy zase až tak nebál, protože základem je platforma použitá třeba i u Astry, tak to nemůže být taková hrůza.

          0 0
          • PatrikL  

            ak pracuješ niekde tu http://www.im-expo.cz/…t-program-gm tak fleet zľava spraví poriadny rozdiel, nám to vyšlo nejakých 12% :)

            0 0
            • Lister  

              No nic to ale nemění na tom že díky absenci pětimístné verze je kufr zbytečně mělký a nemá prakticky žádnou modularitu – úložné prostory v podlaze apod.

              Na to auto jsem se díval, vůbec mi nevadí, že to je Chevrolet a že je to v podstatě hnusný, ale ten kufr mi vadí.

              0 0
      • Bender382  

        Tak z tohodle výběru bych hodně přemýšlel o tom touranu…jel jsem s tím v létě na dovolenou několik tisíc km a osobně mi to přehnaně tvrdý nepřišlo, stěhovák je to luxusní. Nejvíc mě bavilo, jak docela velký auto může být takhle stabilní a mrštný, je to dáno šířkou a koly v rozích karoserie. Jinak jako svoje auto mám OII a taky si nestěžuju, většinou se vleze to co potřebuju.

        Ještě teda poznámka k tomu 6ti kvaltu – když srovnám touran 1.9TDI 6 rychlsotní s OII 1.9TDI 5 rychlostní, tak to točilo na nejvyšší stupeň dost podobný otáčky, ta 6 mohla být klidně delší, rozdíl byl spíš v jemnějším odstupňování.

        0 0
        • jose  

          jj, jsem taky pro tourana(mám ho), kolo se vejde bez předního na „stojáka“. Pokud ale má někdo kolo velký, tak už muže být problém- jeli jsme s kámošem, co má 2metry a jeho silničního „araba“ bylo peklo tam na stojáka dostat, ale nakonec se povedlo:) (3lidi,3kola). Jízdní vlastnosti již dříve zmíněné…tvrdy teda není ani náhodou, ale a to jakej má tvar je překvapivě stabilní. Ještě jedno porovnání, ikdyž pochybuju, že by bylo takhle vytíženo. mám první generaci touranu(rv 2005,1,9D, 240tis km, z toho 60tis za posledních 3/4roku:-)). dělal se ted rozbor nákladů a ten touran má o polovinu nižší investice za opravy za těch šest let, než další 3oktávky(IIge­nerace,2008) na firmě:-). Netuším ale jestli nejsou nyní na tom tourani nejsou s kvalitou hůř… Nyní se bude pořizovat auto nové a za mě to bude jedině touran:-)

          0 0
      • mr.antik  

        Nějak nevidim žádnej argument proti Astře :-)) V tomhle segmentu bych se osobně rozhodoval mezi Focusem a novou Astrou. Přepokládám, že míň pohodlný než oktávka být už nic nemůže :-) Aby se nějaká závada projevila do 6 let, to je holt loterie asi u všech nových modelů.

        Toyota je cenově mimo, Mazda, Honda malýho kombíka nedělá…

        0 0
        • Bender382  

          U mě to třeba nesplňuje tu definici rodinného stěhováku :-)

          0 0
          • Lister  

            Tak zase dva dospělé, dvě děti s výbavu na dovolenou by to uvezlo i s kočárem. Ona má sice papírově jen 500litrů, ale zase je tam dalších cca 80 litrů pod podlahou.

            Je pravda, že Touran má kufr hodně přes 600 litrů.

            0 0
            • Bender382  

              Ono stejně si to budeš muset rozhodnout sám, jak velký auto potřebuješ, taky není dovolená jako dovolená a každej vozí jiný množství věcí, někdo potřebuje aby se vešel kočár, někdo si veze stany, spacáky, jídlo na 14 dní, někdo věci na potápění, někdo loď. V podstatě jsem stejný množství věcí, co jsem vezl v touranu a střešním boxu, několik předchozích let vždycky nacpal i do fabie, ať už první nebo druhé generace:-)

              A další moje zkušenost je taková, že čím větší auto, tím míň člověk přemýšlí co všechno si vezme. V podstatě jedeme vždycky plný, a na velikosti auta nezáleží…

              0 0
              • Lister  

                Jasně, rozhodnu se sám, jen by mne zajímalo, zda někdo něco z toho nejezdí – jako třeba tvá zkušenost.

                Testovačku samozřejmě plánuju, ale zase nechci obcházet 10 autosalonů.

                0 0
          • mr.antik  

            tak tu definici nesplňuje žádné z uvedených. Možná kostky typu Berlingo, Tournoe Connect atd., což při uvedených požadavcích nepřepodkládám…

            0 0
            • Lister  

              Já bych se s tím někdy i rád svezl, a ne jen houpal :-)

              Z těchto důvodů jsem vůbec neuvažoval třeba o C4 Grand Picasso, protože to je taková rozhledna – pevný střed volantu s kapličkou přístrojů uprostřed jen doráží pár posledních hřebíků do rakve.

              0 0
          • Kubiczech  

            To nesplňuje žádné ve výběru, teda pokud kombík nerovná se automaticky stěhovák.

            0 0
        • Lister  

          Pokud jde o ty závady, tak ať už koupím cokoliv, tak si samozřejmě připlatím za prodlouženou záruku. A tady je další nevýhoda pro Oktávku – mají jen na 4 roky.

          Jestli myslíš nový Focus, tak je cenou fakt nastřelený – je pravda, že nabízí ve výbavě hodně, ale ani se startovacím bonusem (základní ceníkové ceny jsou totální úlet a dle mne se za to nikdy prodávat nebude) to nevychází moc dobře. Výbava Trend je cenově ještě slušná, ale připlácíž za podstatné věci jako třeba střešní nosiče a cenu to pak dost kriticky navyšuje. Titanium pak zase má spoustu věcí, které by si člověk klidně odpustil.

          Původní Focus bych možná i zvážil, ale s dieslů nabízí jen 1,6 66kw a ten je pro kombík v plném obsazení nedostateční. Verze 85kw je jen pro nový model.

          0 0
          • Evilcleaner  

            oct II+ 1,6tdi máme chvilku v rodině (přes půl roku) v tebou zminované ceně a má všechno podstatné. dvouzonová klima, okna v el., deštový, světla senzor. ovládání radia a maxidotu z volantu, šestnáctky lité kola, hagusy, radio s mp3 a aux vstupem.

            spotřeba kolem 5,7l/100km, výkon většinou stačí, plně obsazené auto s boxem na dálnici nad 130km moc živé už není. 140 drží v jakémkoli dálničním kopci (otestováno). v tomto režimu jela za 6,4l. dobrá ergonomie, jisté jízdní vlastnosti, kvalitně udělaný interiér a tichý motor (narozdíl od tdi-pd). pětikvalt má hodně dlouhé převody, ve městě mě to sere, na dálnici točí na pětku malinko. pod 1500ot/min duní, tj pětku zařadíš tak v 80+km. motor se jinak rád točí, ale je trochu slabý od volnoběhu. kufr je fakt velký a na zadních sedadlech je na tuto třídu radost sedět, jen sedadla by tam mohla být o kousek výše. měli jsme s ní takový kuriozní problém a to že byl špatný software radia, které se nikdy nevypnulo úplně a vybilo dvakrát totálně baterku. jediné co chybí je vyhřívání sedadel, moc rychle to v zimě netopí. jinak ještě k jízdě, nenechá si jen tak rozházet zadek (multilink funguje) a esp zasahuje když už tak velmi akurátně, mnohdy nebýt kontrolky tak si člověk ničeho nevšimne. pro nás skoro rodinný ideál (ještě je tu superb kombi 2,0tdi 170k 4*4:-)).

            0 0
            • Lister  

              Asi mám jiný ceník, ale fakt si nejsem jistý, že se v dané výbavě do půl melounu vleze.

              0 0
              • Evilcleaner  

                byla na tom velká sleva a bylo to trochu od jiného dealerství než je normální. podívej se na importo.cz jednání bylo super a ten výlet přes celou republiku pro nové auto skutečně sranda:-)

                0 0
      • Lance  

        hele nevim jak se pohybuji ceny a nechce se mi to hledat, ale co tak rok, dva stareho, mimochodem nejkrasnejsi MPV FORDA S-MAXE? nebo MAZDU 5?

        vim,ze mas v podminkach auto nove,ale nekdy se podminky meni :-)

        0 0
        • Lister  

          No, je to asi tak, že S-Max je můj dreamcar (teda pokud odmyslím Astona DB7, ale tam bych autosedačky rval blbě) a je pravda že do půl mega by se dal sehnat v dobré výbavě a modelovém ročníku 2009 a možná i 2010, ale musel bych dořešit jak je to s prodlouženou zárukou – jestli se nepletu, tak platí pouze pro prvního majitele a já jsem prostě tak docela dost velký fetišista na nové věci – nebudu se vymlouvat, to bude ten hlavní důvod :-)

          0 0
      • esti  

        Jak moc trváš na naftě? Vyplatí se ti? Ona samotná spotřeba a lepší hmotnostní výkon jsou jedinou kladnou stránkou vznětových motorů(možná ještě dostatek NM ,ale jen ve velmi úzkém spektru otáček motoru)

        Kdybych měl půl mega třeba na forda,tak bych se vykašlal na TDCI a beru ecoboost v mondeu a 10% dolů u forda by neměl být problém.

        0 0
        • Lister  

          Věř mi, že se vyplatí rychle.

          Ale prosím neřešit nastavená kriteria – jsou opravdu dobře zvážená.

          0 0
          • jecnak  

            Vyplati se rychle. Az do prvnich problemu se vstriky ci turbem.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To se pak prodá, ne?

              0 0
            • Lister  

              Ano vstřiky můžou být problém.

              Ale mimo jiné proto by to mělo být nové auto. Navíc při používaní nafty ze služného zdroje v kombinaci s aditivy by to zas až tak horké být nemělo.

              S turbem je to složitější. Protože ať bych bral naftu nebo benzín, tak vždy s turbem – přeplňované 1.6 benzíny mi z mnoha pohledů přijdou jako ideální řešení a za poslední dobu se jich objevilo opravdu hodně.

              Atmosférický motor bych si už asi nekoupil – nevyhovuje mi svým charakterem.

              0 0
              • tomfree  

                Atmosférický motor musí mít 2 a více litrů,aby to bylo ono a turbobenzín musí mít přímé vstřikování,aby to mnělo smysl a z malých diselových motorů mi nejvíce vyhovuje renault a ač tuto značku nemusím,tak by to byla moje volba,opla určitě ne ani benzín,ford je celkem ok,i když ten motor je stejně psa koncern.

                0 0
                • Lister  

                  ford je celkem ok,i když ten motor je stejně psa koncern

                  Píšeš to jako výtku a pro mne je to naopak ten důvod, proč Ford – protože má francouzský motor :-) Já mám HDIčka moc rád a svou charakteristikou mi sedí asi nejvíce.

                  0 0
                  • Lister  

                    PS: čím víc to řeším, tím víc mám pocit, že skončím u nudného a drahého Tourana 1.6TDI (77kw) nebo trochu zariskuju a koupím Peugeota 5008 1.6HDI (82kw), protože to jsou asi tak jediná dvě auta, která po stránce vnitřního uspořádání vyhovují mým představám.

                    0 0
                    • madcat  

                      Vidíš to, každej má to voko na auta trochu jiný – já bych třeba design Tourana nikdy nenazval nudným, mně se prostě tyhle strohý a na první nenápaditý auta dost líbí – kdyby nebyl Touran tak trochu vyhlášenej svojí zlobivostí (=ne zrovna valnou spolehlivostí), tak bych nějakýho lehce ojetýho klidně pořídil, když bych takový auto potřeboval – mezi MPV autama by to byl možná jeden z favoritů.

                      Rozhodně mě Touran svým designem oslovuje víc, než třeba Peugeot, i když poslední modely už jsou trochu střízlivější (a pro mě tím pádem přitažlivější).

                      0 0
                      • Lister  

                        Mě u VW celkově vadí ta poslední generace, protože všechny auta z té předchozí vypadala líp – ta současná hranatá světla s diodami jsou prostě divná. Předchozí verze se spodním obloučkem se mi líbila moc. Navíc aktuálně skoro nepoznáš Polo od Pasatu, protože to zepředu vypadá všechno stejně.

                        0 0
                        • Lister  

                          PS: ale abych mu úplně nekřivdil, tak je pravda, že dost záleží na barvě – sluší mu tmavší odstíny, v černé vypadá elegantně, ale mě se nejvíce líbí v téhle červené.

                          Ještě jsem viděl i moc hezkou tmavou modrou, ale teď nemůžu najít žádnou fotku.

                          0 0
                          • madcat  

                            Já měl tady s tou novou maskou u aktuální generace VW docela velkej problém, až teď si na ni začínám jakž takž zvykat :). A konkrétně Touran se mi furt se starou líbí víc, nevím proč…

                            0 0
                    • tomfree  

                      Tourana v 1,6 no pokud jezdíš jak pantáta tak dobrý,jinak jel jsem ho v oktávce a je to hnus,pokud by mu uspůsobili převodovku tak prosím,ale pánové s vw se s tím moc nepárali,převrtali blok s 1,9 a byla 1,6 dali převodovku s 1,9 a je nový auto plnící euro5,pokud dojíždíš na křižovatku a odbočuješ,úplně nezastavíš,chceš jet dál dvojka to nevezme,musíš až na jedničku jinak chcípne,každý pokles pod 1200 otáček byť na sekundu,elektronika vypne motor.

                      0 0
                  • tomfree  

                    Nebylo to myšleno jako výtka,jen spousta lidí odmítá francouze a přitom ve svém fordu,volvu a já nevím v čem mají jejich motor,jen ten motor z renaultu mi přijde o dost lepší.

                    0 0
                    • Lister  

                      Tak Renault je ve hře – pokud by vyhrála verze kompaktní kombi nad kompaktním MPV, protože Scenika bych nesnesl.

                      PS: a Volvo myslím vlastní Číňani, ne?

                      0 0
      • Sidney  

        Každý radí to, co buď má nebo s čím má dobrou zkušenost. Já jsem služebně prošel několik aut s ročním nájezdem kolem 40–50tkm a postupně jsem se dopracoval k Toyotě. Dříve podstatně vyšší cena už se velmi srovnala (překvapivě čím vyšší výbava, tím cenově zajímavější oproti konkurenci). Po špatných zkušenostech s Renaultama (scenic 1,9dCi a Peugotama 1,6) jsem měl Toyotu Verso 2,2 D-4D 100kW a za 4,5 roku při 190000km neměla jedinou poruchu, i spojka a tlumiče byly původní (rozvoďák je řetěz). Teď mám půl roku Verso 2,2 D-4D 130kW v plné výbavě (když napočítám se stejnou výbavou Touran, tak ten je o cca 100000,–kč dražší, je pravda, že jsme měli výraznou slevu ;-) ). Teď nabízejí Verso s 2,0 D-4D ve výbavě Active za základní cenu cca 580.000,– ale je tam 7 airbagu, dualní klima, parkovací kamera, tempomat, bezklíčkové zamykání, veškerá elektronika podvozku, vyhřívaná sedadla, senzory deště, šera, mlhovky, kožený volant a řadička, ovládání audia na volantu, sluneční clony zadních oken – perfektní pro malý děcka,…dál pro mě obrovská výhoda je možnost sklopit zadní sedadla do uplně rovné plochy…no je potřeba si ho u prodejce osahat a vyzkoušet.

        Motor není papírově extra výkonný, ale všechny testy ho vychvalují, že jede líp než by měl a bez problémů jezdí za 6l. Auta se prakticky nekradou (pojistka).

        Samozřejmě záleží, jak ti sedne designem. Ber to jako další alternativu

        0 0
        • tomfree  

          Poslední generace toyoty jsou shit je úplně jedno jestli koupíš to či ono,ale doby kdy toyota byla etalonem spolehlivosti jsou pryč.

          0 0
          • Sidney  

            Obecně šla kvalita všech aut výrazně dolů za cenu ficurek a elektroniky, to je jasný. Ale já mám přímo zkušenost s Toyotou r.v. 2006 a ta byla naprosto skvělá (taky zkončila v TUV ve stáří 3 roky na prvním místě). Jak na tom je 2010, to zjistím časem…

            0 0
            • tomfree  

              Toyota Avensis 2,2d 2007 najeto 80000 km nové turbo,nové přední světla,nový fap,toyota avensis 2,0d 2008 60000km nová převodovka,spojka a tak bych mohl pokračovat,zlomový byl podle mne rok 2003 pak už to šlo do kytek.

              0 0
              • Sidney  

                Co na to říct, já mám zkušenost jinou a nešetřil jsem ji (190tkm za 4,5 roku po celé republice)…o tom, že byly občas problémy u avensisu se 150k dieslem jsem slyšel.

                0 0
      • Lister  

        Tak ještě jedna možnost by tu byla, něco mezi kompaktním kombíkem a kompaktním kombi, kufr přes 500 litrů, 5 míst v interiéry, sklopná a vyndávací zadní sedadla, v pohodě se tam vlezou dvě kola bez rozebrání. Do 500tis se vleze v maximální výbavě s naftou 1.6, 100 koní. Jen je teda už krapet starší, převodovka 5 stupňová a obecně ne moc dobře vnímaná značka – což by mi bylo celkem fuk, protože auto se mi jinak vždy líbilo.

        Některým se teď udělá hodně nevolno, ale samozřejmě mluvím o Altee XL – z mnoha pohledů ideální rodinné auto.

        0 0
        • jIrI___  

          Pokud bys chtěl nějaké konkrétní informace o Alete XL, tak se ptej :). Měli jsme dost jetou Alteu Freetrack (10/2007), ale byly tam nějaké problémy s motorem a po mnoha dohadováních s prodejcem jsme ji vyměnili za zánovní Alteu XL4 (12/2009), takže rád odpovím na případné dotazy.

          0 0
          • Lister  

            Tak otázky samozřejmě směřují k obecné spokojenosti s autem.

            Zda u staršího auta něco nezačíná výrazně haprovat, vrzání v interiéru apod. Jak je odhlučněno – tohle údajně není silná stránka Seatu – ale nedokážu si představit, že by mělo hůře odhlučněné podběhy než má Focus. Jestli není podvozek zbytečně tvrdý – používá poměrně sofistikované zavěšení, takže by měl zvládat jízdu dobře a auto se prý málo naklání, ale zda to není na úkor komfortu.

            0 0
            • jIrI___  

              Když vezmu toho Freetracka, tak ten měl najeto kolem 100k km a při přejezdu nerovností se vrzání ozývalo od levého předního průduchu ventilace a někde zezadu. XL4 má najeto kolem 28k km a vrzání zatím žádné. Odhlučnění nemám moc s čím porovnat, měli jsme předtím Ibizu a oproti ní je to samozřejmě o level jinde. Pokud to ale porovnám s Volvem XC90, tak je to u Altey zase o 2 levely horší :). Nějaká novější série XL měla problémy s aerodynamickým hlukem při rychlosti zhruba 100–130 km/h, řešilo se to výměnou zpětných zrcátek a brali to na záruku jako výrobní vadu. Tohle se nám vyhlo. Podvozek měla Ibiza podstatně tvrdší, XC90 ho má zase podstatně měkčí. U té Altey mi to připadá jako taková zlatá střední cesta. Člověk necítí každou sebemenší díru v silnici, ale zase se to auto i přes poměrně velkou výšku v zatáčkách moc nenaklání. Podvozek je ostatně hodně chválený i v různých testech. Co jsem tak v zatáčkách zkoušel, tak tam, kde se Ibiza chovala těžce nedotáčivě, Altea drží krásně stopu. Nedokážu ale říct, jestli je to kvůli podvozku nebo tomu pohonu 4×4, v klasické „dvoukolové“ Altee jsem nejel. Jedna věc se mi ale v interiéru nelíbí – tvrdé plasty na palubovce. Ony sice mají vylisovaný takový šachovnicový vzor, takže na pohled vypadají pěkně, ale jakmile na ně člověk zaklepe, tak krása mizí. V tomhle ohledu na tom byla i Ibiza líp. Naopak super věc jsou pohodlné sedačky s vysokým opěradlem. Sedí se mi v nich o dost líp než v těch v XC90 a taky mají podstatně lepší boční vedení. Ty se Seatu myslím obzvlášť povedly.

              Jinak ještě k těm kolům do kufru, psal jsem to už v jiném vlákně, ale já dovnitř nedokážu nacpat svojeho fulla bez toho, aniž bych vyndal aspoň jedno kolo. Ale tohle nebrat moc v potaz, protože já jsem na tohle puzzle antitalent :). Radši hodím bika pohodlně do nosiče na střechu než s ním nějak laborovat v kufru.

              0 0
      • Lister  

        Kdyby náhodou někdo někde narazil na bližší info o kombíku nového Focusu, hlavně fotky provedení kufru, tak bych velmi uvítal odkaz. zatím jsem nic moc nenašel.

        Zatím to vidím buď na Astru nebo Focus a v záloze si nechávám Oktávku – a když už, tak rovnou 4×4.

        Astra bude mít pravděpodobně lépe vyřešení (a mnohem větší) kufr a je významně levnější, Focus zase boduje podvozkem, odhlučněním a motory – 1.6TDCI 85kw je podle všeho výborný motor, na 1.7 v Astrách jsem moc chvály nečetl – nekultivovaný, hlučný a přitom celkem dost žere – ale to bych přičítal hlavně hmotnosti celého vozu. Designově je nový Focus hnus, ale v kombíku se ještě dá a z venku se na něj přece dívat nebudu.

        0 0
        • pepek  

          1.6TDCI 85kw výborný motor no nevím, co jsem zatím četl, tak se na něm sere uplně všechno – stejně jako na TDDi + dvouhmotový setrvák a CR k tomu.

          0 0
          • Lister  

            Pokud jde o spolehlivost, tak se s tebou nemůžu přít.

            Pokud jsem psal výborný, tak jsem myslel projevem – obecně ho chválí za měkký projev, kultivovanost chodu a dobrou spotřebu.

            Navíc jsem měl pocit, že jde o nově odladěnou verzi – na 1.8TDCI se stejným výkonem jsem chvály moc nečetl, to je pravda.

            Moje zkušenost s HDI motory pod kapotou Fordu jsou jedině dobré, takže z osobní zkušenosti proti nim nemůžu nic říct – ale je pravda, že jezdím archaický, ale zase skvělý, starý dobrý 1.6HDI 66kw (motor, který se teď bude dávat do „Focusu Classic“).

            0 0
    • chatain  

      VW Caddy?

      0 0
    • jeffi  

      Mám Roomstera a kolo se do něj krásně a pohodlně vejde, ani 2 kola nemohou být žádný problém + 3 lidi dovnitř. Oceňuji , jak snadno se dají vytáhnout sedačky, po zimě už jednu sedačku vůbec nevozím, aby se kolo dalo rychle naložit.Je to velmi variabilní a praktické auto a v tom TDI nebo TSI to i svižně pojede. Na vzhled bych se vykašlal, důležitá je praktičnost, a ta je o Roomstera maximální. Takže po roce s Rumíčkem a kolem za mně doporučuji.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Roomster – 2 kola, 2 lidi, bagáž = no problem

        a když jedu sám, tak kolo ani nemusím rozebírat, ani vyndavat přední…

        sedačky se složí bleskově

        jediná nevýhoda je malá boční stabilita auta

        0 0
        • pepek  

          když jedu sám, tak kolo ani nemusím rozebírat, ani vyndavat přední… – to platí o skoro každým kombíku. A nemusí mít vzhled auta, který dělali dva designeři, kteří o sobě nevěděli :-)

          0 0
          • Lister  

            :-D

            Fakt luxusní hláška!!!

            0 0
          • mr.antik  

            :-))

            0 0
          • Evilcleaner  

            to auto možná vypadá divně ale co se týče rozložení vnitřního prostoru tak funguje naprosto skvěle.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tohle už tady muselo být několikrát: Logan a Opel…

              0 0
              • jIrI___  

                Logan v tomhle ohledu nebude mít konkurenci. Jenže Dacia nezní pro spoustu lidí moc dobře.

                0 0
              • Lister  

                Jen je nepochopitelný, že ten nosič kol pro Astru v kombíku nenabízejí. Nikde jsem ho v ceníku nenašel a na stránkách bylo uvedeno, že je jen pro krátkou verzi, takže to asi bude pravda.

                Je to velká škoda, protože je to podle mě naprosto geniální záležitost.

                0 0
            • Lance  

              subjektivni, mi se roomster libi moc

              0 0
            • JSt  

              jo ty drzaky na kola jsou super. kola tak zaberou skorou jednou tolik mista nez je nezbytne :-))

              0 0
    • Necris  

      Do naší Octavie Combi (1.9 TDI ale motorizace s tím nemá nic společného že ?) narvu do kufru se sklupenýma zadníma sedačkama dvě 29" kola.

      0 0
    • Manas  

      VW Caravelle 75kW TDi v dlouhe verzi. Nandam tam vsechno a jeste se v tom vyspim :-)

      0 0
    • whom  

      Zafira: 3 lidi + 3 kola (přední kola sundaná) + zavazadla, 2 lidi + 5 kol (kola sundaná různě), 2 lidi + 2 kola (jen zasunuté sedlovky) + hromada báglů. Všechno vevnitř. Na obalení dotýkajících se částí rámů u většího počtu kol než 2 používám izolaci na teplovodní trubky z baumaxu.

      0 0
      • Necris  

        Opela nikdy. Ani zadara.

        0 0
        • whom  

          Věc názoru, 3×Omega (jedna 2.0 Ačková, 2.0 a 2.5 Béčka) postupně od roku 1994, na každé minimálně 200 tisíc, nikdy nebyly kupované nové. Teď Zafira v dehtu. Při koupi výměny tlumičů výfuku, u Zafiry ne výfuk, ale čepy řízení. Liju jen palivo a dvakrát ročně dolévám trochu vody. Olej vždy vydržel do výměny. Nájezd 40–60 tis. ročně. Nikdy jediný problém. To je každého věc, mě nikdy Opel nezklamal

          0 0
    • jachymk  

      Mercedes-Benz Vito :-) do toho naložíš kola (nesložený!) a ještě věci na ryby a na výkend pro celou rodinu :-), jede to myslím až dost!

      0 0
      • Lance  

        jestli s tím jezdíš o výkendu není to náhodou mercedes vyto?

        0 0
        • Avail  

          vYto corleone!!!

          0 0
        • jachymk  

          ne máme již třetí Vito tátovo firemní auto, ale je vlastně naše :-) spotřeba lehce pod 8 litrů u 2,2 turbodieselu, vůbec neplatí že je to líná nepohodlná plechová krabice, u Vita 2008 vyřešili hlučnost spotřebu a zvedly výkon, jelikož je to užitkáč má tvrdší podvozek a výkon motoru z toho dělá celkem svižné auto na dlouhé cesty není nic lepšího, byly jsme s ním pět týdnů ve Švédsku a když se vyndá zadní lavice tak se do kabiny po sundání předního kola vlezou dvě kola a tašky s oblečením na měsíc!

          0 0
    • Sodík  

      Máme rok Roomstera 1,2 TSI a to auto mě pořád příjemně překvapuje.

      Jenom bych asi nešel do toho Scouta – přijde mi, že u něj připlácíš prakticky za nic (za plasty okolo)…

      0 0
    • PjSky  

      s krizkem po funuse…

      planuju neco takoveho… protoze v zime nikam kolo vozit nebudu.

      popravde receno nam to stoji rozebrane na zahrade a pomalu se to restaruje :)

      http://upload.wikimedia.org/…_MK3_002.jpg

      vidite ty kufriky? tak tam si dam silnicku / MTB a hura. :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      hoj, vzhledem k veku zádný z těchle aut nevlastnim (i když bych docela rád třeba to naše či Forestera jednou :D), ale doma máme Citroen C4 Grand Picasso a předtím jsme měli Xsaru Picasso, první exclusive (což byla fakt paráda, docela to i překvapivě jelo), druhej leader (=exklusive bez kůže v podstatě, tehdy taková akční edice), ale ta první byla 2,0 Hdi 66kw (což jsem nikdy neřídil) a tohle 1,6 Hdi 80kw. Kdybych vybíral auto, tak se dost poohlídnu po ceně a koupim něco, co je opravdu výhodný, takže třeba teď momentálně C4GP se slevama asi tak 200k mi přijdou docela dost dobrý, oproti oktávce a podobnejm, navíc se mi i líbí, stejně jako jeho sesterská 5008, jediný, co mi přijde špatně je převodovka, pokud si člověk nekoupí 6ti kvalt, kterej by asi žral míň – pokud člověk jede Tu-Brno tak 60/100/140 tak jede pod 5 litrů, což na tak velký auto není špatný ;) Snad jedinou věcí, na co si u těchle aut lidi stěžujou je kaplička uprostřed, na kterou sice i řidič velmi dobře (stačí periferně) vidí, ale zároveň i posádka… Ale stejně brzo to bude všechno promítaný na sklo, tak co ;) Spousta lidí vám řekne, že francouzi jsou šmejd, ale ať mi řeknou čim, protože gřeba staý fiaty byly, dnešní GrandePunto není, o starších Škodárnách škoda mluvit, dneska už se tyhle rozdíly docela smejvaj, potíže spíš dělaj český silnice, který kurvěj podvozek čemukoliv, co není vznášedlo… To je tak nějak to hlavní, co jsme chtěl říct, kdybych vybíral, kouknu, co se mi líbí, ale zároveň, kolik to stojí, estetické preference někdo těžko logicky zdůvodní, ale třeba ten 50k rozdíl Citroen-Peugeot už docela i jo :D Tím ale nechci říct, že bych si takový auto jako svý první a student koupil, líbí se mi Fiat GrandePunto T-Jet, co jsme taky mívali doma tak trochu víc, je zábavnější a není to kráva :D Ale tyhle auta mají svoje opodstatnění, to vidim v podstatě každej víkend, takže pro mne nepochopitelný je třeba koupit za 350+ fabii v kombiku tdi s kdečim, když pod 400 je C4GP

      0 0
      • pepek  

        Třeba že fabka ti může vydržet 300 tisíc bez ztráty kytičky a navíc proti Cxx má podvozek.

        0 0
        • maajkee  

          Třeba že fabka ti může vydržet 300 tisíc bez ztráty kytičky

          Tak to je vtip vlákna :D

          0 0
          • pepek  

            Proč? S jednou přiležitostně jezdím: náhr. díly za 350k km: jedno ložisko do kola a jeden vstřik z vrakáče. A auto jede furt jak z praku.

            0 0
            • maajkee  

              Tak tohle ti neuvěřím ani za zlatý prase :)

              To je dost velký sc-fi! A fábie co jede jako z praku, to mě pobavilo tuplem :)

              0 0
              • pepek  

                Ale to mně zase vůbec nevadí.

                0 0
                • maajkee  

                  Jasný, ještě aby :)

                  hehe, ještě teď se směju, pobavils, díky :D

                  0 0
              • madcat  

                Nechci se Fabie nějak extra zastávat, ale podle mě to je opravdu relativně spolehlivý auto. Jezdím, teda spíš jezdil jsem do předevčírem jednu z r. 2002, motor 1,4 MPI 50 kW, takže žádná závodnička, a mezi těma 75000 a 222000 km na tachometru, kdy jsem to měl, jsem měnil 1 x ložisko kola a 1 x posilovač, kterej prostě chcípl. Jinak nic, jenom spotřebák + samozřejmě pravidelný servisní prohlídky. Až teď těsně před předáním do šmelcu začíná zlobit imobilizér – auto někdy nepozná svůj klíč, takže se to bude muset ještě asi nechat spravit, aby to šlo dát pryč.

                0 0
                • maajkee  

                  No jelikož bratranec dělá v autorizáku škodovky a o koupi fábie jsem i uvažoval, tak jsem od něj hodně zjišťoval a konkrétně tenhle prehistorickej motor 1.4 MPI je na servise suvérenně nejčastěji, o trochu líp je na tom proklínaný HTP a nejlíp je na tom asi 1.4 16V co se týče benziňáků.

                  Každopádně po 200tisících už na těch autech začíná pomalu odcházet uplně všechno.

                  Asi máš štěstí :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    tak jde dost i o to, jak se o to auto staraš, ale prostě když škoda chce bejt levna značka koncernu VW, tak nechapu jeji ceny, a nějakej extremni rozdil ve spolehlivoti fakt nevidim, našemu starymu citronovi pouze na D1 upadl vyfuk po asi 130tkm, coz ale nebylo az tak moc zpusobeny autem :D

                    0 0
                    • maajkee  

                      Jenže škoda už není levná značka vw a myslím, že už o to ani nejde. Rozhodně to není levná značka koncernu jako třeba Dacia u Renaulta.

                      0 0
                  • tomfree  

                    VW neumí benzínové motory,to je prostě realita.

                    0 0
                    • ¨MZ  

                      Proč? 1,8T v Octavii 1 1,8TSI a 2.0 TFSI v Octavii 2 jsou vynikající motory, nepřeplňovaná 1,6 MPI je taky slušná, spolehlivej držák srovnatelnej s ostatníma nepřeplňovanýma 1,6 ostatních značek.

                      1,4 16V ve fabii je taky chválená no a 1,4 MPI, to už je vlastně historie. 1,2HTP někdo chválí, někdo haní, já s ním mám jen ty nejlepší zkušenosti, 100 000km bez závad a spotřeba za tu dobu 6,5l/100km.

                      0 0
                      • tomfree  

                        Motory 1,8 a 2,0 tfsi toho ještě moc nenajezdily na nějaké soudy,ty ostatní mají fádní průběh a při svižnější jízdě se spotřebou nevyrovnají moderním motorům třeba hondy,fordu atd. a ta spolehlivost taky není nějak hvězdná.

                        0 0
                        • esti  

                          Nejdřív jsem se chtěl rozepsat o parametrech těchto dvou motorů které mají společný základ.Nicméně tvá očividná zaujatost vůči vw mi akorát ulehčila tento příspěvek,takže se pouze odkáži na výsledky IEofty:

                          http://www.auto.cz/…sledky-22501

                          http://www.auto.cz/…ysledky-4511

                          http://www.auto.cz/…ysledky-7626

                          2.0 TFSI byl poprvé v a3 sportback už v roce 2004,1.8 TSI se montuje tak 4 roky.

                          Co se týče v-tec u hondy ,doba těchto atmos. motorů se krátí s ohledem na plnění stále více přísných emisních limitů.Nicméně je až s podivem jak se japonci zuby nechty této techniky stéle drží.

                          A ford? Pokud máš na mysli motory ecoboost,to snad ani nemyslíš vážně? Jsou na trhu tak půl roku max !

                          btw:tenhle typ naprosto neobjektivního a nic neříkajicího příspěvku krásně vypovídá o znalostech této problematiky dotyčného ,který pouze plká do větru.

                          0 0
                          • JMT  

                            Bych to 1,8/2,0tsi az tak nevyzdvihoval, vysranejch uz jich par bylo. Ze socialních koncernovejch motorů mám asi nejraději 103kw CR naftu. Moc nechápu proč si někdo veme ten benzín. (mimo specifickejch duvodu v konkretnich pripadech jak napr. ze do A5 cabrio davaj s automatem mimo tsi snad jenom 3,0tdi kterej je cenou o dost jinde…)

                            0 0
                          • tomfree  

                            Teď jsi mně rozplakal,pokud chceš polemizovat na odborné úrovni,tak třeba tebou jmenované motory 1,8 a 2,0 tfsi jsou už o generaci překonané motory BMW a MERCEDES,mají nízký tlak paliva,nemají definovanou polohu svíčky proti vstřikovanému paprsku,zasaralé řízení turbodmychadla,na­víc jednoduchého a tak bych mohl pokračovat,nějaké ankety mně vůbec nezajímají,tam jde jen o to kdo to vyhlašuje a platí.

                            Mi navíc nejde o motory které volí hrstka lidí,já srovnávám třeba motor 1,4 ve fabii a 1,4 ve fiestě a pokud jde o japonskou techniku,tak s těmi limity máš pravdu,jinak jsi vedle,protože pokud uděláš dobrý atmosférický motor tak nepotřebuješ turbo ale vždycky ho můžeš dodat,ale pokud nezvládneš základní problémy jako VW tak ani turbo nepomůže.

                            Jako malý příklad uvedu recirkulaci výfukových plynů,japonci to montovali do aut,už v 70 letech a tady jsme pomalu ani nevěděli k čemu to je a dozvěděli jsme se to v 90 letech,kdy to začal používat i VW a diagnostická kontrolka svítí na každém druhém voze co jezdí městský provoz.

                            Tady je myslím objektivní zkušenost s tebou uváděnými vozy.

                            0 0
                          • tomfree  

                            Ještě by snad neškodilo napsat,že mitsubishi dělalo motory s přímým vstřikem už před 10lety a VW se držel systému čerpadlo tryska u diselových motorů tak dlouho,dokud ho emisní limity nedonutily přejít na common rail,který je ve všech směrech vyspělejší,tolik k japoncům a držení se zuby nechty.

                            0 0
                  • madcat  

                    Možná mám, to nepopírám… nicméně jsem kvůli tomu svýmu historickýmu motoru nemusel do servisu ani jednou, takže stran spolehlivosti můžu vyjádřit spokojenost. Když by kvůli velmi chabému výkonu nebylo každý předjíždění traktoru takovým adrenalinovým zážitkem, mohl bych vyjádřit spokojenost i s celým vozem :)

                    0 0
    • mates.lisak  

      Zdravím ve spolek. Chystám se na koupi nového auta, jsme čtyřčlenná rodina a navíc máme jednoho psa. Potřebuji tedy něco prostornějšího. Chci se Vás tedy zeptat, těch co máte s roomsterem zkušenosti, zdali je opravdu prostorný. V tomto článku":https://kralmotoru.cz/…enzeroomster vychvalují pro jeho prostornost, je tomu tedy doopravdy tak? :)

      0 0
      • Davidakta  

        Když jezdíte se psem tak žádné auto není dost prostorné, bez rakve na střeše to nejde. Vlastní zkušenost

        0 0
      • Mr.Dawe  

        4 členná rodina a jako o prostornějším voze uvažuješ o Roomsteru? Čím jste jezdili do teď?

        Sám mám 4 člennou rodinu a jezdím Focusem mk2 po FL combi a už se těším na výměnu za větší a to nemám psa. Pro zatím to vyřeším tak jak píše Davidakta rakví, ale do budoucna to není řešení na pořád. Když už uvažuješ o Roomsteru, proč nejít do Octavie, Mondea, Passatu, Avensisu, Mazdy6 a nebo vysloveně MPV Smax, 5008, C4 Picasso a velice dobou alternativou ale trochu „dodávkovou“ je Berlingo.

        0 0
        • standoslav  

          Roomster je prostornější než Oktávka a demontáž zadních sedadel je geniální

          0 0
          • Luke96  

            Prostornější bych určitě netvrdil. Jak na co. Pro čtyřčlennou rodinu určitě lepší Octavia (kombi samozřejmě). V Roomsteru opravdu hodně šikovné uspořádání zadních sedadel. Na kola dovnitř lepší Roomster, je vyšší, Jezdili jsme 2 + 2 kola . s vyndanou jednou sedačkou. Při troše šikovnosti bych si dovedl představit i 3+3.

            Doma mámě obě auta. Roomster je služební, už druhý.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj, taky jsem měl Roomstera jako služebák – imho design se teda moc nepovedl, ale užitné vlastnosti 100%

              0 0
              • Luke96  

                Jo, krásy moc nepobral, ale je to pracant. Brzy půjde pryč. 1,2TSI 180 tisíc bez závad, pouze spotřebák. Na trhu neexistuje adekvátní náhrada, za stejnou cenu.

                Možná teda za podobnou cenu nějaká Dacia, ale tou bych tolik najezdit nechtěl.

                0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Mám taky čtyřčlennou rodinu (pravda – bez psa) a Roomster nám vyhovuje. Rakev na střechu dávám jen pokud vyrážíme na dovolenou v plné sestavě + moje kolo. Samozřejmě netvrdím, že jde o kdovíjak velké auto, ale bohatě nám stačí a nezabere zdaleka tolik místa jako třeba Sharan, Galaxy či jiné prostornější stroje…

        0 0
    • AleZ80  

      Vejde se do Roomstera za přední sedadla na délku 27,5-palcový bike ve vel. L jen se sundaným předním kolem? Přemýšlím, jestli by se v tom po demontáži 2 zadních sedadel dalo jezdit ve 3 s 3 biky. Vysoké je to dostatečně, široké také, ale je to dost krátké.

      0 0
      • Smazaný účet  

        vozil jsem silničku (s dlouhou hrazdou) jen se sklopenými sedadly…

        0 0
      • blue.sun  

        Vejde, kamarád takhle vozil rodinu na kola. Než se mu narodilo druhé mrně.

        Do Clia kombi dávám devětadvacítku bez rozebírání, samozřejmě naležato. Ale tam je potřeba natočit řídítka, tedy víc místa. Roomster sice vypadá krátký, ale místo tam je. Škoda k tomu dokonce dělala i nějaký držák na kola dovnitř.

        0 0
      • standoslav  

        Já sice už v Room.jezdim jen sám, ale silniční vozím na délku , mám tam jen P zadní sedadlo a musím shodit přední kolo. Jen při vkládání zezadu musím kolo trochu naklonit, rozteč „pila“ sedlo, je trošku více než dveře.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.