• bam

    Zdravim, nedari se mi sundat XTR07 kliky. Jednou uz jsem je sundaval a bylo to uplne bez problemu. Tentokrat se ani nehly a navic z nich ted nejde sundat ani stahovak :( Nevite nekdo co s klikama ktery vubec nejdou stahnout? System je v podstate podobny octalinku (je jiny nez u starsich XTR). Ani nechapu jak jsem je mohl tak utahnout, dotahuje se to hlinikovym sroubem. Na obrazku je ten stahovak. Dik.

    0 0
    • game_over  

      ja bych vedel ale ten zpusob se ti urcite libit nebude :))) aneb s flexou a kladivem jdou delat zazraky :)))

      0 0
    • maxtor  

      Teď trochu odbočím: neví někdo, proč Shimano opustilo původní řešení uchycení levé kliky u HT II?? Byl v tom nějaký problém? Vozím tento způsob na silničce (Dura-Ace 2004) i na biku (XTR 2003) a žádný problém jsem nenašel. Přijde mi supr, že nepotřebuješ stahovák na demontáž a přitom klika drží jak přikovaná.

      0 0
      • enrico  

        skus pozriet niekde na strankach url.the.mtbiker­.sk/index.php?mo­dul=clanky&id=117898­6601 viem ze to tam niekde pisali ale to nove riesenie sa mi ani trocha nepaci… mozno aj nove XT 08 to tak bude riesik, skus mrknut do toho clanku

        0 0
      • bam  

        me se to obcas trochu povoluje leva klika u XT, taky nevymezis vuli a nemas jak tam tu kliku narazit pokud nejde (ten plastovej spunt se akorat tak znici). To stahovani je ale vazne dobry, treba to Japonce prejde a zas se k tomu vrati.

        0 0
      • Otelo  

        asi shimano mrzel usli zisk z predaja stahovakov.

        0 0
        • maxtor  

          To těžko – tuhle ztrátu si plně vynahradili novým klíčem na misky středového složení a druhým klíčem na tu levou matici:-))

          0 0
          • Venda  

            Tu levou matici jsem stáhnul, širokým šroubovákem. Možná dláto to bylo. V tomhle je podporovat nebudu.

            0 0
        • bam  

          Ono je to jeste vychytralejsi. Protoze jsem se uz vsadil, ze kdyz se mi to do jistyho data nepovede sundat, tak to vemu flexou :) Myslim, ze je to i originalni plan a vydelaj mnohem vic jak si lidi budou porad kupovat kliky.

          0 0
    • Johny5 OSHA  

      zkus tu součastku zahřát a potom schladit a dojde k tomu ze se smrskne treba to pujde a jeste bych to zkusil nejakym sviínstvem namazat jen tak pro sicher za to nic nedas

      0 0
      • bam  

        kdyz to nahrejes a pak schladis tak se to zmensi? Nebo jenom po tu dobu co to bude chladnejsi? Ja uz si tyhle veci moc ze skoly nepamatuju :)

        0 0
        • Johny5 OSHA  

          to ti prene nepovim, ale za zkousku to stoji myslim ze jsem o teto metode nekde cetl , ale kde to bylo joooo to nevim x8)-napred se to roztahne=zvetsi objem a po rychlem schlazeni dojde ke smrsteni onych soucastek, nekdy staci nahrat. (jeste by snad bylo mozny vytvorit nejakou paku ze strany osy /středu/ a při tom do uplneho zblbnuti klepat az to povoli…)

          0 0
          • bam  

            ok, dik. Naky zahrejvani mozna zkusim. Porad lepsi nez flexa :) Paka bohuzel moc nejde, v tom stahovaku je hrozne mala dira a uz jsme par sroubovaku a tycek znicili. Jeste mozna zkusim vzit flexou ten stahovak a udelat tam plochy aby na nej sel nasadit velkej klic.

            0 0
    • bam  

      Tak dik za rady. Uz vim cim to je – jsem idiot a zapomel jsem jak se to ma spravne udelat. Je to jinak nez u Octalinku. Tedka mam jenom problem sundat ten stahovak z kliky protoze jsme ho tam nasroubovali fest a nejde povolit. Aspon, ze tedka uz musim znicit jenom stahovak a ne cely kliky :)

      0 0
      • kubad  

        Jinak pěkný stahovák na XTR 07 dělá pedalsport maji to někde na stránkách.

        0 0
        • bam  

          Diky, pisou ze ho nemaj, ale muzou ho vyrobit. To se bude hodit, protoze ho skoro nikdo nema. Ja tedka resim jak tuhle vec z klik dostat. Spechal jsem a automaticky vysrouboval z klik sroub kterym se stahujou. A ten tam prave musi zustat. Zapomel jsem na to. No a tenhle stahovak jsme tam zvladli narvat tak, ze tedka nejde povolit :(

          0 0
          • mechanik  

            No tos tomu dal…vždyť ten stahovák se tam našroubuje jen lehce a slouží na opření samostahovacího šroubu, který jak píšeš si omylem vyšrouboval???!!!!

            0 0
            • bam  

              Ja vim, jsem debil. Uz jsem to driv sundaval a delal jsem to spravne. Proste jsem pospichal a nemyslel…

              0 0
              • Andy1971  

                v tom srobe su dve diery, strc tam nejaku tycku a malo by ti to pomocou nej povolit…

                0 0
                • bam  

                  Ta dira je malicka a ver mi ze uz jsme toho ohnuli dost :) Jeste jsem se k tomu nedostal, nicit to budu zitra. Strcim tam sroub a upnu to do velkyho sveraku. Jednou jsme to zkusili utahnout a pak uz jsme se to snazili povolit, nechapu jak se to povedlo tak utahnout.. Ale dik za rady :)

                  0 0
    • kleinis  

      Cau, vim ze su totalni lama, ale stalo semi uplne to stejny jak bamovi…nevite jak vytahnout ten stahovak? Uz sem zlomil a vohnul vsechno co se veslo do ty dirky a sikovky nebo hasak nic! :-(

      0 0
      • bam  

        asi uz jsi to vyresil, ale treba se najde jeste nekdo „chytrej“ jako my :)

        Nakonec jsem sundal tak ze do ty dirky jsem strcil sroub kterej jenom kousek precuhoval a pak upnul do sveraku a otocil. Nebo sikovkama, uz presne nevim, ale zapreni se o hlavicku toho sroubu stacilo, jinak to prokluzuje a dirka je moc mala aby se tam strcila naka tycka na paceni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.