• makar

    Chci se zeptat kolik máte podložek pod XTR klikami. Když dám 1 podložku ze strany od trojpřevodníku a 2 z druhé strany tak mám pravou kliku o cca 0,5 mm blíž k zadní vidlici než levou. Když dám 2 ze strany od trojpřevodníku a 1 z druhé strany tak vzdálenost není tak výrazná,ale o malinko víc se kříží řetěz než v prvním případě.

    0 0
    • Gatier  

      Trosku divna otazka. V navode je napisane, kolko podloziek pri akej sirke stredu (ramu). Proste je dobre mat kluku s prevodnikmi co najblizsie, prave koli krizeniu retaze. Takze napravo 1, nalavo 2, pri sirke stredu 68mm.

      0 0
    • BB  

      mam uplne stejny problem, ale pri sirce domecku 73 mm. Taky mam E type presmyk (neni uchycen na ram, ale na samostatnou kulisu, ktera drzi na stredovem slozeni). Podle webu shimana pro tuto kombinaci nema byt zadna podlozka, ale potom mam pravou kliku vyrazne blize ramu nez levou. A podlozku se mi tam nechce davat, protoze potom bych mel spatne retezovou linku, ktera ma byt pro XTR 50 mm. Reklamoval jsem krivy ram, ale mozna, ze je to blbost a problem klik XTR.

      0 0
      • Gatier  

        To je ale normalne, ze jedna kluka bude blizsie a druha dalej!

        0 0
        • BB  

          a jaky je pro to duvod a proc je to pouze u XTR a jinych klik ne ?

          0 0
          • Gatier  

            Este pri XT :-) A dovod? To nevedia ani japonci asi. V kazdom pripade to posrali…

            0 0
            • Lada1  

              no to se mi fakt nejak nezda. ja to na svem kole mam stejne a nevidim duvod, aby to bylo jinak. Staci spravny pocet O-krouzku

              0 0
              • Gatier  

                Niekedy to proste nesadne :-)

                0 0
                • makar  

                  Já měl kolo sestavené z výroby a podle mě tam bylo:2 u převodníku a 1 u levé kliky.Po ujetí cca 4000 km jsem měl problém s presmykem (nešel mi seřídit- u prostředního převodníku mě škrtala kladka, když jsem měl zařazeno na pastorku 2 a na druhé straně 8) Dal jsem to proto do servisu a tam dali1 1 podložku pod převodník 2 pod levou kliku (problém s drhnoucím smykem se moc nevyřešil zato řekli,že takto se míň kříží řetez) Proto jsem vás žádal o radu-viz. první dotaz.Píšete kolik doporučuje Shimano.Můžu vás poprosit kde bych instrukce našel.Omlouvám se za neznalost.Taky rozdíl vzálenosti klik od rámu je cca 5 mm(u 1 podložky pod převodníkem a 2 pod levou klikou).Jedna podložka má tak 2,5–3 mm.Uplně přesně to po výměně podložek nebude,ale pul cen?áku je asi dost.

                  0 0
                  • BB  

                    nasel jsem to na URL: http://xtr.shimano.com/ Pokud mas domecek 68, tak skutecne mas mit dve podlozky u prevodniku a 1 na opacne strane. Tim se docili retezova linka 50 mmm. Ja mam domecek 73, presmyk E type, takze bez podlozky. Retezova linka sice je 50 mm, ale problem je ten, ze kliky jsou v ruzne vzdalenosti od zadni stavby. Tan u prevodniku tak 2 mm, na opacne strane 5 mm. Jako by to chtelo k prevodnikum jeste podlozku. Kdyz ji tam dam, tak bude ale spatne retezova linka.

                    0 0
                    • lubos  

                      Nooo, jenomze zadni stavba nemusi byt symetricka. Co to udela kdyz to zmeris vuci sedlove trubce ?

                      0 0
                    • makar  

                      Díky dám tam co bylo původně 2 k převodníku a 1 na levou stranu.Tím to už nebude rozdíl 5 mm, ale tak 2–3 mm.Já mám I-Drive a meřil jsem domeček má cca 68 mm.Pak začínají zmiňované podložky.Když jsem psal první dotaz, tak jsem myslel,že dudu za blázna,ale jak vidím trápí to víc kolegů.Ještě mě prosím napiště jak měříte řetězovou linku.

                      0 0
                    • sousedovicmalymirek  

                      Mam uplne stejny problem a tak by me zajimalo, jak jsi to vyresil. Pravou kliku mam tak blizko, ze se mi nevejde neoprenovej fusak na zadni vidlici. a kdybych dal k presmyku jeste podlozku, tak bych rekl, ze leva klika nepujde ani poradne nasadit?!

                      0 0
            • BB  

              vysledek problemu je zajimavy. V ramu to neni, XTR prava klika blize zadni vidlici, XT zadny problem. Z cehoz vyplyva, ze je rozdil mezi tvarem klik XTR 03 a XT 04. XT je novejsi, tak to asi prekonstruovali.

              0 0
              • sousedovicmalymirek  

                Pak mi trochu unika, proc to neupravili i u xtr 04…no jo, proc by. resil jsi to, nebo s tim jezdis dal.

                0 0
        • lubos  

          No to vobec nie je normalne. A je to dost nahovno. Napriklad mne to aj dost vadi. Minule som zistil, preco mam blby pocit pri slapani … 0.5cm rozdiel :(, vymenil som stred a je to ok. Btw, XTR kluky … meral som v Kaktuse niekolko bajkov, asi 3–4 .. vsetky mali kluku posunutu (nie XTR kluky) a jediny bajk to mal spravne. A bola to Merida LRS s XTR klukami !

          0 0
    • Lada1  

      Takze jsem si to u kola zmeril a vzdalenost klik od sedlovky je identicka (uz si nepamatuji cislo). Retezova linka vpredu i vzadu 53mm. Dost by mne zajimalo jak Shimano muze naspat retezovou linku zadni 50mm kdyz mam komplet shimano naby i kazetu XTR 960 (tedy to co urcuje retezovou linku) a presto to mam 53mm

      0 0
      • BB  

        retezova linka ve predu 53 je dost, mas tam podlozky ? Pokud chci, aby byly kliky ve stejne vzdalenosti od zadni stavby, tak tam musim dat jednu podlozku na vic a preve posunu retezovou linku na 53 a obcas to sukuje. Tak jsem se rozhodl, ze me mene vadi rozdilna vzdalenost klik od ramu, retezova linka 50 a nesukujici retez.

        0 0
        • Lada1  

          jak sukuje retez ? mi to nedela nic, zatim jenom dobre funguje. jakou mas ret. linku vzadu ?

          0 0
    • Peslezedirou  

      Pomoooooooc!

      Potřebuji rychlou radu :

      Domeček 73mm, kolik a kam podložek?

      K převodníků jednu na druhou stranu bez podložek?

      Díky moc…

      0 0
    • JudyN15  

      Kolik podložek na 3 převodníkové kliky, ale předělané na 1 převodník? :)

      0 0
    • Cavendish  

      Debilní dotaz. Rám Maxbike CX4000 se středem BSA 68mm. Kliky Shimano FC-CX50. Podle návodu bych měl mít na jedné straně 2 podložky a druhé jednu. Ale já nemám žádnou, neb mě osa Shimano přišla bez podložek :-O doteď tam nikdy žádná nebyla. Takže mám celou dobu špatně řetězovou linku?

      0 0
      • kubad  

        pokud by ti chybělo 7,5mm podložek, tak bys určitě neutáhl kliky :D

        0 0
        • Cavendish  

          5mm ne? :D jen mě vrtá hlavou, kdy se teda používají?

          Já to nikdy neřešil. Na silnici mám Campy kliky a předtím sem měl 4-hran

          0 0
          • kubad  

            na jedné 2 na druhé jednu píšeš a to jsou celkem tři

            a jedna má 2,5mm

            0 0
      • Vilém  

        Podle jakeho navodu?

        0 0
      • mech1  

        Silniční kliky se montují bez podložek.

        0 0
      • Hrabex1  

        co pises, plati pro mtb

        0 0
        • Cavendish  

          Nojo, říkám, debilní dotaz :) díky

          0 0
          • Hrabex1  

            jestli se nepletu, u mtb se versinou davaji 3, protoze nektery ramy maji domecek o 5 mm sirsi a ta 3. podlozka zastupuje plech presmykace, ktery muze byt uchyceny pod pravou myskou a a ma taky 2,5mm. Tohle vsechno u silnicnich ramu odpada.

            0 0
    • andy97  

      Ahoj, dávám do rámu středové složení a kliky. Trochu mi to nevychází. By mě zajímalo kolik má byt místa mezi převodníkem a rámem. Mám tam cca 5mm. Ale na levé klice a středovým složením mám cca 3–4mm mezeru. Viz. foto.

      Mám tam vrazit plastovou podložku co byla u klik? Ta má 4mm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.