Kliky XT 2003 (FC-M760) a 32z XT převodník FC-M770 - kompatibilita

34 nepřečtených
  • RomanH

    Koupil jsem si nový 32z XT převodník FC-M770. Kliky mam XT 2003 (FC-M760). Říkal jsem si, že když je rozteč stejná, vše od jedné firmy, že to bude fungovat. Původní šrouby ale byly delší (starší převodník je tlustší), přesmykač nešel seřídit. Nakonec jsem narychlo mezi 44 a 32 hodil nějaké podložky, které jsem doma našel, nějak to chodí (ve stojanu s tím uplně spokojenej nejsem, ale při jízdě kolem baráku to vypadalo OK – navíc nebylo moc času, tak uvidím…). Má někdo podobnou zkušenost ?

    Převodník

    Kliky

    0 0
    • Vilém  

      A ten novej prevodnik jsi piloval? Co vim, tak by nemel sednout na pavouka bez upilovani precnivajicich casti pod derami na srouby.

      0 0
    • jecnak  

      Mam stejnou zkusenost s prevodniky Stronglight. Srouby, respektive matky jsem zkracoval o par desetin.

      0 0
      • RomanH  

        Samotne zkraceni by mne nepomohlo. Sice bych to dotahnul, ale mezera mezi nejmensim a prostrednim prevodnikem byla o dost vetsi nez na mezi prostrednim a velkym. Snad hodinu jsem si hral se smykem a ne a ne ho seridit – na prostredni placku to radilo na 2×, a nebo to zase nechtelo padat nahoru / dolu… No uvidim, co to ted udela v terenu, pokud to bude OK, tak to tak necham, jinak asi koupim puvodni prevodnik, protoze ladit podlozky se mi moc nechce.

        0 0
        • pepek  

          Jakýpak ladění, potřebuješ jen šupleru a dát takovou šířku podložky, aby to bylo v prostředku. Já jsem tam měl kdysi (na jiné kombinaci pilek) 1 mm podložky. Ten železný převodník s karbonem je gut.

          0 0
          • RomanH  

            …ted jsem se vratil z Ferony (Videnska), ze si koupim na ladeni par podlozek (a naivka jsem jeste vduchu chtel nerez)… Meli tam kulovy (leda to poskladat ze segrovek, tech tam meli hodne). V nejhorsim muzu zkusit Fabory, ale kdyz si spoctu cas, tak nevim jestli neni lepsi objednat ten starej a novej XT nechat pro Katku, az obrousi SLX… Ze to taky nemuze udelat jedna firma kompatibilni sama se sebou rovnou, ale porad musis bastlit.

            0 0
        • Vilém  

          Podle toho co popisujes, tzn ze je bliz k male pile bych to tipoval opravdu na ty delsi packy, tak na to zkus kouknout.

          0 0
    • Forester  

      resim podobny problem. potrebuji novy prostredni prevodnik na XT 760 a na kupkolu mi padly do oka Aerozine:" www.kupkolo.cz/…u_89777.html. bude to fungovat bez pilovani ci jinych samodomo uprav nebo mam koupit original 760 tamtez.

      0 0
      • Vilém  

        Osobne bych radsi pripiloval ten novy XT. Ocel je precijen ocel. Duralove originaly na 760kach staly za velky hovno.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ten novější typu XT prostřední placky je lepší. Ale u těch starších 760tek byl průšvih hlavně v určitém období, to odcházely strašně rychle. Když jsem pak dával nový náhradní (zřejmě z jiné série a období), tak ten už byl mnohem lepší a zas tak špatné už to nebylo.

          0 0
          • Forester  

            ja teda s originalem taky nemel problem, najeto odhadem 12 tis. km. je fakt, ze posledni cca rok obcas namota lehce retez a ted menim kazetu, retez, tak vezmu i prevodnik.

            takze ten Aerozine nedoporucujete? jsem si myslel, ze bych ho zkusil a narusil kompletnost XT sady na svem kole :-). kazetu chci zkusit PG 990 (misto aktualni 760) a retez budto HG 93 nebo 971.

            0 0
            • MlokCZ  

              Aerozine jsem nikdy nezkoušel, takže nehodnotím.

              U toho originálu, tak jsem měl 2 kousky (2 různá kola) s opravdu tragickou výdrží. Po 2500km to bylo na vyhození nebo větší pilování. Mně přitom vždy vše vydrží opravdu dlouho. Další náhradní stejného typu dal asi 6000km a stále byl zcela ok.

              Teď už mám na všech kolech M770tky, takže už nezjistím, kolik by ten starší vyměněný duralový dal.

              0 0
            • jecnak  

              Kazetu si vezmi urcite Shimano.

              0 0
            • Vilém  

              Me ten original 32z na 760kach vydrzel tak 2500km:( Proto jsem psal, ze bych radsi vzal ten novejsi, na SLX s nima mam dobrou zkusenost.

              0 0
            • siafu  

              mám Chinooky a ty jsou funkčně i vzhledově OK :)

              kazeta XT, řetěz 971

              0 0
              • Forester  

                cozpak o to, vzhledove jsou OK, vsak taky stoji 2× tolik co original. takze necham 760 a po doporuceni i tu XT kazetu. u te doufam, ze jsou kompatibilni 760 a 770, naba taky 760.

                0 0
              • Forester  

                cozpak o to, vzhledove jsou OK, vsak taky stoji 2× tolik co original. takze necham 760 a po doporuceni i tu XT kazetu. u te doufam, ze jsou kompatibilni 760 a 770, naba taky 760.

                0 0
                • Forester  

                  tak výměna provedena, kazeta XT770, řetěz SH93, převodník XT770 (32 zubů).

                  Vše OK, až na převodník. Výstupky na převodníku upilovány, ale zůstal problém s úplným dotažením. Nejde to do plna. Nahoře někdo psal, že je dobrý zkrátit taky šrouby, resp. matici. Můžete to někdo upřesnit. Budu asi muset koupit nový (KCNC nebo A2Z), trochu jsem jim ublížil. A k tomu bych si rád koupil ten klíč na chycení té závěrné matice, ale zatím jsem ho nikde nenašel.

                  0 0
    • RomanH  

      Kdyz se rekne A, musi se rici i B, aneb tohle bych mel zaradit do threadu Vase servisni kiksy… :-)

      Po dukladnem prostudovani obrazku na netu, SLX klik na dalsim kole, jsem si vsimnul, ze jsem dal naopak nejmensi XT prevodnik 22z, ktery jsem taky menil (opet za novejsi verzi). Ten maly prevodnik ma na jedne strane (ted uz vim, ze na vnitrni smerem k ramu) prirubu (je o malicko silnejsi, nez byla na starem), a to v kombinaci s novym prostrednim prevodnikem (ktery je o neco tenci – 1–2 zavity sroubu) delalo ten bordel. Po otoceni nejmensiho prevodniku, vyndani podlozek, ktere jsem tam vcera vecpal, a opetovnem serizeni smyku funguje vse (alespon ve stojanu, venku prsi) naprosto paradne. Nic se nemusi pilovat, jedina „vada“ na krase jsou ty delsi srouby, ale pomoci klicu na segrovky to jde dotahnout.

      Priste se nebudu poustet do zadnych oprav po Letni noci a podobnych akcich…

      0 0
      • Vilém  

        Pekny:)

        Jinak mi to nedalo a sel jsem ti nafotit ten inkriminovany vystupek. Podle me tam opravdu musi zavazet a je mi divne, ze ti to udajne sedi. Leda bys to dotahl tak silne, ze by se vlisoval do toho plastu.

        Prvni foto jsou 760ky kliky, druhe foto SLX kliky. Vsimni si na 760 toho maleho vystupku pod sroubem prevodniku.

        0 0
    • Forester  

      podobný problém.

      tak výměna provedena, kazeta XT770, řetěz SH-HG93, převodník XT770 (32 zubů).

      Vše OK, až na převodník. Výstupky na převodníku upilovány, ale zůstal problém s úplným dotažením. Nejde to do plna. Nahoře někdo psal, že je dobrý zkrátit taky šrouby, resp. matici. Můžete to někdo upřesnit?

      Budu asi muset koupit nový (KCNC nebo A2Z), trochu jsem jim ublížil. A k tomu bych si rád koupil ten klíč na chycení té závěrné matice, ale zatím jsem ho nikde nenašel.

      0 0
      • Vilém  

        Pokud jsou srouby dlouhy, tak zabrus tu cast sroubu, ktera ma vnitrni zavit. Pak muzes zabrousit i tu s vnejsim zavitem, aby to nekoukalo ven a nezeslozitovalo naslednou demontaz.

        0 0
        • Forester  

          Jestli to chápu dobře, tak myslíš zkrátit šroub i tu závěrnou matici. Tak nějak jsem to měl vymyšlený.

          Ještě dotaz k tomu klíči na chycení té závěrné matice. Nemáš náhodou nějaký odkaz, kde by se dal koupit? Už jsem toho dost prohledal, ale zatím nic.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Ono stčí často tu matku jen lehece podržet, vždycky jsem to nějak podržel velkým šroubovákem, ale jestli máš možnost malé dílny, tak se dá vyrobit.

            0 0
          • lidumil  

            Tady

            0 0
      • tonik666  

        NA XT 760 jde dát také Race Face Team nebo Blackspire SuperPro. Oboje jsem jezdil a funguje a občas se dá najít na netu za ok ceny, např na CRC nebo amazonu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.