• Tomáš1114

    Hezký den všichni!

    Rok se s rokem sešel a já vybírám jetý enduro rám na couraní po bikeparcích a trailcentrech. Kolo jinak šizeno nebude, takže chci dobře vybrat i rám. Moji hlavní kandidát je Kellys Eraser 90 2015.

    Jde o jednu pouhou otázku… Je karbon použitelný na enduro? Přeci jen, ta nižší váha láká, na bezduších a jednopřevodníku bych se bez kompromisů na 160mm zdvihu dostal na 12 kilo a to láká. :-)

    Bojím se jen jedné věci, jak se bude rám chovat? Přecházím z prehistorického hardtailu, tak se tuhostí nechci moc zklamat. Když bych kolo bral jen na to, na co je určené, tak váhu neřeším, ale přeci jen, chci ho i na delší projížďky, kde jsou zdvihy sice zbytečnost, ale dvě kola jsou mimo mé možnosti. Můj starý HT má 14,5 kila, což je právě u endura normální váha, ale chci něco lehčího, tudíž se mi zalíbil Kellys.

    Díky za všechny rady, budu pečlivě číst! :)

    0 0
    • brundibar  

      Mam remedy 9.7 2018 v karbonu (ram, kliky, riditka) a musim rict, ze jsem zadny extra beneft oproti hline nevypozoroval. Preci jen neni to primarne o tom karbon ramu… Za me rikam, klidne poridit hlinu a radsi poladit poradny lehky a tuhy kola. V pocitu jizdy si myslim, ze udelaji vic nez ten ram.

      0 0
    • MirosPikos  

      Nerozumím tomu, proč pořizovat v roce 2019 rám z roku 2015, který už tenkrát byl děsně kozovitej. Až bych skoro řekl nevhodnej na enduro. Trailíky ok, ale enduro nevím nevím. Byl špatný jak geometrií tak projevem zadní stavby. Nevím, za jakou ho můžeš mít cenu, ale raději bych pořídil třeba něco z produkce RockMachine, kde už jsou ta kola mnohem zajímavější. A když se budeš snažit, vyjednáš i i zajímavou cenu. Pokud to má být nutně karbon, tak bych to směřoval na YT Jeffsy, taky moc zajímavý kolo a ve správných rukou umí divy :)

      0 0
      • marcus.ss  

        Eraser je hroznej rám, rozhodně ne enduro. Rok jsem se na tom trápil a pak se toho rád zbavil :-)

        0 0
    • wilda81  

      Dycky karbon!

      0 0
    • Tomáš1114  

      Díky všem za rady, když bych si tím Eraserem byl jistý, tak se neptám. :)

      Nevím teď, co tedy vybrat? Mám na rám tak 16k s tlumičem. Díky když tak za dodatečné rady.

      0 0
      • mr.antik  

        až něco za ty prachy najdeš, tak sem hoď odkaz, ať se dá o čem diskutovat. Ono toho zas tolik nebude.

        0 0
        • Tomáš1114  

          Jasný, ještě jsem uvažoval nad tím, že to kolo koupím rovnou celé, protože rám seženu stěží a komponenty jsou podobné nebo je vyměním.

          Moji kandidáti jsou následující: Giant reign LTD 2015 / RM Blizzard 70–27 2017 / CTM scroll Pro 2017 / CTM scroll xpert 2017 / Norco range A7.2 2016

          Který teď vybrat? Všechny mají ± stejné osazení (GX, Pike/Yari), takže jde o rám a jeho kvalitu, ostatní se když tak pořeší.

          0 0
      • hs74  

        S takovým rozpočtem bych vzal rám z bike discount a k tomu nějakej bazarovej tlumak. Může to vyjít tak na 18k.Podle mě nic lepšího neseženeš

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce