• Hajis

    Ahoj, chceme s přáteli naplánovat příští rok, nějaké to cestování na těžko na dva týdny. Nejraději bychom nějaké zahraničí kde není problém spát na divoko. Stěžení jsou pro nás bohužel peníze, takže ketadlo atd nepřipadá v úvahu. Maximálně vlak. Jde nám o to, jet pořád dál, ne vyjíždět z jednoho místa.

    Byli jste něke, kde se vám líbilo? Doporučíte či poradíte zajímvou lokalitu?

    0 0
    • Josef Panek  

      Placka? Kopce? Pro mě nej v Evropě: Skandinávie, z tý Norsko (to zabije asi rozpočet). Pak Jugoslávie.

      0 0
      • kolda  

        když tam seženou slušnou dopravu, tak se dá. jídlo nakoupí v nějakým diskontu a na pivo holt chodit nebudou :)

        0 0
        • Josef Panek  

          No nevím, no:-) Low budget to tam nebude nikdy. Pokud to nebude ultra sockování. Což by mě asi moc nebavilo. Ale ta příroda je tam ultimátní.

          Kdyby mě drtily prachy, vyrazil bych kolem ČR (absolvoval jsem a těším se, že si to dám znova s dětma), nebo z baráku do nějaký okolní země a nějakej okruh domů.

          0 0
          • kolda  

            to je otázka vkusu. na škole jsem takhle obrazil na kole kus světa, za minimální prachy (i to norsko) a zážitky si pamatuju do teď :)

            0 0
            • tom xtr  

              jj, pamatuju si svoje historické nízkorozpočtové Norsko jako dneska: houby s cibulí jsem po týdnu nemoh ani cítit, jediný co se dalo v tý divočině rozumně (= levně) koupit k jídlu byly nahnědlý banány. No prostě divoká 90.

              Ale nádherná krajina, na kolo super a téměř prázdné cesty, kvalitní trochu hrubozrný asfalt, hned bych se tam vrátil …

              NP Jotunheimen.

              0 0
              • kolda  

                no vidis, pamatujes si to dodnes a to jde :)

                0 0
              • oddie  

                Dneska už se tam dá rozumně nakoupit dost základních surovin.

                0 0
    • HWSpeedy  

      Pokud chcete porad jet, tak bych doporucil sjet od pramene reky Inn az treba do Vidne nebo jeste dale do Madarska. Pripadne zacit jeste dale uprostred Svycarska a pak se napojit na Inn pred St.Moritz. Prespavani nadivoko nevim, urcite je na trase spousta kempu, ale zase to neco stoji.

      0 0
    • kamaro  

      My jsme byli loni ve Švédsku – na tři týdny. Více info včetně rozpočtu tady . Terén je spíše rovinatý, nejvíce se nám líbily ostrovy Oland a Gotland. Spaní na divoko není vůbec žádný problém, většinou u jezera nebo moře s dřevěným molem.

      Pro snížení nákladů by bylo vhodnější jet se Student Agency busem, přepravují i kola, která ale musí být trochu rozebrána a do něčeho zabalena aby neponičila a neušpinila ostatní zavazadla. Stačí prý vytáhnout přední kolo, odmontovat pedály, stočit řidítka, stáhnout sedlo, přední kolo dát z boku na rám, trochu to svázat a pak celé obalit do fólie jako batohy před transpotem letadlem. Když objednáte jízdenky dostatečně dopředu, dostanete se na krásnou cenu, přeprava za kolo je tuším pouze 300,–.

      Jídlo to chce vzít alespoň částečně s sebou, je tam dost draho. Zase není problém se spaním, do kempu jsme se dostali pouze vyjímečně.

      0 0
    • Jakobo  

      Za me jednoznacne Corsica, nic lepsiho neznam!

      Jen skoda, ze na to nemate rozpocet jak pises. ono i doprava kola vlakem do zahranici bude neco stat. Pak mas nejepsi vyrazit z CR, druhy den uz jsi v Rakousku, Nemecku, Polsku atd.

      0 0
    • eporedax  

      Odra-Nisa od hranic az k Baltu nebo Labska. Sice v Nemecku spani na divoko neni uplne vsude koser, ale zalezi kolik vas je a jak se dokazete zasit.

      Na spani na divoko jsou super severske zeme nebo treba Skotsko. Na divoko jsme spali i v Bretani, ale tohle vsechno uz je narocne na dopravu. Je to daleko a nejlepsi je letet…

      V Rakousku se da zasit taky, ale v tech udolich obcas nebyva moc moznosti…

      Jo, jeste je super Polsko – pobrezi Baltu (Svinousti – Krynica Morska). Je ale potreba zjistit si spojeni (vlaky) a poresit pripadne povinne rezervace. Tam jsme jeli pres Nemecko na Schoene Wochenende (5 lidi o vikendu osobakama) az k hranici (nejake ty lazne od A) a zpatky pak Gdansk-Varsava-Praha. Spani na divoko uplne v pohode. Kdyz se jede na podzim mimo sezonu, tak tam neni ani noha…

      0 0
    • jecnak  

      Libilo se mi pobrezi Polska. Da se casto jet i po plazi a nebo kolem plaze vede kus dal silnice. Ceny jako v CR. Pekna je i Litva a Lotyssko – jezera + more.

      No a jinak bych nezatracoval ani Rakousko. V kempu kazdy den spat nemusis. Pokud pojedete ve dvou, tak neni problem spat na divoko, respektive casto se domluvis s vlastnikem louky a je to. Zadny stres. Jednou za cas kemp kvuli poradnemu myti, dobijeni mobilu atd. Jestli Alpy, podhuri Alp kolem jezer a nebo Dunajskou cyklostezku zalezi na kondici a nebo odvaze.

      0 0
    • JSt  

      letadlo vyjde casto levnej nez vlak. ;-)

      0 0
      • kamaro  

        To možná ano, ale předpokládám že s sebou bude mít kolo s bagáží. Jakmile mu započtou poplatky za kolo a za zavazadlo tak mu spadne čelist. Chtěli jsme takhle jet do Norska na pěšky (s velkým batohem). Zpáteční do Osla z Polska sice za krásných 2500,–, po započtení příplatků za batoh jsme byli na dvojnásobné částce. Pro dva to vycházelo na cca 9000,– za zpáteční letenky. Nakonec jsme jeli busem SA za 3380,– za zpáteční jízdenku pro dva. Nebylo co řešit.

        0 0
        • jIrI___  

          Nicméně bezpečnost a rychlost letadla může být pro někoho pádným argumentem a rád si za to připlatí.

          0 0
          • Pavel  

            Teda pokud si nevybereš Malaysia Airlines… :)

            0 0
        • JSt  

          musis si vybrat spravny let. v ramci evropy se daji najit jednosmerny lety i s ouvršajze lagyč kolem dvojky bez pojistky.

          0 0
          • karliner  

            Najdeš mi prosimtě takový do St. Petěrburgu? Cestu zpátky klidně z Moskvy. Děkuji.

            0 0
            • pepek  

              v ramci evropy, na východ je to už zaBUKovaný

              0 0
              • karliner  

                OK, tak jestli bude na Vueltě 2015 zařazené Angliru, poprosím brněnské experty o sehnání zhruba 6 letenek od Gijonu nebo Ovieda a odtamtud zase do Prahy a okolí. A abych nebyl úplná svině, budget dám na obě cesty dohromady 5000 na osobu, samozřejmě s kolem a na období té etapy +/- pár dní :-)

                0 0
                • JSt  

                  brnensky expert ti vysvetli, ze pokud napise letadlo vyjde casto levnej nez vlak neznamena to, ze vzdy. ;-) v podobnem duchu plati tvrzeni v ramci evropy se daji najit jednosmerny lety i s ouvršajze lagyč kolem dvojky bez pojistky pokud najdes alespon jeden let v ramci evropy za dvojku. naplsal jsem lety, tak jsem ti radej dal dva priklady letenek splnujici toto kriterium. ;-)

                  kdyby ti jeste neco z vyrokove logiky nebylo jasne, ptej se. rad osvetlim. ;-)

                  0 0
                  • karliner  

                    Tenhle pokus o remízu bereš jako slabej i ty.

                    0 0
                    • JSt  

                      pokus o plichtu? …to z tebe delam vola, ty remizo. :-))

                      0 0
                      • McBlacky  

                        spíš se alibisticky vymlouváš, v reálu tvoje rada je k hovnu. Leda by ti bylo jedno kdy jedeš, kam jedeš, odkud jedeš. Což pro plánování dovolené je trochu komplikace.

                        0 0
                        • JSt  

                          borec se pta, kam jet. nevi. a zaroven kvuli prachum zavrhuje letadlo. tak mu pisu, ze to letadlo nemusi byt vzdycky uplne spatna volba i co se ceny tyce. nemyslim, ze bych mu radil mimo. ;-)

                          nejake konkretni petrohrady a podobne chujoviny zacal vytahovat az karolina. ;-)

                          0 0
                          • karliner  

                            Jak píše Blacky, reálně je tvoje rada k hovnu a jenom se snažíš o remízu.

                            0 0
                            • Paja  

                              …reálně byl jiřík v posledních dvou letech na 2 „výletech“ letadlem tam a zpět na kole, jednou amstr za 1800 a podruhé stockholm za 2 tácy, tudíž reálně ta rada zas tak k hovnu není ;-)

                              0 0
                              • jecnak  

                                Asi tak. Tyhle karlinerovsky krutoprisny slovni bitky me opravdu fascinujou.

                                0 0
          • kamaro  

            Taky bych byl rád za ukázku. Zkus třeba to Oslo (je celkem jedno jaké letiště). I když to tak počítám, tak kolem 2k za jednosměrnou letenku pro jednoho, to se mi v podstatě podařilo taky sehnat. Sice to letělo úplně v chujové doby…

            0 0
            • JSt  

              nejtepleji bylo v oslu.

              s kolem jsem to nasel u norwegian za necely 2300,–

              jinak letos stockholm za rovnou dvojku, loni amstr za 1800,–. vsecko vcetne kola samo. ;-)

              0 0
    • kolda  

      bud Skandinavie (spani na divoko v Norsku v pohode), krasna priroda, vsude cisto, vodu muzes pit pomalu z kazde reky.

      kdysi jsem projel kus Norska

      nebo Rumunsko, dlouho jsem tam nebyl, ale byvalo to tam celkem v pohode, co se tyka bezpeci. doprava v pohode, v ramci CR/SR se priblizis vlakem a pak pres Madarsko po ose, to je kousek. daji se tam podnikat i super treky na horach, at to neni tak jednotvarny na kole.

      0 0
    • scalar  

      Nádherné je Norsko, ale dost tam chčije a je draho. Teď by mne docela lákalo Slovinsko.

      0 0
    • Svart  

      Za mě jednoznačně Bulharsko… od Sofie (pohoří Vitoša) se dá jet na jih skrze Rilu, Rodopy a Pirin, vesměs po lesních, polních a dalších cestách, občas po asfaltu. Ceny na místě luxusní, lidi pohoda. Určitě je fajn znát aspoň azbuku, cyrilice je jí podobná. Navíc po cestě spousty zaujímavejch míst

      0 0
      • kolda  

        bulharsko je taky super, mám to projetý na kole a Rilu prochozenou na skialpech a vždy to byla bezva akce.

        0 0
      • Hajis  

        To zní suprově! A do Maďarska s koly asi vlakem co? Nechci znít jako posera, ale jak je to tam například s medvědy?

        0 0
        • McBlacky  

          Medvědi spíš v Rumunsku. Je to teda už víc jak 10 let, ale byli jsme v Bulharsku skoro měsíc a kromě pár nocí všechno venku (Rila, Pirin, vnitrozemí, Sofie,…). Komáři, zmije, ovce, kozy to jo, ale medvědi ne

          0 0
        • Svart  

          No my byli busem s Alpinou, takze k doprave tam moc nereknu (krome toho ze tim busem to bylo na dlouho a malem mi upadla prdel). Co do bezpecnosti je Bulharsko na pohodu, sem ta nejakej toulavej pes, ale ve srovnani s Rumunskem je to pohoda. Rumunsko ma daleko vetsi odlehly oblasti ve vetsich nadmorskejch vyskach nez Bulharsko kde sem mel pocit ze je to porad dost blizko do civilizace.

          0 0
          • kolda  

            mě to přišlo tak ± srovnatelný, tzn. na pohodu v obou zemích.

            0 0
            • Svart  

              Myslel jsem to tak že tam je více otravnejch toulavejch psů ve smečkách a hory jsou prostě vyšší (i když Mussala je taky solidní kopec… jenže do poloviny vede lanovka přepravující i kola, dá se tam pojezdit, vylezt na vrhchol i v tretrách, a dolů to sjet po sjezdovce a nebo po šotolince). O tom že bezpečno je v obou, o tom žádná… Rumunsko mě ale více oslovuje na vícedenní treky s báglem než s kolem.

              0 0
              • kolda  

                my jsem to kombinovali oboje. v cyklobrašnách jsme měli lehký pohory + nějaký základní hadry na trek, nějakej 50L batoh složíš a připevníš na brašny, kola jsme vždycky nechávali u nějakých domorodců – vsadili jsme na instinkt :)

                režim byl 4–5 dnů cykloturistika mezi horama, pak pár dnů trek, zase kolo, trek.. pohoda. občas se mi taková akce hodně chybí, zvlášť když vím, že se na ni pár příštích let nedostanu.

                0 0
                • karliner  

                  A pak už na to budeš línej..

                  0 0
                  • McBlacky  

                    nj nejdřív turistika, výjimečně hospoda a kemp, pak turistika, každej den hospoda a kemp co dva dny, a pak už jen ta hospoda a místo kempu apartmán nebo chata :)

                    0 0
    • strtom  

      http://www.crazyguyonabike.com/

      tady nějaké tipy, určitě něco vybereš

      0 0
      • mikryn  

        Jel jsem po trase 1000mil na Slovensko a je to mazec. Cesta ti neubíhá rychle, protože jde po většinu terénem a na Slovensku už je to hodně krásná příroda a klid od lidí :)

        0 0
    • jIrI___  

      Kdysi jsem jel na těžko od nás k Balatonu a zpět. Vyšlo to sice na pár korun, ale už bych takhle nikam nejel. Raději zůstat doma a další rok jet někam jako člověk (ubytování v penzionu a neničit si záda ve stanu, jíst v hospodách a neklohnit na vařící, mít možnost se každý den osprchovat v teplé vodě apod.)

      0 0
      • McBlacky  

        neukradl ti někdo login? :)

        0 0
      • Jakobo  

        No jestli jsi spis nechtel mit za kazdou cenu dovolenou bez utraty. Ono i to cestovani na kole neco stoji a casto ne malo. Zaplatit si aspon za kemp a dat si vecer tu sprchu, dobit mobil, v klidu uvarit nekde v kuchynce nebo na lavce u stanu a tak. Kdyz jsem projizdel CR na kole, tahl jsem sebou stan, spacak a varic, ale nakonec jsem vzdycky skoncil nekde na ubytovnce od 200 do 400 Kc na noc a jidlo si dal v hospode za 120 vcetne piva.

        Na Korzice naopak vzdy ve stanu a vetsinou v kempu, i tak to bylo relativne drahe (10, 12 euro na noc) a varit si radeji sam, ubutovani neumerne drahe. V Norsku jsou kempy celkem levne, kolem 300 Kc za stan a 2 osoby, mas moznost si dat sprchu, jidlo urcite varit sam. Pokud jste banda kluku, tak muzete spat i mimo kemp nekde u jezera.

        Takze kdybys nebyl byval kolenovrt, nic ve zlem, tak mas mozna na tu dovolenou lepsi vzpominky.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak jistě že jsem v rámci možností šetřil, ale kempů jsem využíval. Mít větší rozpočet, tak na takovou dovolenou opravdu nejedu ani tehdy :-D. Jen mi připadalo, že zakladatel vlákna plánuje něco podobného, tak jsem mu chtěl jen dát dobrou radu, ať se na takovou z nouze ctnost raději vysere.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.