Jízda na červenou a další prasárny

162 nepřečtených
  • bednee

    Dost často vidím jiné cyklisty, co dle mě jezdí v provozu jak prasata. Pak si říkám, že si to kolikrát zasloužíme, když nám nadávají do cyklozmrdů a používají na nás odstřikovače.

    Třeba dneska borec odbočoval doleva suveréně na červenou, doprotivky nic nejelo, ale i tak. V autě by si to nedovolil. Já třeba na červenou vždy stojím a čekám, nechci být za cyklozmrda. Nebo X-krát kolo v protisměru, předjet pár aut a těsně před protijedoucím se zařadit, to taky není moc košer.

    Jak to máte vy? Serete na pravidla provozu?

    Anketa: Dodržujete pravidla provozu

    Ano
    74x
    83%
    3x
    3%
    0 0
      • adam320  

        Vymastenci

        0 0
        • mr.garisson  

          Tak někdo to riziko vyhledává tímhle způsobem. Ve své podstatě je to brutální porušování předpisů, ale přijde mi, že vlastně tak proplovají mezerama… Jak to ale hrnuli v tý jednosměrce proti jedoucím autům, to je vážně hazard. Ale někdo prostě tohle riziko k životu vyžaduje a i když to zakážeš a vyčíslíš astronomické tresty, tak je to nezastaví.

          0 0
          • madhence  

            Hele, když někdo hazarduje se životem, ať si to dělá. Co mě štve je když do toho zatahuje ostatní. Když chceš skákat na kole přes nějakou roklí, budiž, když se něco stane, naštveš nějaké záchráře a rozmrzíš své příbuzné. Ale když mi někdo skočí pod kola auta, nejen že jej zabiju, ale nadělá mi spoustu problémů a nepříjemností. A to nemluvím o tom, že bych skutečně nerad někoho zajel.

            Takže z tohoto pohledu jsou to podle mě blbci.

            0 0
            • Smazaný účet  

              +16,3

              0 0
            • Smazaný účet  

              Z jiného pohledu je to perfektně natočený, sestříhaný, výborná muzika. Neříkejte, že ve skrytu duše jim trošičku nefandíte? Vzdor proti establishmentu, anarchie, volnost…

              0 0
              • Breakpain  

                No, nato asi musíš mít náturu. Nic proti nim nemám, ale současně je mi to i volný ;)

                0 0
              • madhence  

                Ale jasně že jim i fandím. Je to pěkný, vyblbnou se, lidi na ně koukají, taky bych čuměl a říkal si, že to jsou borci. Ani nejde o eliminaci v rámci evoluce, pokud se již stačili rozmnožit (poněvadž hustí týpci přitahují samičky), tak i geny už přenesli. Dokonce je to pozitivní, kdybychom totiž všichni jen seděli na gauči a četli noviny, žádný gauče by neexistovaly, protože by nikdo neměl odvahu je vynalézt.

                Je mi o to, že se u toho fakt může něco stát. A nepřeju nikomu, aby takový trumpeta způsobil, že ten člověk skončí třeba s podmínkou, když jej třeba v tom autě sejme. Na tohle by měli chlapci myslet dopředu, než se začnou chlubit videu, jací jsou frajeři.

                0 0
            • mr.garisson  

              Je to tak, plně s Tebou souhlasím, ale nic nezměníš, protože rozdělení v populaci je rovnoměrné a existují extrémy na obou stranách. V přírodě je to defakto znak degenerace a běžně by se tihle jedinci eliminovali sami. Ale žijeme v moderní společnosti a ta dává šanci přenést geny dále i extrémům. Co se týká evoluce, někdy je to prospěšné, ale v tomhle případě se akorát můžeš modlit, že někoho takového nepotkáš…

              0 0
              • Vrci  

                Geny přenesou i extrémy. Ale ti jejichž vzdělání, zodpovědnost a intelligence je nižší je přenesou dříve a často i vícekrát než ti na druhém pólu. Naštěstí to částečně vyrovnává kratší doba dožití, ale stejně se určitá část populace množí rychleji a jeji procentní zastoupení roste. Takže za jedno století je více generací zlodějíčků než neurochirurgů.

                0 0
    • nitraq  

      Neseru na pravidla. A snažím se jezdit tak předvídatelně, jak jen to jde. Jak můžeme chtít, aby ostatní hráli podle pravidel, když sami na ně budeme kašlat?

      0 0
    • MirosPikos  

      Snažím se jezdit maximálně slušně abych nehrotil situaci, jakou u nás nastavili všemožní cykloaktivisti a dopravní dobytci. Takže samozřejmě jízda na červenou nepřipadá v úvahu, ale zase se často uhnu autu které bych brzdil na chodník, pokud to trochu jde a na chodníku nikdo nejde. Což ve finále je proti předpisům, ale zase v zájmu bezpečnosti.

      0 0
      • Jan_UL  

        Tohle je přesně ten přístup, se kterým zásadně nesouhlasím. Jako cyklista jsem povinen dodržovat pravidla silničního provozu, ale mám právo silnici užívat stejně jako jiní účastníci. Takhle se nikdy cyklisti nestanou rovnoprávnými účastniky a někteří omezenci budou nadále tvrdit, že cyklisti patří pouze na cyklostezky a nikam jinam…

        0 0
        • MirosPikos  

          Když mi pak auto poděkuje a já se cítím bezpečně, je mi vcelku jedno, kdo si co myslí doma u klávesnice. Přeci jen se svými 92 kg plus kolo nemám koule na to si to rozdat s 2 tunami, natož pak 12. Ať zákon říká co chce, mě neochrání. Kdybych se choval tak striktně jak bys rád, tak už tu nejsem, protože by mě na vysoký obrubník smotal řidič trolejbusu. Což už je teď asi 15–20 let zpátky.

          0 0
          • JendaH  

            Když mi pak auto poděkuje a já se cítím bezpečně, je mi vcelku jedno, kdo si co myslí doma u klávesnice.

            Nevybereš si. Když to nedodržuješ s pustíš ho, tak jsi cykloprase, co nedodržuje zákony. Když to dodržuješ, tak se chudák musel táhnout za nějakým cykloprasetem 15 km/h. Já teda pořád většinou pouštím, ale už jsem taky přemýšlel, jestli mi to za to stojí. Třeba u Národního Divadla (přijedu od jihu a chci na most) jsem to dřív vždycky nějak proprasil a nikdo s tím neměl problém, až jednou na jednoho policajta. Tak od té doby tam poctivě slezu a jdu pěšky přes dva přechody, což vždycky zdrží několik odbočujících aut. Ale hlavně, že je to přesně podle zákona.

            0 0
            • MirosPikos  

              V Praze jsem dlouho nebyl, ale tohle místo si zřejmě vybavuju. Ve finále, já jezdím přes město tak málo, že nejsem cykloprase až tak často :) Nebo si to alespoň mohu myslet.

              0 0
              • JendaH  

                Tak ono se to děje i mimo město. Typicky se opravuje půlka silnice a je kyvadlová doprava se semaforem; na té opravované půlce je třeba stržená vrchní vrstva asfaltu, ale jinak se tam dá normálně jet. Můžeš buď nerespektovat směrové tabule a jet po té opravované půlce, kde nikomu nepřekážíš, nebo můžeš jet legálně a mít za sebou kolonu. (přiložená fotka je z místa spolujezdce z auta, ale mluvím přesně o tomto případu)

                0 0
                • losiik  

                  tady stojím na červené a cekam, pak jedu uprostřed pruhu rychlostí jako auta, na konci omezení uhnu

                  0 0
                  • capo  

                    A když jedou auta 80 tak jedeš stejnou rychlostí?

                    0 0
                    • psbiker  

                      Tam je max 50..

                      0 0
                    • losiik  

                      tak když tam bude 80, tak se tam samozřejmě srat nebudu a použiju postup viz výše – nechat všechny ujet a jet poslední

                      0 0
                      • babkanakole  

                        Máš štěstí na uzavírky a čas kdy tam projíždíš. Protože taky bys mohl auta pustit a dál čekat v čele zbytku kolony na další zelenou. A zezadu by se to dál a dál štosovalo.

                        Pokud je to hodně krátké, není důvod auta pouštět. V takovém případě to i já to projedu na kole stejně rychle nebo rychleji než auta. U delších uzavírek se normálně zařadím na prostředek pruhu mezi auta, a jedu na téhle pozici. Jen zkrátka koukám, jestli jim můžu uhnout a pustit je někde v průběhu – a uhýbám klidně i do toho zavřeného pruhu, pokud to jde.

                        Mám před sebou bohužel ještě pár let, kdy tohle budu moci pravidelně trénovat, a ty uzavírky není kudy objet.

                        0 0
    • jamaco  

      Když jedu na kolo jen se projet tak dodrzuji.. Ale když jedu na kole do práce po městě (Praha) tak se přiznám že některé věci nedrzim.. Např jízda po chodníku, a související např přejezd ze silnice na chodník abych nemusel stát na červené.. Jezdím ale brzy ráno když je slabý provoz a dělám to tak abych nikoho neomezil a vlastně i tak aby mě u toho nikdo neviděl.. Prostě když je poblíž auto nebo chodec kterého bych vylekal tak prostě počkám, ale když je volno a nikdo nikde tak jedu.. Odpoledne je to jiná písnička.. Lidi i aut mraky, tak to jedu opatrně..

      0 0
      • Alojs01  

        Mam to stejne…

        0 0
      • bednee  

        V jedné ulici taky někdy uhnu na chodník, aby auta mohly projet. Samozřejmě jenom za předpokladu, že na něm není chodec. Toto mi přijde jako vstřícné gesto k autům.

        0 0
        • kyl  

          Taky to dělám,když má protijedoucí auto v cestě překážku,uhnu na chodník.Často řidič kývne nebo mávne,zas sjedu zpět a pokračuju po silnici.

          0 0
        • Jáchym 1  

          Jasně,zdravý rozum.Dělám to taky

          0 0
      • gregorus  

        Přesně tak, na vyjížďce mimo Prahu podle pravidel a ani není důvod, dělat něco jinak. V Praze jezdím tak, abych přežil a co nejméně omezoval ostatní provoz, což občas znamená využití toho chodníku nebo přechodu, i když v mém případě to není kvůli objíždění semaforů.

        0 0
    • BabbaJagga  

      Jen malá technická, auta mají ostřikovače, odstřikovače jsou dobre leda tak pro kojící cyklistky na odstříknutí mléka…

      0 0
    • sparrow_cz  

      V zájmu vlastního zdraví dodržuji poctivěji než v autě.

      0 0
      • BabbaJagga  

        Taky se tak snažím, přestože vdově by kromě životní pojistky spadl do klína i barák. Mám se rád.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Pravidla se snazim dodrzovat samozrejme. Ale hosi, s tou cervenou to chce taky pouzivat nejakou primerenou formu soudnosti.

      Autem zasadne na cervenou asi nikdy nepojedu. Pesky uplne bezne – pokud je silnice evidentne volna. Ale s jednou vyjimkou. Pokud na cervenou stoji nejaka rodinka s detmi, tak tu cervenou dodrzuji. Aby nemeli spatny priklad. No a na kole se chovam stejne jako pesky, jen s vetsi obezretnosti.

      Ja to ale mam tak, ze se snazim sebe chranit sam od sebe. Takze se stejne rozhlizim i kdyz je zelena, pocitam s autem i v jednosmerce, atd… Proste pokud neco povoluji fyzikalni zakony, tak neverim tomu, ze ostatni dodrzuji pravidla silnicniho provozu.

      0 0
      • adam320  

        Podepisuji v plnym rozsahu

        0 0
      • Athy  

        Presne tak, mam to uplne stejne. Rano kdyz jedu v pet do prace, tak tu silnici prejedu. Bud na cervenou a nebo kde to jde, ale nesmi nic ject. Jinak jedu cekat na prechod :p Stejny to mam i u prechazeni pesky, kdyz vidim ze nikde nic nejede, tak proste v rychlosti prejdu. U auta bych na cervenou nikde nejel, to uz ma nejak clovek zafixovany :)

        0 0
      • Jakobo  

        Taky tak, nenapsal bych to lepe, dik.

        0 0
    • jirkous3  

      Já si třeba všiml, že spousta cyklistů přechází přes koleje při zavřených závorách. Buď si je přizvedne nebo to objede. Jasně, je vidět, že je vlak ještě daleko, ale moc výchovné to pro děti v autech a stojící u přechodu není.

      0 0
      • xtonda  

        Ale když člověk vidí jak fungují přejezdy, zejména v blízkosti stanic, kdy často padne červená a pak se několik minut nic neděje, tak prostě občas na červenou přejdu, tedy pokud je bez závor. Ono chodec nebo cyklista má daleko lepší rozhled a hlavně slyší. Taky to chce místní znalost jestli se jedná o koridor, kde to lítá 160 km/h nebo je to lokálka, kde se jezdí 60 km/h.

        0 0
        • jirkous3  

          Jasně, já taky někdy profrčím když začne blikat těsně přede mnou. Ovšem mnoho lidí přijede k přejezdu, chvíli stojí, pak ho to přestane bavit, rozhlédne se, nadzvedne závoru a projde. Nebezpečí prakticky nulové, protože pokud tam není zatáčka, tak je vlak vidět zdaleka. Jde o to, že řidiči v autech hned registrují „jací jsou cyklisté hovada“ a dětem v autě to taky tak samozřejmě naservírují.

          0 0
          • Smazaný účet  

            a když na tom přjezdu blbě šlápneš, zvrtneš si kotník a budeš tam ležet a plakat? já bych tě určitě zachraňovat nešel, protože nebudu riskovat zbytečně svůj život…ale asi bych si natočil na mobil, jak tě to rozmaže…

            0 0
            • capo  

              Tohle se mi přesně jednou stalo – přijížděl jsem k přejezdu se závorami dole z polňačky, která ústí na ulici jdoucí přes přejezd už za závorami. Věděl jsem, že jsou dole, ale znaje situaci (tam vlak stojí v zastávce a závory už jsou dole, trvá to kolikrát i minuty než opravdu projede), perfektně se rozhlédl, a neohrožen vjel na přejezd. Co čert nechtěl, kolej, která je tam hodně šikmo, byla po ránu navlhlá/namrzlá a já šel rovnou na hubu. :). Naštěstí se mi nic nestalo, vstal jsem a promptně odjel. Ale kdybych tam zůstal ležet a nikdo mi nepřišel pomoci, i bych to pochopil – riziko jsem akceptoval tím že jsem tam lezl (a to jsem fakticky nic neporušil, na polňačce závora nebyla)…

              0 0
            • jirkous3  

              Máš recht. My stáří ajzlboňáci sice víme, že na kolejnici se nestoupá, ale stejně se to nemá. On je ovšem hodně dlouhý úsek mezi tím kdy blikne první svetlo a než se zavřou závory a pak za dlouho jede vlak. Počítá se s velkou prodlevou třeba kvůli traktorům atp.

              0 0
    • Smazaný účet  

      podle nadpisu jsem čekal sexuální tematiku :-)

      0 0
    • xtonda  

      Přiměřeně, občas nějakou jednosměrku v protisměru, občas nějaký chodník, asi si dovedu představit o odbočit vpravo na červenou když nic nepojede, na stopkách úplně nezastavuju, neřeším zákazy vjezdu všech vozdidel, průjezd zakázán apod. Pokud nejedu úplně správně snažím se nikoho ani neomezit.

      Ono je tohle chování většinou vynuceno tristním stavem cyklo infra a nárůstem motorového provozu a jeho agresivity a tím, že značení je prostě děláno pouze se zřetelem na motorový provoz.

      Každopádně praktiky jako použití ostřikovačů apod. je jasné ohrožení, to je úplně jiný level a neexistuje chování cyklisty, které by něco takového ospravedlnilo.

      0 0
      • xtonda  

        Ještě sem zapomněl příkazy k sesednutí/vedení kola, to taky ignoruju.

        0 0
        • kubasek  

          byl jsem minulý týden na pár dní v Praze, tak jsem si vyjel na Karlštejn a to „Cyklisto sesedni z kola“ mě taky donutilo k ignoraci. Při představě, jak celou obcí vedu kolo, se mi přitěžuje. Chápu, že cyklista, který to pustí dolů bez brzd mezi tlupu turistů je magor a zaslouží dostat trest, ale směrem nahoru, na bezmotorovém kole a za slabého pohybu turistů a navíc kdy mě cestou nahoru předjely asi 3 auta, tak prostě k dodržování takové značky jsem se nedonutil. Kočí, co vezl drožkou lenochy od parkoviště k hradu a já ho cestou předjel, neměl viditelných námitek. Jel jsem na kole i dolů, šnečí rychlostí, opět mě předjely asi 2 auta. V zákazu cestou dolů (skoro na konci) jeli proti měšťáci a nic neříkali. Tak snad rozlišují míru nebezpečnosti a neřídí se jen slepě striktním dodržováním značení.

          0 0
          • Smazaný účet  

            v Karlštejně bacha – jestli jsi jel skrz obec jako od hradu dolů (nebo opačně), tak z toho mají místní měšťáci slušnou pokladničku a chytají tam cyklisty docela často!

            0 0
            • kubasek  

              Jel jsem nahoru i dolů (opravdu velmi pomalu). Bylo relativně málo turistů. Za těchto podmínek je značka „Cyklisto sesedni z kola“ k nasrání.

              0 0
          • gregorus  

            Toho omezení na přes Karlštejn je celkem škoda, zabíjí to logickou spojku na Mořinu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              je to jako vždy – kvůli pár idiotům, kteří to tam posílali dolů mezi lidmi hlava-nehlava (a bylo i pár srážek s turisty), jsou omezeni všichni

              takhle to bude i s ebikama…odserou to normální cyklisti

              0 0
              • 01carbon  

                od kdy to tam je? sápal jsem se tam nahoru i dolů nevím někdy na jaře – značek jsem si fakt nevšiml.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  :-D

                  imho tak od devadesátek…

                  0 0
                  • Youda  

                    Pořízení obrázku říjen 2011 :-), dole měšťáci a akorát tam vylézají z občerstvovny tři cyklisti.

                    0 0
                    • Youda  

                      Tak dnes koukám, že tu jednosměrku umocnili dvěma značkami „Cyklisto sesedni z kola“. Moc tam nejezdím ale auto v protisměru jsem tam ještě nepotkal. Asi si místní stěžovali, že se tudy valí mraky cyklistů do Brd :-)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Serza jak zavzpomina, tak je to jak kdyz deda vypravel, jak se robilo na sachte…

                    0 0
                  • 01carbon  

                    kokos jel jsem tudy x krat hore dole a nikdy si toho zakazu nevsiml, ani by me nenapadlo ze kdyz tam jezdi auta tak na kole nee.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      notvl…zločinec!

                      :-D

                      0 0
                    • Kacko  

                      Je tam totiž jen značka pěší zóna, která je ještě celkem schovaná za přednost v jízdě.

                      Ale taky jsem tam pokutu nedostal, jen jednou tam ženská křičela „pěší zóna“ na všechny cyklisty :)

                      0 0
                      • 01carbon  

                        tada vim ze taham certa za vocas ale kdyz je tam pesi zona tak kola neee a auta joo

                        pesi zona je i mezi mustkem a narodnim domem (nebo tam nekde)?

                        0 0
                        • Kacko  

                          Přesně, jen tam jsou kola povolená v dodatkové tabuli.

                          0 0
                          • 01carbon  

                            asi se jdu skartovat

                            0 0
                            • Kacko  

                              :) Na Karlštejn může dopravní obsluha:

                              „vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, provozovatelé nebo přepravované osoby mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost“

                              Takže stačí mít tam ubytování :)

                              0 0
                      • Youda  

                        Tak to mají ošéfovaný i na mapy.cz

                        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • plzakj  

      A u prechodu slezas z kola a prevadis?

      Nebo vlastne po chodniku vedes?

      0 0
      • xtonda  

        Pokud k přechodu vede stezka, tak slézat nemusíš a když sem prase a přijedu po chodníku, tak už je to stejně jedno.

        0 0
    • Youda  

      Ještě by bylo zajímavá anketa kolik kdo zaplatil na pokutách za přestupky na kole. Je mi jasné že většina lidí policajtům ujede ale i tak. Já osobně 2× jednosměrka za 100,– a 300,–

      0 0
      • Smazaný účet  

        jízda po chodníku = 200

        jelikož jsem byl slušný a nehádal se, tak by mě i pustil, ale jeho kolega mezitím chytil jinýho cyklistu, to byl nějakej hádavej pitomec, flastr dostal a tak ten co řešil mě říká: „no, tak teď už musim…“

        0 0
      • babkanakole  

        Tak zatím jsem u nás za ta léta kontrolu cyklistů zaznamenala jen včera, a to ještě zprostředkovaně. Minuly mě i ty hurá akce, kdy se jen upozorňuje na vhodnost helmy.

        Ale musela to být dost groteska – kontrola před obchodem, a mimo jiné i padla otázka na to, jak rychle to elektrokolo jezdí. To jako fakt čekali, že někdo mezi řečí sám přizná přečipované kolo, kdyby ho měl?

        0 0
      • oddie  

        Na kole nula. Jednou mi policajt ještě v minulém století vyhrožoval pokutou za jízdu po tramvajových kolejích, ale pustil mě bez.

        V autě za 27 let ježdění celkem 2.200,–Kč a 40eur.

        0 0
      • Kacko  

        Jak tak čtu koukám, že jsem měl asi štěstí na poldy. Kromě jednoho velkého překročení rychlosti v autě a alkoholu na šlapadle jsem to vždy ukecal.

        0 0
      • jIrI___  

        Jízda po mostě se zákazem vjezdu – 200 Kč, chybějící povinná výbava – 300 Kč.

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ty částky jsou velmi milosrdné, takže bych to tipnul na konec měsíce a málo vybraných pokud dotyčného policajta. Bohužel jsou ještě místa, kde je policista hodnocen podle toho, kolik za měsíc vybere…

          0 0
          • Kacko  

            To spíš měl blbou náladu, nebo dostal příkaz. Strýc je u státní a když potřebují naplnit kasu, tak vědí o místech kde to pod 2k nejde a za odpoledne mají vyděláno.

            0 0
      • Smazaný účet  

        0 na kole, 0 v autě

        0 0
        • MirosPikos  

          Jezdíš často na Slovensko? Pokud ne, dojeď si a nebudeš mít 0|0 :) Mám jediný zářez právě u nich. Padesátka na začátku obce, zatáčka a prudký kopec. V klidu jsem zpomaloval na 50 jakmile jsem viděl značku obec, ale dřív než jsem zpomalil, tak už mě grilovali. 63kmh a 25e. Prostě slovenský policajti…chytili kromě domácích snad každýho.

          0 0
          • Kacko  

            To sedí.

            Mě v SK na dálnici vyloženě provokovali v audi abych přidal. Tempomat jim na to neskončil, tak se pověsili za jinou cz spz a toho vzali :)

            V ČR se mi nic podobného nestalo.

            0 0
            • MirosPikos  

              Nejhorší, že si na to celej den dával člověk pozor, protože to věděl. Chtěl jsem se projet nikoliv platit. A přesto jsem to neuhlídal, právě kvůli té pasti (zatáčka z kopce a začátek obce – pro místa neznalého jistá tutovka). Tyhle bejkárny akorát vyvolávaj nálady typu ACAB.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Jooo ..na SK…z Terchove do Dolneho Kubina…vesnice jak tyden, pres dva hrebinky a po prekonani druheho se mi to rozjelo…a pod kopcem cajti…74kmh v padesatce…ale ze pry maji akci na chytani a tak jenom za 20E na miste…no bylnjsem rad, ze jsem tech 20 vystrachal…

            0 0
    • Smazaný účet  

      Na červenou odbočit na kole na křižovatce doprava, když nic nejede a nikoho naprosto ničím neomezím – samozřejmě ano. To zas pardon.

      Kdo tam stojí v takovéto situaci jak péro, asi tu důslednost v dodržování řádu prostě z nějakýho důvodu – pro sebe potřebuje.

      Podle mě je na kole nejppdstatnější (ale to ostatně všude) chovat se tak, abych neomezoval (natož neohrožoval!) dru­hý.

      0 0
      • plzakj  

        Tohle delam taky. Po Plzni navic jezdim po chodniku a po prechodech. Tak, abych nikoho neohrozoval. Jezdim na prechodu i na cervenou. Kdyz uz, tak uz…

        V aute pravidla dodrzuju. Obcas nejaka ta rychlost nebo plna cara uleti, ale hlavne bezpecne a ohleduplne ;-)

        Jo, na invalidech neparkuju :-P

        0 0
        • Smazaný účet  

          ***** – zlatá Itálie – a bzájemná tam teda komunikace a „spolunaživání“ cyklistů, automobilistů , skůtristů a chodců!

          Asi se tam fakt nakonec přestehuju – někam do centrálni Marche nebo tam někam…

          0 0
          • losiik  

            j, v Terstu jsem jezdil v dopoledni spicce natvrdo mezi auty, absolutne zadny problem.. kolem me skutry, auta, autobusy, cyklisti, vsichni se respektuji, nikdo neprasi

            0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud jedu rychle, blikne mi oranžová a já vím, že červenou projedu po dvou nebo třech vteřinách, někdy nezastavuju a jedu dál. Záleží co je to za silnic nebo křižovatku a kam pojedu. Vždy se ale dívám kolem sebe, jak to vypadá na další silnici, kdo pojede a záleží taky na provozu. Ve velkém městě bych tohle nikdy neudělal .....

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • -b-n-x-  

        Stejně je to i hodně o místních zvyklostech. Tady u nás to je něco mezi. Ale v Německo třeba většina dodržuje úplně až přehnaně. Ve Francii nikdo. A v Blatimore tam občas i řidič nějakého auta jel na červenou. Beztak někde v mexiku, v Asii a Africe na to jebou úplně. Teda, pokud tam vůbec mají semafory.

        0 0
    • tigermoth  

      Chovám se jako bych seděl v autě – dodržuju pravidla a vyžaduju dodržování i od okolních řidičů vůči sobě. Když mám přednost, mám přednost, jedno jestli kolo nebo auto.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jasně. Buď zdráv!

        0 0
      • babkanakole  

        No, na tohle si netroufám. Přednost na kole nebo pěšky mi bude na dvě věci, když se začnu poměřovat s plechem.

        Na jednom místě se mi opakovaně stává, že se mi řidič auta, co vyjíždí z parkoviště podívá do očí a stejně mi to šoupne na hlavní před kolo tak, že se mu málem podívám za volant. A ne, nejsou to jen ženské co nemají odhad vzdálenosti a rychlosti kola.

        0 0
        • plzakj  

          Tohle posledni 1–2 roky pozoruju i v aute. Na kruhaku, na prednosti, pri vyjezdu z parkovisti. Proste kzdej to tam posle na posledni chvili stylem “***** se”.

          0 0
      • -b-n-x-  

        „mám přednost, mám přednost“ – tohle může být poměrně hořká vzpomínka v nemocnici

        0 0
    • Smazaný účet  

      Občas chodník a občas jednosměrka (s místní znalostí), jinak se držím :D

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem stary a protivny. U nas opravujou cestu, kyvadlovy provoz. Vedle cesty chodnik. Jdu z busu po chodniku a proti mne po chodniku silnicar. Tak se na nej usmivam a jdu si hezky prostredkem chodniku. Schvalne…jestli mu to dojde…ten **** se radeji dival nekam do strany…asi dumal, zda se vleze. Vlezl se. Kdyby aspon **** mel snahu zpomalit…kdyby jel pomalu a tvaril se trochu provinile, pochopil bych to…

      Priste se takovemu chujovi postavim ke znacce, at neprojede…

      A ano, jezdim tam i na kole a kdyz blikne zelena, necham odjet auta ze strudlu a pak se vydam za nima …

      0 0
    • novas752  

      Jezdím, musím, křižovatka rušné čtyřproudovky s výjezdem z menší vsi, semafory spínané detekční cívkou v silnici mě jaksi nedetekují. :) Na zelenou bych tam jinak mohl čekat třeba 20 minut, než tam přijede nějaké auto, které to sepne…

      Naštěstí tam jsou ze sousedních světelných křižovatek krásně sesynchronizovaný vlny v obou směrech, jde tam projet v asi 10 sekundovém oknu naprosto bezpečně, rozhled tam je daleko.

      0 0
    • nooski  

      Obzvláště při cestě do práce ignoruju 1 semafor, který nedává smysl a prakticky nic tam nejezdí. Dále pak jezdím přes přechody, které navazují na cyklostezku, neočekávám přednost, ale jsem tak mnohem rychlejší a zdržuju méně, než kdybych z kola slezl a cupital vedle něj. Značky „cyklisto sesedni z kola“ začnu při mém dojíždění dodržovat, až bude ekvivalent „motoristo vystup a tlač vozidlo“ tam, kde jezdím jsou v nesmyslných místech a nikoho neohrožuju. Nakonec nedodržuju rychlostní limity, protože na některých kolech ani nemám tachometr.

      Na druhou stranu na rozdíl od velké části motoristů však ukazuju znamení o změně směru jízdy, dávám přednost, nejezdím na červenou přes narvané křižovatky, předvídám, sleduju provoz okolo a aktivně na něj reaguju, pouštím chodce na přechodech, netelefonuju za jízdy, neblokuji komunikace a chodníky obecně, daleko méně překážím a v městské zástavbě nezdržuju provoz. Nikoho neohrožuju ani neomezuju a používám i nepovinné pasivní prvky bezpečnosti.

      0 0
      • 7021  

        Ja bych rad chodce poustel, ale nenechaji me. Zastavi se uprostred prechodu a pry at jedu.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Porušení pravidel provozu by mělo mít základní smysl v tom, že zvyšuji vlastní bezpečnost. Může se jednat o jízdu na červenou, po chodníku, nerespektování značení na přejezdu, nedodržení omezení rychlosti. Samozřejmě vše na kole popř. pěšky, ale nikdy v autě a zásadně bez vlastních dětí. Důležitá podmínka je, že přitom nikoho neomezím natož ohrozím, nicméně je to vidět a bohužel ne každý pochopí, že se jen snažím rychle zmizet a nezavazet. Kde je nějaké takové omezení, tam se zvyšuje hustota provozu a to bývá často daleko větší riziko, než porušení nějakého předpisu. Přidává se tu ovšem nebezpečí že strany řidičů vychovatelů, typický zakladatel vlákna, kteří mají potřebu obtěžovat ostatní, byť jim je po nich hovno.

      0 0
    • adam1  

      Přiznám se včera na prázdné křižovatce při odbočování v pravo jsem měl červenou a jel jsem dál doprava no :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Blbost – šukat při menses je pitomost. Krz infekci.

        Židé do věděli již dva tisíce let před (Židem) Kristem.

        Ostatně myslím, že i on sám se dle pravdel III. knihy Mojžíšovy s Marií z Magdali jistě řídil.

        0 0
    • Jano86  

      Priatelia už chápem prečo sú na nás agresívny ridici.. Uz chápem prečo do mňa hodili fľašu plnú vody.. Uz chápem prečo nas napádajú.. Dnes som išiel na pohodu s pce s nákupu domov.. V chrasti u Chrudimy je semafor koli stavbe kruhaca.. Stal som na červenej a zrazu borec okolo mňa na silnicke vletel na červenú! Jako tváril sa ako veľký borec jeden so šoférov tam naňho kričal.. No cítil som sa ako debil… Hm na zamyslenie.. Konflikt ridic a cyklista bude stále a darmo sú reklamy o rešpektovaní…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak, to že někdo jede na červenou následně neomlouvá to co píšeš v prvních 3 větách. Děláš jak kdyby všichni řidiči jezdili 100% podle předpisů. Nejezdi nikdo.

        0 0
        • Jano86  

          Máš pravdu.. Ale na, červenú jako borec to je teda odvaha… Ja to osobne nechápem

          0 0
      • adam1  

        Pokud projeli ti z protisměru a poté tam vjel a nikoho neohrozil , tak bych mu to odpustil :)ale dívám se na to jako “cyklista”,pro m.gory “a že jich je “to ale může/je být jako červený hadr no ;(

        Na červenou se jezdit nemá :)

        Taky jsem zhřešil nedávno ,nejdříve borec zastavil na semaforu u přechodu na zelenou ano měl zelenou ,ale tím že na přechodu stál klučna (měl červenou) tak ho jako pustil :( jsem přibrzdil a když přešel tak jsem jel .Za 100m semafor s radarem oba směry červenou bo jeli víc jak 50 a já jel /nezastavil bo jsem byl rozjetý :),tak ti se chtěli po.rat :)))nikoho jsem neohrozil .

        0 0
      • jIrI___  

        Tohle je bohužel častý nešvar. Paradoxně se s ním setkávám spíše u cyklistů, kteří vypadají, že na kole jezdí častěji než jen jednou týdně na nákup do nejbližšího konzumu :(

        0 0
        • Jano86  

          To áno ale chcem ci nechcem na tu červenú proste

          nechápem..

          0 0
          • Smazaný účet  

            Když je zůžení do jednoho pruhu se semaforem a vidíš naproti, že auta stojí, zavčas tam vjedeš a zkrátíš tím dobu zavazení v jednom pruhu…

            0 0
    • pp37  

      Doufam ze ta flaska s vodou co nekdo hodil na tebe ten problem vyresila a ten co jel na cervenou uz to nikdy neudela.

      0 0
      • Smazaný účet  

        s tou flaškou to třeba nemysleli zle

        třeba vypadal žíznivě a oni mu jen chtěli dodat občerstvení…

        0 0
        • Jano86  

          Áno ted už to beriem pozitívne.. :) mohli aspoň zakričať :)

          0 0
        • -b-n-x-  

          Ano, spousta konfliktů vychází z pouhého nedorozumění.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zlatá Itálie!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.