• mtb.lifestyle

    Ahoj, neb se tu řeší vše možné a různě s kolem (ne)související, prosím o tipy či zkušenosti ohledně výběru ždáráku. Představuji si něco do 2k, s přiměřenou prodyšností, skladností a váhou do půlkila. Překvapuje mě cenová, váhová i materiálová rozmanitost a nevím, co zvolit. Díky za vaše poznatky.

    0 0
    • zdenal8  

      Opravdu se tu řeší vše možné. I na tohle téma je tu už několik diskusí.

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        Žel těch několik diskuzí úplně nenacházím, přehršel debat je třeba u výběru spacáku či stanu.

        0 0
        • Rychlej turista  

          I tam se žďáráky řešily. Řekl bych, že na žďáráku toho není moc co vymýšlet, takže bych ty informace bral pořád za aktuální.

          0 0
    • svobikk  

      wtf?

      0 0
    • nomecz  

      když zadám dotaz „jakej ždárák“ do vyhledávače tak kupodivu jako první mi to najde tohle … :-) asi sem čaroděj

      http://www.bike-forum.cz/…yber-zdaraku

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        kupodivu nikde neuvádím, že se to tu nikde neřešilo, jen že tu není přehršel diskuzí na dané téma ;-) v uvedeném vláknu nenacházím, co mě zajímá, tak mi nepřišel až takový problém se tu o tom pobavit znova

        0 0
        • zdenal8  

          A co ten dotaz dopsat tam, než zakládat další vlákno na stejné téma.

          Jako by tu nestačilo stále do kola „kolo za 20tis.“ nebo „jaké kolo vybrat“ apod.

          0 0
          • Libores  

            prostě taková hospoda na mýtince. On sem někdo leze a ještě tu chce zakládat nový téma!:))))

            0 0
    • Jakobo  

      V zasade existuji 2 funkcni moznosti: hydrofilni, treba High Point Dry Cover kolem 3000 Kc, ten mam ja a dale hydrofobni – Gorac. Tady bych pohledal po armyshopech original americky nebo britsky. Hlavne sehnat novy nepolity olejem (podle outdoor fora pomerne casty pripad). Hlavne bacha at nekoupis Mil-Tec, ktery se tvari jako original a pod originaly je nektere shopy i nabizeji.

      Ten HP Dry Cover mam kratce a uz jsem v nem v desti spal.

      Hlavni vyhodu ale vidim proti rose a vlhku, pokud ma prset stavim pristrech.

      Projdi si outdoor forum, je tam dost obsahle vlakno, kde se resi prinsipy funkce. Pochopis jak membrany funguji a co od nich cekat. Teda nefunguji vzdycky.

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        Díky :) ten HP se jeví jako ideální, ale ideální mi už nepřijde 3k za kus plachty, co potřebuji s bídou párkrát za rok, kor když za 5k se dá koupit fajnový útočný stan. Beru, že ne všude se dá postavit stan nebo se nechce jej tahat všude s sebou. Co mě ale zaráží, tak že dle referencí jsou žďáráky cca za litr na nic, zatéká do nich, zadržují vodu atd. Stejně tak ty GTX mají prý problém s vlhkostí, resp. s neprodyšností. Spíš si říkám, jestli je na trhu něco s dobrým poměrem kvalita/cena a váží to míň než samotný spacák.

        0 0
        • Jakobo  

          Pokud chces funkcni feseni a ne plastenku tak nejlevnejsi funkcni novy je asi fakt ten HP. Pak jsou nejake Salewa pokud si vybavuju, projdi si to outdoor forum. Goracovy od Carinthie – to je teprv cena.

          Pokud nemusis mit nutne novy za 1000 Kc kup origo britsky GTX a mas to vyresene. Jednoduchy, nema se tam co ****** pac nema zip, funkcni, ale o neco tezsi, kolem kila.

          0 0
        • scret  

          a co takhle zadarmo?:) Rad bys neco, co funguje, ale nechces za to zaplatit ani to minimum, hmmm…

          Vem HP, prtze nic lepsiho nevymyslis! Jeden z mala zdaraku, ktery funguje a je za perfektni peniz…

          Pokud se ti to stale zda hodne za vyrobek, ktery je osvedceny, odzkouseny a funguje, doporucuju pytel na mrtvoly ze spitalu (kamos ma). Je to zadax a neprotece:)) Bohuzel uz nevetra…:)

          Btw. mam HP Dry cover uz spoustu let, spouste lidem jsem ho doporucil a jsou spokojeny…

          0 0
          • RomanH  

            Hodim to treba do tohto vlakna.

            Nikdy jsem ve zdaraku nespal, netusim, co od nej muzu cekat. Vetsi tepelny komfort, ochranu proti rose / mrholeni asi ano, ale jak to funguje za regulerniho deste ? Proste regulerne chcije, zem je mokra, ja pod sebe hodim treba aul folii, abych nebzl jako prase, kdyz se v noci vrtim, na ni karimatku, zdarak, zalezu do nej ve spacaku, a rano jsem suchej ? V lete / v zime. Uz jsem byl na vazkach, jestli do toho HP pro pripad nouze nejit, ale plachta mi prijde pocitove lepsi – mam totiz doma malej jednovrstvej stan Salewu (750g, Acko), kdyz v nem v nouzi spim v lete, vylezu opuchlej jak angorak (a spacak je taky vlhkej od potu). A mam strach, ze takto se bude chovat i ten zdarak.

            0 0
            • kankrlicek  

              Mám gtx, spal jsem v dešti, ráno jsem ležel v kaluži, neproteče. Ale gtx – vysoká vlhkost, takže ani nepropouští vlhkost ven. Kvůli dešti jsem dýchal dovnitř a stejně jsem byl mokrý, další noc by bylo mučeníčko :)

              Kdybych našel jakýkoli kryt na obličej, dýchal bych ven a byl suchý. Bohužel nikde nic :)

              0 0
              • RomanH  

                Proto jsem premyslel (kdyz uz zdarak) misto GTX o tom HP – minula vlakna ohledne zdaraku jsem cetl a Screat ho chvalil. Jen mi prijde divne, ze by sebelepsi zdarak po teto strance fungoval lepe, nez ta moje letita mini Salewa, u ktere jsem mel druhou noc stejne pocity, jak pises Ty :-) Predsi jen je v tom stanu o kousek prostoru (vzduchu) navic.

                0 0
                • scret  

                  zas v tom jednoplastaku vsechnu vlhkost, kterou vydychas, mas tam… U zdaraku vetsinu vlhkosti dejchas ven…

                  Uz jsem zazil chcavec nebo husty snezeni, ze jsem si zavrel zip jen s cca 3cm dirou na pusu a v pohode…

                  Kdyz chcije fest, otocim se na bok a tim mi tam neprsi…

                  samozrejme by byla vychytavka jeste nejaka striska, jako maj nektery jiny zdaraky, ale zas by to byla vaha navic za nejakej prut atd.

                  0 0
              • h.mad  

                Ten Goretexovej US Army je dobře řešenej, má tu velkou kapuci a dá se dejchat ven.

                Ve žďáráku od HP spim na karimatce a když prší přetočim se tou dírou dolů, nebo lehce na bok, tam je těžší dejchat ven. Spal jsem v něm asi 3× v dešti z toho jednou v pořádný bouřce a neprotek, ale jseš vlhkej (proto bych neužil péřák).

                Někde jsem čet, že se používá maska na dýchání z první pomoci, ale prej se ti vysráží vlhkost v tý masce a teče ti to za krk :-) ideální řešení je asi jenom 2 plášťovej stan s pořádnou podlahou…

                0 0
            • scret  

              no asi tak, v mym okoli je i nekolik CTX zdaraku od Tilaku, tusim stal nekde kolem 7–8tis.? a nakonec stejne presli na HP. Jak jsem psal, spoute kamosu jsem ho doporucil a jsou spokojeny… Presli treba ze Salewy, Sir Joseph apod.

              Samozrejme to vzdycky bude zdarak a ne 2 plast stan. Nicmene muzu s cistym svedomim rict, ze uz jsem v desti samozrejme spal a rano byl spacak ok… Ale mam zatim jen odzkousene se syntetikou… Na peri ted teprv budu prezbrojovat…

              Urcite to pocitove zvedne tepel.komfort. Samozrejme, pokud mas teplej spacak a potis se vnem jako prase, na to hodis jeste zdarak, tak tam vlhkost bude…

              Co se tyka nepromokavosti, tak jsem jeste vylozene „neplaval“ v louzi… Prvni dam samonafukovacku a pak spacak do zdaraku, takze necpu podlozku do zdaraku, jako to nekdo dela. Takhle mi to nikdy neproteklo.

              Pokud bych mel spat nekde v bahne apod. Tak mala plachta se hodi, aby clovek nespal vylozene v bordelu.

              0 0
              • RomanH  

                Vsechny spacaky mam syntetiku, na peri se zatim prezbrojit nechystam, takze po teto strance OK. Jen me zajima vyhoda zdaraku proti tarpu. Sam za sebe tam vidim par gramu, o fous lepsi skladnost, v lese budu vice schovanej, vetsi tepelnej komfort (v pripade potreby), a pokud je podmacena puda (pod tarp pak musim hodit treba tu alu folii, nebo tyvek). Oproti tomu tarp lepe dycha, mohu si v nemi v pripade souvisleho deste v klidu vybalovat / balit, varit, jist. Ale jak rikam, ve zdaraku jsem nespal, tak me zajima, proc treba Ty pouzivas zdarak (v cem vidis jeho vyhody) a ne tarp.

                0 0
                • scret  

                  Samozrejme z tech duvodu, co jsi psal, tak je tarp lepsi… Zdarak je proste vic do hor, kde muze foukat tak, ze tarp nevydrzi.. nebo se zahrabes do snehu atd. atd.

                  Nad nejakym tarpem taky ted uvazuju… ale taky uvazuju nad nejakym ultralight stanem do max. 2kg… Prtze v nasich podminkach je nejaka plachta asi lepsi… Je to kde kotvit, clovek muze byt v lese atd.

                  0 0
                  • RomanH  

                    OK, diky

                    0 0
                  • Stingray  

                    Přemejšlej jsem nad žďárákem a nakonec skončil u tohodle stanu:

                    https://www.aliexpress.com/…1600822.html?…

                    před rokem byl ještě za 80 dolcků a trochu jsem se bál kvality. Ale je super, lehounkej, dobře se skládá. Už jsem s ním přežil dost deště a velkýho větru ve a nepustil nic. Mínus je menší předsíňka a pro dva není ani náhodou, možná když je fakt nejhůř a bez věcí.

                    0 0
                    • scret  

                      to jsem potreboval vedet, prtze jsem na podobnym stanem silne uvazoval…Rozmery, ktere udavaj jsou teda spatne?

                      0 0
                      • Stingray  

                        Asi o chlup jo, mám 184 a když napnu špičky, tak se skoro dotýkám nohama stěny a hlavu mám pár cenťáků od předsíňky. Možná to dělá to, že ty stěny nejsou v bocích úplně vypnutý, jak je to jen na třech prutech. Mám zelenou verzi, která má s tou extra podlážkou 1,5 Kg.

                        0 0
                      • nomecz  

                        Co tohle ?

                        https://www.aliexpress.com/…7985186.html?…

                        jako nouzovka misto zdaraku asi logictejsi ne ?

                        0 0
                        • scret  

                          zajimavy.. Ale kdyz uz stan, tak pro dva… Hmm, dobry no, takze koukam, ze si budu muset koupit nejakej tarp a jeste ultralight stan…:))))

                          0 0
                  • black.horse  

                    http://www.nalehko.com/AT_Mark_III2

                    Mám nově tohle a rovnou jsem to testnul v bouřce, místa dost, sestavené během chviličky, větralo to a já v suchu v klidu spinkal a pod sebou jsem měl kus tyveku pro sichr kdyby přišla přívalová vlna:-) nejsem žádnej nerozbitnej rambo horal, ale troufnu si říct, že flek na postavení tohodle najde člověk skoro všude a spí se v tom dobře i když nad Tebou lítaj blesky:-) dávám hodnocení 9 cuketek…

                    0 0
                    • scret  

                      dej sem pak podrobnejsi info a zkusenosti… Tohle me hodne zajima… Krasna vaha a je to i dost levnejsi nez MSRko:))

                      Btw. jak se to stavi?

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Pro tohle jsem si už napsal Ježíškovi :-)

                        A když bude hodný, pošle i tuto karimatku :-)

                        0 0
                        • scret  

                          jako vaha pekna, ale videl bych to tak na letni pouziti… Nehlede na to, ze tahat Tyvek, aby clovek nemel spacak jako prase, prip. kdyz je lehce vlhka zem… Ale pro gramare urcite dobry…

                          0 0
                        • black.horse  

                          Hodím to pod Tebe, zvažuju přejít z pěnové karimatky na nafukovačku kvůli lepší váze, větší skladnosti na přepravu a asi i lepší izolaci… ale mám rpoblém, často spím na boku a bojím se, že se svými 105–110kg prostě prolehnu na zem a je to jak kdybych nic pod sebou neměl a budu ramenem rovnou na zemi:-( bojím se správně a mám zůstat u pěnovky a nebo to bude OK?

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Já myslím, že nafukovačka je v pohodě. Já mám vysokou Therm-a-Rest NeoAir XLite Regular a neprolehnu ji ani náhodou. Ani ji už nenafukuji plnou, jako zpočátku, ale jen tolik, abych ji právě neprolehl. Nafouknu a vyzkouším – podle potřebu ufouknu nebo přidám. Je tak o mnoho pohodlnější, protože taky spím na boku. Ale chybí mi právě ten polštář, který jsem nahrazoval oblečením.

                            0 0
                            • black.horse  

                              Hmmm, tahle by se mi líbila :-) ale chci velkou https://www.hanibal.cz/…arge-id16687 aktuálně mám Therm-a-Rest RidgeRest ve verzi Long = neskladných cca 750g, jako polštář mám oblečení v nepromok pytlíku a v pohodě.

                              PS. Long mám schválně, mám 192cm a metodu, že stačí mít karimatku jen od ramen po kolena a zbytek podložit oblečením nemám rád, právě kvůli spaní na boku a častému kroucení a převalování (hlavu mám podloženou polštářem + rukou, takže bych měl ruku na zemi).

                              0 0
                          • scret  

                            ad samonafukovacka nebo nafukovacka – sice nevazim tolik co ty, ale myslim, ze to neprolehnes… Samozrejme kdyz lezis, tak se vaha rozlozi.. Kdyz si kleknes nebo tak, tak s tvou vahou urcite budes na zemi, ale pri lezeni to myslim nehrozi…

                            0 0
                      • black.horse  

                        A co Tě zajímá? Na nalehko.com je recenze, za mě mohu říct, malý skladný balíček, po rozbalení je z toho stříška pod kterou se vyspí dva lidi a batohy. Já tam byl sám, takže místa jak v královském apartmá… Postavil jsem to za 2 minuty a to jsem klasický stan stavěl naposled na základce. Rozbalíš, ke vchodu dva kolíky, pak středová tyč, zvednout, pak na konec dva kolíky a drží… Napneš stanové kolíky, pak vzadu provázek na zadní a vypnutí zadní částí a hotovo. V balení jsou dvě lehké skládací tyčky, ale můžeš to dát na trekové hole a nebo klacky v lese… Kromě vchodu má dvě zavírací větrací okna. Podlepené švy. Jinak tam nic není, minimalismus, ale víc nepotřebuješ. Výhoda je že se s troškou cviku zabalíš za deště uvnitř a pak vylezeš, shrábneš plachtu a jdeš. Někde jsem četl, že pro zlepšení větrání, je fajn dát provázky do oček na kolíky a mít tak pod tím pár cm profukovací mezeru, ale to jsem nezkoušel. Jde postavit i zavěšením mezi stromy, ale taky jsem nezkoušel.

                        0 0
                        • scret  

                          Jj, recenzi jsem cetl. Spis tak jako tvuj pohled na vec…

                          Asi do nej taky pujdu, libi se mi ta vaha… Chtel jsem neco na bikepacking, kdyz je to ted IN:)))

                          Nakonec jsem si rikal, ze nepujdu do MSR Hubba Hubba za cca 11tacu, ale vezmu kopii z aliku za cca 120–140dolacu… Ale to ma stale kolem 1,5–1,8kg… Tady je clovek se vsim na 830g… A to uz je slusnej rozdil… To uz udela vahu spacaku…

                          Takze velky dik za tip… Byl jsem driv dost skepticky k tarpum atd. Ale konkretne tohle mi prijde fajn.

                          0 0
                          • black.horse  

                            Můj pohled na věc: použiju to max párkrát do roka, na běžné spaní mám normální byt ve městě, jako většina populace, takže mi vyhovuje malé skladné, bez zbytečností okolo, rychle sestavit, lehnout, přespat a nezmoknout a ráno zase nějak co nejsnáze sbalit a odnést. Věřím, že stan asi může být komfortnější, ale s ním bych se tahat nechtěl. Ale třeba někdy časem až zestárnu:-D uvidíme…Vango helium nevypadá zle…

                            PS. jestli chceš, půjčím Ti to na vyzkoušení, teďka minimálně 2týdny mám sichr, že to nepotřebuju a otázka zní kdy zase najdu čas vyrazit. Kdyžtak pošli SZ.

                            0 0
                            • scret  

                              v pohode, diky za nabidku, ale asi neni potreba…:)

                              Me se tohle libi, ze je to lepsi nez zdarak, v tomhle i uvarim…

                              0 0
                          • lutte3  

                            Mám ho taky, s přítelkyní jsme zvládli 4 dny v Alpách a 5 dní v Nízkých Tatrách v pohodě. Přežije to uragán a váží to rozumně. Provázky do oček jsou dobrá věc.

                            0 0
            • Paja  

              …a sakra :-D

              0 0
              • RomanH  

                Zatim kliiid, Dukla je za nami ;-)

                0 0
                • babicak  

                  Ještě není , pouze půlka, červená vede i dále, Via est finish

                  0 0
                  • Paja  

                    Ty jsi nesplnil prazdninovy ukol?

                    0 0
                    • babicak  

                      Být tam jako Robinson sám, do toho se mi mezi medvědy moc nechtělo, ještě máme šanci kolem svátku 28.září

                      0 0
            • Fran-tic  

              přidám svůj poslední zážitek: když vynechám bouřky a vánice, ve kterých jsem ve spacáku spal, teďka v dolomitech mě chytla kurevská bouřka. spal jsem na břehu, kde voda určitě běžně nesahala. No ve 3 ráno mě vzbudil kámoš, kterému nateklo do žďaráku vrchem. Já měl HP dry cover a zapnutý celkem šikovně, takže když jsem vylezl ze spacáku, stál jsem po kotníky ve vodě, ale spacák suchý. Asi tak k nepromokavosti :) Do rána by to asi určitě promoklo, ale spal jsem na nafukovačce, takže bych spíše odplaval :)

              btw lezu do něj v peří a proti salewě co jsem měl je to luxus v prodyšnosti. karimatku strkám dovnitř. jednou se mi stalo, že jsem spal na takové té tvrdé folii pod stan, abych nebyl jako prase a to se mi vymstilo. Přišla bouřka a do rána se hromadila kolem mě voda a ten žďarák to prostě nedal (už spím bez a pohoda).

              0 0
              • mtb.lifestyle  

                a už spíš bez žďáráku nebo bez fólie pod stan? :)

                btw že to udrží peří v suchu je super zpráva, první kde mě napadlo hledat žďárák byl Rakoncaj, zda nemá něco k spacákům a teda žádná sláva.

                0 0
                • Fran-tic  

                  žďarák jsem kupoval jako doplněk ke stanu, od té doby jsem ve stanu ale nespal a to běžně jezdím na mesíční dovolené do zahraničí / spím v zimě na horách a v alpách. žďarák i přidá na komfortní teplotě.

                  spím už bez folie pod stan, občas tam strčím jen alumatku, když vím, že bych měl spát v extrabordelu :)

                  0 0
                  • mtb.lifestyle  

                    a kde vegetíš když třeba týden v kuse prší? Přeci jen stan má svůj komfort, uvaříš, posadíš se, můžeš se nějak zabavit…

                    0 0
                    • Fran-tic  

                      vždycky se něco najde :) btw třeba ta chajda je když jsem nedošel na winterraum kvůli stabilitě sněhu. Ve vesnici jsem schopný si lehnout kamkoliv – viz lidl :)

                      0 0
                      • mtb.lifestyle  

                        začínám si připadat na některé věci staře :))

                        0 0
                        • Jakobo  

                          To urcite nejsi :-) Proste se v urcitem okamziku prepnes do modu vsichni a vsechno je mi sumak Jen ma kazdy ten moment prepnuti nastaveny jinak. Delal jsme to tak treba na Korzice v horach, kdyz uz byla tma a kemp v nedohlednu. V nejblizsi vesnici jsem z kasny nabral vodu do lahvi, zajel na kraj lesa, postavil stan a spoceny nespoceny do peti minut spal jak zabity. Posledni roky v Norsku to takhle praktikovat nemusim, pac staci popojet par kilaku a drive nebo pozdeji najdu jezero, reku nebo potok, kde se da okoupat, neco pojist a na brehu treba udelat maly ohen.

                          Letos jsem mel zdarak poprve, jak jsem uz psal ten HP. Hlavni duvod pro me byla obrovska vlhost na podzim v blizkosti jezer, kdy spacak je behem par minut mokry od kondenzujici vzdusne vlhkosti. V silnem desti jsem spal jen jednou, kdy jsem zrovna nepostavil pristrech a v noci prisel slejvak. Jeste to asi nemam vychytane, tak mi dovnitr trochu nateklo. Zdarak je ale imho stejnak jen nouzovka na par denni akci, spat takhle vic jak tyden v desti se imho neda. Pokud neprsi tak do divociny bez stanu idealni. Taky fakt povrdim, ze zvedne tepelny komfort, snad i o 5 stupnu.

                          Vozim sebou velkou plachtu nejak 3×3 m PES se zaterem, z toho uz postavim solidni pristrech. Bud Acko nebo jehlan, ta moje plachta ma poutko i uprostred. Mimochodem ze stejneho matrose se dakaji ty levne bivaky… Britska zakopova plachta na zem proti vlhku, kamenum, dive zveri (mysaci), karimama, ted ten bivak a uvnitr 2 kilova syntetika. Letos jsem mel jeste jednu super vychytavku, starou vojenskou deku. Poprve jsem dal deku navrch zdaraku, ale dalsi noci primo dovnitr na spacak, tepelny komfort byl vetsi. Cele to vybaveni vcetne plachty ma pres 6 kilo, hlavne ten zok vlny ma necele 2 kila, ale nelituju, pac letos jsem poprve spal v teple. Byla kosa jak z nosa, rano vstavat do zatazene oblohy a jeste byt zmrzly jak preclik to uz mam za sebou. Neni to pro gramare, ale vyspat se v teple je proste super. Ta vlna navic hrela i mokra, kdyz mi pri tom desti navlhla.

                          0 0
          • mtb.lifestyle  

            Zadarmo je samozřejmě nesmysl, jen mě překvapilo, že slušné žďáráky jsou v podobné cenové relaci co malý lehký stan. Dvacet let mi žďárák nescházel a jen pro pár nocí co by možná vůbec posloužil mi přišly tři tácy celkem vysoká cena. Vidím, že nic lepšího než HP neseženu, pytel na mrtvoly samozřejmě neberu :)

            Dobré ale vědět, že s HP jsou všichni spokojeni, takže na dalších dvacet let budu mít asi vystaráno :D dle příspěvku níže nějaká gtx nebo jiné moc nebrat. Budu kombinovat s péřovým spacákem, tak snad se v něm bude dát spát i druhý a další následující den.

            0 0
            • scret  

              no, maly lehky stan… Do 3tis. bohuzel taky nic nesezenes.. Teda zalezi na tom, co si pod pojmem „lehky“ predstavujes… Ja treba neco jako MSR a tam jsi bratru za cca 11tis. Pokud budes chtit drazsi znacku, jsi tam klidne za dvojnasobek…

              0 0
              • mtb.lifestyle  

                to jo, ale Jurek má už něco použitelného za 5–7k, pokud si tedy netrváš na váze 2 kila a míň. Jasný že super ultralight s nevím jakými parametry může stát víc než moje kolo, spíš už nemám pro takové věci využití. Na pár nocí s bídou párkrát za rok tohle nemá cenu kupovat. V létě se vyspíš kdekoli a v zimě či v dešti preferuje většina mých spolucestovníků chatu, winterraum nebo aspoň slušný bivak, do posledního beru, že se žďárák celkem hodí.

                0 0
            • Fran-tic  

              tak ono když si vemeš kolik stojí funkční bunda, která má zlomek rozměru žďaráku, tak se není moc čemu divit :)

              0 0
              • mtb.lifestyle  

                to je pravda, jasný že to není z materiálu za 100 Kč metr. Zas to není žádné komplikované šití :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.