• Rolei

    Chtěl bych na silničce přejít na kompakt. Teď tam mám čtyř hran a nemám proti němu žádné výhrady a zdá se, že střed vydrží, točí se hladce takže ten bych asi neměnil. Potřebuju 175mm a chtěl bych se zeptat jestli má cenu si připlácet za (Veloce) Ultra torque, nebo Power torque oproti čtyř hranu? Přinese mi to něco mimo cca 2ooo kč utracených navíc? Druhá otázka: Stačí pak jen zkrátit řetěz, poštelovat přesmykač a jezdím, nebo mě čekají i jiné nutné úpravy?

    Anketa: Jaký systém byste zvolili?

    3x
    27%
    4x
    36%
    0x
    0%
    0 0
    • Pedro RB  

      Teď se na bazarech výhodně nabízej kliky na ISIS (samostatná osa s tisícihranem – obdoba čtyřhranu), jako třeba tohle:

      http://www.cyklobazar.cz/…-50–34-zubu/

      Vozím na MTB i silnici už roky integrovanou osu Holowtwch II (Shimano) a kromě 2 samostatně měněnejch ložisek no problem. Dřív mi v osách brzo vynikal vakl.

      0 0
    • Rolei  

      Nikdo další s nějakou zajímavou informací? Asi zůstanu u toho čtyř hranu nakonec…

      0 0
    • jonti  

      Urcite bych ctyrhran nebral, rozdil je tam velky.

      0 0
      • Rolei  

        Otázkou je jestli to ale má smysl, na čtyřhranu se mi líbí že o něm v podstatě nevím. Pravdou je že s HTII na MTB taky problémy moc nejsou…

        0 0
    • yetti  

      Dost záleží na tom kolik vážíš. Pokud máš kolem 70kg, tak rozdíl v tuhosti těžko poznáš. Při 90ti kilech už je nárůst tuhosti u UltraTorque nebo HollowtecII dost citelný. A samozřejmě je rozdíl i v hmotnosti duté osy a plného čtyřhranu a také se ze čtyřhranu výrazně hůř demontují kliky. Já oosobně bych se ke čtyřhranu už vracet nechtěl, protože to z mého pohledu nemá vůbec žádnou výhodu a je to překonaná věc. I když zrovna u Campy jim trvalo hoodně dlouho než to pochopili.

      0 0
    • jecnak  

      4hran je rozhodne min tuhy a pozna to i jezdec lehci vahy. Stejne tak bych se obloukem vyhnul ISIS. Ze systemu s integrovanou osou bych doporucil spis Shimano ci FSA, tedy systemy, kde je leva osa uchycena na tisicihranu a sevrena zboku srouby. Velmi pekne jsou compacty od Shimana mimo sady – FC-R700 a FC-R600.

      0 0
      • Rolei  

        O shimanu jsem taky přemýšlel, ale už teď vozím všude campu plus kola shimana… teď k tomu ještě kliky, to už je pěkná divočina. Vážím cca 75kg.

        0 0
      • Rolei  

        Kvůli té ose přemýšlím taky o power torque a překvapuje mě, že pro tenhle system tak podobný shimanu nikdo nehlasoval…

        0 0
        • nooski  

          Protože je to hrozná hovadina. Na každé straně jiné ložisko, jednou na klice, podruhé v misce. Instalace pomocí 12-ky imbusu a při demontáži je potřeba stahovák na levou kliku (podobný jako stahovák na ložiska). Než PT, tak opravdu raději Shimano kliky. Rozhodně ne FSA, to je další výrobce, který se chtěl odlišit a výsledekm je ne moc spolehlivý systém. Ostatně stejně FSA za mě kliky neumí ;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.