Jaký ionťák používáte? Kterou preferujete značku?

41 nepřečtených
  • vitzero

    Hledám něco s poměrně nižším obsahem vápníku ku hořčíku nebo bez obsaženého vápníku, který výrobce to nabízí?

    0 1
    • tromboonen  

      Ja to moc nepiju, ale v reklame rikaj, ze Radegast je spravne horky, tak ten pomer asi bude mit OK :)

      0 0
      • vitzero  

        Tak já to právě taky moc nechlastám, ale pociťuju, že to tělo potřebuje, když je pár dní v roce hodně horko a já trávím hodně času venku pohybem, tak se občas ozívají křeče, nerad končím nebo kvůli tomu snižuju intenzitu, když ještě není odtrénováno nebo odzávoděno. Nejsem vyloženě závodník, spíš hobík a multisporťák :D

        0 1
        • tromboonen  

          No to byl vtip..

          Me krece trapi pri vsech sportech, piju bud Magnusolv, ten je extra silnej, ale jen na recept, nebo sumive tablety s horcikem, ktery prodavaj v Penny, zni to blbe, ale vyhovujou mi, chut priblizne citron, neurazi me, zadne jine se nedaj normalne pit, myslim ze bejvaj jahodovy nebo takova nejaka hruza.. nevim, jake maj presne slozeni, ale na ty krece mi fungujou… proc nechces vapnik, ten myslim taky pomaha, jestli ne primo proti krecim, tak se vstrebavanim toho horciku… teda mam pocit, ze jsem neco takoveho cet, neresim..

          0 0
          • vitzero  

            No, dočasně se mu snažím vyhýbat nebo spíš snížit jeho příjem, potřebuju víc železa do sebe dostat, nechci to suplementovat, chci to přirozeně ze stravy a vápník brání vstřebávání železa. Měl jsem jeden těžkej týden, co se týče tréningu a pak jsem za 14 dní šel darovat krev a pověděli mi, že mám deficitní železo. Tak teď držím takovou „dietu“ snížením toho vápníku. Díkec za tip, určitě do toho Penny mrknu ;)

            0 0
            • Yura  

              Co to je za nesmysl? Co ma par mg z jontaku spolecneho se vstrebavanim zeleza? Asi to mas trosku pomatene. Vapnik snizuje vstrebavani zeleza uplne minimalne a hlavne jestliže je tu rec o tom jaka mikrozivna se bije s jinou mikroživinou tak to je pouze v pripade, když je jis zaroven. Tzn. mas nizkou hladinu zeleza a tak jis hovezi jatra, ktara jsou nejlepsim zdrojem zeleza a vstrebavani zeleza prokazatelne nejvic snizuje kofejn. Takze kdyby sis dal silnou kavu s téma jatrama, tak třeba tvoje telo vstreba jen pulku toho množství. Ale když si das rano kavu a odpoledne jatra tak se to nijak nebije. Takze resis uplne nesmysly.. Jinak vstrebavani zeleza zvysuje vitaminC, takze si dej po dobu co mas zelezo nizko z masem, jatrama apod. třeba pomerancovej dzus nebo si to pokap citronem.. Jinak vapnik sips blokuje vstrebavani ostatních mineralu jao je zinek, med, selen atd.. ale zase pouze v pripade, ze to jis naraz a toho vapniku velke množství, třeba ze vyglgas 1l mlika. Nejakej jontak vůbec neres lol

              0 0
              • vitzero  

                Já ti nevím, jistota je jistota, já těch zdrojů vápníku jedl hodně. Jak říkáš, jím teď spíš hemový zdroje, jako ty játra s brokolicí, taky teď roste červená řepa, tak tu si hodně dopřávám v příloze atd… ale stejně, čím víc vápník dočasně eliminuju, tím lepší bude vstřebání a obnova železa. Právě některý ionťáky mají poměry vápníku různý, některý fakt hodně, některý jen okrajové množtví, říkal jsem si proč, tak jsem měl za to, že proto někdo ten vápník prostě tolik v tom nepotřebuje.

                0 0
                • Yura  

                  Kolik mas ferritin? Nebo to ti jen merili zelezo v seru?

                  0 0
                  • vitzero  

                    Měřili nějakou aktuální hodnotu, co se měří ze vzorku, který vezmou před tím, aby zjistili, jestli jsi vůbec vhodný k odběru, než ti vycucnou cca ten půlčák krve. Ta hodnota vycházela tak, že jsem ještě vhodný byl a krev byla jaksi plnohodnotná, ani železo mi nechtěla předepisovat, že prý by to bylo ještě zbytečný.

                    0 0
                    • Yura  

                      S doplnovanim zeleza v tabletách bych si moc nezahraval, když neznáš ostatní hodnoty, ferritin, ceruloplasmin apod.. Nakumulovani zeleza v organech je u starsich chlapu zasto zpusobuje nepekny zdravotni problémy.. Tim ze daruješ krev, tak se toho prebytku zbavujes, protože nutíš telo vytvaret nove krvinky. V tom pokracuj hlavne ve strasim veku to je super.. Zensky to mají zarizeny od přírody, ze krvaceji. No u chlapu jestli nejsou lovci nebo nebojujou nekde ve valkach, tak to je problém. :)

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Beskydské hořké.

      0 0
    • pepek  

      pokud jde o hořkost, tak Rohozec je hořký dost

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Po tom co jsem zjistil že pouze na vodu se jezdit nedá jsem na doporučení pořídil tohle vozím několik posledních let a spokojenost.

      0 0
    • Yura  

      Kup si magnezku. Pridej si tam co potrebujes -sul,nejaky cukry,nejaky aminokyseliny a mas to.. Jinak horcik doporučuju tento

      http://www.fichema.cz/…1033034.html?…

      Jedine na hovno je, za to dost slusne absorbuje vlhkost, takze fakt uchovávat ve vzduchotesne nadobe, ale i tak casem se z toho prasku stava az sutr. Pak je nejlepší to rovnou rozpustit ve vode a nasledne zjistit idealni množství na dane množství vody. Do jontaku staci naredit tak, aby ten horcik nebyl skoro citit. Jinak ma ve vyssich koncentracích horkou chut..

      0 0
      • vitzero  

        Hele, mám tu po bytě nějakou jedlou sodu, malto DE-6, palatinosu a bcaa, možná glutamin by se našel. Je to slušný recept? :D Vobčas do sebe mrsknu před takovým těžkým dnem vincentku ráno, ale nestačilo to. Zkusím tedy udělat ten domácí ionťák z přísad co dům dal a uvidíme. Jj, tak chuť hořkosti neva, hlavně ať to pomůže během aktivity. Já nerad moc to sladký během sportu, spíš mi vyhovuje ta hořká či kyselá chuť, líp mi to zahání pocit žízně mi připadá. Občas si do pití dávám i trochu kurkumy.

        0 0
        • Yura  

          Heh ty to patlas jak pejsek a kocicka pri vareni dortu.. Jedlou sodu si nech na zuby. Tou si je cistim nebo po sladkem/kyselem jidle vyplachuju. Zvysuje pH v hube a to dela dobře zubum.. Kurkumu si davej do jidla, hlavne k masu a tuku. Pomaha slusne jatrum.

          0 0
    • MartinM  

      Jezdim na vodu ale uz pomalu zjistuju ze to hlavne ve vedrech asi nebude stacit :D

      0 0
      • Yura  

        Aspon ze davas tu vodu.. :D Ja jednou celej den skoro nepil, ale docela hodne jedl, takze jsem byl slusne dehydrovanej a pak sem po hodine jizdy dostaval takove krece. No to uz nebyly ani krece, proste se ti uplne zaseknou nohy v nejake poloze a nemuzes s nema v kolenou pohnout ani o cm.. Fakt není nad takovou zkušenost. Dostat takove zatuhnuti třeba do horni pulky tela, tak verim tomu, ze bych nemohl ani dýchat a je po me lol..

        0 0
      • kyl  

        Voda mi taky nestačí,jsem pak celej druhej den utahanej.

        Tohle

        si vypiju před jakoukoliv zátěží,třeba i když někam cestuju(bolí mě často po hektickém dni hlava) a druhý den jsem čilej.

        0 0
      • MartinM  

        Vlastne ja stejne nemam druhy kosik na kole takze mam jen tu vodu no :D A s batohem jezdim jen malo kdy.

        0 0
    • yebat  

      Kozel 11° a z místních piv, kvasnicovej Lipan ve všech variantách…

      0 0
    • jaja01  

      tohle , nejake dve vapenate slozky v tom ale jsou

      0 0
      • Yura  

        UF neskutecnej mix sracek.

        sacharóza, glukóza, maltodextrin, regulátor kyselosti kyselina citronová, aroma, citronan sodný, stabilizátor karagenan, chlorid sodný, regulátor kyselosti kyselina jablečná, glukonát vápenatý, glukonát draselný, protispékavá látka fosforečnan vápenatý, vitaminový premix (vitaminy C, niacin, E, kyselina pantotenová, B6, B2, B1, kyselina listová, biotin, B12), protispékavá látka oxid křemičitý, citronan hořečnatý, sladidla sukralóza a acesulfam K,

        0 0
        • jaja01  

          samy mnamky, na ktere pak jedu jako drak! jarda kulhavy by preci nedelal reklamu nejake sracce!

          :-)

          0 0
          • Yura  

            No jasne… A prave na Otikach jako jsi ty vydelavaji.. Jinak Jarda jim dela reklamu, protože od nich dostava peníze. Na nejake doplňky by se jim mohl ******. No tobe nerekne, ze zere powerbar apod. Tyhle znacky na nejake urovni se uz všechny snazi jit cestou co nejmíň sracek. Nutrend je pravej opak a protože jsme rusaci z vychodu zaostali, kteří ani nectou slozeni, tak jsou schopni na tom vydelavat. Na zapade by si nutrend neskrtl.

            0 0
            • jaja01  

              tak to jsem rad, ze aspon ty jsi jim na to neskocil a jdes tou spravnou zapadni cestou, ac jsi tak daleko na vychode :-D

              0 0
            • jaja01  

              schvalne jsem si nasel podobny drink od powerbaru a to slozeni je tedy zasadne ale zasadne jine!

              „Glukóza, maltodextrin, fruktóza, minerální látky (sodné citráty, chlorid sodný, glukonát vápenatý, chlorid draselný, citráty horečnaté, mléčnan vápenatý), kyselina (kyselina citrónová), L-arginin (0,8%), přírodní aroma, světlicový olej koncentrát, červená řepa šťáva prášek, kofein (0,15%), látky protispékavé (oxid křemičitý).“

              0 0
              • Yura  

                No taky tam serou teda ten oxid kremicity, jinak je to slozeni lepsi.. Nutrend je v tomhle proste prebornik. Třeba na proteinu se neda nic ******. No ty jejich to je jak rozpustena umela hmota. To bych nechlastal, ani kdyby me to opravdu poslali zadarmo.

                0 0
        • jaja01  

          a mas dojem, ze v jinych isodrincich je to jinak?

          0 0
    • tigermoth  

      Slezan rozhodně neurazí, mají občerstvovačku přímo na konci údolí Moravice.

      0 0
      • black.horse  

        souhlas, hlavně pro více hodin trvající aktivity je dobře snesitelný na žaludek i pro citlivější lidi…

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Souhlasím! Obzvláště na delší intenzivní seance je jedním z mála, co se udrží :-) Typicky na středním a dlouhém triatlonu…

          0 0
    • Vrci  

      Enervit G sport

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.