• fousac

    zdarec.. verim, ze tady mi poradite…

    nutne akutne potrebujeme s pritulkyni poridit novou pracku, pac stara se vcera odebrala na vecne casy… no ale protoze je to pro me naprosto spanelska vesnice, tak doufam, ze se tu dockam nejakych fundovanych rad ze strany jinych zarizujicich se paru a novomanzelu a pod. … ;)

    teda: rad bych si udelal aspon nejaky obecny prehled o jednotlivych znackach v otazkach kvality a spolehlivosti (cili kterou ano a kterou ne)…

    a pak na co hlavne si dat pozor, pouzitelnost ruznych ficur (tj. vychytavek) – co funguje a co jenom taha z lidi prachy…

    no a taky samozrejme beru tipy na konkretni modely – podminky: vrchni plneni, co nejmensi, cena do 12.000,–

    THX

    P.S. na b-f to urcite patri, protoze i bajker to pradlo prat musi, ze.. :-P

    0 0
    • petebike  

      no mam Whirpool – uz radu let, a pokud mozno doporucuju si koupit s 1000 otacky :-))))

      0 0
    • Lance  

      no a stara si vzala pracku s sebou???

      0 0
    • jecnak  

      Mame uz pres deset let Liebherr – funguje bez zavad.

      0 0
    • scret  

      tyy joo,to neni uplne zas tak mimo,zrovna resim stejnej problem!:)

      0 0
    • Manas  

      My mame doma AEG, asi bych sel taky po spotrebe … a delce prani :-)

      0 0
      • Lister  

        ono je to bohužel tak že čím míň vody tím dýl pere :o)

        0 0
        • Lance  

          bez vody to je umeni

          0 0
          • cabbage  

            …jako cikani…

            0 0
          • Peslezedirou  

            Tak pozor, jedna rodina, takových bílých cigošů, která bydlí na chatě si upravila starou automatku tak, že přívod a odvod vody v pračce propojili jednou hadicí, koloběh vody :) slušná kulišárna :o).

            Pokud někdo pojedete údolím táty kony, tak se stačí u studny podívat do leva, chajda u které se valí bordel, dětské hračky atd..

            0 0
    • Lister  

      Candy dobrá zkušenost, s horním plněním jsou lepší než s klasickým, máme v rodině celkem 4 a za 3 roky problém 0. Opraváři to prý ani neumí zpravovat, protože se k tomu nedostanou :o)

      Jinak jsem zjistil, že ty s displejem jsou lepší než bez něj – jednak to ukazuje za jak dlouho to bude hotový, ale co je pro mě celkem důležitý, tak to je to, že si jednotlivé hodnoty nastavíš před každým praním – tedy u mě praní na 30 a ždímání na 4 stovky. Na té s točítkama je nevýhoda, že na to musíš myslet a pak si třeba bavlnu vytáhneš úpně morkou, protože si tam nechal těch 400 otáček :o)

      0 0
      • Lister  

        PS: „skorošvagrová“ dělá u opraváře praček a taky doporučuje ještě AEG a Miele ale ta cena, no a jinak ty nejznáměnjší – Whirpool a elektorlux – jedny jsou prý super a druhý totální propadák, jen tedy zjistit která je která, mám pocit že Elektolux jsou ty lepší, ale to ti klidně můžu zjistit :o)

        0 0
        • Lance  

          mame elektrolux, ale pere v tom pouze maminka

          0 0
        • Honzas  

          ja mam od whirlpoolu vicemene komplet vybaveni kuchyne (deska, digestor, trouba, mikrovlnka, mycka a mozna jeste neco) a nemuzu si stezovat. jak pracky nevim, ale s timhle jsem nemel zadnej problem…

          0 0
          • Lister  

            no mi máme skorkaždý pes jiný ves :o) (Gorenje, AEG, Fagor, Baumatik, Ariston…) Sice koplety od jedné firmy vyjdou poměrně levně, ale nám šlo o užitné vlastnosti jednotlivých komponentů tak jsem kombinovali a nakonec to vyšlo možná ještě levněji.

            0 0
            • Honzas  

              abych rekl pravdu, tak ani nevim, jakou uzitnou hodnotu od toho ocekavat. funguje to (teda dela, to co ma) a „dizajn“ jezdi;-) chtel jsem jednotnej vzhled, protoze mam kuchyn dohromady s pokojem, kde travim doma nejvic casu..

              0 0
              • Lister  

                no „hodnota“ opět zálěží od spotřewbiče – tedy lednice – co největší ať se tam toho hodně vleze, myčka to samé :o), deska – jedině plynová s trojitým turbo hořákem na pořádnou velkou pánev a odsavač co ti sám zavře dveře do kuchyně :o)))

                0 0
      • wroum  

        my ji mame uz asi 8 let, akorat nam zacina reznout, ale funguje bezz zavad porad.

        0 0
    • Hanato  

      Ted si budem kupovat tuhle: www.bilezbozi.cz/…20-w-inspire Akorat teda tu verzi s 1000 otackama, ted jsem ji rychle nenasel, ta splnuje i vasi maximalni horni hranici penez…

      0 0
      • OCG  

        Mám doma Electrolux EWT 1316 a nemůžu si stěžovat. Electrolux je velký koncern, který má pod sebou i třeba Zanussi (to jsou levnější pračky), dělají toho hodně.

        Já za ni dával cca 12000, teď bude možná i levnější (teda 14 dní po nákupu jsem ji na netu viděl za 10500, sem byl nasrany). Podle mě nemůžeš udělat krok vedle, na 40 stupních je to AA, max. 1300 otáček (víc než 1000 není potřeba), malá spotřeba, různé programy (třeba na praní bot, odložený start). A je malušenká! :o)

        Určitě bych nekupoval levný, tzn. Candy, Romo, levnější Whirlpool a Gorenje… Už to tady je, ale ty levnější mají „chyták“ v polovičním množství vody (ekonomicky to údajně vyjde nastejno), tahle pračka má nějaký senzory co upravujou vodu podle váhy nebo množství prádla. Spíš radím vyčerpat celej rozpočet a koupit něco, co se jen tak nevysere, než šetřit. A rozhodně se dívat na spotřebu vody! :o)

        0 0
    • Honzas  

      nojo, to je zavaznej problem, na takovy ja jsem expert;-)

      jsem nejdriv mel nejakou tatramatku, ktera byla (je) zhruba stejne stara jak ja. pak uz mela problem s rozpoustenim prasku a to pradlo nebylo vzdy uplne vyprany. ale jeste funguje a pere monterky reziserum vzduchotechniky v narodnim divadle;-) takze dlouhovekost neni problem;-)

      a ted uz mam tak sedm osm let nejakou od gorenje a funguje porad bez problemu. tak na znacce asi tak moc nezalezi. ale kdo vi.

      co neni spatny si myslim, je regulace mnozstvi spotrebovane vody (snizena / zvysena hladina).

      si myslim, ze vsechny budou mit nejaky kratsi programy a nejaky delsi. a nastavovani teploty bude taky standard. a nic vic na pracce nepotrebujes.

      pokud bys chtel jo hozo fozo, neni asi spatnej nejakej casovac. jako treba kdyz si reknes, ze prides z prace treba v osm vecer a chces mit vyprano a akorat to povesit. pac pak uz jdes rovnou spat nebo do hospody a na naky hodinu a pul cekani, nez pracka dopere proste nemas cas…

      0 0
    • McBlacky  

      my chceš říct že budeš jezdit další sezonu s durem jo?

      0 0
    • SoLaX  

      My mame uz tak 5 let Ariston a nemuzu na ni rict krive slovo (ani mama :-) ). Asi bych nejvic koukal kolik to zere vody a po energeticke tride A. Prece jen to je dlouhodobejsi investice. Co sem slysel a cet v testech, tak tou uspornosti nejlip vychazi AEG (nejen co se tyce pracek) ale sou asi o neco drazsi. Jinak nejake specialni a inteligentni programy.. no ja ti nevim. My nejcasteji pouzivame ty zakladni a jen par specialnich – jako treba setrny na jen lehce propocena lepsi trika, ale to uz maji dnes snad vsechny pracky.

      0 0
    • Beeda  

      koupil jsem nakouk pres eshpop za 6,5k s 15prog/800o­t/bocni plneni a staci bohate.. B.

      0 0
    • kovar  

      jsem šel po spotřebě, rozměrech a ceně, takže jsem v roce 2002 do malé koupelny koupil Bosch Maxx4, vypadá takto: www.eproton.cz/…escrView.asp?…

      Původně jsem taky chtěl s vrchním plněním, ale jsem rád, že jsem koupil boční, neboť teď pračka má i funkci „odkládání děcek“.

      0 0
      • Lister  

        to mají i s vrchním, jen tedy musiš zaklapnout dveře, jinak by to byla funkce vkládání dětí :o)

        0 0
        • Pavlos  

          To by ho tam mohl rovnou strcit a nechat vykoupat na rychly program ale asi bez odstredeni

          0 0
          • Dani  

            a to bys okradl děti o to, za co na Matějský platí(š)???

            0 0
      • fousac  

        hele a když dáváš děti spát, tak je dáváš „uložit“ nebo „uložit jako…“ ??

        0 0
        • kámen úrazu1  

          :-)) Dlouho mě něco tak nepobavilo. Díky. PS: juknu se, co mám za pračku, a dám Ti vědět.

          0 0
    • HoK  

      Taky málo místa a taky jsem to před lety řešil „Boškou“. Akorát byla oproti ostatním dost drahá.

      0 0
      • Krys  

        Mame tiez Bozenku, uz asi 6 rokov. Prezila uz tri stahovania absolutne bez uhony. Zatial ju len uzivame, ziaden servis. Ale pravda je, ze su trochu drahsie.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Máme indesit nějakou.

      • program na praní bot (v klidu spd), a to time4you či jak se menuje to že řekne za jak dlouho to bude, popř. se dá upravit čas praní
      • klidná, máme jí vedle umyvadla na milimetry a ani se nehne… (může být i – pokud někdo vyhledává nevšední sexuální zážitky)
      • řízení spotřeby vody, není úplně vychytaný. nevím jak to řídí, ale jakmile třeba zapnem praní, po chvíli (a napuštění části vody) si vzpomenem že eště něco přihodíme, pračku znova zapnem, a ona napustí vodu znova. trochu zblblá.

      vrchní plnění ovšem nemá.

      0 0
    • rasto  

      na mokry program (pracky, mycky) je prej jedna z nejlepsich aeg. my vlastnime (asi 1/2 roku) tuhle: www.bilezbozi.cz/…avamat-74610.. ukazuje, kolik minut ji zbyva do konce praciho programu. dalsi + je, ze ma ultrakratky program (30 minut), specialne pro sportem upocene hadry :-) je ticha. doporucuju.

      0 0
    • skier  

      Moc se v tom nevyznám,ale moje oblíbená je ta,co se do ní leje Cyklostar.

      0 0
      • kankrlicek  

        Původně jsem chtěl napsat, že nejlepší pračka je rychlospojka + petka s trochou benzínu, pak jsem si všiml, že je řeč o jiných… :)

        0 0
    • Dani  

      Dlouhá léta máme Whirlpool AWG 680 no a… nevim o ní. Takže asi tak. V poslední době pere na 5 lidí a drží se statečně. Hlavně neutrácet za voloviny typu displaye apod. Když jsem jí kupoval, tak jsem se prodavačky v autorizovaný prodejně ptal „proč má ta dražší tlačítko Poloviční Náplň, když si váží prádlo sama?“ „Trh si žádá tlačítka“ odpověděla ta dobrá žena :D

      0 0
    • Francek  

      B O S C H !!! :)

      0 0
    • goofy  

      Takze doma mame ted taky novou pracku. Doporuceni: 1000 otacek (pradlo pak clovk vytahne prakticky suche), tridy uspory pokud mozno A/A… Jinak dal nemohu slouzit, pac mame bocni plneni. Jo a mame AEG…

      0 0
    • Standa  

      Máme už druhou elektroluxku a bez problémů.Vloni ,když manželka ležela v porodnici,koupil jsem novou-nechal jsem se ukecat na 1600otáček a krásnej displej.Když jsem vyndal moiro a senzor vyždímaný na 1600,tak to bylo sice suchý,ale úplně rozlámaný,Takže u pračky(dle manželčina názoru)stačí úplně 1000otáček.Když jsem byl nucen prát si sám,tak mi vyhovovalo,že jsem si mohl složit sám program praní a uložit do paměti.Je to dobrý hlavně v tomhle počasí,když přijedeš od bláta,hodím vše do pračky,dám si svůj 15-ti minutovej program a nemusím prát v ruce.

      0 0
      • goofy  

        1600 otacek jo, ale zalezi na co… 1600 bch daval jenom na ponozky anejake pracovni veci, kde nezalezi, jak to z te pracky vyleza, jinak na zbytek veci je i 1000 az moc…

        0 0
        • Gorgov  

          taky to klidne necham na 1600, aspon je to pak suchy:) asi to teda neni na hedvabi, ale na cyklohadry v klidu.

          0 0
          • Lance  

            presne tak, kolik mas hader z hedvabi, maximalne par svetriku a nejakou halenku jako ja, ale vice mas normalni hadry

            0 0
            • goofy  

              Mno treba ja pouzivam hodne tricka s obrazky (ala Respiro, UAX), a zjistil jsem, ze uz pri 1000 otackach ty potisky hodne trpi (rozpraskal se mi na jednom triku), takze ted i blbe trika nedavam na 1000 otacek, ani nemluvim o 1600…

              0 0
    • kesu  

      mame AEG,a pohoda.Akorat bych se mozna podival po nejaky co ma odpocet casu,jelikoz ji nastavis rano aby se doprala akorat kdyz prijdes domu a muzes to povesit..

      0 0
      • OCG  

        jj, odložený start… Dobrá věc :o) Electrolux EWT 1316

        0 0
      • goofy  

        Na odlozeny start jsem zapomnel. To je taky dobra vecicka… Treba nastavit at to dopere rano, kdyz stavas, a po prichodu z prace je pradlo uz suche :-)

        0 0
      • McBlacky  

        to já spíš mám odložené vyndání protože to zapomenu :)

        0 0
    • Luka  

      whirpoooool… cena tak kolem 10–11… osvedcila se, segra ji ma uz tak 8let (predchozi typ), mame taky slouzi, tchyne ji ma taky a tak jsme si ji poridili i dom… a prave ted jede na plny obratky…

      0 0
    • orca  

      Máme už mnoho let ELEKTROLUX … a bez problémů…

      0 0
    • klerik  

      Valcha taky nejni spatna. A je levna. :-))

      0 0
    • nobody  

      já mám od BBB, je mechanická, ale řetěz vypere perfektně :)))

      0 0
    • navikin  

      My jsme letos po odchodu pračky na věčnost koupili Samsung s funkcí Silver „něco“ -jsem líný dojít do koupelny ? :<) ale pokud tě to bude zajímat tak se zvednu! A to silver zařízení funguje tak, že ničí případné mikrobreberky pasoucí se hlavně na propocenejch místech i ve studené vodě. Takže aniž vyváříš (což syntetické prádlo ani zdaleka nesnáší) tak děláš antibakteriální úpravu (ta je vážně na bázi nějakéjch Ag+/-jontů! Zatím dobrý,

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.