Jaké gumy na QUEYRAS, RISOUL A VAR (Kudrna.cz)

12 nepřečtených
  • BadBear

    Ahoj,

    touto cestou bych Vás chtěl požádat o radu/doporučení jaké gumy zvolit pro tento zájezd (mám Specialized Stumpjumper FSR 2007). V takovýchto horách jsem nikdy nebyl a jsem v bez zkušeností ;)

    Předem všem moc děkuji …

    0 0
    • karliner  

      Panejo, ten kudrna teda rozjel kampaň :-)))

      0 0
    • Evilcleaner  

      je to docela dost kamenité, doporučuju něco s tlustší stěnou, já tam třeba říznul šlupku NN, jiný kluk ze zájezdu zase tam prakticky rozsekal RK. jinak je to mnohdy i trochu suťovité, takže se určitě hodní něco co tě podrží. ale co se trakce týče mi plně stačila kombinace (NN/RR) akorát v tom terenu nemají dlouhou životnost. Myslím že kdybys koupil dva Alberty tak chybu neuděláš.

      0 0
    • ZuzicK  

      Aby se dobře odvalovaly a nebyly to lepidla, většina výjezdů je po silnici. Dolů musí být zas trochu odolné, žádné lehoučké xc (samo, že tam na nich někdo určitě jel, ale myslím, že je lepší mít jistotu, že někde neprořízneš bok). Za sebe bych si tam vzala Mountain Kingy nebo Noby Nicy (měly by stačit MK 2.2,NN 2.1). Lepidla jako Nevegaly bych rovnou zavrhla.

      0 0
    • BadBear  

      Super, děkuji vám moc, podívám se na to …

      Bylo by vhodného i něco od Specialized ?

      0 0
    • rock  

      Je to převážně kamenitý; od písku nebo jemné šotoliny po metrový balvany. Pasáží, ve kterých by mohlo být bahno je minimum. Plus pár asfaltových výjezdů.

      Záleží na tom, jak moc prasíš cestou dolů. Myslím, že jsem tam byl na nějakých levných XC pláštích (tipuji na 2.1" Maxxis Crossmark) a přišly mi skoro ideální.

      0 0
    • Glum  

      Určitě doporučuju vzít i náhradní plášť,nějak je tam slušná šance plášť rozříznout.

      0 0
    • BadBear  

      Objednal jsem, dle rad zde, plaste Mountain King Supersonic 2,2" , ale dorazili mi Race King Supersonic 2,2" – jsou to lepsi gumy ( pripadne budu pozadovat reklamaci ). Diky

      0 0
      • ZuzicK  

        No Race Kingy nejsou moc drapáky, ale stačit by měly, pokud to dolů nebudeš moc prasit. Jestli to není problém vyměnit a chceš jezdit i těžší pasáže (s větší jistotou) tak vem ty Mountain Kingy.

        0 0
      • Evilcleaner  

        hehe, když jsem tam byl já tak ty racekingy kluk co tam byl se mnou během prvních dvou dnů rozřezal:-D (ještě že kudrna dával poukázku na slevu u husky… stejná jako kreditní karta tak to šlo podložit). od třetího dne už jezdil na jiných pláštích:-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.