• mho

    Uz se tu bezpoctukrat rozebiralo jak trenovat v zime. Zda poridit trenazer, valce, spiner nebo se chodit divat na zensky na spinning.

    Uz mne to nakonec skoncilo valcema a tam mne zajima jak na nich jezdite. Tedy orientacne dobu, jake tepove frenvence, jakou kadenci apod. Zda jezdite stejny tempo nebo zda jedete intervaly.

    Cilem je abych mel na jare co nejlepsi start na normalniho bika :-)

    0 0
    • pegal  

      no nevim, ale podle me se na valcich silove moc jezdit neda ..

      0 0
      • mho  

        No to vim, ze na valcich se silove trenovat neda. Dotaz znel, co se na nich trenovat da :-). Tedy jestli jezdite jenom zakladni vytrvalost nebo lze ten trening nejak obvzlastnit.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Nevím, čím bys ho chtěl obzlváštňovat, maximálně nečekanými výlety po obývaku nebo k sousedům… :D Teď vážně. Myslím, že válce jsou většinou na jarní najíždení, protože tam jezdíš skoro bez odporu, takže síla asi ne. Možná by se to dalo vytáhnout na vyšší tepy, ale to už potom jedeš 50km/h a to se jaksi normální jízdě na kole venku nepodobá… ;))

          0 0
        • vasil  

          no já jsem na tom jednu zimu jezdil (leden únor) vydržel jsem tak v průměru hodinu sem tam jsem na minutu , zařadil těžký převod a zrychlil, co 5 minut jsem měnil úchop řidítek jezdil jsem v kotelně a před sebou jsem měl horáka a představoval jsem si ;-) najel jsem asi 1kkm a bylo to poznat k mým obvyklým 4kkm jo a začal jsem jezdit rovně na silnici :-))

          0 0
          • Geralt  

            JJ, dýl jak hodku se nedá na válcích vydržet, člověk musí co chvíli vyměnit posed. A taky se člověk naučí šlapat pěkně dokulata a jezdit rovně :)) Žádnej zasádní trénink jsem nejezdil, jen tak na vyprdění, tepy do 140.

            0 0
    • petebike  

      v dobe kdy jsem tuhle vymozenost mel doma – tak par let z5. Sem jezdil tak hodku – tepy sly nahoru jen na nejtezsi prevod 53–12 – pri kadenci pres 100 otacek/minutu, je to dobry na rozjizdeni pred zavodem, najizdet obemy bych na tom nechtel :-(, ale radim ti nelez na to kdyz ses pod „parou“ to jsem zkusil jednou – vysledek – prujezd obyvaku 40 km/hod :-D

      0 0
      • sadre  

        A o co jsi se zastavil:))

        0 0
      • mho  

        No pod parou jsem jeste nejel. Ale zrovna vcera jsem koukal pri jizde na film a uplne jsem se zapomel. Jen tak tak jsem si nezrusil notebook na kterym fil bezel.

        0 0
      • Ice-goofy  

        Ha no ja hned po precteni jsem bezel utahnout poradne kolo v tom trenazeru ;)

        0 0
    • duk  

      Jezdím před počítačem a pouštím si jedno DVD za druhým tepovku tak 110– 120. Když na nich vydržím dýl než 2.5 hodiny tak sem celkem rád, ale v poslední době sem začal jezdit na trenažéru. Jinak na válcích se dá taky trochu trénovat síla když tam dáš nejtěžší převod :-)

      0 0
    • Andrea  

      Valce mam nove, tak to zatim spis zkousim. Myslim ze nejlepsi jsou pro vypilovani rovnovahy a kulateho slapani. Neodpousteji chyby :-) Jizda mi prijde zabavnejsi nez na trenazeru (asi proto ze mam co delat abych se na nich udrzela), ale myslim ze pulhodka denne staci. Na silove jezdeni, intervaly a vytrvalost je asi spis ten trenazer.

      0 0
      • Ice-goofy  

        Tim padem ja radeji zustanu u toho trenazeru ;) nez abych se podival do protejsi zdi to se mi moc nechce…

        0 0
    • dave  

      Na tohle musím reagovat. Přijde mi, že většina z těch co tu o válcích píšou na nich snad nikdy ani nejela.

      1. Když jsem jel na válcích poprvé, za cca. 5 minut jsem jel už v pohodě rovně a bez držení se zdi. Za dalších cca. 10 minut jsem uměl jet bez držení řídítek a po dvaceti minutách šlo jezdit i ze sedla. Ale chápu, že to může jít každýmu jinak rychle.....
      2. Taky se mi už podařilo z válců sjet a to jak tady něteří píšou (projetí místností, bourání zdi…) si nedovedu představit. Kolo se okamžitě zastaví, žádnej problém, akorát trochu šmouha od pláště na podlaze.
      0 0
      • Beeda  

        kdybys tocil poradne, tak se zastavis az na palmovce:-))B

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Tys to vůbec nepochopil, teď jsi zkazil všechnu radost těm, kteří válce neznají… ;))

        0 0
      • Al_Bunda  

        Take jsem se bavil ctenim toho jak po sjeti z valcu projizdi bytem, zastavuji o zed atd. Kdo na valcich jezdi vi, ze to neni pravda :-)

        0 0
      • mho  

        No tak sikovnej nejsem. Prvni pulhodinu jsem experimentoval a ted jedu v pohode divaje se na film. Ale bez drzeni jsem se zatim neodvazil. Ve stoje vydrzim chvili a necitim se moc stabilne.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Já byl schopen jakž takž jet hned, ale nějakou větsí jistotu jsem získal až tak po pěti odjetých hodinách a bez držení ještě mnohem později. Podle mě se válce k pravidelnému tréninku moc nehodí – po počátečním nadšení to stejně člověka nakonec po několika dnech vyžene ven a u toho už zůstane. Kde se mi ale osvědčily, tak při potížích s kolenem. Bez problému se na nich dá točit vysoká frekvence (105 ot./min. i více), bez zátěže, bez otřesů a při prvních známkách bolesti z nich člověk může okamžitě slézt. Takže si to koleno nehuntuje jako venku, když ho to chytne 50 km od baráku. Pak jsem je ještě používal pár dní před časovkou k nácviku vysoké frekvence šlapání. A těsně před ní k rozjetí.

          0 0
    • dancing dog  

      Nijak, je to neskutečná nuda.

      vlastně nikdy netrénuju, jezdím pro pohyb radost, ne na výkon, tudíž nemusím :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.