• karelH

    Rozjela se docela debata o noteboocích a určitě hodně z vás bude mít co říci i k tématu tabletů (nebo jak to vlastně nazývat).

    Jde mi o to, že potřebuju číst docela rozsáhlé texty (řekněme charakteru zákonů), které se časem mění a které nemá cenu tisknout. To je asi primární důvod, proč bych asi „nějaký“ zobrazovač potřeboval. Na notebooku se mně to číst nechce, rád si k tomu lehnu, půjdu na WC, atd.:-)

    Vedlejším (a určitě nezanedbatelným) důvodem je rychlé procházení netu, zobrazování fotek, maily… – proto asi ne čtečka, která by na čtení asi byla ideální

    Šli byste do iPadu, nebo je (či bude) nějaký podobný produkt od konkurence? Nemusím to kupovat hned, klidně ještě nějakou dobu vyčkám.

    0 0
    • přišlapávač  

      za mě určitě iPad. Ale bude tady zase flame :-)

      0 0
      • LRRTM1  

        Možná bych počkal do jara na iPad2. Třeba bude lepší, nebo alespoň jednička levnější. Ale i já souhlasím s tím, že čtečku bych si asi taky nekoupil. Tablet by mě lákal mnohem víc.

        0 0
        • zichis  

          Ale zvaž, že kompdoruky nikdy nebude mít takovou výdrž, jak čtečka s displejem co nepotřebuje podsvícení.

          Kompdoruky s procákem ARM jede na akuš dvě-tři hodiny a to je zoufale málo na nějaký válenísestím vposteli, nebo cestu autobusem.

          0 0
          • LRRTM1  

            No dneska i „atomový“ netbooky umí kolem 8 hodin na accu a iPad v pohodě 10. Ale tím vůbec nechci vyvracet Tvoje tvrzení. Jasně že čtečka má spoustu výhod, který se mi opravdu líbí. Jen třeba takovej Kindle stojí docela dost peněz. A kdybych já řešil podobný problém jako tazatel, nakonec bych asi taky skončil u iPadu. A to nejsem velkým milovníkem nedojezenejch jablek. Výhodou čtečky je dlouhá výdrž a perfektní viditelnost na slunci. Nevýhodou je jednostranné využití a nepodsvícený display. A já třeba dost často lehnu večer do postele a čtu nějakou knížku, nebo chvíli surfuju – obé v mobilu. A na to je, třeba pro mě, mnohem praktičtější tablet a výhody čtečky se spíš otáčejí proti ní.

            0 0
            • MlokCZ  

              To, že je ten displej nepodsvícení je jeho největší a základní výhoda. Proto se z něj mnohem lépe čte a je srovnatelný s papírem nebo dokonce někdy i o malinko lepší. Na dlouhodobé čtení prostě vůbec nelze ani srovnávat. Na tabletu a mobilu bych nikdy více knížek nepřečetl.

              To, že je dobře čitelný i na slunci je jen vedlejší efekt a o to tu ani tak moc nejde (na přímém slunci většina lidí moc často číst nebude).

              U postele nemáš malou lampičku na přisvícení? Kindlu stačí méně světla než knížce na horším papíru (se horším kontrastem), takže jakákoliv malá lampička je dostačující.

              A Kindl, že je drahý? Pokud chceš šetřit a vezmeš tu levnější variantu bez 3G, tak jsi na 2800Kč včetně poštovného.

              Dražší verze s 3G vyjde o tisíc dráž.

              Pokud se zdá Kindl drahý, tak co potom iPad, který stojí několikanásob­ně více?

              Samozřejmě Kindl některé věci neumí, takže pokud to má být plnohodnotný malý počítač, tak tohle řešení není vhodné.

              0 0
              • LRRTM1  

                No hlavně mě to tady nevyvracejte. Já si tablet ještě pár let nekoupím. Jen odpovídám tazateli. Třeba mu pomůže můj pohled na věc.

                Lampičku mám, ale jednak se to moc nelíbí manželce, když svítím do půlnoci a druhak to neřeší moji touhu po internetu v posteli :o)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak pokud tam manželka spí, tak to chápu. Ovšem v pokoji, kde manželka spí, tak bych si tam nedovolil číst ani bez světla s podsvíceným displejem (tedy pokud nejsi zrovna zcela schovaný pod peřinou).

                  A internet by na té dražší verzi Kindlu samozřejmě běžel a to ještě k tomu s připojením k internetu zdarma. I když jak píšu níže, tak web není na Kindlu zase až tak dobře použitelný kvůli odezvě displeje. Primárně pro použití na prohlížení webu Kindl vhodný není.

                  0 0
              • Mr.Duck  

                Tak pokud to má bejt plnohodnotnej počítač, tak iPad vypadává taky )

                0 0
                • MlokCZ  

                  To je možné. Přesné možnosti iPadu neznám, já bych si takové zařízení rozhodně nekoupil. Buď beru notebook nebo pro občasné omezené použití mi stačí telefon (Nokie E52) nebo Kindl (na webu záleží co konkrétně potřebuju udělat a podle toho sáhnu buď po telefonu, kde je displej s rychlou odezvou, ale malinký nebo po Kindlu s větším ale pomalou odezvou displeje).

                  A třeba na prohlížení fotek to chce naopak pořádný displej (na to by mi nestačil ani ten iPad), ten 15" notebook je takové minimum. Na 46" TV je to ale úplně o něčem jiném.

                  0 0
              • MlokCZ  

                Kdyby to mělo skutečně kombinovaný displej, tedy současně jak e-ink, tak LCD, tak to by byla naprostá bomba. To ale technicky těžko může jít sestrojit (spíš vůbec).

                Tohle má jen mód, který se chce tvářit jako e-ink displej. A je otázkou, jak se kvalitativně tomu v tom módu přiblíží.

                Mám takovou obavu, že k dobrému e-ink displeji to bude mít pořád ještě dost daleko. I když nepochybuji, že na čtení to pořád bude lepší než zařízení, co takový speciální mód nemají vůbec.

                Chtělo by to vidět v reálu, fotky a video moc jasné na hodnocení nejsou.

                0 0
    • jIrI___  

      Komkurenti třeba: Samsung , Dell , Toshiba , Creative

      0 0
    • Lister  

      Když jsem viděl poprvé presentaci ipadu, tak jsme se skoro zamiloval. Tohle je přesně to zařízení, které mi doma chybí. Ale kupovat ho nebudu, protože mi zatím přijde dost drahý. V každém případě systém ovládání a velký panel s IPS technologií jsou velkým lákadlem. Podle mě je tohle nejideálnější způsob jak mobilně presentovat fotky přátelům, jak si přečíst nějaký text, ranní zprávy z internetu…

      Nevím, zda konkurence nabízí podobně kvalitní zobrazovač, pokud je vše ostatní TN, tak bych volil ipad – i při té ceně.

      0 0
      • karelH  

        Jsem na tom podobně, jediné co mi vadí je absence USB – přímé nahrátí fotek z foťáku, připojení HDD, připojení modemu k mobilnímu internetu, … na doma s WiFi super, ale na cesty už je to horší

        0 0
        • blue  

          část tvých požadavků řeší tohle

          http://store.apple.com/…ct/MC531ZM/A

          0 0
          • Lister  

            Je ale škoda, že to není zabudované. Nic by to nestálo, ale zase by se na tom nedalo takhle hezky vydělávat – bohužel tohle je věc, která mi na Aplu vadí – za vše je potřeba platit :-(

            0 0
            • HKou  

              Na trh nelze uvést dokonalý produkt, protože každý by si ho koupil jen jednou. Kdyby iPad tohle všechno měl, málokdo by chtěl upgrade na verzi 2. Tím neříkám, že by se mi to nějak líbilo :)

              0 0
        • přišlapávač  

          možná bude v iPadu 2 na jare.

          0 0
      • vsn  

        … jak si přečíst nějaký text, ranní zprávy z internetu…

        a místo videa na novinkach, streamu atd. budeš koukat na černy okno a když na nej klikneš tak zjistis že máš smůlu :D zařízení za polovinu s androidem takovej problém nemá :) ale podle Steava flash stejne nikdo nepotrebuje tak co…

        0 0
    • kesu  

      na to že mám apple rád bych do ipadu rozhodně nešel protože je na základu softu z iphone a mimo jiné nepodporuje třeba některý formáty vieí atd. Jinak ale hračička je to hezká.)

      0 0
      • Mr.Duck  

        No já moc fanoušek Applu nejsem, každopádně nám tu koupili dva kousky do kanclu prej abysme jako měli přehled co že to je.. Na čtení a procházení netu asi dobrý, ale za ty prachy to umí dost málo. Přes net do toho nic nestáhneš, a třeba podpora formátů hlavně u videa je dost bídná.

        Konkurenci sem neměl v ruce, akorát z doslechu že třeba ten Samsung zas pokulhává provedením, že to holt neni tak bytelný, ale jak řikám, neměl sem to v ruce.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jako když člověk vidí nejlevnější notebooky už za 10t tak by ten tablet měl stát tak 5000,– to bych bral jako odpovídající cenu. Ovšem to je unreal.

          0 0
          • camlost  

            no tak je to vic sexy, trendy, … tak mozna i tech 8 by to stat mohlo. :-)

            ale nejsem spravna cilova skupina pro tento typ produktu, at uz stoji cokoli.

            0 0
        • Mr.Duck  

          Ok,zrovna mi to přišlo do ruky,tak ze z toho zkusím napsat a dík nechci…:) Ale kdybych sháněl něco na čem se blbě píse,tak je to to pravý.

          0 0
    • karelH  

      nevíte někdo, jak moc vadí absence flashe při zobrazování webu?

      0 0
      • blue  

        občas se najde web, kterej má ve flashi udělanou navigaci bez alternativy, takže tím pádem jsi od toho webu absolutně odříznutej

        pak neuvidíš flashový videa

        na appstore jsou sice aplikace, který flash „zpřístupněj“, ale funguje to tak, že se v podstatě připojíš někam na vzdálenou plochu, kde si ten web pustíš v desktopovym prohlížeči… je to spíš nouzový řešení a podle toho vypadá i výsledek

        po roce (nebo jak dlouhý době) s iphonem musim říct, že mi absence flashe absolutně nevadí

        0 0
      • prvniodkonce  

        No vidíte, já flash v pohodě rozjedu na mobilu za tři klacky a snobismus typu Apple neřeším :)

        0 0
        • Radek Broz  

          Ty věci nejsou o snobismu. Já už bych se na počítači s windowsama uvztekal k smrti.

          0 0
          • prvniodkonce  

            Já bych se zas asi čílil, kdyby mi mobil neuměl flash. První iPhony teda rozhodně snobismus byly, jak je tomu teď, nevím, bo se o to moc nezajímám, ale nenapadá mě, proč si někdo kupuje zařízení za 10k, co neumí ani to co můj mobil za trojku.

            0 0
            • Pedro404  

              A co to je za mobil?

              0 0
            • jIrI___  

              Protože jabko vole! :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              a má ten tvůj mobil takovej displej, že pokaždé přesně pochopí na co klikáš? nebo musíš klikat vždy třikrát?

              btw co je ve flashi a nejde mi na iphonu? ještě jsem na nic nenarazil.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Muj mobil v pohodě, displej chápe co po něm chci. Nemám sice mobil za trojku, ale pořád to stojí výrazně míň jak iPad a umí výrazně víc )

                0 0
                • soc  

                  No jo, ale uvědom si, že základní funkcí produktů od Applu je vypadat hezky a mít na sobě nakousnuté jablíčko… a to není tak jednoduché překonat :)

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Jde vidět, že jsi třeba nikdy nedělal na Macu, jen jsi držel v ruce iPhone;)

                    0 0
                    • vsn  

                      to protože nechtel použivat system kde ti Steave urci jakou cestou urcitou vec spustis a nemužes si vybrat :) a pak takova drobnost je trojnásobná cena se stejnou konfiguraci oproti perfektním windows :)

                      0 0
                    • soc  

                      Ale prdek, jenom jsem si rýpnul. V práci mě absolutně nezajímá, jaký OS je na počítači, pokud na něm pojede software, který potřebuji.

                      Iphone jsem v ruce nedržel, mám Ipod Touch. Koupil jsem si ho jen na zkoušku, nicméně jiný MP3 přehrávač už nechci. Bo bude asi málo přehrávačů s Wifi, možností nainstalovat Skype, ICQ, čtečku knih atd… Ipad by měl být přeci jen trošku dospělejší.

                      Nicméně určitá volnost tam prostě chybí, o druhé generaci Ipadu bych i uvažoval, ale vzhledem k ceně, co s ním?

                      0 0
                    • Vegan  

                      A pak jsou lidi co si Iphone, Mac, Ipad vyzkouseli ( nucene mnohokrat … pac musely sefum nastavovat ruzne sluzby ) a prave proto jak malo je ono nastaveni jednoduche tam nejde nastavit spousta veci, ktere by ti lidi i chteli ale kdyz nejde tak nejde… To je trebas pro me duvod proc bych k Apple nikdy nesel. Pro me jako zpravce site je to naproste zlo! dela to bordel na exchengi, vzdalena sprava ( mysleno hromadna ) takrka zadna, podpora scriptu dost bidna, atd…

                      Nepopiram, ze pro jednotlivce na doma ktery neni technicky zdatny to neni fajn vec to jo priblizilo by to techniku obyc lidem, ale zde to jaksi narazi na problem cena ktera alespon u nas je dost hodne premrstena.

                      Tod muj zkromny nazor na HW/SW od apple z praxe

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        Přesně tak, typický pitomý Americký výdobytek.

                        Stejně jako automatická převodovka, McDonald nebo Cannondale :-)

                        0 0
            • Ruprt2  

              No oni však avizovali, že pokud sleduješ porno, tak ti absence flashe bude vadit.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Bral bych ipad, hlavně kvůli komfortu toho dotykového ovládání. Jen bych si zjistil jestli to z toho usb konektoru utáhne třeba externí disk bez externího napájení.

      Jako fotorámeček a web browser je to super, jen do té paměti 8 a 16 gb se moc fotek+videí+mp3+a­plikací nevejde.

      přesně něco jako ipad by se mi hodilo k prohlížení skript a sudijních podkladů (prezentací, scanů sešitů…) na notebooku to opravdu není ono.. ale už jsem to vydržel 4 roky tak to snad ten poslední rok nějak zvládnu :)

      0 0
      • přišlapávač  

        ted nechapu- tech 8 Gb a 16 Gb je udaj k cemu?

        0 0
        • Smazaný účet  

          no když si koupíš 8mi nebo 16gb ipad tak je ta paměť strašně malá. chce to minimálně 32, mám iphone 8gb a když v něm mám mp3, navigaci (ta má přes 1 giga) a cca 25 aplikací tak moc prostoru už nezbývá

          0 0
          • přišlapávač  

            ja jen ze iPad se dela 16 GB, 32 GB a 64 GB :-) a sestnact je samozrejme malo i na iphone. Urcite bych sel aspon do te 32 ale spis do 64.

            0 0
    • Tomcat  

      Do iPadu ne do Samsund tabletu s Androidem už tuplem ne.

      Pokud ti jde o texty kup na amazonu Ky(i?)ndle ebook čtečku.

      Pokud máš zájem o tablet počkej na Android 3.0

      0 0
    • tomfree  

      Za mně třeba tenhle:

      http://www.archos.com/…t/index.html?…

      ale určitě bych s tím počkal do jara s čím přijdou ostatní hráči na tomhle poli.

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud chceš hlavně hodně číst texty, tak jdi určitě do e-ink čtečky. Kindl stojí teď hodně málo (i když záleží kterou vezmeš verzi, jestli chceš i zdarma internet téměř po celém světě nebo jestli chceš větší dipslej, který se hodí na technické čtení, na souvislý text se hodí lépe ty menší verze).

      Samozřejmě to má tu nevýhodu, že to nebude umět všechny funkce jako zařízení typu iPad. A i to prohlížení webu je i přes tu obrovskou výhodu, že to má zdarma připojení téměř kdekoliv, jen omezené kvůli pomalejšímu překreslování dipsleje (když jedeš kurzorem přes stránku plnou odkazů, tak to není zrovna dobré).

      A když máš k tomu notebook, tak by to omezení funkcionalit čtečky zase tak vadit nemuselo.

      Získáš na druhou stranu perfektní displej pro čteční textů se kterým se podsvícené LCD displeje při dlouhodobém čtení naprosto nemohou rovnat. A zvlášť pokud sedíš častěji u počítače, tak těch podsvícených LCD displejů budou mít tvoje oči už dost a ocení e-ink o to více.

      0 0
      • karelH  

        Zatím mně to vychází na Kindle. Ideální zařízení zatím ještě na trhu asi není a zkoušet nějaké novinky s nejistým výsledkem se mi moc nechce. Od koukání do počítače si za celý den musím stejně odpočinout a nebude mně to odvádět pozornost od nějaké smysluplnější činnosti. Za mně tedy asi Kindle+jedna compact flash karta do foťáku.

        0 0
        • MlokCZ  

          U toho Kindlu akorát doporučuju zkusit předem i to, co umí hůře. Tedy vyzkoušet si prohlížení webu a problém s pomalejší odezvou displeje.

          Mně tohle třeba netrápilo, já kupoval Kindl jako náhradu Sony PRS 505 kvůli o třídu lepšímu displeji a to za účelem pouze čtení knížek (na tohle je displej rychlý dost, tam neomezuje vůbec).

          Bral jsem 3G verzi, kde mám ten internet jen jako bonus k dobru pro přiležitostní použití, takže mi nějak netrápí, že to není na web zrovna ono.

          A případně vzít u Kindlu tu levnější verzi a na web se úplně vykašlat a tak bude hodně za hodně levno a nechat si ty zbylé prachy pro případné pořízení druhého zařízení, které dobře zvládne ty další věci mimo čtení knížek.

          Mně se na Kindlu nejvíce líbí, že internet mám zdarma všude v civilizaci, což je super, když se jede mimo ČR, kde bych měl jinak drahá data. Po ČR ten internet moc nevyužiju, to mám stejně neomezená data v mobilu, kde je sice malý displej, ale s rychlou odezvou (případně můžu připojit k mobilu notebook).

          U té dražší verze Kindlu totiž nemáš jistotu, že bude bez cla a dph. Pohybuje se to totiž přesně na hranici limitu 150 euro.

          Kromě svojeho vím o dalších třech kouskách (teď myslím taky 3G variantu) a nikdo DPH a CLO neplatil.

          U té levnější verzi je to do limitu v pohodě, tam není co řešit.

          A chce to koupit včas, dokud je ještě 150 euro limit. Chodí to ale opravdu rychle, není to jako z DX. Já měl Kindl doma 2 dny po objednání, jsem docela čuměl, jak to šlo rychle. To i z německých shopů mi to nechodí tak rychle.

          A reklamaci (displej odešel) už v mojem okolí taky jeden řešil a pohoda. Proplatili mu i poštovné do US a vyřízené to bylo rychle.

          0 0
          • MlokCZ  

            A originál pouzdro za 35$ nebrat. Jednak je to předražené a ještě když ho vezmeš k 3G verzi, tak už překročíš limit na dph/clo výrazně.

            Na DX mají zcela srovnatelné pouzdro za 9$ (taky přímo na míru Kindlu).

            0 0
          • sway  

            Jde to rychle, jenom musí být:) Pro Evropu je teď stop, a všechny dodávky jdou do USA a do Kanady…

            Evropa má estimated shipping 3–5 týdnů…

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak to je smůla, asi větší zájem než mají vyrobeno. Ještě, že jsem kupoval včas.

              0 0
              • sway  

                Je to takhle už pár měsíců, já jsem čekal asi tři týdny na poslání…nedostatek maj snad od prvního dne prodeje…

                0 0
                • MlokCZ  

                  3.11. ve středu jsem objendal. 5.11. v pátek jsem ji měl v ruce.

                  Je taky možné, že je rozdílná situace pro levnější model bez 3G a dražší s 3G.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jak je to vlastně s reálnou dostupností knížek v češtině pro podobné readery – teď nemyslím stahování z netu ale prodej, jako to funguje třeba u anglických titulů – existuje vůbec něco takového?

                    0 0
                    • Lister  

                      google ví, google napoví :-) – existuje, samozřejmě zatím trpí dětskými nemocemi v podobě malé nabídky, ale to se časem určitě upraví. Ceny jsou taky celkem zajímavé – kolem 100kč. Což znamená, že stačí koupit si cca 20 knížek a čtečka je zaplacená.

                      Výhody jsou jasné, ale asi jsem moc velký staromilec – miluju svoji knihovnu nacpanou knížkama a mám rád ten pocit, když si některou z nich vezmu do ruku a můžu si ji přečist. Na dovolenou bude taková čtečka k nezaplacení, ale… asi jsem fakt stará škola.

                      0 0
                      • karelH  

                        Ono nejde jen o knížky, nějaké časopisy by se taky hodily a o novinách vůbec nemluvím. Vždycky když jednou týdně vyhazuju tu hromadu novin, z toho přečtených pár článků tak mně to příjde docela líto.

                        0 0
                        • Lister  

                          S novinama to je pravda, proto je nekupuju a tady jsem už přešel na „elektronický systém“.

                          Časopisy jsou zase často i hodně o fotkách a tam podobná čtečka nebude úplně ideální.

                          0 0
          • Smazaný účet  

            umí kindl zobrazovat i fotky nebo nascenovanej text? Dost často si ve škole fotím přednášky.

            0 0
            • sway  

              Pokud to máš v PDFku, tak ti to zobrazí…

              Normální obrázky taky myslím umí zobrazit, ale je to nějaká experimentální fun­kce

              0 0
              • Smazaný účet  

                jo vloastně ono není problém dát fotky do pdfka.. kdybych byl větší čtenář tak bych o tom snad i uvažoval :)

                0 0
          • karelH  

            Máš i nějaké porovnání s tou větší verzí? Ta by mě asi lákala více. Akorát moc nerozumím tomu, že nemá wi-fi.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ten větší Kindle jsem v ruce neměl. Už mám ale delší dobu ověřeno, že 6" displej je pro moje použití (99% beletrie) ideální a větší nechci (už dříve jsem si v praxi srovnával u jiných čteček ty větší modely).

              Pro dlouhé čtení je dobré, že je to lehké a i pro souvislý text mi přijde displej přesně akorát velký. Ještě bych nějak snesl 7", větší ale určitě už ne.

              Proto nemělo pro mě smysl se vůbec tím větším Kindlem zabývat. Ten bude rozhodně lepší pro technické čtení, kde je problém, že to nejde rozumně zmenšit na ty menší displeje.

              Pro beletrii to je ale už příliš velké (čte se z velkého displeje hůře) a zbytečně těžké.

              A taky cena je úplně někde jinde (nejen že stojí 2× tolik, ale ještě je dost velká šance platit clo a dph a tím bude ještě dražší).

              To, že verze DX nemá Wi-Fi sice moc nechápu, ale moc by mi to nevadilo. Když už se připojuju, tak stejně přes 3G. A to, že bych mohl použít wifi třeba doma mi nějak moc nebere, jednou za čas si to k počítači klidně tím kabelem připojím (stejně to nedělám moc často).

              Větší/menší model bych volil dle toho, co budeš převážně na tom číst.

              0 0
              • karelH  

                hm, to budu muset ještě zvážit. Beletrie u mě bude určitě minimálně, spíš výhledově denní tisk nebo časopisy. DPH moc neřeším, budu to brát na firmu.

                0 0
    • vsn  

      třeba Toshiba děla teblet s Androidem … a název článku bych volil Ti první a Ipad (ten druhej) :P teda pokud nemyslis první cenou … tam Ipad vede jako nejnevyhodnejsi ;)

      0 0
    • Bebe  

      jednoznačně iPad, včera jsem si s ním zase hrál v istylu a je to fakt mazec, časem do něho určitě půjdu…

      0 0
      • kubad  

        Jj

        Jen ta cena :-(

        0 0
      • Tomcat  

        To je hezký že sis s ním hrál. Ale on v zadání píše o práci. A na sluníčku je na iPadu a spol vidět kulový.

        0 0
        • Bebe  

          to jsou tvoje praktické zkušenosti? nebo jak je tady zvykem, jedna paní povídala? moje zkušenosti jsou uplně jiné, jak iPhone tak i iPad na sluníčku naprosot v pohodě – při nejhorším jsem si jen zvýšil jas, což se třeba o htc a spol říct nedá

          0 0
      • karelH  

        no ono to stejně nakonec tak dopadne i u mě

        0 0
        • Bysto  

          treba zas mysliet aj na to, že ipad ma za sebou podporu AppStoreu s 320 000 apli­káciami a z toho 50 000 apps priamo na ipad. Cena je sice trosku vyssia ako by sa ziadalo, ale aj konkurencia s androidom, ktorý v momentálnej verzii je na dve veci sa neda zrovnavat. a hlavne v 1 stvrtoku 2011 sa zrejme predstavi iPad 2, a podobne ako iP 4 by mohol dost prekvapit.

          0 0
          • pepino  

            iP 4 dost překvapil?

            0 0
            • kubad  

              jj :-)

              jeho nástup pohřbil 3G :-(

              0 0
              • pepino  

                No ale je fakt, že dostal spoustu vylepšení, který maj jiný smartphony léta:) Radši dost, než bude mela.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no to každopádně…

                  musel jsem se zasmát nad názory kámoše, který si koupil Sony Xperia. Začal se vytahovat že může stahovat mp3 přímo z youtube, že může stahovat videa a posílat je přes bluetooth, ale kdyby jste viděli tu pomalou odezvu toho displeje… děs.

                  nevím možná dokonce existují i podobné aplikace pro iphone já to zas tak neštuduji tak by se asi i tahle výhoda smázla.

                  0 0
        • karelH  

          Tak to tak nakonec i dopadlo :-) Zatím trochu bojuji s obsahem, ale lepším se.

          0 0
    • Kubiczech  

      Sice to sem nepatří, ale kde jinde by byla větší koncentrace Jablíčkářů než v threadu o iPadu. (:

      Táta si koupil do studia iMac s OS X 10.6.4. Podotýkám, že byl zvyklý na Win a stejně tak i já. Řešíme, jak do toho dostat českou lokalizaci. Z Apcom.eu nainstalovat nejde.

      Máte někdo radu jak na to?

      Díky moc.

      0 0
      • Twisp  

        http://superapple.cz/…os-x-10–6–5/

        je to teda pro 10.6.5

        0 0
        • Kubiczech  

          Tuhle jsem zkoušel – to je ta z apcom.eu. Při výběru disku se objeví vykřičník a hlásí, že nelze pokračovat. Zkoušel jsem jak 10.6.4 i 10.6­.5 verzi.

          0 0
      • Tomcat  

        A co přes Bootcamp tam nainstalovat widle?

        Při výběru disku se objeví vykřičník… …oprávnění?

        Lokalizace je věc divná, je to produkt třetí strany a platilo a platí, že některý programy prostě v překladu stávkujou a u některých částí překlad není moc no dotažený.

        Doporučoval bych ho přemluvit na GUI v angličtině jen s podporou české klávesnice a slovníku.

        0 0
    • zmolko  

      Niekoho mozno zaujme Asus netbook kombinovany s tabletom

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Co říkáte na tohle ?

      0 0
    • Smazaný účet  

      dotaz na majitele ipadu, chtěl jsem se zeptat, jak je rychlé přepínání záložek při prohlížení internetu a jestli ty záložky zůstávají ‚aktivní‘ jde mi o to, abych si rozjel chat na facebooku nebo gmailu a mohl serfovat po internetu. Je to možné aby mi zprávy chodily během surfování po internetu?

      0 0
      • eRiper  

        Na Facebook použij oficiální aplikaci nebo Facebook Messenger. Na Gmail použij Mail, který máš v systému už od počátku.

        Jinak jednotlivé taby ti zůstávají „aktivní“, dokud je volná paměť. Když je třeba ji uvolnit, něco z ní prostě musí pryč. A je to právě naposledy použitá instance – ať už aplikace nebo právě nějaký tab v Safari.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mám iphone ale ne ipad, vím jak tohle funguje. Vím že jsou na to speciální aplikace, ale chci vědět jestli můžu být online na fb nebo skype i když budu dělat s ipadem něco jiného.

          Oficiální klient sice email od gmailu má, ale neumí google talk.

          0 0
          • eRiper  

            Ono je to jedno, jestli iPhone nebo iPad.

            Jinak na Gmail ti znovu doporučím vestavěnou Mail aplikaci. Na Facebook Chat a Gtalk například Meebo nebo Nimbuzz. Pro Skype si stáhni oficiálního klienta, u kterého jde nastavit, po jaké době tě to odhlásí. Jsou tam přednastavené intervaly až po „neodhlašovat nikdy“. Kdybys měl nějaký dotaz, zase sem napiš.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no četl jsem, že ipad má umět multitasking ale není mi úplně jasné jak by to mělo fungovat. Tak jsem myslel, že to poběží třeba v liště a když mi někdo pošl zprávu tak mě to upozorní. Na iphone je to takové neohrabané tam je přepínání a znovunačítání aplikací celkem zdlouhavé (ale dá se to přežít) :)

              0 0
              • eRiper  

                iPhone i iPad běží na stejném systému (iOS), takže vše funguje stejně. iPad má navíc multitasking gesta, takže přepínání mezi aplikacemi je snadnější. Jinak co máš za iPhone? Multitasking podporují pouze 3GS, 4 a 4S s iOS 4 a vyšší. Aktuální verze je iOS 5.0.1.

                Jinak ty zprávy ti můžou přicházet, i když aplikace už není v paměti. Od toho slouží právě notifikace.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no tak já mám starej 3G, proto asi nevím o čem jsou ty nové verze a proto se tak ptám (i když software mám aktualizovaný ale asi v nějaké slabší verzi pro to 3G

                  0 0
                  • eRiper  

                    A jsme doma :) Do 3G dáš maximálně iOS 4.2.1, ale multitasking na něm neběží, protože má malou operační paměť.

                    0 0
    • vasado  

      iPad určitě… hardwarově dotažené do dokonalosti, naprosto intuitivní ovládáni… člověk to vezme do ruky a po minutě s tim pracuje, jako by ho měl pár měsíců… + neodmyslitelně k tomu patří design a styl no :-D :-)

      0 0
      • vasado  

        a to sem byl vždy antijablíčkář… a nemám ani jednu věc od Apple… jen sem měl možnost většího testování :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.