Tablet z Číny - konkrétně Aurora

166 nepřečtených
  • smith22

    Vážně uvažuju o tom, že nahradím svůj netbook tabletem – netbook sloužil především na cestách nebo doma na gauči, v posteli když člověk zrovna neseděl u stolního PC.Takže sloužil především na internet a pro zábavu – a myslím, že tablet je na tyto mé potřeby lepším řešení(lehčí, skladnější, větší výdrž na baterce atd.)

    Takže sem začal zkoumat co je na trhu.Jak už název vlákna napovídá začal sem se zajímat o tablety z číny.Nevídím totiž jedinej důvod dávat 16–20tis. za nějakej plastovej krám, kterej stejně ani né za rok zestárne.Ano mluvím např. o Apple Ipa2 – ale i Samsung, kterýmu bych dal jednoznačně před Ipadem přednost je drahej jako kráva – prostě se mi příčí dát za KUS PLASTOVÝHO RÁMEČKU cca 16tis. když výrobní cena toho krámu je několikanásobně nižší – to je výsměch zákazníkovy.

    Takže sem začal hledat v čínských luzích a hájích – začalo to na Aukru kde je 9 z 10 tabletů jen PomalejNicneu­mimŠunt ale potřeboval sem nějaké ty názvy, které mě googlem dovedou na ty správné stránky.Po pár hodinách hledání sem dospěl k zjištění, že je tolik druhů levných činských tabletů, které se liší širokou škálou procesorů(s novou či zastaralou architekturou), velikostí interní a externí paměti a dalších parametrů, že se v tom alespoň z počátku člověk těžko orientuje.Narazíte jak na velice levné a nekvalitní tak i na poměrně slušné čínské tablety s kvalitním zpracováním.

    Nakonec sem se dopídil k tomuto Poměr – Cena/Kvalita a dle mého názoru velice zajímavému zařízení s názvem:

    Ainol Novo 7 Aurora 16GB

    Ainol Novo 7 Aurora 16GB v praxi

    Je to čínská značka Ainol, která má údajně v Číně patřit mezi ty kvalitnější, mají slušnou uživatelskou základnu a hlavně podporu ze strany výrobce v podobě aktualizací systému.Tablet šlape na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, má 7´´ IPS displej (1024*600)(IPS displej je v této cenové relaci opravdovou bombou – tímto displejem disponuje zatím jen Ipad2 a pár dražších tabletů), 1,2GHz procesor (A8), 1GB RAM, Grafický akcelerátor Mali400, 16GB interní paměti + MicroSD slot, Wifi, HDMI výstup.

    Kvalita zpracování je podle všech recenzí na vysoké úrovni.

    Jediné a docela překvapující u této solidní mašinky je to, že nedisponuje funkcí BT.Což já ale překousnu protože za posledních 5 let sem BT třeba na telefonu téměř vůbec nevyužil.

    Cena v přepočtu na koruny je cca 3500,–Kč.Snažím se najít obchody, které podporují Free Shipping + nějaké ty slevové kupóny.Zatím bloudím po obchodech www.pandawill.com, www.DealExtreme.com, chinagrabber.com

    Já sem těch tabletů prošel celkem hodně a tento se mi zdál v poměru cena/kvalita nejlepší volbou.Ale kdybyste měli nějaký tip na tablet se stejnýma parametrama v ceně kolem 3500,– tak samozřejmě každou radu uvítám.

    Teď bych se vás přítomných zeptat jestli nevíte o nějakých ověřených čínských e-shopech s elektoronikou, které podporují Free Shipping.

    A poprosím příznivce Apple – Nevyvolávejte mi tady flame – o této značce to vlákno není

    Anketa: Nakupujete v čínských e-shopech elektroniku?Případně mi do diskuze napište kde.Díky

    Ano
    8x
    22%
    Ne
    13x
    35%
    0x
    0%
    0 0
    • Luker  

      Taky uvažuju o nahrazení netbooku tabletem a tento se mi hodně líbí. Jestli má dobrý ohlas tak bych to určitě vyzkoušel, za tu cenu to vypadá hodně dobře a pokud se ti nebude něco zamlouvat, tak to nebude problém prodat dál..

      0 0
      • smith22  

        jj takto smýšlím taky – a vůbec se nebojím, že bych ho třeba na Aukru neprodal – číňan s takovýma parametrama tam zatím totiž nenajdete.Akorát ještě musím vybrat ten správný obchod a zkusit srazit cenu co nejníž.

        0 0
        • Luker  

          ten pandawill vypadá jako dobrý obchod, myslím že lepší cenu už asi nenajdeš..

          0 0
          • smith22  

            Taky si říkám.A ještě nedávno byl ten tablet o pár dolarů levnější.Teď co po něm začal být HLAD ho zdražili a začínají ho zdražovat i jiné obchody.

            0 0
    • black.horse  

      Osobně jsem odpůrcem levných řešení čehokoliv, protože vždycky když jsem chtěl někde na něčem ušetřit, tak jsem pak byl zklamanej nebo nasranej:-( Mimochodem s tímhle Ti nepůjde AndroitMarket

      0 0
      • smith22  

        půjde, jde to obejít – ostatně jako všechno dneska :-)

        0 0
        • black.horse  

          Jak? Osobně nevím a dám si poradit. Předčasem jsem měl něco podobnýho doma a hnedka putoval zpátky do eshopu hlavně kvůli tomu… Jediné řešení mě napadly cracknuté aplikace a instalace ručně (nechci, nejsou pak aktualizace) a nebo PTandroid (nechci, není tam dostupné vše co jsem sháněl).

          0 0
          • smith22  

            Upravuje to tento skript

            Nebo zde to popisuje uživatel drakkenn

            Samozřejmě nějaké drobnosti co ještě nefungují korektně se asi taky najdou ale od toho tu máme různé fóra kde se to pořeší.

            0 0
            • black.horse  

              Nj, asi to bude tím, že nemám čas a energii pročítat fóra a řešit nějakou ochcávku, obvykle chci za svoje prachy funkční řešení a nikoliv DoDo. Ale věřím, že pro mnoho lidí je to zajímavé řešení:-)

              0 0
              • smith22  

                Já osobně už taky docela znechuceně pročítám všechny recenze.A to neustále porovnávání co je lepší, horší.A nějaké úpravy, které musím dohledat někde na fóru sou pro mě taky otrava.Tohle všechno info sem zjistil za poslední 2 dny – prostě sem se do toho položil abych to měl rychle k krku a to stejne bych udělal s úpravou – upravil bych to k obrazu svému a víc bych do toho nevrtal.Já tam zas nepotřebuju každou novou hovadinu z Android marketu – stačí když půjdou aplikace, které mně osobně budou k užitku.

                Když hold nechci platit pálky za drahé tablety tak tomu musím den dva věnovat.Ale samozřejmě chápa, že každý máme jiné priority.

                0 0
    • felix.org  

      Mam iPad 2, ale za plnohodnotou nahradu netbooku bych si ho, ani zadnej jinej tablet, neodvazil oznacit. Uz jen to psani prispevku na BF jako prave ted, je otrava :-)

      0 0
      • black.horse  

        Plnohodnotný ne, ale třeba v kombinaci s HW klávesnicí (externí přes USB nebo dokovací stanici nebo i interní – Asus Slider, Transformer) se s tím člověk blíží, při zajímavé váze, výdrže baterky atd… ale stále je to jen náhražka.

        0 0
      • smith22  

        Plnohodnotnou jistě ne – hodně záleží co od toho zařízení požaduješ – Já bych to měl spíš jen pro zábavu – filmy, youtube, prohlížení webu.

        Ale pokud bys chtěl plnohodnotněji psát tak se to dá vyřešit touto klávesnicí v pouzdře – ale nevím zda se něco takového děla k Ipadu.

        0 0
        • felix.org  

          Ja to mam jako doplnek k notebooku, kdyz potrebuju rychle na net nebo odpovedet na email. Taky skrz pracovni email, kdyz jsem mimo kancl. No a na cesty na filmy nebo internet. Pro takovy pouziti je to podle me idealni vec. Ale i pri tomto zpusobu vyuziti me dokaze obcas pekne nastvat :-D

          K iPadu se nejaka externi klavesnice tusim dela.

          0 0
          • Kamikaze 591  

            Čím tě dokáže naštvat? A kolik ti tak reálně vydrží baterka?

            0 0
            • felix.org  

              Hlavně naprosto nesmyslnou češtinou při automatické korekci psaní. Takže jsem ji vypnul a když chci napsat delší mail s diakritikou, tak je to na půl dne :-)

              Jinak baterka vydrží při prohlížení webu přes wi-fi plus třeba film skoro 10 hodin.

              0 0
    • Smazaný účet  

      za ty prachy to asi bdue stačit, ale není and plnohodnotnej ultrabook – malé, lehké, vydrží a uděláš na tom co chceš.

      0 0
    • mr.antik  

      Bez možnosti si to ošahat bych do toho nešel, pro mě je třeba důležité, jak to pocitově sedí v ruce, hmotnost, kvalita plastů, kroucení, vrzání atd…

      Pak hlavně kvalita displeje, těšim se na super amoled :-)

      Jo a 7palců se mi osobně zdá dost málo.

      A na závěr záruka, ale to už si musíš přebrat sám, jestli to za ty prachy řešit – ale pokud HW vydrží 5 měsíců, je to najednou drahá sranda…

      0 0
      • mr.antik  

        btw soudní tahanice Samsung vs Apple mi přijdou, že mají ty firmy dohodnuté, aby vyšachovali tuhle levnou konkurenci :-))

        0 0
        • Smazaný účet  

          jako po vzoru počítačů bych čekal, že samsung tablet bude stát polovinu toho co od apple… takhle se mi zdá i ten samsung dost předražený, kdyby stál do 8t tak jich prodají násobně víc.

          0 0
          • smith22  

            Taky si říkám co tím Samsung sleduje.

            0 0
          • mr.antik  

            Tak v mobilech a tabletech jsou už trošku jinde a ta cena tak nějak odpovídá

            0 0
          • Tomcat  

            Hrozně by mě zajímalo který počítač stejné konstrukce a konfigurace stojí polovinu co Apple. Nebo chceš srovnávat třeba plastový Acer, MSI atd.. proti MacBooku?

            Rozdíl rozhodně není polovina, pokud se to rovná rovným.

            0 0
            • black.horse  

              Přesně a třeba exIBM Lenovo taky není za půlku… Prostě výrobce si za dobrou věc nechá obvykle dobře zaplatit, ale radši si připlatím za pořádnou věc než to za 1/2 roku házet do koše:-(

              0 0
            • Radek Broz  

              Mně lidi říkali, že je muj iMac předraženej a našli mi nějakej plastovej krám za půlku. Ale nějak tomu chyběl ten 27" display;)

              0 0
              • Smazaný účet  

                o mém airu taky všichni říkají že je to předražená masírka, ale když jsem viděl ty trosky co prodávají asus acer a pod tak se musím smát.

                0 0
              • Tomcat  

                Neboj nějaké Lenovo, MSI, Acer allinone za polovic by se sehnalo. S 27palcovým LCD by mělo rozlišení 1920×1080 a TN matici. Prej se na to hrozně dobře kouká. :o)

                0 0
            • Smazaný účet  

              já nevím, já nebudu hledat prohledávat nabídku všech webů ale určitě seženeš notes s parametrama MB Pro, možná s lepšíma za polovinu (když odmyslíme ty designové vychytávky od applu typu podsvětlená klávesnice, unibody atd.)

              0 0
              • Tomcat  

                Jenže ten design je funkční a né jen aby to vypadalo.

                Nepotřebuješ lampičku jako byla na lenovu a HP , svítí ti klávesnice.

                Unibody je jeden velký chladič , nepotřebuješ tak velkou turbínu na chlazení.

                Magsafe napájení tě ušetří mimozáruční opravy za vylomený napájecí konektor

                Atd…

                Základní MacBook PRO stojí 28000,– s DPH. Za 14 opravdu stejný nebo podobný NTB neseženeš. Nejlevnější budou tak za 16 000,– s ustupkama třeba v LCD protže 1280×800 s LED posvícením není moc modelů.

                0 0
        • Radek Broz  

          Nemyslím, že ani pro jednu z těch firem jsou tyhle krámy konkurence.

          0 0
    • M_ishak  

      Drž se pravidla, že nikdo není natolik bohatý, aby si mohl dovolit kupovat laciné věci. Já jsem kdysi také šel po minimální ceně, vždy jsem se spálil – byly to peníze vyhozené do kanálu. Prostě všechno nejlevnější stojí za hov**.

      Zvolil bych tablet od Samsungu. Kde budeš reklamovat nějaké noname šméčko, kde mají v ČR autorizovaný servis? Dostaneš k němu elektropříslu­šenství pro českou el. síť? Za kolik a komu ho prodáš, až se jej budeš chtít zbavit – jseš smířen, že skončí v popelnici?

      0 0
      • nksh  

        ty jses prodejce Samsungu nebo co? Ja osobne bych si od nich nekoupil ani kalkulacku, za to jakou maji prodejni politiku.

        Jinak diky za tip, za ty penize je to fakt bomba.

        0 0
        • jIrI___  

          Jakou mají prodejní politiku?

          0 0
          • nksh  

            Tim myslim to, ze az si za par let budes chtit koupit fotak, televizi nebo treba mikrovlnku, tak na vyber bude bud Samsung nebo Samsung, max. popr. nejakej noname z Chiny. Malokterej vyrobce elektroniky si muze dopravat luxus bejt primo financne podporovanej korejskou vladou, tudiz zadnej jinej uz nebude.

            0 0
            • Frostty  

              Japonsko teď docela zapumpovalo do SONY, tak třeba bude všecko jináč, nbeo lépe řečeno – při starým.

              0 0
            • black.horse  

              To zní jak nějaký ublížený prodejce konkurenční značky:-D Sorry, ale dotování podniků domovskou vládou není nic neobvyklého a pokud Ti to tak leží v žaludku tak si vem Malox nebo se Ti ještě za pár párkrát přitíží:-)

              0 0
              • nksh  

                ne neboj tenhle obor me nezivi, jen jsem chtel nastinit jak to taky muze dopadnout a co se ted zda vyhoda (nizke ceny) se muze preklopit do takrka diktatury jedne znacky. (viz microsoft v dobach nedavnych)

                0 0
      • JSt  

        Za kolik a komu ho prodáš, až se jej budeš chtít zbavit – jseš smířen, že skončí v popelnici?

        to je dobry for. aji kdyz za rok skonci v kosu, tak na tom bude min tratnej, nez kdyby ted koupil toho samsunga a po tom roce ho strelil :-))

        0 0
        • mr.antik  

          aby neskončil v koksu po dvou měsících…

          0 0
          • JSt  

            nikde nemas zaruceny, ze ti v kosu klidne po tydnu neskonci u nas koupeny cenove napaleny pristroj. staci, aby ti nesikovne spadl… vsecko je loterie ;-)

            0 0
        • smith22  

          Ano, takhle přesně uvažuju.

          0 0
      • smith22  

        Kde budeš reklamovat? //

        Nikde

        kde mají v ČR autorizovaný servis?

        Nevim a je mi to jedno

        //Dostaneš k němu elektropříslu­šenství pro českou el. síť?

        To mě trápí ze všeho nejmíň – ono koupit redukci z aukra za 12,–Kč není až takový problém.

        Za kolik a komu ho prodáš, až se jej budeš chtít zbavit?

        Tady budu trochu drzej.Co je ti do toho? :-)

        jseš smířen, že skončí v popelnici?

        Ano Šéfe!

        Samozřejmě to má své pro a proti.Ale nevím proč si všichni myslí, že když je něco Made in China, že se to musí zákonitě ******.Kde si asi myslíte, že se výrábí většina elektroniky, na Kubě?

        0 0
        • mr.antik  

          Tak jako hračku bych to neřešil a pokud to nebudou poslední peníze z vejplaty, tak čert to vem a jdi do rizika. Životně ani finančně na tom nezávisíš, tak co. Ale vem to tak, mám dvě aurory, jedna bez problému, druhá občas vypadne a vyžaduje nějaké to domácí dodělání. Tohle se bude doma opravovat hůř no.

          Jo a těch 7 palců myslíš stačí? Mně se zdá použitelných až těch 10…

          0 0
          • alinceb  

            Jak na co to chceš. Švagr si nadělil 7" čajnatablet k Vánocům a zatím je to celkem ok. Má ho teda i s tím pouzdrem s klávesnicí. A pokud se mu osvědčí, tak do toho půjdu taky. Mám v plánu LCD telku s ovládáním přes smartphone nebo tablet a kvůli tomu si rozhodně nebudu kupovat Samsung za 15k…

            0 0
            • Frostty  

              Tuhle funkci dá jakékoliv smartphone na androidu nebo win. Takže nemusíš kupovat hned mrdsunga za 15 :o).

              0 0
              • alinceb  

                No však já bych právě Mrdsunga kupovat nechtěl – spíš nějakou čajnu:) + Máme doma 2 smartphony na Androidu (můj G1 a přítelkyně čajna H200), takže bychom to asi nějak ošéfovali…:)

                0 0
              • mr.antik  

                tak sedmipalcovej samsung stojí osmičku, tohle vyjde se DPH a clem tak na pět tisíc, nedělal bych z toho takovou kovbojku…

                0 0
                • Tomcat  

                  Kovbojka to bude až mu to zabavěj na celnici za dovoz padělku :)

                  0 0
                  • vinca  

                    Tý jo !! To myslíš, že by to fakt mohl bejt padělek Aurory ? No teda !

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Hle já vo tom nerozhoduju.

                      Když podle německého soudu je Samsung Galaxy tab kopie IPadu. Celníci chráněj primárně zájmy vlády a firem , né tvoje.

                      Takže represe , to že nemáš na tablet za 15 nezajímá, zatrest si ten z číny nekoupíš. Takhle funguje svět, seš dán na milost někomu kdo nepozná rozdíl Golfa od Focuse.

                      0 0
                  • smith22  

                    Už nahoře sem psal, že to je čínský výrobce Ainol – takže žádná kopie, žádný padělek.

                    0 0
            • mr.antik  

              Myslim internet bez nějakýho dramatických zúmování, mail, filmy, obrázky, psaní a čtení textů…

              0 0
            • smith22  

              A nevíš prosimtě co to bylo za značku?

              0 0
          • vinca  

            Tak nějak to vidím taky. Je to jen jedna z x hraček. Nemá cenu na ni nějak moc lpět. To při výběru např pracovního poče beru v úvahu zas úplně jiný věci. A taky se tam nikdy s cenou extra dolu nedostanu.

            0 0
          • smith22  

            Jaká je zhruba reálná výdrž baterie v kombinovaném provozu(internet, filmy, hry atd.) ???

            Jinak přemýšlel sem taky o 10 palcovém provedení – konkrétně tento tablet ale včera sem měl v ruce 10" Samsunga a to už se mi zdá docela hamatné a težké.Chtělo by to něco mezi, třeba 8 palců.

            0 0
            • mr.antik  

              To netuším, já ho nevlastním. Galaxy tab 10 stojí 10,5tis což už neni tolik, ale nemám pro to zas takový využití, i když cukání už bylo :-)

              0 0
        • M_ishak  

          OK, tak si ho kup, mi je to šumák, jak nic jiného na světě. Já jen řekl svůj názor a nepopokoušej se mě lámat, že můj postoj k nákupům čehokoliv je jaký je, stejně nemáš páky ho změnit. Prostě já si raději 3 tisíce připlatím za 100% kvalitní věc (Samsung jsem jen plácl, jsou tu i jiné zaběhnuté značky), než za pochybnou noname čínu, u které nevím ani jak budou lícovat plasty nebo jestli mi po jeho užívání neolezou ruce (kdysi jsem měl ekzém z myši – jen pravačka – skončila v popelnici a poté klid).

          Prostě každý ať si se svými penězi dělá co chce, já jsem už vyléčený z kupování laciných věcí z v předchozím příspěvku popsaných důvodů.

          0 0
    • hrajem  

      A co takovy Kindle Fire?

      0 0
    • lataldan  

      Nepřeji ti ty nervy s těmi Čínskými krámy. Vím o čem mluvím. Radši si kup něco bazarovýho (iPad za 3000,–)

      0 0
    • smith22  

      Zde je krásně vidět jak je displej IPS kterým disponuje Aurora znatelně lepši – jak barvy tak hlavně pozorovací úhly

      tady čas 2:47

      0 0
      • zichis  

        1024×600 … a není to málo, Antone Pavloviči? Pro mě nejmenší plocha na která se dají zobrazit webovky tak aby byly viditelný obrázky začíná na 1280×800 jako má S.G.

        0 0
        • Luker  

          jestli ti na brouzdání po webu nestačí 1024*600, tak je něco špatně..

          0 0
          • zichis  

            to mi vysvětli co.

            0 0
            • Luker  

              Většina webů je optimalizována na cca 1000 pixelů, takže 1024 rozhodně není málo. Samozřejmě pokud používáš 7 palcové zařízení na sledování nějakých HD obrázků tak to je potom jiná. A ten Samsung je o 2 palce větší, takže mi nepřijde jako vhodný kandidát na srovnávání..

              0 0
          • black.horse  

            …protože bych si tipoval, že většina programátorů webu uvažuje šířku 800px jako minimum (já to taky tak dělám). Menší rozměry už jsou spíše pro mobilní zařízení a mobilní verzi webu… Jít pod 800px je nešvar kterej se rozmáhá až s tabletama…

            0 0
    • blisterexist  

      a pujde na tom v prvním odkazu word, poverpoint a podobné? a je tam aji čeština,? aby ikony nebyly tím rozsypaným čajem a tak

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Čeština je na androidu primárně. A ppt a word by měl jít pomocí aplikace.

        0 0
        • blisterexist  

          supr díky:-), a jenom dotaz, nevíte někdo jaké má rozměry? nikde sem to tam nenašel

          0 0
          • smith22  

            Jakto, že si to tam nenašel?Přejeď myší na oranžové políčko Description a máš tam komplet specifikaci.

            0 0
        • alinceb  

          hmmm, tak mi poraď, jak mám udělat, aby na mě přítulčin čajnafoun začal mluvit česky…;) Mně se to zatím nepovedlo…:(

          0 0
          • Kamikaze 591  

            A co tam má za androida? Nemá nějaký čajnafoun s čajnaOS?

            0 0
            • alinceb  

              Android 2.2 Froyo

              0 0
              • Vonotar  

                2.2 nema cestinu

                0 0
              • Kamikaze 591  

                hm. Tak to je fakt divné. I froyo by češtinu mít mělo. Ale abych tady jen tak nežvatlal, tak řeknu na rovinu, že nevím.

                0 0
                • Vonotar  

                  Kecam, 2.2 jako takova cestinu skutecne ma, ale v cinskejch mobilech je osekana mj. prave o tu cestinu… U tabletu s 2.2 ji i cinani uvadej…

                  Kazdopadne u toho mobilu celkem bez sance, aspon pro beznyho uzivatele.

                  A stejne jde jen o tech par polozek v settings a zbytek je vec aplikaci jestli jsou i cesky nebo ne (:

                  0 0
      • mr.antik  

        dyk je to android

        0 0
    • smith22  

      Jinak mám, nové info, že češi jednají s firmou Ainol o dovozu těchto tabletů do ČR a chtěli by zahajit prodej těchto kvalitních levných tabletů v ČR – odhadovaná cena by měla být cca 4000,– Kč + samozřejmostí je 24 měsíců záruční lhůta.Zatím je vše v jednání.

      0 0
    • rock  

      Když měl kdysi přijít na trh první iPad, zkoušel jsem si zesumarizovat, co by takové zařízení mělo umět, aby pro mne bylo zajímavé:

      Bylo by fajn, kdyby to na mne mluvilo česky. Ale obejdu se bez toho.

      HW: použitelné pozorovací úhly, použitelnost při denním světle, wifi, 3.5mm jack, paměťová karta, možnost připíchnout USB, možnost napojit externí klávesnici. Samozřejmě data mass storage. Velikost raději menší než větší. Výdrž na baterku ať se blíží k 10h. Nabíjení pokud možno přes nějaký micro/mini USB konektor. Kamery, foťáky a podobné nesmysly nejsou pro mne potřebné.

      audio: mp3, flac je podmínkou, ape a wav bonus. Možnost přehrávat podobným způsobem jako ve winampu a spol (mít možnost jednoduše vybírat soubory, složky nebo playlisty)

      video: přehrát, co do něj vrazím (různá avi všeho druhu, případně i mkv bez nutnosti konverze, s podporou externích titulků)

      Ostatní typy soubory: možnost zobrazit fotky (v zásadě stačí jpg a bmp) a pdf, ebookové formáty (txt, pdb, rtf, doc), možnost zobrazit a editovat doc a xls.

      Je mi v zásadě jedno, jestli to výše uvedené umí tablet nativně, nebo jestli potřebuje externí aplikaci (pokud se tato dá bez problémů a bezplatně sehnat a doinstalovat).

      Veškeré soubory chci do tabletu dostávat bez obslužného programu typu itunes. Výhradně tak, že se mi tablet po připojení k PC zobrazí jako externí disk.

      Hry: nejsou podstatné, stačí nějaké casual hříčky.

      internet a mail: tak, aby mne neomezoval

      cena: < 5000,– Kč

      No a od té doby čekám :-)

      0 0
      • teepeex  

        a asi budes cekat jeste dalsi rock, dva rocky:)

        0 0
        • nksh  

          Proc by mel cekat? Auroru uz mam 14 dni doma a jsem spokojenej. Neni to sice „rock solid“ jako ipad, ale ve vsem ostatnim drzi krok, ba je i lepsi.

          0 0
          • mr.antik  

            no třeba ta použitelnost na denním světle, to by muselo mí hooodně dobrý displej oproti dnešním toptabletům

            0 0
            • nksh  

              je to ips takze pouzitelnost na dennim svetle je velmi dobra

              0 0
            • smith22  

              Tak jak píše nksh Aurora disponuje velice kvalitním IPS displejem tak jako např. Ipad aj.

              0 0
              • Kamikaze 591  

                Už ho máš?

                0 0
                • smith22  

                  Ještě ne.O Auroru byl takový zájem, že čínští prodejci nestačili naskladňovat a ten kdo objednal čekal třeba měsíc a déle.Také se tam objevili nějaké potíže sdigitizerem, které řešil výrobce a to si vyžádalo další zdržení.Takže čekám až se situace uklidní a budou běžně k dostání.Navíc se objevila informace, že by měla vyjít Aurora II, která by už měla dvoujádrový procesor – takže vyčkávám jak se to celé vyvrbí.

                  Spousta lidí(ten kdo nechce čekat) ale objednává třeba Elfa, který jde sehnat takřka bez problémů – je to tablet téměř totožný s Aurorou akorát nemá IPS displej(přesto je jeho displej velmi kvalitní) a má kapánek jiný design šasi – ikdyž je s Aurorou parametrově téměř identický tak mě se líbi Aurora právě pro ten její design.

                  0 0
                  • nksh  

                    Tak po me cca 3 tydenni zkusenosti s Aurorou musim rict, ze jinej typ displeje nez IPS nebo OLED bych v tabletu mit nemohl. Vetsinou na to cumim ze strany pod uhlem a to si s takovym TN panelem jakej je na Elfovi nedovedu ani predstavit.

                    0 0
                    • madcat  

                      Z jakýho důvodu na to prosímtě čumíš „ze strany pod úhlem“? Není to nějaký divný? :)

                      0 0
    • Kamikaze 591  

      Někdo nevíte o něčem použitelném(co třeba bude vydáno v létě) s win 8?

      0 0
    • doonio  

      Nějaký kladný/záporný ohlasy na Auroru…silně o ní uvažuji, llépeřečeno mám v merku bud Ainol Aurora, nebo Hyundai A7HD…

      Ainol má větší baterku, A7HD vypadá ukrutně dobře je užší

      0 0
      • smith22  

        A7HD je užší?Nekoukal sem na rozměry ale podle vzhledu mi to ani nepřišlo – spíš naopak :-).

        A Aurora?No až na to, že mě čiňani poslali dvakrát bílou barvu místo černé tak dobrý :-) asi mě to posílal nějakej barvoslepej jedinec, jinak si to nedovedu vysvětlit.

        Celkově co se týče vybavení přístroje a výkonu tak spokojenost.Co se týče zpracování tak tam už menší výtku mám – na spodní straně se jakoby mírně odchlipuje sklo – a jak mám již zjištěno tak to není problém jednoho kusu – někdo si toho třeba ani nevšimne ale já sem hold detailista a i takové drobnosti mě štvou.Jinak je konstrukce a celkové zpracování tabletu dobré a pevné.

        0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo zkušenosti s tabletem Ainol Flame ?

      0 0
      • smith22  

        Tady se dozvíš více.Měl by to být tebou zmiňovaný model.

        http://androidforum.cz/…-t27274.html

        Koukám, že Ainol už si prodral cestu i k našim prodejcům.A to se ještě nedávno tato čínská značka prodávala jen přes Aukro apod. nebo přímo objednávka z číny.Měl jsem 2 Ainol Novo 7 Aurora.Funkce bez problémová – pak mě to nějak omrzelo tak jsem to dal pryč.

        Nedávno jsem koukal co je momentálně v číně k mání a jaké má tato značka nové modely a momentálně bych šel asi do Ainol Novo 7 Venus – čtyřjádro – 1Gb RAM, IPS displej atd.

        http://www.aliexpress.com/…0441544.html

        0 0
        • jIrI___  

          Venus měl jednu věc, kvůli které jsem ho hned ze startu zamítl. Ale už nevím co to bylo :D

          0 0
          • Lister  

            Za cenovku Venus už se dají pořídit i „značkové tablety“ zavedených výrobců. Taky jsme ho zvažoval, nakonec vyhrál Asus Memo pad HD (měl jsme podmínku minimální rozlišení displeje 1280×720) no a zrovna moc nadšený z něj nejsem. Ale to je fuk, po představení nového Nexusu 7 mám jasno. S tímhle to pár měsíců přežiju a pak jdu do něj, protože opět se mi povrdilo, že nízká cena často s sebou nese kompromisy, které perfekcionista jako já bohužel neskousne.

            No a co tím chci říct – asi tak to, že jsem chtěl tablet od zavedeného výrobce aby nebyl problém se zpracováním, reklamací apodobně a ve výsledku by ten číňan asi udělala lepší službu.

            0 0
            • jIrI___  

              Ten Venus se dá sehna kolem 140 USD včetně dopravy, takže nějakých 2800–3500 Kč (dle nálady celníků :) ), Flame pak za 3500 Kč v Mironetu. V téhle ceně jsem v českých shopech nic jiného srovnatelného neobjevil. Naštěstí nejsem perfekcionista, takže s kompromisy počítám. „Starý“ Nexus 7 by byl úplně ideální, ale u něj je cena vyšší než jsem do přístroje na zábavu ochoten vrazit a pak taky absenci slotu na paměťovku opravdu nepřekousnu. U toho Asusu ti vadí co konkrétně?

              0 0
              • Lister  

                Těch věcí je víc, řekl bych docela zbytečnosti a stačilo málo a tablet by byl velmi dobrý.

                Displej je jednou z výhod a zároveň slabin tabletu – má už docela velké rozlišení (rozhodně je to 100× lepší než u takového ipadu mini), má velmi hezké a přirozené podání barev (navíc systém obsahuje aplikaci, kde se dá doladit teplota a saturace barev) a je docela jasný. Ale jeho povrch je hodně lesklý a podání černé barvy je horší – tohle jsme věděl podle fotek a videí na netu, ale naživo je to horší, než jsme čekal. Pro info Asus Fonepad má displej identický. Nexus 7 má mnohem lepší černou, mnohem méně se leskne, ale podání barev je zase docela tragické (jeden z dúvodů, proč jsme si ho nekoupil).

                Hlasitost přehrávání je nedostatečná – jedná se hlavně o přehrávání vidí z netu, ve venkovním prostředí nemáte šanci rozumět – takže na zahradu jen se sluchadly. Přitom výkon repráků úplně malý není, při přehrávání hudby v přehrávači nebo videa přes MX player se dá hlasitost vybudit docela vysoko – stále ale moje SII hraje hlasitěji.

                Největší problém je pro mne přehrávání videa. Problém je ve špatném dekodování videa při použití HW akcelerace – jsou tam špatně nastavené rozsahy barev a video je nevýrazné, takové „vyblité“ (do dalšího příspěvku ti hodím z tabletu dva screeny). Černá není černá, ale tmavě šedá a bílá není bílá, ale taky lehce zašedlá. Výsledný obraz tak nemá dynamiku. Navíc spousta videí se pomocí HW akcelerace nepřehraje a nejde o žádné exotické formáty – nepřehrálo mi to ani jeden dětský seriál, který jsme kodoval běžně v Xvidu do AVI kontejneru. Při přepnutí na SW akceleraci v MX playeru jsou barevné prostory OK, ale zase dochází k redukci rozlišení – obraz je neostrý. Jenže u streamovaného videa si tímhle nepomůžeš, tam je HW akcelerace nastavená defaultně.

                Konstrukce tabletu je horší, přístroj povrzává, krycí sklo displeje je velmi měkké, pod prsty je cítit, jak se prohýbá. Reakce na dotek displeje jsou občas horší, často musím mačkat 2×.

                Poslední „drobnost“ je úchop tabletu – rozměry OK, hmotnost je velmi dobrá, na bocích stroje jsou ale dvě ostré hrany, které tlačí do prstů, takže delší držení v jedné ruce je nepohodlné.

                Jinak běhá tablet svižně, výkon má asi tak na úrovni velmi slušného dvojjádra (tepe v něm starší čtyřjádro mediatek).

                Až bude dostupný Nexus 7 druhé generace s 32GB pamětí jdu okamžitě do něj. Příště už žádné kompromisy.

                0 0
                • Lister  

                  První z dvojice HW druhý SW

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nějaký drobný rozdíl tam fakt vidět jde. Nicméně video mě nějak netrápí, tablet bych z 99% používal jen na internet a případně prohlížení dokumentů, ať sebou nemusím do školy furt tahat noťas. Ještě zkusím počkat na uvedení toho nového Nexusu, to by se mohly na bazaru objevit staré typy za nějaké pěkné ceny a to bych možná přehlídl i ty paměťovky :D

                    0 0
                    • Lister  

                      Jasně, pro mě je video zase docela důležité a přes obraz jsme fakt magor.

                      Často na tabletu video sleduju, protože je to věc, kterou si můžu vzít všude s sebou, je hned po ruce a hlavně ihned připravené a zobrazení nabízí mnohem lepší než průměrný NTB (velikost samozřejmě menší, ale podání barev díky IPS displeji výborné). Často si něco pouštím ráno u snídaně, ale i při jiných příležitostech.

                      Paměťovka mě moc netrápí. 32GB na věci, které chci mít u sebe, mi bohatě stačí, fotky se snažím nahrávat na google disk a doma se snad už dokopu k tomu, abych rozeběhl NAS a pak bude použitelnost tabletu zase někde jinde.

                      Jinak je sradna jak se člověk posouvá – kdysi jsme furt seděl u velkého PC, pak pořídil HTPC do obýváku a to původní už nezapínám, doplňkově jsem pracoval a prohlížel net na NTB a od té doby co mám doma tablet jsem NTB asi nezapnul :-)

                      0 0
                      • black.horse  

                        tenhle vývoj svědčí o tom, že nehraješ hry:-) jinak bys na velký a výkonný PC nezanevřel… já zase na něj nedám dopustit, NTB beru jako nutné zlo kvůli přenositelnosti a tablety/telefony jako nástroj na čtení na WC :-)

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Tak jsem zjistil, že do Nexusu 7 jde přes kabel zapojit flashka, což řeší můj problém s paměťovkami, na bazaru se dají zánovní sehnat kolem 4 k (moje horní finanční hranice), takže volba je jasná :)

                        0 0
                        • felix.org  

                          Jo, jde. Potřebuješ kabel asi za 50,– a app asi za 60,–. Stejně tak připojíš myš nebo klávesnici. Můj externí HDD Nexus ale neroztočil :-)

                          0 0
                • jIrI___  

                  Kdy ten Nexus 7 II má být v ČR v prodeji? Díval jsem se, že na ebay už je a ta cena tam není moc vyšší než u současné generace, tak to ve mě trochu zahlodalo :D

                  0 0
                  • felix.org  

                    Čekal bych tak říjen…

                    0 0
                    • Lister  

                      To budem rádi a kdoví jak to bude s dsotupností 32GB verze.

                      Tablet mám, tak si počkám. Sice ten můj kus není ideální, ale žít se s ním dá. Nexus 7 je jasná volba, dle mého je to aktuálně absolutně nejlepší tablet, který je na trhu – ale to je subjektivní – pro mne nic přes 7 palců už není pohodlný tablet ale těžká velká mrcha.

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Jsou u těch tabletů nějaké omezující prvky, který by při objednání ze zahraničí znesnadňovaly jejich používání v jiné zemi?

                      0 0
                      • mr.antik  

                        třeba absence češtiny, pokud je tam nějaký upravený android od výrobce

                        0 0
                      • Lister  

                        U Nexusu tě tohle trápit nemusí a u většiny ostatních tabletů taky ne. Minimálně angličtinu tam najdeš spolehlivě vždycky.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          „Minimálně angličtinu tam najdeš spolehlivě vždycky.“

                          No a tohle by mohl být zrovna ten problém :). Ale to se dá předem ověřit.

                          0 0
                        • jIrI___  

                          Nakonec teda objednáno z USA. Jsem zvědavý, jak se k tomu postaví celníci :)

                          0 0
                          • mr.antik  

                            mě teda z USA všechno vždycky poctivě proclili.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              S tím clem spíš počítám než nepočítám. Ale i když ho přičtu k ceně (tipuju to kolem 1000 Kč), tak pořád jsem kousek pod předpokládanými cenami v ČR. Takže to až na riziko nejistého doručení a případnou reklamaci má samé výhody :D

                              0 0
                              • smith22  

                                To nehorázný poštovný mě u zboží z USA pěkně sere.A spíš než z proclení bych měl obavy z doručení.

                                Co jsi teda nakonec objednal?Toho Nexuse?

                                0 0
    • Mira2261  

      Když tablet tak jedině od applu ipad 4 nebo mini ;).

      0 0
      • felix.org  

        Ale to víš, že jo ;-)

        0 0
      • borda  

        Hele, to jses ty, co jsi nam tu nedavno zaobalene zdeloval, ze mas ajfouna, ze jo? Ty budes asi velkej fanda :-)

        Jinak proti ipadu nic, je to peknej tablet.

        0 0
        • Lister  

          Ani jeden ipad se nedá pohodlně držet v jedné ruce a mini má navíc nahuby displej. Až bude mini s retina displejem tak bude konečně jedno opravdu použitelné jabko.

          0 0
          • Mira2261  

            S tím souhlasím že se neda ipad držet v jedne ruce u 4 sem si ale zvykl v listopadu doufám ze vyjde mini s retinou už je cas na zmenu.

            0 0
    • kali222  

      at nezkladam nove vlakno…neporadil by mi nekdo, proc nejde na tabletu nextbook prehravat vetsina videi(i soubory i na YT a pod). neni to me a nemam to doma, ale vim, ze je to nejaky nextbook a v tom android. vzdycky sem si myslel, ze kodeky takhle doda nejaky prehravac stazeny z play…ale zkouselo se vice prehravacu a nepovedlo. napadl me chybejici flash, ale ono to nic nehlasi treba jako v pc ve firefoxu, ze chybi zasuvny modul a bla bla. proste jede zvuk a ne video. diky

      0 0
      • borda  

        Treba k mx playeru se stahujou kodeky zvlast podle typu procesoru. Tim bych zacal. Me to pomohlo.

        0 0
    • roman 3D  

      trošku to oživým dotazem ohledně 10-ti palcového Android tabletu kolem 8 tis. kč co asi nejlepšího se dá za ty prachy koupit, prozatím můj favorit je Pipo Max M9 Pro http://www.svet-tabletu.cz/…-m9-pro.html

      Požadavky: tvrzený sklo,možnost rozšíření pomocí karet,slušný displey a plynulý chod, Android 4.2.2.

      Pokud by měl někdo nějaký tip tak sem s ním

      0 0
      • mm  

        Co Ainol Novo 9 SPARK? Nevím, proč u těchto neprověřených výrobků připlácet další peníze.

        0 0
        • roman 3D  

          u Ainolu mě odradil starší Android a 16 GB vnitřní paměti, neodladěný systém a slabší wifi viz. recenze třeba tady

          http://tablety.heureka.cz/…ark/recenze/#…

          jinak mám už tři týdny doma ten Pipo co jsem dával odkaz a prozatím spokojenost

          0 0
          • mm  

            Problém androidu je vyřešen neoficiálníma ROM. PIPO se vůbec neseká? Zatím jsem neviděl Android zařízení, který by po nějakým čase netuhlo

            0 0
      • pepko  

        Ja mam objednany pipo M9 pro 3G

        Ale zatial ho nemam, cestuje niekde medzi cinou a svedskom

        Da sa kupit celkom vyhodne, na focalprice je mozne usetrit 30$ pri kupe nad 300$ s kuponom fp30save

        http://www.focalprice.com/…_Black_.html

        0 0
        • mm  

          Jaká je šance na obejití Cla a DPH? Pořád si říkám, jestli nakonec není lepší koupit takové zařízení od českého překupníka

          0 0
          • pepko  

            no beriem to tak, ze som za to zatial zaplatil nejakych 198eur aj s nejakym prislusenstvo, folia, autonabijacka (aby to bolo do 300$, minus 30$ ten kupon)

            co je myslim velmi dobra cena, lebo za 200eur sa tu predavaju o dve triedy horsie tablety … no a pripadne aj ked zaplatim tu dphcku, tak ma to vyjde asi 240eur, za co tiez nemam sancu kupit tablet tejto triedy tu lokalne … co pozeram, tak priekupnici ho maju tak za 300eur a mne prijde 60eur celkom slusny rozdiel …

            inak focal to poslal svedskou postou, vraj je to teraz oblubeny sposob pre drahsie zasielky a nepozornemu colnikovi sa to zda, ze je to zasielka v ramci EU … no uvidim, je to moj prvy nakup tejto kategorie a ceny, som zvedavy ako sa k tomu postavi slovenska posta a colnici …

            0 0
      • Mira2261  

        Kdyby někdo chtěl tak prodáváme iPad 4 generace WiFi 32gb černý přidám originální smartcase šedý a sluchátka earpods s mikrofonem chci přejít na novější zařízení cena při rychlém jednání 10 500Kč kontakt pinokio111@seznam.cz

        0 0
    • jikre  

      mám zatím dobrou zkušenost s http://www.aliexpress.com/wholesale…

      Funguje tam i docela srozumitelný překlad do češtiny,

      platba probíhá přes bank. kartu a zatím spokojenost. Beru od nich čaje,drobnosti na auto, věci na kolo… Naposledy minulý týden karbon. řídítka s integrovaným představce. Žádné další poplatky /clo../. Zatím max. spokojenost i s cenami

      0 0
    • doonio  

      Chci si kupovat tablet z Číny, už mám víceméně vybraný typ:

      Pipo S1 pro, nebo pipo M7 pro, ale ted už jen váhám odkud.

      Aliexpress,DX,pan­dawill,…

      Má ještě někdo jiný nějaké jiné ověřené čínské e-shopy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.