• petu23lka

    Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, co shledáváte za negativa u užívání doplňků stravy – tablety zabalené jednotlivě v pytlíčkách (tablety proti křečím, tablety pro doplnění energie, minerálů …), pokud je během jízdy na kole (vyjížďka, závody, trénink) užíváte? Uvítali byste u nich nějaký zlepšovák nebo dáváte přednost raději tekutým přípravkům (gelům nebo ampulím)? Díky

    0 0
    • JakeF  

      Nevím, možná se pletu, ale mám pocit, že tablety maj většinou daleko nižší energetickou hodnotu, než gely. A počítám, že i delší vstřebávání. S obalama je občas problém, mohly by se nechat rozdělávat líp. Ale když už se tak ptáš, od jaké jsi firmy?

      0 0
      • petu23lka  

        Ahoj Jakube, nejsem od žádné firmy, nesnažím se tady získat informace pro žádnou z firem, která se výživou ve formě doplňků zabývá. Jen potřebuji získat nějaká data do předmětu Marketing a management potravin do školy na projekt, který máme za úkol a napadlo mě to aplikovat na tablety, s kterými mám i já zkušenosti. Třeba zjistit to, co spotřebitelům při užívání vadí. Navrhla jsem tyto důvody viz anketa. A napadlo mě právě bike-forum, ptž se tady koncentruje hodně lidí, kteří se kolu věnují.

        0 0
        • petu23lka  

          Díky za vyplnění ankety, případně jiné připomínky, moc by mi to pomohlo. A jak píši výše, opravdu nepracuji pro nějakou výrobní firmu, jsem stále ještě studentka a anketu použiji jen pro mé studijní účely. Díky všem bikerkám i bikerům, sama také jezdím

          0 0
          • jIrI___  

            Taky jsem student a taky jezdím, ale tuhle tabletovanou/ge­lovanou chemii do sebe necpu. A takových je tu naprostá většina, takže anketa ti asi nějaký výsledek moc neukáže.

            0 0
    • vlasto  

      nikdy jsem tablety nepouzil. Gely jo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      jezdím jen na hroznovej cukr, banány a chleba ze sýrem. Gel jsem měl asi jen 2krát když jsem ho dostal ke startovnýmu :)

      0 0
    • Chiron  

      Co se týká tablet, tak mám zkušenost asi jen s hroznovým cukrem od Enervitu, při troše snahy se dá vybalit a sníst i za jízdy, ale lepší je si v klidu zastavit, což není ideální při závodě. Ale ono zas ta tableta takový zázrak není, to se jen zkoušel, nakonec sem zvolil ekonomičtější variantu, takový ten váleček z lékárny, za jízdy s ním manipulovat nejde, ale to mi ani tak nevadí. Stejně ho zas tak často nevozím. Co se týká tablet na křeče, tak ty sem nezkoušel, místo toho sem zkoušel roztok v ampulce, nakonec sem ale skončil u volně neprodejného Magnosovu který sypu do vody. Gel je dobrá věc, akorát pro mě tak trochu nepoživatelná, dostat ho do sebe sice dokážu, ale než ho do sebe dostanu celý, tak se mi pomalu zvedá žaludek.

      0 0
    • Avail  

      ideální doplnek je beer ;)

      0 0
      • Flegmatik  

        Beer v tabletě :-)

        0 0
        • l-e-t-o  

          to jsi mi připomněl tu reklamu „Vodka tabletnaja“ :-D

          jinak k tématu. Tablety na kole nejím. Když už jsem na nějakém závodě, tak do sebe cpu nějaké ty gely a tyčinku Power Bike Bar a tam mě štve, že se strašně špatně otevírá. Musím si ji vždy otevřít už před startem, protože občas to je fakt boj. Pak už jenom ukusuju za jízdy. Gely jsou v tomhle ohledu v pohodě.

          0 0
    • martin_bakov  

      zlepsovak me nenapada, u tech gelu u nutrendu se akorat nesmi zapomenout strhnout ten alobal pred zavodem aby sel potom ten gel rychle pouzit…

      tablety nepouzivam

      0 0
      • l-e-t-o  

        jj, přesně tak. ten alobal sundat. to jsem zapomněl ve svém příspěvku napsat :)

        0 0
    • prvniodkonce  

      Používám občas (tak 10× do roka :)) Enervit GT tablety. Když je beru o závodě, před startem si je radši natrhnu, abych abych pak tabletu mohl vzít z obalu jednou rukou, když se třeba dlouho jede v terénu a nebylo by záhodno pouštět obě ruce z řidítek. Co na tom vymyslet za zlepšovák, mě nenapadá. Gely jsou v pohodě v tubě, protože se dají dávkovat. Ty gely v pytlíku (např. Penco) jsou na nic, protože v kapse by vytekly, kdybych je nevysál naráz.

      0 0
      • JakeF  

        Ty Penco v pytlíku jsem dával před závodem pak to jde, ale celkově k Penco gelům mám výhradu, proto jsem se ptal, od koho je, jestli třeba ne zrovna od nich :). A tablety nevim, já mám teď od Penca a ty maj takovej jakoby čtyřstěnnej obal a rozdělávám je v pohodě za použití jedný ruky, spadla mi za sezónu jedna.

        0 0
    • pižmoň  

      Tak si tablety rozbal a dej je pod gate na stehno,ale musis je snist v zavode,protoze jsou pak trochu rozpustene od potu (lepi se) a nedaji se dale skladovat.

      0 0
      • petu23lka  

        Super, zatím díky za vaše připomínky ohledně výživy. Koukám, že nejvíc jedou gely a tyčinky. Přiznávám, že varianta hroznového cukru třeba z lékárny nebo obchodu je nejekonomičtější než přímo od speciálního výrobce a hlavně má stejný efekt. Nosím ho i často v batohu v síťce, když člověka při cestách popadně hlad, tak to je skvělý první pomocník! Přesto se tu párkrát objevily názory, že si pytlíček natrháváte a třeba že se i rozmočí, taky se mi to stalo, při větším dešti nebo propocení obal promoknul a tableta se trochu „rozblemcla“ :o)Byla bych ráda, kdyby se připojili i další návštěvníci, abych získala víc čísel z hodnocení. Tablety v sobě opravdu moc energie neobsahují, ale třeba vás zachrání při křeči svým obsahem v podobě potřebných minerálů.

        0 0
        • pepek  

          Dají se vozit i hrozinky, třeba v tubě od multivitaminu – dá se to jednoduše otevřít a sypat do huby za jízdy.

          0 0
        • JakeF  

          Nedávno jsem tu čet, že proti křečím pomůže akorát dostatek aerobního tréninku, nějaký minerály naprosto minimálně. A hroznovej cukr mi přijde, že pomáhá strašně krátkodobě.

          0 0
          • nox159  

            otestovano na vlastni kuzi a je to tak, nenasel jsem pripravek ktery by zamezil krecim…

            mival jsem s tim problemy… a proste pokud neni trenink tak zadny sajrajt nepomuze at uz v jakemkoliv mnozstvi – jen človek pak chytne sračku pokud toho do sebe nasype moc :D

            0 0
            • Chiron  

              Tak já třeba moc trénink nemám, s křečemi na kole problém nemám, ale občas prostě chybí hořčík a křeč co chytnu v noci do lýtka je fakt super. A mě pak ten hořčík fakt pomůže, za jedno se cítím na druhý den líp a po křečích ani památky. Jasně, kdybych upravil trochu jídelníček, tak si od nich pomůžu taky, ale na to já nemám vůli.

              0 0
              • jIrI___  

                Jo, noční křeče moc dobře znám, ty mě baví :). Na kole jsem křeč ještě nezažil.

                0 0
              • nox159  

                nemluvim o klasickych krecich co chytnes jen tak ( pri nic nedelani…) – tam ty ziviny chybi ale mluvim o tom ze hodinu to rves na krev a pak se mohlis abys tech poslednich 15min nejak dojel do cile :D

                v tomhle pripade nic nepomuze – proste kdyz nemas trenink tak tu krec dostanes :)

                jinak pri beznych vyjizdkach na krece netrpim :)

                0 0
        • Rychlej turista  

          Nejlepší prevencí proti křečím je dostatečný trénink. To ale obchodníci s bobulemi neradi slyší, takže jako bych nic nepsal :-)

          0 0
          • pepek  

            Já tréning nevlastním, tak dávám chleba se sádlem, hodně posolený – a taky dobrý.

            0 0
      • jIrI___  

        Mňamy, tablety častečně rozpuštěné v potu, to musí být dobrota! :-D

        0 0
        • petu23lka  

          Uvítali byste na trhu zásobník na tablety s jednoduchým aplikováním při jízdě? (lehký materiál, skladný a voděodolný)Jaká zkušenost by vás vedla k tomu, že byste si takový výrobek koupili? Třeba to, že byste měli možnost si jej zadarmo na závod či na vyjížďku zapůjčit? Nebo byste si ho třeba koupili za akceptovatelnou cenu rovnou, protože by odpadly důvody nabídnuté v anketě? Znovu připomínám, že nejsem od žádného výrobce výživy, jen potřebuji data a názory spotřebtelů do školy na předmět Marketing a management potravin. Moc díky za rady, připomínky.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Takhle je to k ničemu. Dneska se zbytečné výrobky nejlépe prosadí přes sponzory, kteří to nařídí svým závodníkům a teprve když to u nich dav uvidí, bude to nutně potřebovat taky.

            0 0
            • petu23lka  

              Jo taky mě to tak napadlo, třeba by to v případě tady toho imaginárního výrobku ze začátku tak fungovalo, pak by se teprve dostal mezi amatéry. Na druhou stranu zásobník by nebyl určen jen pro cyklistiku primárně, ale našel by využití při jiných sportech nord-walking, běh, turistika … V projektu mám vymyslet nejlépe nějaký výrobek, který by byl na trhu úspěšný, musí se týkat oblasti potravin, napadlo mě tohle u doplňků stravy, ptž s nimi mám osobní zkušenost. Kdyby někoho z vás napadlo něco jiného, co byste na kole, týkající se výživy, chtěli změnit, sem s tím :o) Chci hlavně tenhle předmět zdárně ukončit :o). Úplně nejlepší by to bylo hlavně z té poptávkové strany, ne hned nový výrobek, ale reagovat na něco, co lidi mají rádi, co by kupovali, po čem je aktuálně sháňka … Díky za další názory Opravdu si myslíte, že by na zákazníka u tohoto výrobku nefungovalo nic jiného než ro, že ho vidí u profíka, aby si ho koupil?

              0 0
              • Flegmatik  

                Nordic-walking a turistika – tam snad není problém si šáhnout za chůze do kapsy nebo batohu a vzít si něco. Tam nejde o vteřiny. Možná něco do auta, aby řidič nemusel složitě otevírat obal… Nebo na motorku…

                0 0
                • petu23lka  

                  Jj, ale někdo dělá nord-walking více sportovněji a navíc by šlo především o pohodlí spotřebitele. Stačí vytáhnout třeba z boční kapsy do batohu, bundy …

                  0 0
              • Rychlej turista  

                Problém je, že něco takového nemá valnou užitnou hodnotu a proto, pokud se má takový výrobek na trhu prosadit, musí se to udělat jinak. A dneska se to dělá tak, že to začnou vozit závodníci sponzorů. Teprve pak to chtějí i ostatní lidé. V současnosti takovým výrobkem (který je nutno na trhu prosadit) je desítkové řazení. Dokud se dlouhé roky na bajcích jezdila šesti kolečka a pak se přešlo na sedmi a osmi, tak to šlo úplně samo, protože to byl výrazný pokrok a pro lidi to mělo velikou užitnou hodnotu a proto je nebylo třeba nijak přesvědčovat o tom, jak nutně to potřebují. Desítkové kazety na bajku nějak větší užitnou hodnotu (pokud vůbec) od osmi a devíti, nemají. Proto se to na trh musí protlačit přes sponzory a jejich závodníky.

                0 0
          • JakeF  

            Myslim, že mini camel, ze kterýho bychom ucucávali gel by byl lepší :).

            0 0
            • petu23lka  

              Jo, nebylo by to špatný, ale neumím si představit, jak takový camel pak čistím od toho gelu, s mojí zapomnětlivostí je někdy hrůza čistit normální hadičku od ionťáku :o))

              0 0
              • JakeF  

                :) Až na to, že gely se z tuby konzumujou v pohodě, takže není důvod něco takhle vymýšlet a tablety jsou používaný minimálně, takže je to zbytečný u nich dvojnásob.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Já ty tabletky Enervit GT kdysi dostal, tak jsem si je na jedu 24h vzal, krabici vysypal do kapsy a přes noc jsem se bavil jejich cumláním, místo bonbónů, abych neusnul. Jsou docela dobré a dlouho vydrží, pokud je člověk nerozkouše :-D

                  0 0
                  • JakeF  

                    Asi tak, no :). Mám Carbonexy od Nutrendu a MegaTabs od Penca a obojí jím v závodech místo bonbónů, ani placebo efekt tomu nepřikládám.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Tak to se cpete sakra drahýma bonbónkama :-))

                      0 0
                      • JakeF  

                        Tak jsem kouknul na nutriční hodnoty a taky si začínám říkat, že příště asi koupim pytlík Lipa :D.

                        Penco gel- 1180Kj ve 100g

                        Penco Mega Tabs – 73Kj v 1 tabletě

                        Nutrend Endurosnack – 702Kj ve 100g

                        Nutrent Carbonex – 59Kj v 1 tabletě

                        Penco má bohužel ten problém, že je až příliš hustý a pozřít ho před startem chce občas trochu odvahy :).

                        0 0
                        • petu23lka  

                          Výhodou tablet může být i obsažený kofein, který k výkonu povzbudí, v gelech myslím nebývá

                          0 0
                          • JakeF  

                            Nemáš pravdu.

                            0 0
                            • petu23lka  

                              Tak aspoň jsem žádný gel nenašla, jen někde je taurin, ten může působit podobně, ale je to naprosto odlišná látka od kofeinu

                              0 0
                              • JakeF  

                                Kofein má nejmíň tenhle . Nicméně většina populace má dneska na kofein takovou toleranci, že kdyby tam měla bejt pro ně účinná dávka, tak se mnou, jako kafe,cocacolo-abstinentem, by to na místě seklo. Takže když už, tak bych vsázel právě spíš na ten taurin.

                                0 0
                                • petu23lka  

                                  Aha, ani nevím, že je přímo už nějaký Caffeine gel, tak jsem zase chytřejší, díky …

                                  0 0
                          • Rychlej turista  

                            Pro tento případ si v kapse vozím 2 dl placatici s kafem :-)

                            0 0
                            • petu23lka  

                              :o)) Tak leda na ty 24-hodinovky, ale na občerstvovačkách ho bývá dost :-)

                              0 0
                            • jIrI___  

                              A ten kdo kafe nepije, může pocumlat koka oříšky. To člověka nakopne jako prase, kam se hrabou různé energy drinky.

                              0 0
                              • PjSky  

                                samozrejme myslis kola orisky http://www.ebyliny.cz/…-cola-nitida

                                koka ma bobulky, a cumlaji se listy, coz rozhodne povzbuzuje a zaroven doplnuje mineraly. Bohuzel diky popularni americke protidrogove aktivite je tento jinak uzasny dieticky doplnek legalni jen v Peru a Bolivii, u nas je za drzeni ci opatreni pres rok basy. Pekne dekuji. To ciste proto, abyste si toho nevozili nakladaky(kon­tejnery) a pak si tu nevarili koks.

                                Da se opatrit ve verzi s vylouhovanym alkaloidem (decocained) ale to uz jaksi nebude ono ;)

                                Navic podle dopisu co sem vymenil s nasi narodni protidrogovou centralou a ministerstvem zdravotnictvi, ani ta odlehcena verze neni legalni.

                                che.

                                Diky, Spojene staty.

                                0 0
          • nox159  

            ale to už přece nekdo vymyslel… – jak jsem byl maly tak jsem to mel doma a hojne to vyuzival :)

            0 0
        • Flegmatik  

          Copak v potu – to dostáváš kus svých minerály zase zpátky do těla, ale někteří závodníci jsou schopni vylučovat i další tekuté věci za jízdy, takže mít v kraťasech tabletu … :-D

          0 0
    • Flegmatik  

      Tablety vlastně vůbec nepožívám, snad jednou jsem to zkusil. Nebaví mě je shánět jen ve speciálkách. Jo a taky bych se bál, že ji ještě nerozkousanou spolknu při skočení kola na drnu :-D A jestli by něco pomohlo, abych je jedl. Ne, nepomohlo by asi nic. Tablety leda rozpustný, rovnou do bidonu nebo kemlu.

      0 0
    • prasík  

      Používám snad všechno O:-).. co se týče tablet proti křečím, tak ty se jí ještě před startem (popř. v závodě ampule- nemám nějaký extra problém s otevřením a nevylitím jen si najít vhodnou chvíli na vhodně místě! :) ), co se týče energetických tablet, tak ty většinou při závodě, kromě hroznového cukru, který si dávám na tréninku, kde mi nebrání nic k zastavení. No a zpět k těm tabletám- před závodem si roztrhnu obal ze 2–3 stran a dám si ji pod kraťase a v krizovce je použiju :). Ale jak už bylo zmíněno..gely jsou gely! :)..

      0 0
      • petu23lka  

        jj, gely jsou dobrý, ne jenom na kolo :o)) Co pak ale s tou tabletou, když se zašpiní, propotí, prostě zvhlne, to skladování je potom horší, když je za závod nevyužiješ …

        0 0
        • JakeF  

          Když si před startem strhneš z gelu tu fólii, tak jsou pak stejně na vyhození, i když je nespotřebuješ za závod…

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak sem taky něco přihodím.

      Tablety jsem používal docela často (Carbonex), asi 2–4 za závod, podle délky závodu. Blbě se trhaly, měly obal z takového igelitového papíru (nevím, jak to nazvat :-D ) tak jsem vždycky odtrhnul půlku obalu a zbytek strčil pod kraťasy.

      U gelů snad ani není co řešit, před závodem odlepit ten alobal na vrchu a je hotovo. Snad nejhorší jsou ty od Penca v papírovém obalu, to jedině před závodem, během to prostě nejde.

      Ke křečím, dřív jsem míval šílené křeče v noci, kdy jsem se budil s pokroucenýma nohama, při sportu nikdy. Pak to ale přešlo do toho sportu. Pomáhaly mi takové ty ampulky Magnesia, večer před závodem, ráno a někdy i během, když jsem potřeboval. Teď jsem to ale vyměnil za tablety Anti-Cramp, ty se ale během závodu moc aplikovat nedají, snad jedině, že bych je vozil v sáčku. :-P Mě je pokaždé podával doprovod z auta… :-)))

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Ještě jsem zapomněl dopsat, že ty ampulky Magnesia byly v pohodě, odšroubovat v zubech to šlo hned, přinejhorším se to dalo i rozkousat. :-D

        0 0
        • petu23lka  

          Ahoj, díky za dlouhý a podrobný příspěvek :o) Vzhledem k tomu, že jsi napsal, že ti tabletky podával vždycky někdo z auta, předpokládám, že patříš do lepší výkonostní kategorie, pokud nejsi rovnou profík :) Přivítal bys zásobník pro osobní užití při závodě, když jsi těch tbl zkonzumoval docela hodně za závod?

          0 0
          • Rychlej turista  

            BjP se stal slavným, ještě dřív, než začal závodit. Podle něj bylo kdysi vymyšleno rčení: „sláva ho předchází!“. To neumí ani Čak Noris :-)

            0 0
            • petu23lka  

              „Chuck Noris se nedívá na televizi. Televize se dívá na něho!“ :o)))

              0 0
          • Biker jak Pes  

            Zásobník asi těžko. Pochybuju, že by to někdo vozil, pokud je možnost toho doprovodu v autě, tak s sebou vozím nutné minimum. Taky ale záleží na trati, možnost dojet si do kolony pro něco do auta, apod…

            Navíc, nepředpokládám, že bych jich zkonzumoval víc, to bych musel křečovat každou chvíli a taky to bude záhul pro organismus… :-)

            0 0
        • PjSky  

          Ola.. ted sem chtel zalozit nove vlakno ale vykopavka je lepsi:

          Pri Drtici sem za 18,– korun koupil nejakou protikrecovou tabletu, mel sem celkem nasttely ve stehni a ehjle! tableta cucaci (coz se vubec nehodi uzivat za jizdy, protoze vam to sumi v hube a blbe se dycha) dosumela a bylo po krecich. Ale dokonale. Bohuzel sem vyhodil obal do popelnici a ted marne patram co to bylo.

          Magneziovy roztok nefunguje, jde o prevenci (24 hodin pred zavodem doporucny).. zatimco tableta funguje uz po 20 minutach, tvrdi a potvrzuju taky.

          Nemate nekdo typ co by to mohlo byt za tabletu? nasel sem zatim jen PENCO MEGAMAGNESIUM cosi, http://www.vseprokolo.cz/…%20TABS.html?…

          ale tamto melo zluty obal.. pani tvrdila ze tam je i draslik atp, chutnalo to dost priserne (jako pomerancem riznuty pot) takze verim ze tam bylo dost ruznych soli..

          0 0
    • parduba  

      Ztablet používám hroznový cukr,gely jsem zkoušel ale nic moc.Jinak používám rozinky,slazené mléko v tubě,tyčinky z penny a když je nejhůř tak na dojetí coca-colu(v jednom deci 10 gramů cukru).ahoj

      0 0
    • znk  

      mně nejvíce vyhovují ampule,jednoduchá manipulace, stačí zapít vodou nebo ionťákem a strčit do kapsy případně batohu, nemusím se patlat s tubou apod.,účinek to má stejný, na delší vyjížďku si do ampule dám dávku ionťáku a cestou stačí nabrat čistou vodu, hlavně nedělám bordel podél cest,tzv.„odha­zovači“ by se měli podívat za hranice od nás na západ, jak se udržují hory v čistotě

      http://www.tandem-bike.cz/…o-sportovce/

      0 0
    • Bystrous  

      Nepoužíváte někdo doplňky snačky StarLife? Můžu za nějaký peníz poskytnout jednorázový poukaz na tyto doplňky v hodnotě 1000Kč. Vyhrál jsem ho, ale nepoužívám tuto značku. Nedělám žádnou rekalmu, prostě mi to leží na stole.

      www.starlife.cz

      0 0
    • Martin.K1  

      Vůbec nevím na co se ptáš, nic takového nepoužívám, raději si dám Tatranku :-D

      0 0
    • milba  

      já používám tohle:)

      http://www.zvraceny.cz/…vod-na-kole/

      0 0
    • Joseph de Sax  

      jako jediný doplněk ke stravě žeru po večerech seno a oves…

      0 0
    • regnu  

      Zdravím, já si nemohu vynachválit proteinové tyčinky. Mám je vždy sebou na cesty, když začnu mít hlad, nebo jsem unavený tak je to výborná věc na doplnění energie a zahnání hladu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.