Hydrovak s náustkem - výběr nej?

29 nepřečtených
  • johnsa

    Ahoj,

    vybírám nový hydrovak do batohu, plnění horním otvorem v šířce vaku, a budu rád za doporučení který z náustků Vám příjde nejlepší.

    Jaký byste vybrali náustek z hlediska praktičnosti, pohodlí apod.? Prosím o plusy a mínusy. Osprey, Scott, Hydrapak, Platypus, Rockrider, Camelbak, Salomon, jiný? Děkuji.

    0 0
    • jaja01  

      Osprey – vak se dobře plní a udržuje, hadice je úzká, takže se z ní hůře pije a magnet ji drží nic moc.

      Camelbak – vak se hůře plní a špatně udržuje, hadice je super široká, takže se z ní dobře pije a dobře ji drží magnet.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • kondor  

      Mám Hydrapak a jsem spokojený, hadička drží na magnetu v pohodě. Přepážka krásně drží tvar vaku, sušení a případné mytí je v pohodě. Zkušenosti s Camelbakem nemám, tak je nemůžu srovnávat.

      https://www.kupkolo.cz/…-2-l_z97698/

      0 0
      • ppoli  

        Hydrapak také doporučuji, možnost ho otočit naruby je dokonalá. Mám ho snad 8 let a musel jsem měnil jednou náústek a dokupoval jsem magnet. Ty nové (cca 2015 a později) už magnet mají a náústek je také novější. Tu přepážku ani nazapínám, on se v batohu sám porovná. Vůbec jsem nečekal, že ten materiál tolik vydrží.

        Než jsem ho tehdy kupoval, zkoušel jsem camelbak, source a pár nějakých noname. Hydrapak mi vyhovoval nejvíc.

        0 0
      • obda  

        Hydrapaky máme taky drahně let, už jsou dost zažloutlé, ale stále fungují. Za ta léta jsem asi dvakrát měnil prokousnutý/ka­pající náustek. Přepážka (rozepínal jsem při hloubkovém čištění) šla zavírat hůř a hůř, takže už na ni kašlu. Ale byla fajn, dokud fungovala.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mám z Decathlonu o objemu 3 L. Sezónu jistě vydrží v pohodě, měl jsem ho i delší dobu. Jeden se prodřel asi po 2 letech zavíráním, takže začal nahoře prokapávat, u druhýho za podobně dlouhou dobu začal prokapávat bez zavření náustek a radši jsem zase rovnou vzal celej novej (dá se dokoupit zvlášť i jen náustek). Takže mám teď třetí kus. Za tu cenu to klidně každej rok vyhodím, ale jak jsem psal, většinou vydrží spíš delší dobu. Přichytávání neřeším (nemá magnet apod. vychytávky jak dražší modely), prostě mi kouká za jízdy přes rameno, což může ale někomu vadit. Zavírat náustek se nemusí, ani otevřenej nekape. Možnost zavřít otočením tam je, ale jednou rukou nic moc systém. Čištění jde přes velký vstupní otvor dobře, na hadičku jsem koupil čístící sadu Ale piju jen vodu, takže není moc ani co čistit. Po každé jízdě jen vypláchnu horkou vodou z vodovodu a umyju náustek a dám vysušit. Jednou za čas protáhnu i hadičku tím dlouhým karáčkem ze sady. Průměr hadičky mi přijde spíš užší, je potřeba u pití trochu zabrat, aby si člověk dost z vaku vytáhl, ale brčko z limonády to úplně není. Za tu cenu asi celkem slušnej poměr cena – kvalita a po sezóně zkoušení jestli je to dostačující se dá i po nespokojenosti s klidem vyhodit a pořídit něco honosnějšího jako modely zvučných jmen. Ty jsou ale za cenu 2 a většinou i více kusů zmiňovanýho Decathlonu.

      2 0
      • Endryju  

        Souhlas, mám vak z dekáče třetím rokem a slouží, jak má. Otevírání jednou rukou je jednoduché, když použiju zuby. Na kole vozím furt otevřené, do auta někdy náústek zavírám, ještě se mi nestalo, že by prokapával.

        0 0
    • Johny_r  

      Mám zkušenosti jenom s Osprey, ale zkušenosti jsou jenom pozitivní. Plnění je přes celou šířku, žádná šroubovací víčka. Vak jde dobře vypláchnout. Nemám srovnání ohledně šířky hadice, ale nikdy jsem neměl pocit, že by by byla úzká nebo nějak omezovala pití. Průtok omezuje náústek, ne hadice. Náústek funguje výborně. Nekape ani neuzavřený (uzavřít otočením se dá, ale dělám to jen, když dávám batoh třeba do auta, aby se omylem nezmáčkl a nevytekl, za jízdy je to zbytečné). Magnet ho na batohu drží dobře, nestává se mi, že by se při jízdě uvolnil. Ve vaku vozím perlivou minerálku a ani s bublinkami nikde nic nekape. Ohýbací uzávěr vaku drží dobře. Mytí řeším akorát proplachem horkou vodou z kohoutku a vysušením (výjimečně saponát), nedávám tam nic jiného než čistou vodu, event. sladké pití vozím v lahvi. Za sebe tedy Osprey doporučuji. Sice nemám srovnání, ale nenapadá mne nic, co by mne na něm štvalo a proč bych si příště kupoval jiný.

      0 0
      • bruco  
        • zle zaradene
        0 0
      • AussigBiker  

        Potvrzuju, Osprey je v pohode, navic ted ty aktulani – hadice se da odepnout, driv to bylo v celku. Je to vic prakticky, hadice zustane v batohu, jde vyjmout jenom vak. Uz nemam batoh mokrej od vody :)

        Camel a ostatni jsem nikdy nemel, nemohu slouzit.

        0 0
    • bruco  

      Za mna je najlepsia kombinacia vaku Source a naustku Camelbag. Vak sa lahko plni aj cisti, z naustku sa ľahko pije. Naustok pouzivam s „kohutikom“, aby pri preprave nedoslo k náhodnemu stlaceniu naustku a vytekaniu vody.

      1 0
      • Ivan  

        Už roky používám stejnou kombinaci a nemám důvod měnit.

        0 0
    • Jenda  

      Dlouho jsem vozil Camel, náústek super ale na druhou stranu nevyčistitelnej a dřív nebo později se žvejkne a začne kapat. Co mě ale na něm vylože prudí je, že i s větším otvorem do něj dám ruku jen tak tak takže vak jako takovej se hůř udržuje.

      Teď mám už několik let 3 l Deuter, vak je skvělej, náústek je taky dobrej, trvanlivější, lze rozebrat a vyčistit ale každá rozborka bych řekl že mu dost snižuje životnost.

      Každopádně jsem na vaky trochu čuně a tak v nich radši vozím jen čistou vodu. Pokud chci něco sladkýho tak to cpu do bidonu.

      0 0
      • vaclaw  

        Mám podobnou zkušenost s Camelback vakem. Nejde z něj pořádně vylejt voda a rozumně rychle vyčistit a po čase z něj kape voda a musím ho ručně zavírat, což ale funguje dobře a snadno.

        Vcelku dobrou zkušenost mám ale s Decathlonem. Zpracování sice horší než camel, ale funguje spolehlivě.

        Nově mám teď Evoc a ten se jeví zatím dobře, funkčně jako ten Decathlon, jenom dražší a vypadá kvalitněji.

        Ale co se týče průtoku a komfortu pití, tak to je na tom ten Camel asi nejlíp.

        0 0
      • david25  

        jinak deuter je prebrandovanej Source a ten jim to vyrabi, jen at vis kdyz budes menit ze muzes koukat i tam :)

        0 0
    • Krepi  

      Vozím osprey a můžu doporučit. Liju do toho jen čistou vodu, takže nemusím nějak zvlášť čistit. Po použití vyleju a nacpu dovnitř hadici i ten kus plastu na zavírání – tím to zůstane otevřené a hezky vyschne

      1 0
      • Gwaihir  

        Já ten vak vždy jen narvu na opěradlo křesla na balkóně a ono to nějak vyschne. Jinak Osprey je fajn, magnet drží, průtok mi přijde ok, ale nemám srovnání. Ventilek nezaavírám a on nekape. A upřímně ani netuším, že jde zavřít ;)

        0 0
        • Krepi  

          Jde zavřít… zjistil jsem to tak, že mi ho zavřel synek a já se na vyjížďce nemohl dostat k vodě :-D

          1 0
    • tom-xc  

      Mam Cambelbak, kdysi jsem vozil Osprey a pak přešel na zpět na menší Camelbak. Ale když když koukám na příspěvek na tímto, tak si vzpomínám na ten magnet na hadici na Osprey a ten mi na Camelbaku moc chybí, protože hadice vlaje svisle dolu, chytá nečistoty, bahno a v zimě mi z ni občas kapala voda na kalhoty. Takže ten magnet na hrudnim pásu pro uchycení hadičky by byl přesně důvod, proč bych přešel zpět na Osprey.

      Co se týče rezervoáru, tak Camelbak teď udělal nový a dražší vaky Camelbak Fusion s otvíráním na celou šířku. Hlavní nečistoty/černý tečky co se ve vaku po mnoha měsících při nedostatečným čištění objevují, se chytají v zákoutích a u ústí hadice. Takže nejlíp by chtělo vak při čištění tabletou (na zubní protézy) částečně obrátit naruby a kouty preventivně dočistit např. kartáčkem na zuby. Štětky na vaky mam od obou výrobců a především tu na hadice bych označil jako nezbytnost.

      0 0
    • hobik22  

      Ahoj. Mám k velké spokojenosti tento od Force https://www.koloshop.cz/…oar-2-l.html?…

      Při posledním vymývání jsem ale nevypustil vodu z té gumové, průhledné převlečné koncovky na sacím ventilu a zčernala. Zkoušel jsem ocet a bůh ví co, ale je to zažrané v té gumě. Nevíte kde koupit druhou? Force web mlčí.

      0 0
      • jIrI___  

        Vyzkoušej náustky Osprey, ty se dají běžně koupit a tvar je na pohled totožný…

        0 0
      • K2  

        Force vak = Hydravak

        Ten náustek zkus hodit do vody se savem, nechat přes noc a pomoct tomu vatovou tyčinkou

        0 0
        • jIrI___  

          To nepomůže, ta plíseň je zažraná do mikropórů uvnitř materiálu, není jen na povrchu. Taky jsem si tímhle bojem s porážkou prošel a koupil náhradní náustek :)

          0 0
      • Tacmud  

        já ten náůstek sehnal v Decathlonu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.