• bodo23

    Ahoj, máte někdo zkušenost s vodním rezervoárem od Evocu? Zajímalo by mě jestli je kvalitou shodný s Camelbakem, obzvlášt co se týče náustku (zkousnutí zubu). Doteď jsem měl obyčejný hydrovak ze Sportisima, který se musel na páčce pusnout, abych se mohl napít.

    U camelbacku vím od známých, že stačí jen zkousnout. Příští týden mi přijde Evoc batoh ( FR Trail Unlimited 20l)

    Našel jsem od Evocu tyhle dva: http://bikeart.cz/…batohy-obaly

    Díky za rady :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      co znám lidi a to třeba i z military prostředí, tak se používají různé vaky (v military často Source), ale hodně lidí tam časem dává náústky camelbak…proč asi ;-)

      0 0
    • raskin  

      Osprey má skvělé, ale koukám, že zdražily tedy dost :-(

      0 0
      • Rice  

        Osprey má moc hezky vyřešený otvírání vaku pro čištění. Co se týče náustku, tak musim přiznat, že hned první den co jsem jel s novou verzí vaku jsem ten gumovej náustek nakousl (a to snad ještě doma před vyjížďkou), pak od tý doby asi rok drží v pohodě. Nicméně mam z Ospreye trochu pocit, že se zadejchanej nemůžu pořádně napít, tak jsem zvědavej co „nový“ Camelbak vaky, u kterejch uváděj 20% more water per sip.

        0 0
        • h.mad  

          Vyzkoušej ten s pumpičkou :-) Natlakuješ a nemusíš sát

          0 0
        • h.mad  

          Vyzkoušej ten s pumpičkou :-) Natlakuješ a nemusíš sát

          0 0
    • rb  

      To na odkazu je imho Hydrapak.

      Vak je v poho,ale problém s náhr.dílama­.Zlomil sem naůstek a sehnat nemůžu.

      Na vaky od camelu toho je víc…

      0 0
    • smash_mouth  

      jezdim evoc bagl s vakem od kejmlu, da se tam hezky povesit za hacek.

      0 0
    • Nimrod  

      máte někdo zkušenost s vakama od gregory nebo platypus?

      vozím camela asi 18 let, za tu dobu jsem měl tuším 3 vaky, vždy jsem měnil kvuli objemu a skončil u tří litrů. tenhle poslední mám určitě 7 let, spíš o několik let dýl. ale v posledních letech bojuji s únikem vody z quick linku, to je ta rychlospojka mezi vakem a hadicí. zkoušel jsem vyměnit o kroužek, ale teče to stále a čím dál víc. tak uvažuji, zda-li koupit opět camel, nebo dát přednost nějakému jinému vaku. neměl bych nic proti camelu bez týhle rychlospojky, ale takový se nedělá a vypustit tu rychlospojku se asi nedá… navíc bych dal přednost šroubovacímu „víčku“ než bajonetu. nemám nejmenší zkušenost s těma novýma „zipama“, moc důvěry ve mě nevzbuzují, tak bych si rád přečetl zkušenosti

      0 0
      • Nimrod  

        nikdo nic? zas mám koupit camela?

        0 0
        • hs74  

          Mám Platypus, předtím jsem měl hydrapack. Platypus je uživatelsky příjemnější. Je pevnější, diky tomu se lépe plní a vkládá do batohu. Spojku na hadici má nahoře, takže se i lépe nacvakává. Jako jedinou slabinu vidím náústek. Je sice zavíratelný, ale díky tomu i docela těžký. V terénu magnet konec s náústkem neudrží a ten chvílemi bimká. Já to řešil přidáním druhe nacvakavaci spony na popruh batohu a zkrácením hadičky. Teď už to drží dobře.

          Koupil bych ho znovu

          0 0
          • Nimrod  

            supr, děkuju. máš ten s tím zipem ? a jak moc je vak pak „tlustý“, když se naplní? camel tam má uprostřed přepážku, právě aby zůstal relativně slabý i naplněný

            0 0
            • hs74  

              Jj přesně tenhle. Proti Camelu nebo hydrapaku je z tvrdšího materiálu, tvar drží dobře. Po naplnění je placatější než hydrapak a asi i Camelbak, ale je zase o trochu širší.

              0 0
              • Nimrod  

                s tím zipem problém nemáš? těsní to dobře i při tlaku na vak?

                0 0
                • jIrI___  

                  S tímto systémem uzavření nejsou absolutně žádné problémy. Hydrapak ho používá od nepaměti, Osprey před pár lety taky přešel na tento systém a nikde nic neteče ani po mnoha letech používání vaku. Za mě je to výrazně lepší řešení než šroubovací víko jakékoliv velikosti.

                  0 0
                  • Nimrod  

                    zní to dobře, zkusím ten platypus. děkuji oboum

                    0 0
                  • hs74  

                    Přesně tak, absolutně jednoduché a spolehlivé řešení.

                    0 0
                  • jaja01  

                    Tak tak, mam Osprey i Camelbak a tohle zavirani je super, rychle, jednoduche. Narozdil od sroubovani na Camelbaku, u ktereho navic, kdyz pospicham, casto viko utahnu pres zavit a pak nejde povolit! Osprey se i lepe cisti. Na druhou stranu, Camelbak ma lepsi hadici, vetsi prumer, takze se z ni lepe pije, pro me pohodlnejsi naustek a magnet, ktery lepe drzi.

                    Kdyby byl hybrid vak Osprey, hadice Camelbak, byl bych happy :-)

                    0 0
          • kaktusjack  

            Neschne blbě ta hadička, která je tam kvůli spojce nahoře? Aby to nezačalo brzo plesnivět. S hydrapakem mám nacvičeno, že po vyjížďce vyleju, hodím otevřený vzhůru nohama na věšák a zbytek vykape a vyschne vcelku rychle. Hadičky byly vždycky první, co mi plesnivělo.

            0 0
            • hs74  

              Stejný postup i tady, voda z té hadičky vyteče.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse