• m4rkus

    Chtěl bych znát Váš názor, zda jde podle Vás pomocí kola shodit nějaké to kilo dolů co někteří z nás přes zimu nabrali. Já osobně nabral cca 2kg a myslím, že nebudu sám. Mám ale takovou zkušenost, že během sezóny to opět vyjezdím na původní stav (70kg).

    Jaké jsou Vaše zkušenosti s hubnutím na bajku? Kolik jste případně zhubli?

    • v historii nic, název vlákna snad inteligentní, kdybych se přehlíd, omlouvám se..
    0 0
    • lenochod  

      Stačí upravit jídelníček a máš to dole do 14dnů nejdýl. Nebo pořádnej švih a je to dole za den :o) Záleží jak moc chceš bejt drsnej. A mě věř :o) 27kg za tři měsíce bez jojo efektu.

      Ale řešit 2kg? Proč ne.

      0 0
      • lidumil  

        27 kg za 3 měsíce je hoooooooodně drsný a není to příliš zdravý.

        0 0
        • bagr84  

          hm, pokud to je sportem a ne dietou, myslim ze je to v poradku… Ikdyz tezko se to predstavuje.

          0 0
        • kwaker  

          skoro nesmysl, ale kdyby tak, bych to typl na 60% svalovina a tak 30%tuk zbytek voda???? rychla dieta je NAPROSTO NA NIC… pak funguje znamej JOJO efekt, hubnout maximalně 1 týdně aby to mělo smysl do budoucna

          0 0
          • kwaker  

            1Kg týdně tam ma byt :-)

            0 0
            • lidumil  

              Ano, tak by to mělo být a je to idální redukce hmotnosti

              0 0
              • kwaker  

                uf :-)  bohužel zhubnout kvalitně je hrozně nimrodská mravenčí práce a na hrozně dlouhou dobu, malo kdo to vydrží, mě osobně se to nikdy nepovedlo, tak jak bych chtěl:-)))

                0 0
    • jan 2  

      No hlavně musíš makat, né nějaký rovinečky po větru. Prostě se musíš spotit :), pak to jde samo. A když přijedeš domů tak hlavně ne hned vyžrat ledničku. Očisti kolo, umej se, vydechni – pořád tělo spaluje a pak pomalu nějakou lehkou večeři, kuře, zeleninka a výsledek se dostaví i bez watů a jiných nesmyslů. Tak ať se ti daří. Jo a ještě jedna věc pít, hodně vody před jízdou, během ( Camelbak..) i po jízdě, ale né minerálky sycené, jen vodu :)

      0 0
      • vikicek  

        A já myslel že je dobrý jíst právě hend po výkonu, právě z toho důvodu, že tělo stále spaluje :)

        0 0
        • hribik A1  

          ja jedavam proste vtedy, ked zacnem byt hladny :-)

          0 0
        • m4rkus  

          Co jsem slyšel, tak právě se má sníst něco lehčího např. pečivo. Někdy je hlad ale takovej, že to člověk nevydrží a nacpe se..

          0 0
          • camillio  

            Hm, to je skoro o mě :-D Já přijedu ze švihu, sežeru úplně všechno co doma je, kromě zmrzlýho masa z mrazáku, uvařím půl pytlíku těstovin a sežeru je taky a dorvu se ovocem. Pravda, hubnout nechci. A přibírat nepřibírám :-)) (ťuk ťuk ťuk)

            0 0
      • Petr333  

        Pokud chces hubnout tuky a ne svaly, tak si po jizde urco neco dej. Do pul hodky treba banan a do hodiny nejaky lehky jidlo (treba kure + pytel rejze + zelenina).  Po vykonu potrebuje telo doplnit zasoby cukru ve svalech. Neni pravda ze kdyz budes hladem budes vic hubnout.

        0 0
        • rideeverything  

          muzete mi teda poradit co si dat po kole za jidlo aby to nakrmilo svaly ale zaroven nezastavilo spalovani tuku?

          dik:)

           

          pokud to teda neni picovina:)

          0 0
          • jan 2  

            půlku jednoho bílého jogurtu a sklenici vody a běž spát:))))

            0 0
            • Gorgov  

              jo mlecny vyroby sou vubec super pro rychle doplneni cukru…

              0 0
            • Marccoo  

              To já si dám pečený koleno a pět piv a pak jdu spát.Však je to taky na mě vidět.Přes zimu mám 14kg nahoře,do léta mám zase svojí váhu,vyzkoušeno!

              0 0
              • jan 2  

                A máš divoké sny :)

                0 0
                • Marccoo  

                  nemám,chrápu jako zabitej :)Samosebou nevečeřím takhle každý den,ale jednou za čas celý koleno zbouchnu,pro mě je to lahudka!A pivko můžu taky:)

                  0 0
                  • jan 2  

                    Jasně kolikrát když přijedu, tak ještě ani neoschne pot a už se cpu jako prase, hlaďák je sviňa. Pak jenom ležím v křesle a funím :)

                    0 0
          • Petr333  

            Myslim ze to moc resis. Do hodiny po kole do sebe hod nejaky lehky jidlo (nejlepci je napr kureci prsa+ryze, ryba brambor, kure testoviny atd.) + nejakou zeleninu. jestli chces shodit 2 kg a budes jezdit 4–5× tydne a budes jest normalni porce jidla 5–6× dene, tak do 14ti dnu je to dole.

            0 0
          • wert_1  

            Když se hned po kole najíš čehokoli, tak se spalování zastaví ať chceš, nebo ne.

            0 0
            • drtyc  

              No u me rapidni hubnuti jde nastartovat jedine tak, ze se usportuju natolik, ze nemam chut ani silu uz neco jist a stane se z toho jidla cviceni v sebedonucovani a rutina, jinak totiz nejsem linej se prezrat :)

              0 0
            • Petr333  

              Jestli chces opravdu hubnout cilene (a tim myslim tuk a ne svaly) tak na to je nej zmena jidelnicku. Pokud budes mit celodeni (tydeni) prijem energie z jidla mensi nez bude tvuj vydej energie, tak musis zakonite hubnout a naopak.

               

              Kdyz se po vyjizdce nenajis ANO zhubnes vic, ale dolu pujdou i svaly a to ty urco nechces.

               

              Jinak nazory ze za jednu vyjizdku zhodis 2kg je totalni blbost. Ano ses o 2kg lehci, ale to je vypocena voda a spotrebovane ziviny ze svalu.

              Spalovani probiha celodenne a ne jen kdyz ses pod zatezi.

              Ovlivnit to de nejlip pomerem prijem x vydej energie. Jinak sou na to lepsi stranky kde se tohle resi.

              0 0
              • tomaschek  

                Osobní zkušenost: 9. ledna zděšení – 74,5 kg a rostoucí pneumatika v pase, 20. února 66,8 kg a v pase o 7 cm míň – bez úbytku svalů (měřen obvod hrudníku, stehen, lýtek, paží).

                Pohybová aktivita nic moc - 1× týdně 2 hodiny fitko+rotoped, 3× běžky. O kole samozřejmě v lednu a únoru nemohla být řeč.

                Stačilo ubrat porce příloh, vypustit chipsy, arašídy, nedělní buchty, čokolády a další pochutiny včetně kávy s mlékem, omezit alkohol na cca 1/3, pít hodně čisté vody nebo neslazeného čaje, jíst pravidelně malé porce co 2,5 hodiny a nejíst už vůbec nic kromě zeleniny po 7 hodině věčer. Zákon zachování energie zkrátka platí pro všechny.

                Je to sice „jen“ cca 7,5 kg, ale v relativně krátkém čase a z výchozí relativně nízké váhy. Teď jsem v jídle zase trošku polevil, sem tam se nacpu. Váha už neklesá, ale ani nestoupá, pohybuje se max. v rozmezí 1 kg. Předpokládám, že až se bude dát pravidelně jezdit, dostanu se během jara na cílových 65 kg.

                0 0
                • Ricci  

                  66kg na chlapa teda nie je nic moc, ved ta na biku vietor odfukne :-)

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Záleží kolik měří, pokud má 178 cm například jako já, tak nevidím problém :)

                    0 0
                  • hribik A1  

                    musis nalozit primerane zavazie :-D

                    0 0
                  • tomaschek  

                    Mám 172 cm, nožičky a ručičky jak hůlky, když se nehlídám a žeru, tak přiberu jen v pase. Na moji výšku a tělesnou kontituci je těch 66 kg optimum.

                    0 0
      • marapara  

        Právěže pokud chce shodit tuky, tak moc makat není dobré. Nejefektivnější spalování tuků je v aerobním pásmu, při nižsích tepech. To znamená, pohodovější jízda, kochačka, rovinky a hlavně delší vyjížďku, ne jen 1 hodinu.

        0 0
      • lidumil  

        No to je pěkná blbost, čím víc jedeš v anaerobním pásmu, tím víc spaluješ cukry a máš větší hlad. Pokud chceš hubnout sportem, pak je potřeba jezdit na střední intenzity v aerobním pásmu. A to že se vypotíš, to jen ztratíš vodu, kterou pak hned doplníš. Po střední zátěži jen něco lehčího – bílé maso, zelenina, pokud jedeš ve velké ztěži, pak tělo potřebuje „rychlé cukry“.

        0 0
    • Dubys  

      Podle me je kolo uplne nejlepsi sport na hubnuti. Protoze je to dlouhodoba aerobni zatez a o tom hubnuti je. Zkus si 4 hodiny behat nebo plavat …

      0 0
    • Petr333  

      Predloni na podzim 112 kg, loni napodzim 86 kg. Jednoduchy postup: posilovna 3×tydne, kolo (rotoped) 3–4× tydne, uprava jidelnicku. Jidelnicek: naucit se jist pravidelne 6× denne, omezit jednoduchy sachry a tuky, dostatek tekutin. Postupne sem pak presel na sacharidovy vlny kde sem sjel vahu z 92kg na 86 kg.

       

      V soucastnosti mam 90kg (pred sezonou a pri objemovce v posilce). Takze vaha sla dolu o 26 kg bez jojo efektu (a to se ted opravdu cpu).

       

      Nechapu proc resis 2 kg vahy. Podle me kdyz se rano dobre vy..res tak to dela rozdil ve vaze treba i 1 kg. Litani vahy ± 2 kg sou podle me uplne normalni.

      0 0
      • m4rkus  

        Vím, že 2kg je nic, ale pro mě je to dost. Asi jsem si zvyknul na 70sátku.Spíše jsem vlákno založil proto, abych se něco dozvěděl a jak sou na tom ostatní. No a taky z důvodu, že takové téma tady zatím není.

        0 0
        • dancing dog  

          no, řešit jakoliv 2kg, nic ve zlém, ale to si asi na špatnym foru, jdi spíš na žena.cz aspol

          0 0
        • hampik  

          …podstatné je, jak se cítíš. Dvě kila neřeš, nejsi modelka. Poslouchej své tělo, ale neřeš 2 kila.

          0 0
        • hampik  

          …sundáš 2 kg tuku(možná vody) a trénink ti dodá 2 kg svalové hmoty, pochop, váha a váha se liší. Kdyby to bylo 5–6 kg, ale 2 kg…

          0 0
        • McBlacky  

          no je to klasika u cyklistů. Velký sezoní výdej tělo kompenzuje vměsících slabší aktivity střádáním zásob. Tedy poklesne výdej, ale příjem /pocit hladu/ si tělo snaží udržet. V ideálním případě se to v sezoně zase vrátí zpět. S věkem se tento cyklus komplikuje :)

          ono je i žádoucí nabrat po sezoně, neboť při objemovém tréninku apak při sezoním nasazení je vlastně dost těžký nehubnout. A když zhubneš moc, jsi jak papír a nejede to než do kopce. Což není ideální, kromě časovek do vrchu :)

           
          0 0
      • fousek  

        Ja tomu moc nerozumim, ale proc omezovat jednoduchy cukry? to bych spis omezoval ty slozity, jednoduchy cukry bych rek ze telo spotrebovava hned jak je dostane

        0 0
        • Krys  

          Veď práve. Keď konzumuješ jednoduché cukry a sedíš pri tom pred telkou, tak sa to hneď spracuje a uloží do tuku. Fruktóza dokonca vynecháva niektoré kroky a ide do tuku prakticky priamo.

          Neplatí, ak si sadneš pred telku po celodennej pohodovej BF vyjížďke. :)

          0 0
          • rock  

            Po celodenní pohodové BF vyjížďce jsem si doma nesedl k TV, nýbrž složil se jak domeček z karet lhostejno kam, hlavně že jsem tam mohl být v horizontální poloze.

            0 0
    • Jogador  

      2 Kila? V tom případě, to co ty nabereš za celou zimu, já zvládnu za jeden den:) A shodit? Jedna vyjíždka…

      0 0
      • jan 2  

        Já jsem jednou zhubnul při švihu snad i 3 kila, snědl jsem doma Pribináčk smetanovej, něják mi nesedl a pak jsem furt skákal do lesa ***** :)))

        0 0
      • redhotrock  

        hmmm Tebe sem ještě neviděl přibrat.

        0 0
        • Jogador  

          Když já bohužel rychle 2 kila naberu ale 3 kila o to rychlejš shodim:( A přes 74 se prostě nemůžu dostat, stačí když jezdim na kole a jsem na 70 ráno a 71 večer:)

          0 0
    • prvniodkonce  

      Od vánoc jsem za pomocí běžek a kola sundal 7 kg, a to nejezdím ani moc. Kolo je jeden z nejlepších prostředků na hubnutí, mj. se taky narozdíl od běhu nezatěžují tolik klouby.

      0 0
    • hribik A1  

      nic som cez zimu nenabral, a teda nepotrebujem nic zhadzovat, ani napr. svokru zo skaly. zatial mam to stastie, ze si drzim relativne konstantnu vahu…

      0 0
    • drtyc  

      covece, ze resis dve kila??? to dokazu shodit za pet minut na zachode po vyzranym vikendu :)

      0 0
      • vikicek  

        Třeba přibral celkově 4 kila. Těch 2 kg už vysral jako ty a teď řeší těch dalších přebývajících 2kg, nic složitého :o)

        0 0
    • dannii  

      …zdravím po dlouhé době na BF..a co se týče Tvého dotazu, určitě je možnost na biku zhubnout, či jak ty potřebuješ shodit 2 kila. Samozřejmě vyjíždkou ne jednou za týden a rozumnou stravou, jak již tady pár lidí poradilo. Sama za Sebe to mám tak, že přes zimu většinou zhubnu a jakmile je možnost oprášit bike a ujíždět do přírody, více mi chutná a celkově mi pohyb na biku prospívá. A pokud mohu …někdy je lepší si nějakou tu rezervu kil navíc nechat na horší časy. A proto bych se být Tebou vůbec netrápila :).

      0 0
      • Volf  

        To je snad jako zjevení z nebe. Vlákno začíná tak, že jsem si myslel, že ho založila nějaká anorektický hysterka a ono ejhle, kluk řeší dvě přibraná kila:-) a nakonec jednu z nejsmysluplněj­ších rad mu dá holka, která má očividně zdravý rozum.

        0 0
        • kwaker  

          jj 2kg se daj zhubnout za hodinu námahy, ale aby to byly opravdu 2Kg sádla, tak to je zapotřebí tak minimalně týden, pokud je to rychleji, tak to většinou de ze svalové hmoty, což asi taky nechce, takže nejdůležitejší je jídlo a jíst aspon 5× denně a hlavně vědět co jíst a kdy to jíst!!! 2Kg řešit je naprosta blbost – ráno mam 90 a večer tak 93Kg :-)))))

          0 0
          • McBlacky  

            ty dvě kila za hodinu bych chtěl vidět. Moje max je těsně pod kilo za 1,20. Ovšem je jasný, že to jsou jen tekutiny. Námaha průměrem ANP-3 tepy na trenažeru

            0 0
    • burnout/syndrome1  

      Během období rozvodu jsem přibral skoro 15kg,nejezdil jsem,dost pil,cpal se,asi půl roku.Pak jsem zase začal jezdit,jídlo omezil jen trochu,spíše co se množství než složení týče,limitoval pivo.Během dalších dvou let šlo dolů cca 25 kg,z toho tipuji tak 70% díky kolu.Ale byl to spíše takový side efect,nijak jsem to nehlídal,trvalo to 2 roky,nyní už pár let stejná váha,ale s přibývajícími lety to musím víc a víc hlídat,snáze se nabere,hůře se toho zbavuje,než když je člověku 20–30 let

      0 0
    • Hejdik  

      Tak já osobně jdu přez sezonu min o 4–5kg dolů a to nijak neměním životosprávu.Prostě to vylítám na kole.

      0 0
    • coffield  

      2 kila uberu na prvním švihu (100 a více km). Po švihu se vracím ale často o více než 2 kila lehčí – kvůli odvodnění (a se zkaženým žaludkem od piva a smažáku :-) )

      Ale vážně – když člověk jezdí švihy, ubere strašně rychle – do jisté hranice u mne to donedávna bylo 70kg (teď je to 71kg), přičemž po zimě jsem míval 77kg v dobách, kdy jsem nejezdil. Teď jezdím celoročně, tak je to lepší, ale zároveň hodně vysedávám v kanceláři, tak uvidíme, co na to řekne léto.

      0 0
    • Honzyn  

      Podzim 2005-koupil jsem novy bike-nadseni-denni jezdeni-za 14dni ze 73kg mam 66 kg,ze jsem te vaze ani neveril!Salzka­mergut MTB 210km,15hod jizdy-74kg pred odjezdem z CR,71kg po zavode.Dve cokolady na posezeni nebo pet spekacku vecer k deseti pivum neni u mne vyjimka:-(At to slape!

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        Ano,také to tak pamatuji.Ale nejspíše tě musím zklamat,počkej za 20 let.10 piv a pět buřtů k tomu budeš shazovat týden :(

        0 0
      • coffield  

        Nesmís zapomínat jíst, když si koupíš nové kolo… taky s tím mívám problémy.

        0 0
        • hribik A1  

          to nemusi byt zabudanim, trebarsze len uz neni za co kupit chleba :-D

          0 0
    • mastihuba  

      to su zvědavej jak se mi dnes pošlape po dvou šniclech, věnečku a špičce. :) zas budu fyzicky cejtit jak hubnu.

      0 0
    • Svět videa  

      trošku mi připadá jako vtip když chce někdo zhubnout 2 kg… ale asi to bude tím, že já zhubl 50 kg… ale chápu, že pro modelky jsou 2 kg opravdu důležité :D

      0 0
    • novcze  

      přidám taky nějaké zkušenosti, minulou zimu jsem se nebezpečně přiblížil metráku, to rozsvítilo nějakou varovnou kontrolku, takže sem udělal dvě věci a to omezil množství jídla a přesedlal z crosse na mtb, to nebylo primárně kvůli hubnutí, cross mě prostě nevyhovoval nicméně mtb s 2.1" pneu a návrat do lesních terénů udělal taky svoje . . . přes sezonu jsem se dostal na 88kg, teď jsem na 91kg a cíl pro letošní sezonu je 80kg

      0 0
    • martin7  

      noje vlastní zkušenost. V listopadu 2007 jsem měl váhu 138 kg. Pak mi ruplo v kouli a začal jsem něco dělat.

      1. přestal jsem žrát, ale začal jen jíst
      2. nejím po 6 hodině večer
      3. začal jsem jezdit na kole.

      Teď mám již cca 6 měsíců váhu kolem 82–83 kg úplně v pohodě. Jím normálně všechno (od jogurtů a müsli až po kachnu z knedlíkem) 

      Z téhle zkušenosti ti řeknu, že hubnutí je v hlavě a jednoduché matematice příjem musí být menší nebo stejný jako výdej.

       
      0 0
      • Ricci  

        Presne tak, cize ked sa chcem dobre nazrat, musim si aj dobre zamakat na biku,aby som nepribral a funguje to :-)

        0 0
        • Rychlej turista  

          jj, proto přece na kole jezdíme, abychom se mohli pořádně najíst :-)

          0 0
          • Karlos009  

            Jojo, úplně přesně. Jinak bych se na tu dřinu už dávno vykašlal a pořídil zase motorku. :-) Ale když já tak rád jím. :-P

            0 0
    • Japhy  

      Ahoj, potřeboval bych poradit co dělám blbě. Cca 2 roky zpátky jsem začal víc jezdit (asi 4000 ročně na bajku, v zimě nějaký ty běžky a bazény) a zhubnul jsem relativně snadno při výšce 189 z jatečních 98 kg na zatím přijatelných 91. A tam se to zarazilo. Začínám si hlídat největší prasárny ve výživě, ale váha mi posledního řekněme půl roku docela stagnuje. Jídelníček je ± takovýhle:

      ráno mistička müsli (normální, nezapékaný)

      svačina jeden paklík Blbe dobré ráno

      oběd co veřejné stravování dá, snažím se dávat si rejži na úkor hranolek a knedlíků

      svačina buď zase nějaký ty cereálie, nějaký ovoce

      večer celozrný pečivo, sýry, šunka, tvrdý salámy, rybičky

      pivko, víno a nějaký to zobání k televizi vesměs s mírou

      Nemyslim že bych dělal něco zásadně blbě, víc pohybu bych asi časově nedával. Chtěl bych shodit ještě tak 5–6 kilo, případně zůstat na stávající váze a přes zimu nabrat něco málo svalů na vršku, s nohama spokojenost.

      Čím mám načutnout to hubnutí, co třeba sacharidové vlny, fungují?

      0 0
      • Smazaný účet  

        vice pohybu…delsi pohyb pri nizsich intenzitach…dvacet minut psiningu pres tyden je k prdu…nejlepe vypustit zobani a pivo, ale to je obet veeeliikaaa:)

        nepouzivat vytahy;)

        0 0
        • Japhy  

          No, typicky mam pohyb tak 2× týdně do práce (cca 2×25 km, hoďka a čtvrt, 400 vejškovejch, průměr tepů tak kolem 140–150). A nějaký to víkendový poježdění k tomu (obvykle 30–50 podle nálady a času). PRavda že byť mam tepák, moc podle něj nejezdim, asi bych měl zpomalit na odtučňovací pásmo.

          Výtah nepoužívám skoro vůbec, není kde. do práce nám vede asi 60 schodů a nákladní lanovka od firmy Křižík.

          Se zobáním zkouším experimentovat, mikrovlnkovej popkorn mi přijde jako přijatelnější náhrada chipsů. Ale odříct si jedno pivko nebo dvě dvoudecky vína, to by byla moc velká oběť. :-)

          0 0
      • kOmE  

        Sacharidove vlny funguji, ale je to masakr. Ale asi by u tebe stacilo strchu upravit pomer bilkovin a sacharidu, tech sacharidu sporadas celkem dost.

        0 0
      • Dzany  

        Ja si myslim, ze takove salamy, ktere ti nic nedaji, bys urcite nemel mit v jidelnicku. Vecer si dej treba mozarellu a rajcata nebo okurek a nazdar. Chybi ti tam bilkoviny – tvarohy, bily jogurt. Snidane je slaba, strasne odrbana. Da s si jen mussli a co dal? To se nedivim, ze vecer zeres jak neurvaly. Otocto, najez se poradne rano, a vecer to uprav, viz vise v mem prispevku.

        Obecne plati, kdyz mas vetsi aerobni aktivitu mel bys zapojit vice sacharidy, pred i po vyoknu. Kdyz nemas vykon bilkoviny a zeleninu.

        0 0
        • Japhy  

          Dobrý tipy, dík. Na jogurt jsem zapomněl, občas ho vykydnu do vloček místo mlíka.

          Ty večeře jsou asi moje největší slabina, ubral jsem na množství a je mi jasný že bych se měl dokopat občas do nějakýho toho šalátiku, ale tý práce s tim. Pod salámem si nepředstavujte že do sebe hrnu výrobní salám na kila, když už tak třeba kousek choriza s něčím celozrným. Co je asi past největší jsou sýry, občas je to tuková bomba.

          0 0
          • Lister  

            Na vločky (a vůbec vlastně všude, kam bych lil samotný jogurt) se mi ze všeho nejvíce osvědčil běžný 3–3,5% jogurt smíchaný v poměru 1:1 s odtučněným tvarohem – dostaneš hustší směs, která je bohatší na bílkoviny než jogurt (jogurt má cca 4%, tvaroh cca 12%), ale přitom má menší množství tuku.

            0 0
            • Japhy  

              Tak jsem si párkrát dal vločky s jogurtem a tvarohem a nějak mi to nejede. Jak nejsou nacucaný mlíkem, neklouže to do krku jogurt nejogurt. Takže nejspíš asi nacucat mlíkem a pak teprve kydnout jogurt. Ale něco na tom bude, zasytí to mnohem víc, nevrhám se už po příjezdu do práce tak hladově na sušenky.

              0 0
              • newbie  

                taky míchám jogurt a tvaroh, vločky (s rozinkama) nacucávám troškou horké vody… změknou rychleji a celý to pak dostane stravitelnější teplotu

                0 0
      • Lister  

        Taky poslední dobou s vahou stojím.

        Snažím se mít za týden cca 10 hodin aktivity ale poslední dobou už se nemůžu hnout. Na začátku roku 80 kg teď cca 76 a dolů ani tuk. Zařadil jsem víc silnějšího tréninku a sázím na to, že nabrané svaly snad časem zbývající tuk sežerou.

        Snažím se přidat víc bílkovin, ale nějak to nedokážu dodržet takže jsem na tom asi stejně jaký ty – samé sacharidy.

        Jim pravidelně 7× denně.

        Jinak u tebe mi přijde že je energie docela málo takže pokud k tomu nemáš nějakou další skrytou energií třeba v tom pivu nebo dvou litrů sladkých tekutin denně tak spíš přidat se cvičením.

        0 0
        • Japhy  

          Pivo nárazově, buď když je pěkně tak jeden dva kousky cestou z práce nebo nárazově jednou za týden dva hospoda. Doma maximálně víno, nějaký pivní speciál. Jinak ráno v práci jedno preso a přes den neslazený čaj a voda bez bublinek. V tomhle bych řek že nehřešim.

          Musim holt něco načíst o poměrech sacharidy/tuky/bíl­koviny. Není to nic dramatickýho, v porovnání se stavem ještě tak dva roky zpátky spokojenost, ale rád bych se dostal na váhu co jsem měl začátkem vejšky a udržel si jí. Nejmíň jsem měl za posledních 10 let asi 80 kg, ale to bylo těsně po tříměsíčním trekování po střední Asii a to už jsem se cejtil slabej jak moucha. I těch 90 by šlo, ale to bymuselo bejt ve svalech. Furt mám okrasný tukový prstenec. sice výrazně zredukovaný, ale je tam. :-)

          0 0
        • Venda  

          Tak jez míňkrát. Zkus tři jídla a váha dolů půjde. Ty tělu nedáváš čas v průběhu dne hubnout, furt musí trávit. Pokud teda ty čtyři jídla nejsou jen rozkrájená paprika.

          0 0
          • Lister  

            To bych si pomohl.

            PS: trávení je proces, který spotřebovává energii, dokonce je nemálo potravin, které mají tzv. negativní energetickou bilanci, což znamená, že na jejich strávením je potřeba víc energie, než kolik jí tělo z nich získá.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pomohl, třeba bys získal nějaké to kilčo navíc :-)

              0 0
              • Lister  

                To díky 14 dennímu výpadku pro opakující se nemoci už mám zařízené – jak se nemůžu hýbat, propadám depresi a mám děsně žravou, ale už se to snad začíná lámat.

                0 0
            • Venda  

              Tak jez jen tyhle potraviny. Samozřejmě že tělo při trávení spotřebovává energii, ale když ho nesníš, tak spotřebováváš energii a navíc nepříjímáš kalorie. Nechápu, jak si někdo může myslet, že když od rána do večera bude mít něco v puse, tak zhubne. Zvířata jedí jednou denně (někdy ani to ne), mají všechna tak odlišné trávicí soustavy??

              0 0
              • Lister  

                Tak mi vysvětli, jak je možné, že při režimu jídlo 3× denně jsem se vyžral na 95kg a po změně na 6× denně dokonce s navýšenou energetickou zátěží a přibližně stejnou aktivitou propracoval na kil 75…

                Zvířata jedí jednou denně (někdy ani to ne), mají všechna tak odlišné trávicí soustavy??

                A některá žerou celý den a jiná třeba jen jednou za měsíc, ale jinak cajk, máš pravdu…

                0 0
                • Venda  

                  Třeba protože jsi toho snědl víc než bylo potřeba. Možná i nekvalitní věci. A proč jsi zhubl i když jíš víc v průběhu celého dne? Třeba proto, že sis organismus v průběhu této „diety“ tak zaprasil odpadníma látkama a toxinama z jídla, že tvůj trávicí systém (a nejen trávící) postupně ztratil schopnost kvalitně získávat z potravy živiny, takže se ti v konečným důsledku vstřebalo možná méně než před tím. Třeba proto už to nejde teď. Třeba. Třeba to má i jíné a další důvody.

                  0 0
              • MlokCZ  

                Jíst málo často → nejlepší cesta jak hodně zpomalit metabolismus.

                0 0
                • Venda  

                  Ano máš pravdu. Akorát jsou studie, které ukazují že metabolismus se začíná zpomalovat po 36-ti hodinách, takže to musí být pekelně málo často.

                  0 0
      • TeryPV  

        Přidám Zkušenost také.

        Vánoce 2011 při 190cm 120KG!!! Prostě vyžrané prase. tak jsem řekl dost a začal hned jak to šlo jezdit více na kole. Jídelníček jsem neupravoval, jen jsem jídlo trochu omezil. Do května 2012 jsem měl 112 – 113 kg. No a teď začal problém, zde se to zarazilo. Jezdil jsem přes léto ještě víc, ale váha se prostě nepohnula. Držela se až do února 2013. Tak jsem se rozhodl, že pořídím druhé kolo. Crosse stavěného hlavně na silnice (silničku nechci). Začal jsem jezdit do práce na kole, 3× – 5× týdně (dle počasí) cca 50 – 70 km. O víkendu pak cca 100 – 250km na MTB. Jídlo jsem nijak neomezil, ale je pravda, že jsem se trochu naučil jíst pravidelně. Ale na oběd kolikrát zvěrstva, VKZ, burgr, řízek :). Nicméně letos 8k km a mám 98kg a stále to jde dolů. Chci se dostat max na 85Kg, míň nechci kvůli fotbalu. Takže ano jde na kole hubnout, ale chce to jezdit pravidelně v podstatě pořád a bude něco na tom strávit v sedle nějakou delší dobu než pár minut. Takže tak to mám já. Takže pokud se to zaseklo, trochu přidej a vydrž, ono se to zase dolů pohne! :)

        0 0
        • kOmE  

          Ja za posledni dva mesice schodil 13 kg ,ale jezdil jsem skoro pravidelne 4× tydne 50–80km na silnicce do prace, jednou tydne jsem to vzal na enduru a v nedeli jezdim 30–80 na enduru po kopcich. Jezdim tak abych se neznicil a mohl jet dalsi den znova, jen v patek trochu pridam a v sobotu si jdu dat jen 1500m behu. A k tomu trochu posilovani, to vlete ale nema moc prioritu.

          0 0
          • Lister  

            A pak že po třicítce to nejde, že :-)

            Slušný sešup, takhle rychle mi to nikdy nešlo, mám –20 kg, ale trvalo mi to 3 roky – zase bez žádných diet, jen přeorganizováním jídelníčku a v podstatě i navýšení celkově přijaté energie. Zase už je to tak dlouho, že můžu tvrdit, že je to stav docela trvalý a že by to mohlo chvíli vydržet.

            0 0
            • TeryPV  

              Jjj taky mám ten pocit, že tím, že to šlo postupně, je to stav, který by mohl chvíli vydržet:)

              0 0
            • kOmE  

              Od jara uz mam zase vic casu pro sebe ,tak uz by to melo byt udrzitelny ,predchozi 4 roky byly kvuli detem pro me dost omezujici a podepsalo se to na vaze a fyzicce. Ted uz mam vsechno tak nejak planovany a kdyz mi vypadne kolo ,tak to nahradim behanim. Az zazimuju silnicku ,tak zase prijde na radu posilovna a snad i floorball.

              0 0
              • Japhy  

                Já mam dost nevýhodu že na kolektivní sporty a míčový hry jsem dost dřevo. Takže holt musim i přes zimu bajkovat. Ale dá se, je to jen o kvalitních hadrech.

                Je teda pravda že po třicítce se rychlost metabolismu fest mění, já jsem se vyžral během asi 3 let po změně práce a překopání životního stylu aniž bych nějak měnil stravovací návyky. Prostě se dostanu na cílovou váhu a tu si budu držet. Neznám moc odpudivějších věcí než je pivní mozol v čapákách s kšandama. A ten už prostě nemám a mít nebudu.

                0 0
      • ReBeka  

        ..šupni tam dajakou kalorickou megabombu

        0 0
      • Venda  

        Moc kvalitní jídelníček to teda není, na to že zas tolika neodsportuješ. Ráno místo musli (sacharidy) třeba vejce, jogurt, svačinu vynech (Bebe jsou jsou jen sacharidy navíc), oběd budiž, s tím se stejně nic nenadělá, svačina zkus zeleninu a večeři máš až na tvrdý salámy vcelku přijatelnou. Ale zkus i něco uvařit, rýže, kuře, ryby a zas zelenina, tu tam nemáš nikde.

        0 0
    • šedivka  

      Ahoj,

      Jak by jste řešili přesně opačný problém? Mám 172 cm a 58 kg. Tuk skoro žádný všechno svaly. Na kole jezdím měsíc a mam pocit ze jsem ještě zhubnul (fyzicka šla ale nahoru). Ideálně bych to chtěl vytáhnout na ± 65 kg abych nebyl jen kost a kůže :-). Rekl bych ze nejím málo sním toho víc než moji 90 kg kámoši. Jak by jste postupovali?

      0 0
    • Venda  

      A já mu trochu zamotám hlavu. Nehubne se jen při tréninku, ale celý den a z tohoto principu je tedy potřeba dát tělu takový impulz, aby tělo spalovalo co nejvíce. Takže buď ta zmiňovaná čtyřhodinová vyjížďka v aerobním pásmu, nebo nějakej pěknej intervalovej trénink na třičtvrtě hodinky. Záleží na tvé volbě. Potom nějaký BCAA, popř. maso zelenina a pomalý sacharidy. Hlavně nepřestat jíst, jen zkvalitnit (to myslím celoživotně).

      0 0
    • mastihuba  

      Podstatný je disciplinovany stravování, vyhejbat se hospodam a celkově alkoholu. Pak to jde samo i bez ježdění na kole.

      0 0
    • Heike  

      No tak „přiživím se na vlákně“ Já bych kruci písek potřeboval zase přibrat!!! Na kole jezdím cca 5 let, už 9 let mám 70 a najednou, švihám, švihám a 65 kg i s Crocsama. Výška je 183cm… Nohy dobrý, ale vršek zakrněl, posilku nesnášim, cpu se od rána do večera..Asi začnu přes zimu chodit na boulder.

      0 0
      • Jones  

        Tak to by ses mohl inspirovat – vyborne cteni :) tady:„http://n­ew.biomag.sk/show_ar­ticle.php?id=95“

        a hardcore jedalnicek cislo jedna vypada takto:

        1. gajner- pizza
        2. gajner- pizza
        3. gajner
        0 0
      • nitraq  

        Můžem si podat ruce, 176/60 :D Jinak boulder je fajn a i pro lidi, co maj respekt z vejšek, jako třeba já. Jen prsty a hlavně nehty zkraje hodně trpí:)

        0 0
    • dancing dog  

      Přidám taky jednu čerstvou zkušenost mého kamaráda. Vždy hodně sportoval a téměř denně jezdí do práce na kole, 20km tam a 20km zpět. Dost na krev,takovej ten dříč , co šlape fakt na plno a a na kole dost spěchá, žádná kochačka okolím -ve svém věku s obdivuhodnou fysičkou. Ale protože fakt se nebojí dobře a hodně najíst + má slušnou spotřebu piva, tak byl vždy, co pamatuju, s takovým tím pevným vypouklým pivním bříškem, jinak urostlej a svalnatej pořez. K 50tinám na jaře dostal o dětí elektrokolo, pěkný,drahý,slušně osazený, za dost desetitisíců. Asi proto, že se několikrát vyjádřil, že už na to brzo se vykašle, že ho to ježdění denně už unavuje.. brblal, že to nevyužije, nicméně zkusil a samozřejmě začal používat na jízdu do práce časem jenom to elektrokolo. A ejhle, on najednou začal hubnout, břicho se zmenšovalo,trochu mu zhubly i nohy, aniž by cokoliv jinýho změnil v životzprávě. Dokonce měl o sebe strach, tak začal trochu pátrat, jestli nemá nějakej tumor, což se naštětsí nepotvrdilo. Nakonec jsme to uzavřeli s tím, že s používáním elektrokola se udržuje více v aerobním pásmu a tukové se asi fakt lépe spalují, tak jak se popisuje. Pravdou je, že říká, že s fysičkou šel znatelně dolů. něco za něco,.myslím, že je to celkem zajímavý postřeh a zkušenost..

      0 0
      • Japhy  

        Safraporte, to je dost hloupý že to opravdu funguje jak v příručkách. Na tepovce v odtučňovacím pásmu mě to nebaví, jedu pak pomalu jak duchna. Zkusim ubrat na tepech a uvidíme.

        0 0
        • Dzany  

          Ono je taky dost dulezity obcas zmenit aerobni cviceni, tzn misto kola si jit zabehat nebo zaplavat. Ale je to vec individualni.

          0 0
          • rasken  

            Minulej rok v cervnu 104kg koupeno prvni ht v zivote za rok na 85 ted pri zlomene celisti dalsi 4 kila dole:) stravu nehlidam pivo si dam jezdim rekreacne kdyz neprsi do prace po praze vsude mozne:)

            0 0
            • Dzany  

              Tak to mas velice dobre, ja jsem taky hodne hubnul a ted se to u me zarazilo. Tak nevim, co delam blbe. Jim dobre, mozna malo, mozna moc nevim. 4× – 5× tydne sedim na kole, cvicim a porad nemuzu potrebnych 8kg dostat dolu. Uz zacinam byt z toho zoufalej. Nejim salamy, zmrzliny, omezil jsem pivo a stejne. Na bajku se neda moc jezdit jen v aerobnim pasmu, tam mi tep hodne lita. Silnicka je uz na tohle lepsi, ale i tak se u me nic nezmenilo.

              0 0
              • Lister  

                Jedna věc je totálně vše změnit, předtím se nehýbat, přežírat se a pak šlus a velká změna. Druhá případ je dlouhodobě sportující člověk, který jí ± tolik energie, co by měl, ale jí nepravidelně, nárazově a tím pádem pořád přibírá. Tohle rozseknout a změnit chce většinou hlavně čas a změna je to pozvolná, ale většinou pak i dlouhodobá.

                Zkus vydržet, jíst pravidelně (já jím 7× denně v 3 hod intervalech, hlavně neposlouchej takové ty keci „naposledy jíst kolem 17 hodiny“, klidně se nadlábnu i v 10 večer) pravidelně sportuj a ono by se to časem mělo zlomit – tělo pochopí, že zásoby jsou fakt zbytečné, zrychlí se metabolismus a mělo by to zase jít.

                0 0
                • Japhy  

                  Tos mě potěšil s tím večerním jídlem, nejsem takový extremista abych nepozřel nic po 17 hodině jako kamarád který tuhle teorii razí, ale takový ty malý pozdní večeře jsem vždycky bral jako prasárnu.

                  7 jídel po 3 hodinách? To jako první jídlo v 6 a poslední o půlnoci? :-O

                  Ono těch posledních řekněme 5 kg vůči plánu už není tak kritických, co není vidět na váze je určitě vidět v zrcadle. Klidně si těch navíc 5 kilo nechám, jen když to nebude tuk kolem pasu. Ale zdá se že bude stačit se trochu zklidnit s tepama, zařadit bazén dřív než v zimě, častějc se dokopat na běžky a nainstalovat si do telefonu nějaký dietní prográmek co za mě bude počítat kolik čeho už jsem zbodnul.

                  0 0
                  • Lister  

                    Sorry, jen 6× denně :-D

                    Prostě klasika – snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a druhá večeře (6:30, 9:30, 12:30, 15:30, 19:00, 22:00).

                    Večer se dojídám docela pravidelně, dokonce jsem zjistil, že když tu druhou večeři vynechám (nebývá to nic velkého, většinou nějaké sezonní ovoce nebo vločky, jogurt), tak se mi daří spalovat tuky o dost hůře.

                    0 0
                    • ddan  

                      tak tak, dobře pravíš… jíst se musí vydatně a hlavně co nejčastěji ;)

                      já začínám sice snídaní až tak v 7.45 ale jinak vše stíhám včetně večeře a druhé večeře…

                      kolikrát si ale říkám, že místo: jím abych žil – tak si už připadám, že: žiju abych jedl ;)

                      0 0
                  • newbie  

                    pravidlo „nejíst nic po 17(18) hodině“ je z nějakého záhadného důvodu v běžné populaci hluboce zakořeněné – jakože je to zdravě a na hubnutí správně. blbost. stačí nejíst cca 2–3 hoďky před spaním… a samozřejmě poslední jídlo by němělo být nic těžkýho ani nálož sacharidů

                    jinak třeba teorie častého jezení menších porcí zrovna na mě moc nezabírá a líp se mi funguje i hubne, když jím 4× denně

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      To pravdilo o konkrétní hodině vzniklo asi i pro konkrétní hodinu chození spát a to brzo (tedy třeba už ve 21).

                      Ono i ty počty jídel jsou velmi rozdílné dle toho kdo jak spís. Ono když někdo spí 10 hodin a druhý 5 hodin, tak to hned vychází o 1–2 jídla více pro toho co spí méně.

                      Taky jím jen 4× denně a přitom to nemám po nějak extra dlouhých intervalech. Většinou 7, 11, 15, 19 a spát jdu už třeba ve 21:30. 6 jídel by mi třeba už vůbec rozumně nevycházelo jak potřebuju a spím více. 5 bych ale ještě stíhal.

                      0 0
                      • Delkim  

                        hlavně ono pro spousty lidí funguje a to z prostého důvodu, že hodně lidí ty největší prasárny žere právě večer, kdy se nudí u televize :)))

                        0 0
                    • mirabike  

                      když jsem chodíval do posilky 19–21:00 a přišel domů, sežral jsem hromadu rýže a šel spát – noční spalování tuků fungovalo bezchybně ;-)

                      0 0
                • Dzany  

                  Zeptam se jinak… Co jist po 2–4 hodinovym svihu? Ja prijedu domu a na doplneni si dam samozrejme instatni ovesnou kasi, cca 65g sacharidu/1baleni x 2. Pak se jeste doperu mozarrelou a kaiserkou. Tak co delam spatne?

                  Ja jim 7× denne. Poradna snidane, banan, jablko, odtucneny tvaroh, obed, zelenina nebo ovoce… sport… kase, vecere. Kde je chyba? :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Dej si pivo s kolenem a nemusíš se docpávat :)

                    0 0
                    • Dzany  

                      Dik za radu, ale zrovna to neni to, co potrebuji. Tuku mam dost, potrebuji ho spalit, ne doplnit :)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Ale člověk se pak cítí takovej spokojenej, dotaženej :-)

                        0 0
                        • Delkim  

                          jj, s plným žaludkem se prý špatně usíná… no nevím, já usínat s prázdným tak neusnu :)))

                          jinak obecně k otázce:

                          vždycky je problém buď příjem a nebo výdej energie

                          snáze se hubne, když je co shazovat a když předtím výdeje enrgie byly minimální, to pak jde snadno, nicméně pak se dostaneš časem na určitou hranici a tam se tělu dál prostě nechce, to se holt musí vytrvat a taky jít třeba i cestou nepříjemných dalších zásahů do jídelníčku, tělo se holt adaptovalo

                          to pak po švihu zapomeň na instatní kaše plné jednoduchých cukrů atd…

                          v kulturistice, když se šlo na maximální „pódiovou“ vysekanost, tak se praktikovaly sacharidové vlny, jeden den jsi měl 300 g cukrů, další 150, další 400, pak NULA, další den 50, pak 700 g atd…

                          0 0
                          • Dzany  

                            DObre, ale pro to, abys mohl fungovat jsou sacharidy, jestlize je vyplytvas na kole je potreba je doplnit. Tzn, dostat se dostavu, aby si nebyl v deficitu sacharidu a tuku… Co doporucujes po vykonu?

                            0 0
                        • RomanH  

                          Taaak. Proste jezdime na kole, abychom se mohli nazrat :-)

                          0 0
                          • Lister  

                            Přesně :-)

                            Raději odpolední kávička se zákuskem, za kterou se člověk náležitě masochisticky potrestá, než mít hlad :-)

                            0 0
                          • ddan  

                            přesně ;)… jenže má to malý problém. Když to skončí tím „nažrat“, pak se to projeví na váze a opět musíš o to víc na kolo, což pak má za následek větší hlad ;), tzn. se víc… a dokola ;) pak si v pasti – a tomu se pak říká profesionální přístup ;)

                            0 0
                        • ddan  

                          jj ;)… to znám, po pořádným švihu jen chodím a né a né se dojest. Pak už si kolikrát musím najít nějakou činnost nebo nejlépe vypadnout z baráku, protože to je lednička – špajzka a opačně

                          0 0
                          • Dzany  

                            Zeres, protoze ti po pohybu chybi cukry, ktere si vypraskal… Dopln je a nebudes mit zravou.

                            0 0
                  • Lister  

                    Tak třeba to, co jsi popsal, mám na svačinu a večeři dohromady, tak možná v tom je chyba :-)

                    Aktuálně mám extrémně zpomalený metabolismus, naštěstí po těch 2 letech, co se s tím snažím něco dělat, už je to lepší, ale stejně toho sním docela málo.

                    0 0
                  • newbie  

                    místo instantní kaše zkus vločky, doslaď medem a nejlíp do toho vyklop ňákou odměrku proteinu… :-) pak už teda bez mozzarelly a kaiserky

                    0 0
                    • Dzany  

                      A co si mam dat na veceri?

                      Jo a jeste jednu vec, ja nejsem zastancem chemie… Sacharidak nemam a kupovat ho ani nebudu. Takze?

                      0 0
                      • newbie  

                        já jsem docela odpůrce chemie v jídle. a sachariďák je něco jiného. kvalitní protein je syrovátka z mlíka… většinou jsou v něm sice „chemický“ chutě a sladidla, ale dá se pořídit i úplně nechemickej, třeba tady

                        jinak to, že se hubnutí zarazilo, neznamená nutně, že děláš něco špatně… jen že si tělo zvyklo a je třeba prostě něco v zajetém systému změnit

                        0 0
                        • Amoondre  

                          Nebo jenom vydrzet, ja kdyz jsem hubnul (100->80)/188cm, tak se mi to taky po 1–2 mesici vzdy zastavilo, vydrzel jsem a slo to dal dolu. Nemenil jsem vubec nic.

                          0 0
                          • Dzany  

                            Me to drzi uz tak 2 roky, to se asi neslucuje s tim, co pises.

                            0 0
                            • Amoondre  

                              treba uz nemas kam hubnout, leda by sis ostrouhal kosti. Pokud si za 2 roky nic nezhubnul, tak neco delas hodne spatne

                              0 0
                      • Amoondre  

                        co nejmin cukru, co nejvic bilkovin

                        ja si davam jako posledni vetsi jidlo testoviny/ryzi s kurecim masem/tunakem/sunka

                        0 0
                  • mirabike  

                    mezi doplněním sacharidů a docpání bílkovin by měly být alespoň 2 hodiny..

                    0 0
    • torpedo12  

      Osobně můžu doporučit HIIT (High-intensity interval training) jak mně, tak většině lidí v mém okolí prospěl.

      0 0
      • Venda  

        Přesně tak. A jde to udělat i na kole !High-intensity interval training! jen podle toho upravit trénink. Z e sportu není nic učinějšího než princip této metody. A nejíst furt ty instatní kaše (a jim podobný věci) plný fruktozy a jiných prázdnejch sacharidů.

        0 0
    • Japhy  

      Začal jsem jít na odtučňování vědecky, začal jsem sázet veškerý jídlo a pohyb na kaloricketabulky.cz a když pár týdnů poctivě vydržím s klofáním, měl bych identifikovat největší čuňačiny v jídelníčku. Třeba jsem zjistil že oblíbený popkorn co jsem mylně považoval za přijatelný zobání (skoro suchá kukuřice) je ve skutečnosti kalorická bomba skoro jako chipsy. Takže u televize zpět k nakrájený paprice.

      Teď k výdeji – nevím podle čeho určit objem spálených kJ/kg/h – rozptyl v tamější databázi ve mně nebudí moc důvěru, dá se to aspoň nahrubo spočíst podle obvyklý rychlosti, tepovky a převýšení? Když už se s tím klofu, tak ať to má nějakou vypovídací hodnotu.

      0 0
      • Dzany  

        Kaloricke tabulky jsem taky pouzival, dokonce je mam i v mobilu jako aplikaci, ale prestalo me to bavit. Je tu jeden zasadni problem, abys vedel, jak spravne hubnout, tak musis vedet kolik Kcal za den musis prijmout. Tzn, musis znat svuj bazalni metabolismus. Dejme tomu, ze mas mit prijem 2500Kcal/den, tak abys hubl, musis mit o 400Kcal min. (samozrejme zavisi na fyzicke aktivite, cim vetsi aktivita, tim vetsi prijem energie).

        Bohuzel v dnesni uspechane dobe je to docela problem spravne jist. Pak je krivka prijmu energie tak rozkolisana, ze je telo zmatene a proto si uklada zasoby v podobe tuku. Na kazdy den bys mel mit urcite mnozstvi sacharidu, bilkovin a tuku. Tyto latky bys mel servirovat telu v zavislosti na svem fyzickem vykonu. V den pohybu se zamerit na cukry a tuky (zalezi na fyzicke aktivite a jejim mnozstvi) a mimo dny pohybu vice bilkovin.

        A druha dulezita vec, spravne hubnuti zavisi na intenzite tveho vyhonu na kole. POkud chces hubnout mel by ses s TF pohybovat 60–70% tve maximalky. Nejlepsi je na to silnicka, protoze na bajku ti tepovka strasne lita…

        0 0
        • Delkim  

          ta hodnota bazálního metabolismu se dá určit i nějakou už kvalitní váhou s několika měřícími body (nejenom chodidla!)

          ta ti mimo jiné jasně změří tvé veškeré změny, můžeš např. vážit pořád stejně, ale mění se poměr tkání, to ti tahle váha ukáže

          ale je to dražší záležitost, nicméně je to na řadu let a spousty lidí díky tomu získají potřebnou motivaci, když se takhle detailně mohou hlídat a sledovat výsledky

          např.: http://osobni-vahy.heureka.cz/tanita-bc-545n/

          nebo http://osobni-vahy.heureka.cz/beurer-bf-100/

          0 0
        • Venda  

          Reaguju na to, že v treninkový den sacharidy a tuky a v mimotreninkovy hlavně bílkoviny. http://kulturistika.ronnie.cz/…ovy-den.html

          Kdo si přečte tento článek, tak hned na začátku je vysvětleno, proč je to OPAČNĚ!! A že pro hubnutí je strašně neefektivní jezdit v těhle nízkých TF jsem tady vysvětloval v posledním týdnu už několikrát.

          0 0
          • Dzany  

            Vychazim z toho, co mi poradili na sportovni fakulte lide, kteri to maji vystudovane. Udelali vysetreni a dali doporuceni.

            Neni to z me hlavy. Rad se necham poucit.

            0 0
          • MlokCZ  

            Ono se to tu rozebíralo už několikrát. Obecně vůbec nejde říct co je efektivnější.

            Je jasné, že když někdo dá 2 hodiny týdně v základní vytrvalosti, tak to bude mít daleko menší efekt než když dá 2 hodiny týdně intervalů ve vyšší intenzitě.

            Jenže úplně jinak to bude když někdo sportuje výrazně více hodin. Třeba 10 hodin ZDV není žádný problém dát (fyzicky) a efekt to bude mít už dost velký.

            A oproti tomu 10 hodin ve větší intenzitě je pro většinu naprosto nereálných.

            A ZDV je možné jezdit i ještě více a najednou hubnutí bude daleko efektivnější při nízké intenzitě.

            Za mě už jsem tu psal, co považuju za nejefektivnější. A to kombinovat obě metody, tedy větší množství hodin v ZDV (aby se to dalo jednak zvládnout a i to má pozitivní vliv na zlepšení výkonnosti) a k tomu přiměřené množství intervalů pro nakopnutí metabolismu. Ale jen takové množství, aby to neohrozilo těch hodně hodin ZDV (tedy aby to organismus dlouhodoběji zvládal).

            K tomu je ještě potřeba přičíst, že po intezitách se většina lidí hůře krotí aby se následně moc nenacpávala jak spotřebují většinu cukrů. Oproti tomu po ZDV tohle nehrozí a nejsou ty tendence se nacpávat.

            Neviděl bych to tedy černobíle ani tak ani tak.

            0 0
          • Delkim  

            brát si jakoukoliv inspiraci v trénincích či výživě kolem kulturistiky je absolutně zcestné, tam to funguje prostě jinak, to není vytrvalostní sport a ani kulturistika není primárně o hubnutí ale o objemu, tj. nabírání

            všechno je to v rozdílu příjmu a výdeje energie

            a že se nejlépe spaluje ve vyšší intenzitě? no, asi jak kdo, ale spíše je to nesmysl

            znám celou řadu různých cvičitelek aerobicu i spinningu a do hubených postav má z nich celá řada hooodně daleko…

            0 0
            • MlokCZ  

              Ve vyšší intenzitě se tuky lépe nespalují. S narůstající intenzitou u každého klesá procento využití tuků a v hodně vysoké intenzitě tedy během aktivity i přes celkový daleko větší výdaj energie může být spotřeba tuků daleko menší než v ZDV.

              Jde ale o následné nastartování metabolismu kdy po výkonu spotřebuje tělo více tuků než po ZDV v době nečinnosti.

              Jenže jsou tu ta omezení délkou pohybu co organismus zvládne a pak to riziko nacpávání po intenzitách. Ono po spotřebování cukrů se těžko brání tomu se nenacpat. A i když ty cukry je potřeba doplnit, tak do často vede u hodně lidí k tomu, že toho sežerou více než bylo třeba a ani následný efekt nastartovaného metabolismu to nezachrání.

              A co se týká postupů hubnutí v kulturistice, tak z toho bych si také příklady vůbec nebral. Jsou to většinou dost drastické metody, které zafungují, ale je to pro krátkodobý konkrétní cíl a dlouhodobě je to zcela nepoužitelné (tím myslím metody typu sacharidové vlny nebo ještě drastičtější jako cyklická ketogenní dieta).

              0 0
              • Delkim  

                naprosto souhlasím

                ad kulturistika: prošel jsem si obě metody, šílenost, jen při vzpomínce na ty nuly sacharidů se mi motá hlava ještě dneska…

                a ještě k tomu nastartovanému metabolismu, někde jsem četl doporučení z praxe, že je dobré na konci ZDV tréninku na posledních pár minut zařadit nějakou vyšší intenzitu, že to s tím „nastartování“ pomůže, snad 10–15 minut tam uváděli

                0 0
                • MlokCZ  

                  Mně stačily sacharidové vlny. CKD bych nedal vůbec, to jsem raději ani nikdy nezkoušel.

                  U těch intenzit v rámci ZDV. Ono většinou stačí prostě nejezdit jen striktně ZDV, což je stejně děsný opruz a běžný hobík to tak striktně ani nepotřebuje. Takže větší část vyjížďky v ZDV a do toho občas nějaká ta intenzita třeba tak jak to prostě přijde třeba v prudším výjezdu.

                  0 0
              • Venda  

                Konečně někdo, kdo mi rozumí. S tím co píšeš naprosto souhlasím. Kombinace obou metod je časově dost náročná, intervaly jsou pro někoho, kdo má třeba jen pět hodin týdně na sport (hodinu denně). Kdo jich má dvacet, tak si může více dovolit. Hubnoucí metody kulturistů taky neuznávám, nicméně ten članek o nich není. Tam se jen vysvětluje, že je lepší jíst bílkoviny v den tréninku a sacharidy den po něm. A proč se tím řídit? Je to sport jako jakýkoliv jiný, dělaj to lidé stejní jako jiní a chtěj se zlepšovat jako jiní. Jen mají jiný cíl ve sportovním výkonu. Jo a k těm cvičitelkám spiningu a aerobiku. Párkrát jsem se zúčastnil a rozhodně ta hodina neprobíhá v nízkých intenzitách. Šlape se tam často na plno, na těžký převody do kopců… Byl jsi na spinningu?

                0 0
              • Dzany  

                Třeba vám to pomůže… množství glykogenu před, během a po výkonu… + pitný režim, (0,8 – 1,8g/1kg tělesné váhy – záleží na intenzitě a množství tréninkových dávek)

                PŘED VÝKONEM

                Čas před zatížením Množství S

                3 dny (před závodem) 8–10 g.kg-1.den

                36–48 hod. (před závodem) 10–12 g.kg-1.den

                2–4 hod. (závod, trénink) 200–300 g

                1–4 hod. (závod, trénink) 1–4 g.kg-1

                30–90 min (závod, trénink) ~ 1g.kg-1

                60 min (závod, trénink) individuální

                BĚHEM VÝKONU

                Délka zatížení (závod,trénink) Potřeba S Doporučený příjem S

                < 45 min NE

                45–75 min NE / velmi malé množství do 30 g

                1–2 hod. malé množství 30–60 g.h-1

                2–3 hod. střední množství 50–70 g.h-1

                3 hod. vysoké množství 60–90 g.h-1

                PO VÝKONU

                Regenerace Množství S/B den Pozn.

                Časná regenerace 0– 4(6) hod. Sacharidy

                ~1,2 g.kg-1hod.-1 S rozdělené do pravidelných dávek (15–30 min.)

                0–3 hod. Bílkoviny

                20–25 g B s obsahem EAK B by měly vždy obsahovat EAK

                denní

                regenerace(příjem sacharidů)

                5–7 g.kg-1den-1 Denní lehký trénink (středně dlouhé trvání, nízká intenzita) – 1 tréninková jednotka/den nevytrvalostní sporty, koordinačně estetické sporty

                7–12 g.kg-1den-1 Denní vytrvalostní trénink nebo rychlostně vytrvalostní – intervalové tréninky (např. běh 10×200 m s meziklusem, kolektivní sporty – turnaje s více zápasy/den) – 2 tréninkové jednotky/den

                10–12 g.kg-1den-1 Extrémní denní vytrvalostní zatížení

                Vícefázový trénink – 4–6 hod/den

                6–7 g.kg-1den-1 Silový trénink

                PITNÝ REŽIM

                Čas Množství

                Před 4 hod. 5–7 ml.kg-1

                2 hod. 3–5 ml.kg-1

                5–10 min 5 ml.kg-1 (300–400 ml)

                Během 30 min NENÍ NUTNÉ

                30–60 min V závislosti na charakteru zatížení – individuální

                1–3 hod. Cíl → voda + energie

                600–1200 ml.h-1

                Přes 3 hod. cíl→ voda + energie + Na

                Po 120 – 150 % ztracené hmotnosti

                0 0
        • Japhy  

          Začínám zjišťovat dvě zásadní věci – o skladbě jídelníčků toho zatím vím setsakra málo, myslím že se na sebe důsledným zapisováním dozvím ne úplně příjemné věci.

          A skladba pohybu v týdnu není úplně ideální, v průměru dvakrát týdně na kole do práce (2×1,5 h) a víkendové poježdění (2–3 hoďky) je dost nepravidelný výdej, nedivím se že je tělo zmatené. Asi budu muset zařadit ještě párkrát navečer nějaké to krátké proběhnutí a bazén. Dohromady to je aktuálně nějakých řekněme 8 hodin pohybu týdně, v rámci možností se snažím hlídat si TF, ale taky mě to musí bavit, takže táhnout se do kopce na kašpárka mě moc nebere.

          Hodnotu bazálního metabolismu mi zjistí i chytré váhy co mají v lékárnách nebo je to v porovnání s těmi uváděnými typy vah jen šidítko? Podle orientačního výpočtu (189 cm, 93 kg, 35 let) mi vychází bazální metabolismus na 8600 kJ, když uberu řekněme 15%, vychází to na nějakých 7300 kJ + to co daný den spálím navíc. Je to nahrubo správně nebo s tím limitem mám ještě zahýbat nahoru či dolů?

          0 0
    • Venda  

      http://www.prozeny.cz/…tohle-zabere

      Taky odkaz na úplně laickej (sice bulvár, ale pravdivej) článek co funguje nejlépe na hubnutí. Bohužel tam chybí víc studií a mohly být více rozepsány, ale zase se to lépe čte a je to jasné a přehledné. Je tam jasně napsané, jak je nejlepší efektivně hubnout.

      0 0
      • mastihuba  

        Super článek. Ty intervaly by se daky zařadit i na kole. Není problém zastavit někde u meze a 20× jí vyběhnout a nebo dyz tlacim prudkej kopec tak se posouvat sprintem po 20m. :)

        0 0
        • Venda  

          Právě se to dá vymyslet i na kolo. A není třeba z něho slejzat. Nějakej kopec a chvíli na něm blbnout. Makat nahoru, ideálně ve stoje ať je zapojeno co nejvíce dynamiky (dynamické a výbušné cviky jsou nejúčinnější) frčák dolu. Klidně i v terénu.

          0 0
        • pepek  

          :-) ATB nezabraly, co?

          0 0
      • Elwing  

        Je to sice lifestylový článek pro ženy ale Radka má pravdu, je to skvělá trenérka, chodím k ní už mnoho let.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.