hranicni vyska mezi 2 velikostmi ramu

10 nepřečtených
  • newby

    Libi se mi jeden Superior 829, je to starší model a na jejic webu mi vychází u mé velikosti postavy 174/175 (podle toho kdo to meri) velikost ramu 16,5 nebo 19 – lomi se to prave na te velikosti 174/175.

    Nohy mam pry spis kratsi. Nemam moc kde to kolo vyzkouset. Nejaky rady, co radsi brat? V 16,5 je ve vyprodeji za dobrou cenu.

    0 0
    • BB  

      chtělo by to dát délku rámu, takhle se to nedá říct, protože nevím jak má Sup nastavený svoje velikosti. Pokud máš krátké nohy a tím pádem delší trup, tak s krátkým představcem by ti mohla být i ta 19. Ale zase by to chtělo, aby neměla moc vysokou hlavovku. Tohle by fakt chtělo vyzkoušet, protože když na blind koupíš buď tu 16,5 nebo 19, tak pořád budeš špekulovat, zda jsi neudělal blbost.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Čoveče, já ti psal do tvýho minulýho threadu docela vyčerpávající příspěvek, ale tak proč se neopakovat a nezkopčit to i sem:

      "Jaký kola, ti neporadím, ale k tý hraniční výšce: mám 176 cm (takže v podstatě jako ty) a rám bych dnes vybíral podle délky horní rámovky: pokud je u danýho modelu ve velikosti L (19'-20') ETT kolem 600, max. 605mm, bral bych Lko, pokud delší, tak o velikost menší (17–18'), kde pak bude ta ETT kolem 590–600mm (typicky Scott nebo Trek). Já vzal L s ETT 615mm a maličko kratší bych určitě bral. Ono se to kratším představcem sice jakoby „dohoní“, ale pocitově je to pro mě furt velký a tím pádem víc stabilní a turistický (což se u závodního rámu moc nehodí)…

      Prostě pokud výrobce dělá kratší rámy, tak L, pokud delší, tak určitě M."

      0 0
      • kubad  

        otázka je co je to kratší a delší rám :D

        0 0
      • newby  

        Díky a promiň, ještě jsem neměl chvilku tvojí zprávu dekódovat, ale už jsem se k tomu dostal. Já jen, že mi známý doporučil tohle kolo, který maj v poslednim kousku, tak jsem spechal zas shanet info o tomhle, ale asi budu muset pomerit co rikas ty a i zkusit propocitat podle te stranky competitivecyclist.

        Rikal jsem si, jestli ta ETT nejde lehce (v radu jednotek centimetru) nastavit i posunutim sedla apod.

        Jinak ETT modelu je ve verzi 16.5 – 594 mm a ve verzi 19 je to 612 mm. To jsou necelé 2 cm. By človek neveril, ze by to mohlo znamenat nejaky extra rozdil.

        Chápu, že čím kratší, tím člověk víc sedí vzpřímeně asi apod.

        0 0
    • ondra7  

      Vem tu menší velikost, aby jsi pak zbytečně neřídil autobus… Udělal jsem to taky a pohoda.

      0 0
    • Vilém  

      na tvoji vysku bych bral tu 16,5". Supy jsou dlouhy kola. Ta 19" ma uz 612mm delku, coz bych rekl, ze je na tebe moc.

      0 0
    • biker90  

      Já měřím 178cm a mám Supa 17,5", protože jsou relativně dlouhé. Pokud bude stačit sedlovka, bral bych menší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.