• CZmok

    Ahoj,

    zamýšlím se nad reálnou výškou řídítek… Mám dve kola, každé jinou geometrii. Když se bavíme o výšce řídítek, říkáme že jezdíme 25 mm, 38 mm, 50 mm zdvih atd. To ale nemusí nutně nic vypovídat vzhledem k tomu, že kola mají jiné geo, můžeme mít jinak zarizlou vidlici, jinak vysoký nebo skloněný představec… Co je tedy vlastně reálný ukazatel? Výška gripu od středu šlapání? Něco jiného? Ideálně bych to chtěl mít na obou kolech stejně. Tak to budu asi řešit pocitem, ale zajímalo mě, jak to vidí ostatní… Díky za názor.

    Š.

    0 0
    • hannawald  

      Za predpokladu, ze mas na obou kolech stejne vysoko sedlo vuci stredu, coz je pravdepodobne, tak muzes merit vysku gripu nad stredem. Jinak treba o kolik jsou gripy nize nez sedlo.

      0 0
    • kubad  

      Pokud se nejedná o typem a použitím stejné kola, tak je to hodnota k ničemu, protože na každém typu kola máš jiný posed XC, AM atd..

      jinak zahnuté a prohnuté řídítka …

      Jinak jak už padlo můžeš porovnat podle polohy sedla

      2 0
    • krabica  

      Hoď to do kalkulačky…

      https://madscientistmtb.com/…try-compare/

      0 0
    • TK75  

      Výšku riditek (buď podložky nebo rise) si nastavuju podle kola.Podle jeho geometrie, zdvihu vidle, pneumatik atd prostě podle toho jak jako celek funguje, v čem je dobrý a v čem chce třeba zlepsit/pomoct výškou riditek…nejaky presny cislo mít nikdy nebudu ponevadz to je kus od kusu jinak :)

      0 0
      • CZmok  

        Tak jasně. Šlo mi o nějaký klíč. Když vím, že mám na nějakem kole rád takovou a makovou výšku, přemýšlím, jestli se dá odvodit, jak bych to měl mít na jiném kole, bez toho, abych kupoval různé výšky řídítek a zkoušel?

        0 0
        • tomvv  

          Canyon uvádí u kol stack+ a reach+ což je "reálný” stack a reach po řidítka. Což je asi to co hledáš. Za mě je to super údaj, kterým si rychle porovnáš kola, který mají třeba dlouhý reach ale krátký představec, takže v reálu to kolo není až tak dlouhé.

          0 0
    • mr.antik  

      záleží jestil ti jde o pocit při řízení kola nebo čistě o pozici těla při sezení/šlapání.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.