• Archer

    Možno budu prodávat svůj TALAS 32 RL (Rebound + Lockout), krk 20.5, jety od března, žádný extrem. Měnitelný zdvih 100–120–140. Stav – naprosto v pořádku.

    Přes zimu vystačím s Vanillou, ale na příští rok přemýšlím o pevné ose. A taky potřebuji prachy na druhy koníček :)

    Cena 12t, Praha, osobní odběr. Dohoda, pochopitelně, možná. Bez zaruki (sice, papíry z bikestore jsou, ale servis zdarma z toho asi nebude).

    Omluvám se za bazarový inzerát tady.

    Proč to dávám sem:

    • diskuse – možno mne přemluvíte ať ho nechám :)
    • čtenáři bikeforu mají přednost

    Když nebude zájem – hodím to do bazaru (bikeforum, bikebazar, cyklobazar).

    0 0
    • MlokCZ  

      Škoda, že prodáváš úž teď. Mohlo by se stát, že mi naštve Talas 08 (i když třeba taky ne), kvůli té změně tlumení a budu měnit za 07. Kolo bude ale nejdřív v prosinci a pak chvíli testování…

      0 0
      • Archer  

        Počkej, a co vozíš teď?

        0 0
        • MlokCZ  

          Teď jezdím Talase 07 a jsem s ním spokojený. Kolo s ním si nechávám, pryč půjde druhý Cube s Rebou a místo něj bude Stereo. A právě o to více by mě štvalo, kdyby se mi Talas 08 tak úplně nelíbil (když budu mít trvalé srovnání s 07).

          0 0
          • Archer  

            Proc tak casto menis kola, a za podobne modeli? ;)

            0 0
            • MlokCZ  

              Jediný který měním a se kterým nejsem spokojený je AMS Pro. U toho byla chyba, že jsem ho koupil i když bylo za dobrou cenu. Má malý zdvih a tenkrát jsem si ještě naivně myslel, že těch 100 vzadu stačí (a je to fakt málo). Stereo a 125ka nejsou zas tak úplně podobný. Stereo je opět posun do vyšších zdvihů (reálně naměřených a chodících 150mm). Se 125kou jsem také spokojen a původně jsem dokonce uvažoval, že si koupím ještě jeden kus 125ky modelu 07. Prostě už je to u mě tak, že nemůžu mít jen jedno kol (už více než 10 let jsem měl vždy dvě kola a jak se to často hodilo).

              0 0
              • Archer  

                Oba dva maji hlavovy uhel 69. Stereo ma pod zadkem 140mm (150 tam bude tezko, protoze na 190×50mm tlumic to bych bylo uz moc).

                Zajimave, ze 125-ka pri vetsim tlumice (200) ma mensi zdvih.

                Nebyl bych lepsim modelem, treba, Fritzz?

                0 0
                • TinkTink  

                  Hele…Giant AC ma tlumic 190×50 a zdvih 168mm :-)

                  0 0
                  • Archer  

                    I kde teď ten Giant? ;)

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    A to není jediný. Třeba teď mi z hlavy napadá Ghost, který měl 140mm se 165/38mm tlumičem. V tomhle problém taky nevidím žádný.

                    0 0
                    • Archer  

                      To uz je dost velky extrem :) Chapu, treba, muj BETD-link, ktery ze 100mm dela 130mm na FSR XC. Ale 140 s leverage ratio 3.6 na seriovem biku – to je sila :)

                      0 0
                    • TinkTink  

                      Tak ciste logicky v tom problem byt muze – cim vetsi prepakovaci pomer, tim vic mohou byt poznat nedostatky tlumeni apod…

                      Nicmene prepakovaci pomer 1:3 neni problem, zvlast kdyz zmineny tlumic 200 ma vetsinou zdvih 50, stejne jako tlumic 190. Zdvih 57mm se zacal bezne vyskytovat az v poslednich dvou letech, pred tim byl temer nesehnatelny…

                      0 0
                • MlokCZ  

                  Podrobnosti proč jsem vybral Stereo a proč nechci x jiných kol jsem řešil tady, tak ať se moc neopakuju: www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

                  U Foxu tlumič 200 a 190 je úplně stejný, jen má jinou montážní délku (vnitřnosti jsou totožné).

                  150mm Stereo má, naměřeno ve více testech při laboratorním měření. Na stejné měřící aparatuře u AMS 125ky naměřeno 126mm. A chvilku jsem Stereo testoval (ne sice ideálně dlouho, ale aspoň taky, takže nejen z testů z bikemagazinu vim do čeho přesně jdu). A tady nějaké info ke Stereu: data.mlok.net/a­llmountainfullys-highend-0307.pdf kde naměřili dokonce 152mm. Úhel naměřen jen 68st. (což je ještě ok), ale to je s jinou vidlicí, to nemusí být přesně stejné.

                  Úhly stejné jsou, takové právě chci a mám limit 68st., menší úhel není na muj styl jízdy vhodný. Navíc Fritz je zbytečně těžký, skákat větší dropy nikdy nebudu a nepotřebuju enduro osazení kola.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ale ať už má Stereo kolik chce (ono záleží i na metodoligii výrobce, recenzentů), tak má při stejné metodoligii znatelně více než AMS 125ka a rozdíl v reálu je dost velký (taky ale i Stereo jede o malinko hůře než 125ka).

                    0 0
                    • Archer  

                      BTW, proc nechces vzit Stereo s Pikem? Na mtbr ho hodne pochvaluji, prave ten 454 U-Turn. Kdyz se te nebude libit – natocis na nem 125mm a das na AMS :)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Neoželím snižování zdvihu na Talasu. Jediná věc ze štelování, kteoru používám vlastně úplně pořád. A pak je trošku problematické u Cubu vzít jinou vidlici než je u daného osazení se kterým se nabízí (a já chci přesně to osazení K24). Pevná osa přínos je, ale pro mě a muj styl jízdy není tak důležitá. A pak jsem Pike porovnával a jsem s chodem Talase spokojenější (i když zrovna Pike bych chodem taky mohl mít). Kdyby Pike měl rychlé snižování zdvihu, byla by volba těžší. No a pak celé kilo váhy navíc těch dvou modelů taky není zanedbatelné. Ale v úvaze tahle varianta byla.

                        Na 125ku je těch 140mm přesně akorát, hlavně ohledně geometrie. Na 120mm to je nejen ve sjezdu, ale i na rovinkách horší.

                        0 0
                        • Archer  

                          Ja na 5 Spot akorat mam rozpor ve zdvihu. Rad bych jsem uzival TALAS jako 100-stoupani, 120-rovinka, 140-sjezd. Ale 5 Spot je staveny kolem 130mm vidle, tak ze na 120 to mam prilis nizko, na 140 prilis vysoko (HA 67). Tak ze vozim ho furt na 140, ale na 30–35% sag, a do kopce dam 100mm. 120 skoro nevyuzivam.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tohle mám jednodušší. Na 140mm je akorát všude kromě výjezdů (a to jak na 125ce, tak na Stereu). Nejvíce jezdím 120mm do většiny kopců (pokud je aspoň pár set metrů dlouhý). 100mm pak pouze do prudkých extrémů a tam pak i na krátké (pokud to tedy není třeba jen 2m, na které se můžu rozjet). A díky časté změně zdvihu už nemusím vůbec omezovat tlumič propedalem do výjezdů.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Zkončil jsem na těch 50psi a sag nemám ještě až tak velký jako ty. Na 45psi ještě nepřekročil sag 4cm (tedy ani těch 30%), ale už jsem ho tak narval na doraz (ale bylo to ojedinělé, takže na léto bude zase 45psi pro pokojovou teplotu a teď do jara 50psi pro pokojovou teplotu).

                              0 0
                    • mountaineer  

                      Nebylo v testech realneho zdvihu ETSXko od RM?Diky

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Koukni se do těch pdfek, co mám teď na stránkách. Nevím z hlavy, jaká všechna kola testovali. Pár článků jsem tam přihodil, tak je tam toho teď více. data.mlok.net/

                        0 0
                        • mountaineer  

                          Diky nasel sem to(111–142 proti udavanym 4"-5")Nedame vyjizdku az budes mit Stereo?Puvodne sem byl rozhodnutej taky pro nej ale nakonec sem si udelal radost kanadanem:o)Ale rad bych se projel i na Stereu.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Klidně se domluvit můžem, akorát jak vozím Timy, tak si nikdo moje kolo moc vyzkoušet nemůže (pokud je novozí náhodou taky).

                            Ten zdvih co naměří bych ale pouze srovnával zase jen s měřenými koly u nich, kde je stejná metoda.

                            I když u Cubu na to maj asi taky nějaké prazvláštní metody, 07 Stereo mělo 130mm psaných a 08 je přepákovaný úplně totožně a má stejný tlumič, takže logicky musí mít i přesně stejný zdvih a teď už najednou píšou, že má 140mm. A co jsem viděl na německém fóru, co někdo psal do Cubu na tohle dotaz, tak odpověď z Cubu byla taky taková zvláštní. Je to k vidění zde: www.mtb-news.de/…owthread.php?… Každý ať si případně přeloží sám, moje němčina je příšerná, takže bych nerad uvedl nějaké nepřesné info zkomoleným překladem.

                            0 0
                            • mountaineer  

                              Mam slehace,takze blby:o(.Odkud jsi,ja doubravka,konec­na 10ky.

                              Ani to nebudu otvirat,nemcinu neovladam ani trochu:o)

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Košutka, konečná 4-ky.

                                0 0
                                • mountaineer  

                                  A kdy ti Stereo prijde?

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    No tak to je otázka spíš pro věštce než pro mě :-)

                                    Možná bude už v prosinci a možná taky až o pár měsíců déle. Pro příklad jak to bylo s AMS 125kou, první termín slíbený soudruhi z Cubu byl konec ledna a nakonec kolo bylo až v dubnu. K tomu ještě komplikace, jak mi tam dodali 2× špatnou vidlici (chudák Plh v Ebole za to nemoh a měl s tím starostí víc než já). Ale protože na kolo nespěchám, tak mi to je celkem jedno. Chtěl bych aby tak koncem března už určitě bylo a to snad bude (u Cubu letos slibují, že nebudou problém s termíny jako loni, no ale jak to bude v reálu se teprve ukáže).

                                    0 0
                                • poiko  

                                  já jsem odsud taky, ale ještě jsem tě neviděl, za to mountainera (resp. jeho kolo) vídam skoro pořád

                                  0 0
                                  • mountaineer  

                                    Durateca nebo Rockyho?Kde me vidas tak casto,tvoje kolo mi nic nerika,sorry:o)

                                    0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Třeba jsme se jen nezaregistrovali navzájem. Já většinou moc lidí stihnout nepotkám, protože z baráku zajedu přímo do lesa. Maximálně ještě na konečné 4-ky občas má sraz i celá skupinka cyklistů, které neznám.

                                    0 0
                                    • mountaineer  

                                      A tvy oblibeny vyjizdky kolem Plzne?Mimo Berounky k Dolanskymu mostu,ta vede u me,jednak ji ted mam skoro za barakem a jednak me porad bavi:o)

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        No zrovna kolem Berounky k Dolanskému mostu to až tak rád nemám. Jako cestička pěkná, ale bohužel mi dost vadí srázy. Takže tam projedu, ale jede se mi tam špatně a není to žádná pohoda, i když je to rychlá jednoduchá cestička.

                                        Nedá se říct, že bych vyloženě oblíbené trasy, spíš třeba úseky. A trošku pokaždé trasy měním, takže ne moc často se jede něco úplně stejného. A taky hodně teď hledám nové cesty. Kolem Berounky jezdím např. Darovou. Pak třeba na Býkov. Na Čilinu. Dost často jezdím Liblín (ale ten poslední úsek po červené nemám rád, tam je pro mě extra ošklivý sráz, takže ten objíždím pár km po silnici). To je jen pár příkladů jak jsem to zrovna jel. Ty tři příklady tras jsem hodil na: data.mlok.net/gps/plz­en/ A pak spoustu dalších, jako třeba na Nebílovi různé cesty s Radyní. Radeč všelijak. Okruh směrem přes Plasy (taky spousta variant). Na Hracholusky (opět větší množství variant). Na Kozel přes Maršál. No dalo by se říci, že v podstatě téměř všude a že se mi ty trasy líbí všechny :-)

                                        No a pak hodně s partou jezdíme kombinované s vlakem:

                                        • Plzeň → Beroun: to už jsem jel ve 4 různých variantách, pokaždé jinudy
                                        • Špičák → Plzeň (opět více pěkných variant, začátek vždy přes Pancíř)
                                        • Kosí potok (tzn. Mariánky → Plzeň)
                                        • Gutštejn (to jezdíme ze Stříbra)
                                        • Žihle → Plzeň přes Rabštejn, pak směrem k Manětínu, přes Plasy
                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          No a pak jsem zapomněl hned na to nejbližší a to Krkavec, který mám hned za barákem. Tam je spousta různých pěkných cestiček a sjezdíků.

                                          0 0
            • TinkTink  

              :-DDDDD

              0 0
    • Archer  

      Obnovím thread :)

      Já ho zase prodávám, ale už s finančních důvodu.

      10t, bez dohody, rychle :)

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.