• Bully

    Nemate nekdo zkusenosti s prenosnou navigaci do auta? Neco tak max.!! do 200€, klidne i vyrazne min, vlastne by ani nemusela kecat cesky :o) Diky za kazdou radu, v tomhle jsem lama jak hrom..

    0 0
    • Bully  

      Tak diky, no. Zkusim si poradit.

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Rád bych poradil, ale nemám žádné zkušenosti :(

        0 0
      • dieegoo  

        Jako přenosnou navigaci používám PDA. Ale to se do 200E asi nevejde, takže tím moje potenciální rady nejspíš hasnou.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Neska je euro za 25, co… to by bylo na hraně. Já pořídil nedávno MDA s BT modulem, bratru nějakých 6,5 tis.

          0 0
          • jIrI___  

            To je pravda. Ja si koupil PDA Asus A696 za necelých 6000,–. Má to GPS, BT i Wifi a všechno funguje perfektně. Jenom trochu hůř chytá wifi signál. :-)

            0 0
            • dieegoo  

              Hezky sly ceny donu. Kdyz jsme pred rokem a pul kupovali predchudce Asus 636N, tak stal skoro 11k :/

              0 0
    • valda.zf  

      ja pouzivam tom toma v Nokii N70 tak ze asi taky nic

      0 0
    • jIrI___  

      Používám taky PDA, jak už psal někdo nade mnou.

      0 0
      • Bully  

        :o) No i tak dik. Uz se koukam na nejaky servery o GPS, tak to zkusim takhle, sice neni nad neci osobni zkusenost, ale zkusim z toho neco vytriskat :o)

        0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Manželka s papírovou mapou v ruce.

      0 0
      • hribik A1  

        to je ono! :D vyhodou je, ze tato GPSka ked cumi do tej mapy, nestiha sledovat ako soferujes a kecat do toho, ci nie? :-)

        0 0
        • Brouk_Pytlik  

          Určitě do toho nekecá. Přes tuhle výhodu má ale i jednu malou nevýhodu. Občas má problém s příjmem a vyhodnocením souřadnic pro aktuální lokaci. Může se tedy stát, že při jízdě do zahraničí je po několika hodinách cesty po dálnici dle mapy stále ještě v čechách. Ale zas neber to za ty prachy :-)

          0 0
          • hribik A1  

            to je vymenou za vyssie uvedenu vyhodu len nepatrna drobnost :-D ono GPSke sa tiez uz podarilo niektorych naviest do priekopy :-)

            0 0
    • Kubiczech  

      Pouzivam Mio C520 , zatim  ale moc najeto nemam. Kdyz pominu to, ze  hlas Pana Karla ma tendenci navadet k otaceni na dalnici, pak jsem spokojen. (:

      0 0
      • georgio  

        Taky jsem par dnu jezdil s timhle modelem, byl jsem spokojenej..za slusnou cenu dostanes spoustu prislusenstvi, vcetne Anteny na prijem dopravnich informaci,coz je u ostatnich vyrobcu priplatkova vybava…ale v CR informace vysila stejne myslim jen CR1… jinak s Garminem nebo TomTOmem asi chybu neudelas…zalezi jak moc na vychod budes jezdit…na netu najdes spoustu clanku…v ruznych cenovych kategoriich..

        0 0
      • Kubiczech  

        Jen jeste pridam zkusenost: jestli jsi ridic s vlastnim nazorem, tak je to pro tebe ztrata penez. Viz. muj tata - navigace rekne vlevo a on se slovy, ze to prece neni mozny uhyba vpravo… (:

        0 0
      • Lister  

        Jo tohle Mio není špatné, naopak je výborné, ale bohužel nemá mapu Slovinska, proto jsem šáhl po nové řadě Moov. Bully ale bydlí někde v Beneluxu a v tom případě pro něj bude třeba Garmin lepší volbou – lepší mapové pokrytí.

        0 0
    • Lister  

      Takhle ti nikdo moc neporadí. Záleží totiž co přesně do ní chceš a taky kde bydlíš a kam s tím jezdíš. Pokud vím, tak nebydlíš v CR, kdo ví kam s tím hodláš cestovat, jestli je pro tebe primární západní evropa nebo jestli požaduješ i východní evropu kam sě běžně řadí i ČR (od toho se totiž bude odvíjet jestli ti bude stačit Navtec, který má skvělou západní evropu, ale u nás pokulhává nebo jestli raději Teleatlas, který exceluje právě zde), jestli chceš jen navigaci, nebo potřebuješ aby zvládala i Handsfree, aby uměla hrát Mp3, jestli potřebuješ dopravní zpravodajství – v západní evropě skvěle zpracovaná a funkční věc, jestli jseš technický typ a chceš si vše nastavit nebo raději co nejjednodužší ovládání, atd.......

      0 0
      • Bully  

        Dik, zacina to tu byt konstruktivni :o) 

        Popravde potrebuju jenom a jenom tu navigaci do auta, nepotrebuju zadny PDA, MP3, prohlizeni fotek nebo filmu nebo handsfree. Jde mi jak o zapadni Evropu (predevsim Benelux, Francie, Nemecko, Italie, Rakousko, ..), ale i CR, i kdyz body zajmu jako hotely apod. nevyzaduju, to shanim jinak. Melo by to mit aktualni informace o zacpach a havarkach s nabidkou objizdek, co jsem se uz dival tak urcite vetsi display nez 3,5" a nakonec i ta mluvena cestina by byla fajn. No a s temihle pozadavky a cenou do tech 200 € (8000 Kc?) cim lepsi, tim lip :o)

        0 0
        • Lister  

          Pokud máš rád jednoduše ovladatelný věci, tak bych šel do Garminu, je to jistota a v západní evropě má jejich pokrytí asi nejvyšší kvalitu. Možná bych přitlačil a koupil si jeden z jejich topmodelů, sice má i věci, které ty nevyužiješ, ale je to prostě super navigace.

          Garmin 660

          odkaz na obchod

          Pozn: Garmin se určitě vyplatí koupit u nás, protože k němu dostaneš i skvělou mapy CR, která v zahraničních revizich není. Pokud si pročteš recenzi, tak se nelekni toho horšího pokrytí v CR. Pokud koupíš novou navigaci – a na to bych si dal pozor a určitě bys se ne revizi map zeptal) tak tam budeš mít upgradovanou poslední revizi map, která už má hodně dobré pokrytí i v CR ( na Teleatlas to zatím nemá, ale je to už použitelné, pozn: Teleatlas dodáva mapy mimojiné Tomtomu a Miu)

          V úvahu by přicházel ještě model Garmin 250W ale ten nemá dopravní zpravodajství (RDS-TMC)

          Doporučil bych i nová Mia Moov, ale tam je problém ža zatím nejsou dostupné antény na RDS-TMC.

          Tomtom taky nemá špatné navigace, tam bych se ale z rúznůch důvodů zameřil až na jejich nejlepší modely – takže bych bral 920 T. V tvém případě bych se vyhnul verzi Tomtom 720 a to proto že má mapové soubory rozdělené na dvě části – východní a západní evropy, což by pro tebe znamenalo, že by se musel až na hranice DE-CR navigovat zvlášt, pak přepnout na mapu východní evropy a nechat se donavigovat domů. Možná to někomu nevadí, ale mě by to vadilo, třeba cesta do Chorvatska je v takovém případě porod, přepínáš skoro pořád. Údajně se ty mapy dají nějak spojit, ale to už chce vědět co děláš a musel by sis to někde najít.

          Nebál bych se ani věcí od Navigonu.

          Jinak jak jsem dával odkaz na tu recenzi, tak doporučuji ty stránky prolést, je tam spousta dobrých informací a já jsem při výběru čerpal hlavně tam.

          0 0
    • vtt  

      Cus,

      neco podobneho jsem resil nedavno, chtel sjem si to nechat dovyzt z USA kvuli cene, tak jsem poprosil kamose o nejake rady. Nic jsem si nakonec nekoupil ale kazdopadne ti to sem kopiruju treba ti tio k necemu bude.

       

      Dříve jsem dost používal soft Tomtom, teď nedám dopustit na soft Mio, mají lepší pokrytí v Evropě i ČR.

      Na motorku jsou např. http://www.navigacegps.cz/…-na-motorku/ . je u nich dobré, že je prý můžeš ovládat i v motorukavicích a jsou voděodolné (déšť jim nevadí). Endurový motorkáři nedají dopustit na Garmin, ale je trochu dražší.

      Na turistiku jsou asi nejlepší mapy Smartmaps, ale nevím, jak dobře navigují, hlavně ti ukážou kde jsi a to stačí http://www.smartmaps.cz/…sticke-mapy/ 

      Určitě si kup přístroj, aby už v sobě měl nebo aby jsi mohl přikoupit TMC přijímač. Funguje to už i v ČR.

      Do auta bych ti doporučil např. http://www.aaanavigace.cz/…gps-navigace 

      Ještě existují kombinace GSM+GPS+PDA, já mám Mio A701, ted uz je na trhu A702. Výhoda je, že máš vždy všechno s sebou v jednom, nevýhoda u navigování je menší displej a malá vydrž baterie.

      Záleží, na co to budeš nejvíc používat, já hlavně v autě…

      Až si vybereš přístroj, ověř si, jestli ti tam bude fungovat soft, který se ti líbí. Soft od Mio ti nejspíš nebude fungovat na přístroji Tomtom a dokonce jsou softy, které fungují jen na určitý typ přístrojů, přestože jsou od jednoho výrobce, např. mapa XY od Mio bude fungovat na navigačních přístrojích Mio, třeba Mio C720 (asi to označují PNA), ale nebude na přístrojích Mio A702( PDA)…

      0 0
    • MaPa  

      Největší devizou jakékoli navigace je mapové pokrytí. Pokud nejezdíš jen od Prahy na západ, pak bych ti doporučil firmu, která přebírá podklady od TeleAtlasu, pokud možno doplněné lokálními výrobci. Už to sice není takový rozdíl, ale stále ještě je ten rozdíl vidět. Vlastní navigace jsou uživatelsky už zvládlé dobře, a v podstatě každá má nějaké mušky, které ale nejsou zásadní.

      Pokud bych si měl dnes vybrat navigaci, tak jdu po Miu Moov. Výhodou je jednoduchost, kvalitní pokrytí, otevřený systém podobný iGu, kdy časem vznikne více skinů (které občas vyždímají z navigace i funkce které v originálu nebyly) a zřejmě i upravené hlasy.

      Navigace postavené na programu iGo (teď ve verzi 8) je třeba hodně dobře porovnávat a pročíst si recenzi, protože výrobci občas dost soft upravují a to ne vždy správným směrem.

      RDS-TMC možná funguje, ale spoléhat se na to stejně nedá. A to občas ani v Německu, tohle zatím opravdu nepovažuju za zásadní vlastnost. Na BT handsfree, prohlížeče obrázků a MP3 přehrávače zapomeň, to je u těhle přístrojů marketing.

      Hodně, ale opravdu hodně info je na navigovat.cz včetně recenzí. Vyplatí se i číst diskuze pod recenzemi.

      Dobrou ruku!

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.