• Darius

    Zkousel jsem se zorientovat v nabidce telefonu s GPS, ale nejak se mi nedari. Hledam jednoduchy mobil s kvalitnim GPS modulem s moznosti logovat trasy, navigovat ani prilis nepotrebuji. Idelane Nokia. Zatím jsem nasel, ze Nokii mapova aplikace Ovi neumi ukladat data a je treba pouzit 3rd party soft napr. Nokia sports tracker pro Symbian. Co pouzivate vy? Nechce se mi tahat jeste solo navigaci nebo gps data logger, jsem v obdobi vhodnem pro upgrade telefonu, tak bych rad tyto fce spojil…

    0 0
    • pstasek  

      Zkušenost s Nokií …

      E90 se Sports Trackerem. Funkčně v pořádku, ale citlivost a přesnost GPS je tristní. Po exportu gpx do Google Earth je trasa namalovaná v rozmezí okolo 100–200m od cesty, po které jsem jel.

      0 0
      • jIrI___  

        To je celkem brutální rozptyl.

        0 0
        • pstasek  

          Je, nevím, jak jsou na tom jiné Nokie, ale E90 má GPS modul na dvě věci.

          0 0
          • stix  

            E52 docela v klidu, drzi se to silnice :-D akorat nekdy ustreli vyskovy profil..

            0 0
      • Smazaný účet  

        nokia 5230 bez datovejch přenosů naprostá zoufalost, s nima chytá cca půlku satelitů co gps modul evolve itraxx, čili o něco menší zoufalost.

        0 0
      • camlost  

        otazkou je, zda je to zpusobeno nepresnosti GPSky, nebo nepresnosti map (resp. jejich „mapovanim“ na Zemi).

        k tematu: mel jsem Nokii N78, coz neni zadny zazrak, ale s GPSkou jsem nikdy nemel problemy. Nokia Sports Tracker, SportyPal.

        0 0
        • pstasek  

          Může být. Nezkoumal jsem pravou příčinu do hloubky. Každopádně přesnost té integrované GPS je docela tristní, málokdy se v klidovém stavu dostane pod 50m. Při použítí asistované GPS se cold start relativně dostal do použitelné doby, ale za použití samotné GPS občas došlo k tomu, že polohu prostě při zatažené obloze nedokázal určit ani během 20 minut.

          Chování stejné u 4 exemplářů E90. E90 však byla jedna z prvních Nokií vybavených GPS.

          0 0
          • xshreck  

            mám N95 8GB a start trvá taky dýl, někdy naběhne i během minuty. Hledám s tím kešky, takže zase to nebude taková hrůza ;) pokud někdo chce přesnou GPS, tak ať si koupí přístroj k tomu určený a ne telefon.

            0 0
          • pepino  

            Něco podobnýho GPS v Samsung Omnia (prý jejich chip), předtím číňan za dva litry se sirf starem, chytal se hned, nebe a dudy.

            0 0
            • onuce  

              Copak je ten číňan za dva litry se Sirfem konkrétně za typ? dík.

              0 0
      • jachymk  

        Dost síla, zakládal jsem vlákno a koupil jsem si sony ericsson aspen s windows mobile 6.5.3 dneska se dá sehnat už za 4100kč !!!! A to je brutální cena na to co umí, stáhnuj jsem oziexplorer a dá do něho něaký mapy ve kterých nemám moc vyznačený turistický trasy což mě sere jelikož lepší mapy nemůžu najít, ale jsem teď na horách a oziexplorer s tím ericssonem je super měří maximálku na svahu rychle mě najde a na mapě mi zaznamenává cestu lanovkou a to jak jedu oblouky :) taky je tam nadmořská výška a podobný píčoviny

        0 0
        • Krys  

          Nainštaluj si Mobile Atlas Creator. Vie aj mapy pre Ozi a je tam aj Cykloatlas pre ČR a SR.

          0 0
        • baron  

          Spoustu map ke stažená najdeš na ce4you – vem to odzadu a koukej na příspěvky uživatele bender666 – dělal 1:25000 z mapy.cz a z cykloserveru.

          Nebo pokud si chceš udělat nějaký mapy z mapy.cz, tak si stáhni MapGen v2.4 – v tom je to také snadné.

          0 0
          • jachymk  

            Díky moc za rady nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nový vlákno když stejně v zimě moc nejezdim

            0 0
        • prvniodkonce  

          Docela nechápu ty vykřičníky, v životě bych nevrazil do mobilu 4 klacky :)

          0 0
          • jIrI___  

            Otázka preferencí, netřeba řešit. Spousta lidí vrazí do telefonu i 5× tolik bez mrknutí oka.

            0 0
    • ememem  

      no ja bych mobil s gps ani tu zatracovanu nokiu az ako uplnu tragediu nevidel a npar. take HTC je uplne v pohode nicmenej si stojim za tym co som napisal uz v inych threadoch – podstatnym problemom neni nizsia citliovst gps modulu v mobile ani mensia vydrz baterie ale naprosto zufala „kvalita“ elektronickych garmin topo map. (nehovoriac o celkovej koncepcii garminu – map source, to snad vymyslel nejaky kryptik alebo kto ale urcite nie niekto normalny.)

      ak telefon+gps tak nieco z kategorie smart phone s vykonnym procesorom a velkym displayom + WM (napr to HTC), ozi explorer for mobile a naskenovane nakalibrovane turisticke mapy. teda prdpokladam ze sa bavime o turistickej navigacii. cestna naviigacia mi funguje nokia+sygic absolutne luxusne a nevidim jediny dovod kvoli tomu kupovat gps za 500E. skus ale pozriet v nedavnej historii, viaceri s mojim pohladom nesuhlasili.

      0 0
      • Hrabex1  

        ja jsem taky pro mobil s Windows mobile a oziexplorer. Mapy pro oziexplorer se daji bezproblemu sehnat jsou zadarmo.

        Pak este pripada v uvahu android, protoze je zrejme lepsi nez WM a oziexplorer dokoncuje beta verzi taky pro android:

        „Development is in progress, we do not have a release date for the 1st beta version yet, most likely before the end of this year.“

        0 0
        • ivaneck  

          Pro Android existuje aplikace OruxMaps. Oziho mapy se jednoduse zkonvertuji do Orux formatu a funguje to skvele. Jinak zadarmo je trochu zavadejici pojem, je to samozrejme warez

          0 0
          • Hrabex1  

            jasne ze neni zadarmo, neco stoji verze do mobilu a neco verze do PC.

            Ja ale mluvil o mapach. Na netu se da najit spousty map, co nekdo vytvoril a dal sdilet.

            0 0
            • ivaneck  

              ja mam na mysli ty mapy. Ty jsou samozrejme taky nelegalne sirene. Ale koho to dnes zajima, ze :o)?

              0 0
      • Pijer  

        Už několik let k naprosté spokojenosti používám E50 s externím GPS modulem a SmartComGPS ve kterém používám zkalibrované turistické mapy Schocart. Do Švajcu jsem si stáhnul zkalibrované TOPO mapy a bylo to taky v pohodě. Řešení za „pár“ korun, vyšší odolnost díky nedotykovému displeji a vyšší výdrž baterky.

        0 0
        • honzarb  

          Prosim porad, jaky GPS modul pouzivas, dik.

          0 0
          • Pijer  

            Asi tři roky používám tenhle od Evolve a bral jsem ho hlavně kvůli tomu, že má stejnou baterku jako telefon – takže vozím jednu náhradní

            0 0
        • ememem  

          ak to puzivas k plnej spokojnosti tak samozrejme nic proti nicmenej hentaky prtavy display pre gps pouzitie pri turistike je imho na dve veci…v aute sa to este da zniest ale v terene pre mna osobne nepouzitelne.

          0 0
        • Skivalach  

          Náhodou jsem narazil na tento příspěvek. Používám N 5230 a aplikaci SporTracker a mám nainstalovaný taky SmartComGPS, ale do dnešního dne se mi nepodařilo tuto aplikaci rozchodit. Mapy mám zkalibrované, ale to je asi tak vše.Možná to bude ten zásadní problém mezi židlí a telefonem. Můžete mi prosím nějak poradit? Díky

          0 0
    • z0diaC  

      No … napřed Nokia E50 s modulem LDW3 a SmartCOM … všechno úplně v pohodě … pak Nokia N85 a SportTracker … tam to bylo docela zoufalé … vypadával signál GPS (nevím,zda to nebyla chyba programu) … no a teď iPhone + Trails nebo BikeTrail nebo IST Free … všechno funguje docela ok až na tu přesnost GPS – a tady je opravdu ta přesnost GPS zoufalá (mapy si stahuje z google maps (kalibrace OK) … tu nepřesnost vidím i dost podstatně v Navigonu … zas výdž při zapnutém GPS v telefonu je jinde než u Nokie.

      0 0
    • Darius  

      diky vsem za postrehy, jak to tak procitam, situace neni tak jednoducha… asi si tedy necham soucasny hloupy foun a dokoupim nejaky gps logger za litr…

      0 0
    • jURis_1  

      Používám Nokii N73 – modul LD-3W – turistická navigace Trekbuddy a cestovní navigaci SYGIC.

      Trekbuddy, super po horách, záznam trasy, není problém.

      SYGIC vhodný do auta.

      Signál mám většinou do 1 minuty.

      0 0
      • alinceb  

        Můžu je potvrdit. Mám T-Mobile G1 s Androidem. Do auta používám Sygic (byl zadarmo, ale nezná některé nové silnice a má guláš v popisných číslech).

        Na kolo je fajn TrekBuddy. Z netu si stáhneš mapy a můžeš jet. Jsou dostupné i kompletní Cyklomapy od ShoCartu. Jen nevím, jak je to s přenosem záznamu trasy do PC. Snad na to nějaká aplikace je…

        Citlivost GPS modulu je podle mě hodně dobrá.

        0 0
        • jURis_1  

          I přesnost, na horách mám přesnost kolem 7–10m.

          0 0
        • gmbiker  

          Na T-mobile G1 jsem zkoušel různé aplikace a nakonec jsem skončil u OruxMaps. Ovládání v pohodě (po poslední aktualizaci je dokonce v češtině) a na rozdíl od ostatních ani jednou nespadla.

          Trasy se dají exportovat do *.gpx a *.kml. Napřed jsem je takhle kopíroval přes usb do pc, teď je posílám přímo z telefonu na everytrail.com

          Na mapy je super program Mobile Atlas Creator – vytvořit mapu je otázka několika minut. Nejčastěji používám mapy z cykloserveru, ale dají se vytvořit asi ze 40 různých zdrojů.

          Taky ještě používám aplikaci Cardiotrainer na běhání. Tahle aplikace mimo jiné i mluví – kolik jsem uběhl a jakým tempem.

          0 0
          • alinceb  

            Taky sem si nainstaloval Orux maps. Celá aplikace se mi líbí, i tvorba map s MobileAtlas Creatoru je OK, ale nejde mi záznam trasy do mapy. Jde to vůbec pustit tak, aby mi to jen vykreslovalo, kudy jsem projel bez předchozího plánování? Vždycky mi to při pokusu a spuštění trackingu vyhodí chybovou hlášku…:(

            0 0
            • Krys  

              A chybová hláška hovorí čo?

              0 0
            • MaPa  

              Někde bude nějaká chybka, protože mě to normálně (teda na X10mini) běhá.

              0 0
        • Flegmatik  

          Sygic zadarmo samozřejmě není :-) Pokud by sis ho koupil, nemáš problém s novějšíma mapama. Takto tam máš nějaké staré.

          0 0
          • alinceb  

            Jasně, že je to warez. Až budu mít stálý příjem, tak si budu aplikace kupovat – teď nemám peněz nazbyt…:(

            0 0
    • jecnak  

      Pouzival jsem v Iphone MapMyRun, presnost skvela, problem byl s naslednym exportem – slo to jen pres wifi. Celkove jsem byl moc linej to dal pouzivat :-) Zvlast neni jasny proc, kdyz beham porad po stejnych trasach… Nevim, jestli to neni ted uz placena aplikace, takze doporucuju zjistit si aktualni stav.

      0 0
      • raceman  

        placene neni, maj ruzne verze… al eja mam problem i s exportem pres wifi, takze na HTC wildfire pouzivam speedview a pak pres pc nahraju do profilu na imapmyrun, ale jak clvek beha po stejnych trasach, tak je to fakt zbytecne :-)

        0 0
    • martinpav  

      E66 + Sports Tracker ako dataloger + SportsTracks na desktope.

      Na navigaciu (v aute) pouzivam Ovi + licenciu na navigovanie , licencia 10E za rok.

      Presnost mi pride v pohode, pri navigacii nebol problem. Horsie to byva s chytenim druzic, kludne par minut.

      0 0
      • stehlikp  

        mam E52 a teď jsem zkoušel Sports Tracker. Myslel jsem, že to pujde bez nutnosti být připojen na net. Ale pořád se to chce připojovat. Dá se to používat bez připojení na net? E52 by měla mít všechno v sobě a i navigace funguje bez připojování.

        0 0
        • phootchice  

          Dá se v pohodě používat bez připojení k NETu, pokud ovšem nechceš trasy exportovat na jejich stránky, respektive na svůj profil na nich.

          0 0
        • Karlos009  

          V nastavení Sport Trackeru v sekci General dej volbu: „map material“ na „phone“ nebo „empty backround“.

          Já používám E71 a SmartCom GPS a na navigaci to úplně dostačuje. Zkalibrovaných map je na internetu dost (kromě Itálie) a trasu si buď stáhnu z nějakého GPS serveru, nebo naklikám v Oziexploreru. Dokonce na telefonu běží obě aplikace současně tzn. SmartCom i Sport tracker.

          0 0
          • vysmátej bajker  

            naistaloval jsem ST a nechce mi zobrazovat mapu(nastavení phone) asi je něco špatně můžeš(te) někdo prosím poradit?

            0 0
            • Karlos009  

              asi tu mapu v telefonu nemáš, já to dělám tak, že venku to mám na „empty backround“ a doma se přepnu do online a telefon si mapu stáhne přes wifi. Potom by mapa měla zůstat v telefonu uložená.

              0 0
              • vysmátej bajker  

                Auto navigace běhá.To musím nainstalovat ještě nějakou mapu?

                0 0
                • Karlos009  

                  SportTracker nemá s OVI mapama nic společného. Tzn. nesdílí mapové podklady (bohužel). Nevím o způsobu, jak do ST nahrát mapy dopředu, on taky ST není určen k navigaci, ale k záznamu trasy. Pokud chceš turistickou navigaci na Nokii, doporučuji SmartCom GPS. Map seženeš fůru.

                  0 0
              • acidb  

                Taky jsem zkusil S-T a všechno OK. Kam je nejlépe exportovat záznam, zatím jsem nezkoušel S-T stránky, jen cykloserver, ale ostatní údaje o výšce apod. tam samozřejmě nejsou?

                0 0
                • Karlos009  

                  Používám ST pouze s ST webem, jednou jedinkrát jsem potřeboval vyexportovat trasu a někomu poslat. Proběhlo to bez problémů do souboru *.gpx, takže jsem nic dalšího nikdy nehledal.

                  0 0
                  • Karlos009  

                    P.S.: Údaje o výšce atd. tam samozřejmě jsou.

                    0 0
                    • Pebe  

                      celkově nasoupané metry tam ale nejsou

                      0 0
                      • mrozu  

                        A mají nastoupané metry u GPS vůbec nějaký význam? Mně to vždycky ukazuje strašně nepřesně, třeba nastoupané a sestoupané metry se liší průměrně o cca 20 %, přitom by to na okruhu mělo být logicky stejné. A když nastoupané metry ještě porovnám s mým VDOčkem, které měří podle tlaku (hodně přesně), liší se o další desítky procent, takže to má vypovídající hodnotu asi jako spotřeba kalorií, kterou to také podle jakéhosi vzorce věští :)

                        0 0
                        • t29  

                          Zkus si nahrát záznam jízdy na Sportypal stejný záznam prožeň přes Crempův uTrack a pak porovnej nastoupané metry :)

                          Problém může nastat třeba, když jedeš po rovině a změřená nadmořská výška ti kolísá plus mínus metr – některý sw to vyhladí na absolutní rovinu, takže bude mít nastoupanou nulu, a jiný sw to vezme bod po bodu a na kilometrové vzdálenosti takhle nabereš třeba 10 výškových metrů.

                          0 0
                          • dieegoo  

                            Souhlas, mezi sportypalem a uTrackem je obrovský rozdíl, na stejném logu mi Sportypal hodí nastoupaných třeba 1040 metrů, uTrack pak přes 3 kilometry :)

                            0 0
                            • xshreck  

                              :-))) sportypal mi po poslední vyjížďce hodil 7000m když to byla jen polovina :D

                              0 0
                              • t29  

                                Jednomu měří Sportypal míň než uTrack, druhému víc – to vypadá na rozdí v uložených záznamech.

                                Takže buď bych musel napsat autorům softwaru a výrobcům hardwaru, který chci používat, aby mi řekli, jakým způsobem se ty výškové metry počítají, nebo si zaplatit partičku geodetů, aby mi přesně změřili nějaký kopec, který si pak po vzoru Rychlého Turisty stokrát vyjedu a sjedu :)

                                0 0
        • treatt  

          Zdar, mám pracovní E5, ta by měla být prakticky to samé, jako E52. Navigace od Nokie do auta je naprosto v pohodě, pomůže mi to i na kole (na silničce), když si zanaviguju něco bližšího a hodim to do dresu na max. hlasitost, je to celkem slyšet, kam jet.

          Má ale někdo zkušenost s jinýma mapama a aplikacema? Ve Velu teď měli test, že snad nejlepší aplikace pro vyhodnocování je od Garminu..ona hlavně ta navi od Nokie nezvládá to, že bych si natrasoval na PC trasu a pak si to tam hodil. Neporadíte mi na to něco? S tím, že ideálně jen jednu aplikaci, budu si to muset vyprosit od našeho ITmana, nesmím si tam sám dát vůbec nic :) Hlavně mi jde o cesty na silničce, ale kdyby něco zvládalo i cyklostezky a turist cesty, byl by to ideál..

          Předem díky

          0 0
          • ememem  

            ako o co presne ti ide? o navigaciu spojenu s routovanim na silnicku teda po beznych cestach? tych je plno, (i go, sygic a co ja viem co) da sa kupit alebo zohnat. pokial ide o turisticke mapy tak velmi na vyber neni, existuje garmin aplikacia do mobilov aj pre symbian ale neni to ziadne slava, ma dost much aj chyb a garmin to uz nijak nepodporuje, skoncili s tym v roku 2008. ale routovanie tam aj tak neslo, jedine na co to bolo vyuzitelne bolo hodit tam konkretny track a ist podla neho, ale na odbockach sa musis pozerat, kedze neroutuje ani nic nehovori. ale jak hovorim ma to bohuzial vela chyb, vokae som tu aj riesil a nevyriesil, ak chces pohladaj. pokial viem s tym symbianom to s podporou inych vyrobcov (trackbuddy, oziexplorer a pod.) neni ziadna slava ale uz sa to tu tiez riesilo tak pohladaj.

            btw – Ve Velu teď měli test, že snad nejlepší aplikace pro vyhodnocování je od Garminu.. – no to je, skoda ze samotny garmin aj s mapami a celym mapsourcom je totalna *****.

            0 0
            • treatt  

              No hele nakonec to vypadá na velice jednoduché řešení, Pebe mi totiž poradil, jak zadat průjezdní body do té navigace Nokie pro auto, což v zásadě řeší můj problém. Akorát tam ještě doinstaluju SportsTrack pro záznam a víc to asi neřeším :) Díky

              0 0
              • ememem  

                len si davaj bacha v zahranici resp. pohranici ked budes v roamingu, ovi mapy sa stahuju zo servra podla potreby (cize je jasne ze musi mat pripojenie na net inak s ovi mapami nic nenarobis) a datovy roaming je ***** draha vec :-). druha moznost je dat velku kartu a stiahnut si isch vsetky co treba lokalne, volako to ide ale ako presne neviem.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jde to snadno. spíš bude potřeba datových přenosů pro a-gps.

                  0 0
                  • ememem  

                    nevyznam sa v tom nejak extra, co to je?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      aby se gps rychleji chytla, stahne si informace o pozici satelitů z datové sítě. esli se nemejlim, taky se v tom tolik nevyznám. ;-)

                      0 0
                      • ememem  

                        aha jasne, toto nevadi ani v roamingu, to je smiesnych par kB a stahuju sa len obcas takze pri troche stastia akurat v dobe ked budes v roamingu sa mozno ani nebudu.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Je to sice jen par kB, blbe ale je, ze i 1kB te bude stat cca 30Kc. Jasne, neni to moc, ale jsou to naprosto zbytecne vyhozene penize, kdyz staci necelou minutu pockat a GPS se fixne i bez toho.

                          0 0
                • Palo TT  

                  Nemas pravdu. OVI maps funguju v pohode offline. Na PC si cez Nokia Ovi Suite stiahnes a nahras do mobilu mapu prislusnej krajiny a v mobile potom ficis uplne offline.

                  0 0
              • vysmátej bajker  

                nemůžeš se o tu radu podělit?neboli jak se dá do nokie dát naklikaná nebo stáhnutá trasa?

                0 0
                • Pebe  

                  budu se bavit o navigaci po silnicích, terén Ovi mapy neumí…

                  otevřeš Mapy, vybereš Autem a zvolíš Mapa. Na mapě si najdeš první místo průjezdu, ideálně pár metrů od baráku, kde budeš zapínat navigaci. Klikneš středem a vybereš Přidat do trasy. Potom na Přidat nový bod trasy > Z mapy > vybereš další bod. Takhle vybereš všechny průjezdy, čím víc, tím líp to bude navigovat kudy chceš ty, jinak může hodně přepočítávat. Když máš všechno vybráno, dáš na seznamu bodů Zobr.trasu, proběhne výpočet a trasa je hotová. Volby > Uložit trasu a uloží se ti do Oblíbené > Trasy. Odtamtud jí můžeš spustit.

                  Pokud by jsi si vybral nějaký bod a zapnul navigaci později, tak tě to k němu bude samozřejmě vést, čili tě to bude nutit otočit se a projet tím bodem. Potom je nutné ten bod odebrat. Takže při spuštěné navigaci trasy vybereš Volby > Body trasy, vybereš si bod který chceš odebrat a vymažeš ho Volby > Vynechat bod trasy. Trasa by se měla přepočítat…

                  0 0
    • Mr.Duck  

      Cokoliv na Androidu, zkoušel sem HTC Wildfire, teď mám Desire a obojí zaznamenává dost slušně (skoro bych řek, že Wildfire o něco líp), a těch aplikací na to je na výběr kopec.

      0 0
    • Krys  

      Začal som používať kombináciu HTC Desire + Mobile Atlas Creator + OruxMaps

      OruxMaps dokáže nalogovanú trasu exportovať priamo na Everytrail alebo na Map My Tracks

      K výletu na Evertrail ešte môžeš prideliť geotagované fotky.

      Vyzerá to potom nejak takto

      V pravom dolnom rohu mapy sa to dá prepnúť na slideshow.

      Na plánovanie výletov (na Slovensku) občas použijem http://www.freemap.sk/

      Dokáže to plánovať aj pre bicykel. Posiela to potom cez polňačky a vedľajšie cesty. Akurát, že to nemá aktuálne informácie o množstve blata na tých polňačkách. :)

      Navrhnutú trasu uložím ako .gpx do mobilu a zobrazím v OruxMaps.

      0 0
      • marios  

        Nevíš prosím Tě, jak se z Oruxu vysílá live na ty Map My Tracks? Mám tam účet, vždy po dojetí si tam trasu pošlu manuálně, ale nevím jak nastavit, aby se to tam zobrazilo samo už v průběhu jízdy?

        Dík

        0 0
        • Krys  

          Netuším. Ani som nevedel, že sa také niečo dá.

          Ja to exportujem na Everytrail. Ale až po ukončení výletu.

          0 0
    • fantozzi  

      iPhone 4 + aplikace Cyclemeter

      Pred tim jsem to pouzival na iPhone 3G a tam byla brutalni spotreba baterie (max. 4–5h). Ted na iPhone 4 za 4 hodiny max spotreba 15 % baterie.

      0 0
    • Keana  

      SE C702 + java aplikace Trekbuddy

      pri trose googlovani se da najit postup, jak si udelat svoji zkalibrovanou mapu jakekoliv oblasti…nebo jich je spousta ke stazeni…

      0 0
    • Pebe  

      chtěl jsem se zeptat, mam Nokii E52, existuje nějaký program, který by uměl navigovat podle trasy naklikané třeba na Bikemap.net ?

      Mám zatím Sport Tracker a ovi navigaci, ale u těch jsem na to nepřišel.

      0 0
      • Pijer  

        Umí to SmartComGPS. Připravíš si trasi, kterou si do něj nahraješ a jedeš podle ní. Můžeš si zapnout upozornění na odchýlení se z trasy. Neumí to ale naplánovat trasu.

        0 0
        • Pebe  

          super, děkuju. Ještě bych potřeboval do toho nějak dostat mapu, jsem v tomhle úplný nováček, děkuju

          0 0
      • mrozu  

        Jak dlouho ti pls vydrží ta E52 logovat trasu a jak dlouho obecně vydrží bez nabíjení? Zrovna E52 by měla mít nadprůměrnou výdrž baterie, tak jestli to zvládne aspoň těch 12 hodin…

        0 0
        • Pebe  

          řekl bych tak 6 hodin maximálně

          a v normálním provozu mi vydrží tak 5 dní, na noc nevypínám, občas jedu přes wifi, ale je fakt, že v poslední době jsem nabíjecí cyklus bez GPS neměl, a to baterku dost vysává…

          0 0
          • Pijer  

            Už jsi sehnal ty mapy, co píšeš výše? Mám na to, snad, někde v práci odkaz, tak když tak písni.

            0 0
          • treatt  

            A jak to funguje? jseš s tím spokojen?

            0 0
    • vsn  

      pouzivam HTC Touh 2 s Garminem .. zaznam trasy v pohode … nezere to ani moc baterku pokud jenom zaznamenava …

      da se to potom takhle exportovat : http://connect.garmin.com/…ity/48027364 (pod napovedou prepni na metricky … ) jediny co mi zlobi je maximalni rychlost

      0 0
      • krabica  

        Ten problém bude způsoben slabším GPS přijímačem, kterému krátkodobě vypadne signál.

        0 0
      • Slash  

        Ahoj, jak to pls z toho Garmina dostaneš ven?

        0 0
    • teteveve  

      Mam Samsung 7330,začínal som z programom http://www.endomondo.com/routes/.3.1

      no mal som problemy s odoslaním trasy na web a teraz používam

      http://www.sportypal.com/

      super programy,endomondo aj pre slabšie telefony!ZADARMO!

      0 0
    • cepicka  

      Uvažuji také o koupi mobilu s GPS navigací, pro delší výlety v neznámém terénu. Trasu bych si připravil v PC a pak se v terénu podle ní pohybval. Obracím se s prosbou o radu na zkušenější uživatele, jaká je přibližně výdrž mobilu se spuštěnou navigací. Případně jak řešíte navigaci na celodenním výletu.

      0 0
      • TurboLama  

        Já jezdím s HTC Magic a TrekBuddy. Trasu si předem neplánuju, rozhoduju se až v terénu podle mapy. Výdrž při zapnutém logování trasy je ale jen 5–6 hodin, takže na celodenní výlet to není.

        0 0
        • cepicka  

          Napsali by sem borci jezdící variantu mobil – externí GPS modul výdrž jijich zařízení? Tedy především výdrž nepřetržitě navigujícího mobilu. Měla by být podstatně vyšší, než u mobilu s vestavěnou GPS?? Díky!!

          0 0
          • Flegmatik  

            Teoreticky ano, ale zase musíš mít v mobilu zapnutý bluetooth, který je v permanenci, takže nakonec je výdrž plus mínus stejná. Nicméně nechají se koupit náhradní baterie a ty pak můžeš vyměnit (jak v GPS přijímači, tak v mobilu).

            0 0
          • madcat  

            Jezdím s N6300 + GPS modul, používám TrekBuddy, a výdrž taky není nic moc.. mám už teda starší baterku v mobilu, která mi vydrží při normálním provozu tak 3 dny maximálně. Kolem těch 5 – 6 hodin při zapnutým logování by to být mohlo, nikdy jsem takhle dlouho nelogoval, takže to nemám ověřený.

            0 0
    • Kami  

      Mám iPhone 3GS a stáhl jsem si do nej navigaci motionx. Www.gps.motion­x.com. Ukládá grafy,ukazuje maximalni rychlost,průměrnou rychlost,delku trasy,graficke vyhodnoceni,ma kompas,zadávání souřadnic bodu a navigovani do bodu,…Alespoň 10druhu mám na vyber jako satelitni,hybrid­ní,turistická,…Jsem velice spokojen!!S vydrží je to také dobre.Myslím,ze při nepřetržitém provozu ni vydržel 3hod + externi batarie cca další 3hod.Jen signál někdy pokulhává.

      0 0
    • polopes  

      K zaznamenávání trasy (kolo, běh…) používám telefon HTC Touch Diamond2 se softwarem Run.GPS Trainer a jsem maximálně spokojený. Záznamy exportuju do PC (není nutné), kde používám SportTracks a taky velká spokojenost.

      0 0
    • dieegoo  

      !!

      Měl bych velkou prosbu na místní sběrače GPS údajů. Rozjíždím školní projekt – webovou aplikaci pro vyhodnocování .gpx logů.

      Pro otestování bych potřeboval co možná největší množství .gpx logů z různých zařízení. Pokud tedy jakýkoliv log máte, zašlete mi ho prosím na mail uvedený v profilu. Díky ;)

      0 0
      • Advid  

        Poslal jsem, snad to není tipař. :)

        0 0
        • dieegoo  

          Davide díky ! ;) Už testuju a zatím vše funguje.

          0 0
        • AleZ80  

          Ahoj, měl bych prosbu: v jiném vlákně jsi psal že v infocentrech ( Zell am See ) jsou k mání mapy. Nevěděl bys na jaké jsou úrovni ( jsou podrobné a jsou značené i turistické trasy/pěšiny ) ? Že bych nemusel shánět mapu tady v ČR. Díky za info.

          0 0
      • Needy  

        Posílám záznam z Polaru RS8OOCX :)

        0 0
      • dieegoo  

        Tak ještě jednou všem, kteří zaslali logy, děkuju. Projekt úspěšně obhájen.

        0 0
    • Needy  

      Mám n85 , sports tracker OK, ale volil bych n86 kvůli dostupnosti jako nového zboží :)

      0 0
    • lendl  

      Mam Samsung Omniu II + WM 6.5 + Ozi. Nemozem napisat, ze doporucujem, lebo dnes dopurucovat WM 6.5 je dost funy, ale mne tento system vyhovuje. Ozi je osvedceny soft pre topo navigaciu a da sa stiahnut mapa ktorej kolvek casti sveta. Ja som dost lenivy aby som musel nieco konvertovat a nedajboze vytvarat. Napr. teraz som dosiel z Vietnamu, mal som staihnutych par giga map a neviem z coho by som ich inak vytvaral. Inak toho Oziho som kupil, ked vdaka mojej lenivosti som po par pokusoch o crack to vzdal. Co sa tyka Androidu, na stranke Ozi je zmienka, ze uz makaju na verzii pre Android, resp. pre Android su nejake ine softy, ako je pisane vyssie. Vydrz som presne nemeral, lebo moj use case je taky, mam nastartovany Ozi a GPS zapinam len v kritickych situaciach (stratim znacku, potrebujem odbocit na neznacenu zvaznicu…). Spotreba je dost brutalna, odhadujem, ze cely den to nevydrzi.

      Na margo nepresnosti GPS: tu sa samozrejme nikdy neda povedat, ci to ma na svedomi GPS alebo mapa, osobne si myslim, ze skor to druhe. Stalo sa mi, ze na jednej mape ukazovalo uplne mimo na druhej dobre. Samozrejme pokial mapu brutalne zvacsim, zvacsim aj chybu mapy a nemozem cakat, ze poloha bude tam kde ma byt.

      0 0
    • Mastr  

      HTC Desire + Rmaps (stažen cykloatlas) naprostá spokojenost a trasa jízdy sedí taky

      0 0
      • dieegoo  

        Sláva, konečně někdo s Desire. Můžu se zeptat, jak dlouho vydrží tento telefon logovat při vypnutém displeji?

        0 0
        • Mastr  

          přesně ti to neřeknu, ale těch 50km v terénu bez problému

          0 0
        • Krys  

          Som raz skúšal: zapnuté GPS, WiFi, šiel som pešo, takže som dosť fotil, aj som raz telefonoval pár minút, konzultoval s mapu v mobile a 4 hodiny som vyšľahal cca 80%. Najviac vzalo to GPS a WiFi.

          Môj bežný 6 hodinový cyklovýlet s vypnutým WiFi, zapnutým GPS a občasnou konzultáciou s mapou a telefonovaním to vydrží v pohode s rezervou.

          0 0
          • dieegoo  

            Díky za info. Tohle zní celkem použitelně. Jinak je na tom telefonu něco, co ti vysloveně vadí?

            0 0
            • Krys  

              Ani nie. Je tam pár drobností, ale nič kritického.

              Napríklad raz za čas mi prestane reagovať telefón na ovládanie tlačítkami na kábliku do sluchátok. Po reštarte je to OK.

              0 0
    • cepicka  

      Pořídil jsem Nokii E5 a dojmy jsou zatím kladné..

      Celodenní pochod – po dobu 11 hod spuštěné aplikace Sports Tracker (záznam trasy) a Trekbuddy (občasné nahlédnutí do mapy)ubraly asi polovinu kapacity z nabité baterky… mapy si dělám v Mobile Atlas Creatoru.. začínám..

      0 0
      • treatt  

        Ha, stejný telefon :) jak jsi spokojen prosím Tě? umí to nalézt trasu nebo jen podle toho, jak si ji naplánuješ na PC?

        0 0
    • Revolt06  

      Poradi nekdo jaky mobil si koupit mel by mit navigaci a wifi. Uvazoval jsem o nokii x6,ale recenze na nel nic moc. Diky za rady.

      0 0
      • potápěč  

        já používám HTC HD2 tu bys ale asi už marně scháněl. Mrkni na na HTCčka jsou to dobrý telefony. Navigaci používám tomtom a nemám problém. Jel jsem podle ní na dovolenou do Chorvatska a v pohodě. Nemám aktivní dotaové přenosy protože se pohybuji jen mezi wi-fi sítěma. U HTC si můžeš vybrat telefon podle operačního systému který ti bude vyhovovat. Např. na HD2 můžeš nahrát 3 android, WM 6,5 a WP 7.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zdar, zkusím to v tomto vlákně.

      Rád bych nějaký nový strojek s plnohodnotným čipem GPS, tak do 10 tis. Nějaké návrhy? Já zatím přemýšlím o takovém duelu:

      http://www.mobilmania.cz/default.aspx…

      0 0
      • Mastr  

        a co třeba nějaký HTC s Androidem ?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jaký bys doporučil?

          0 0
          • Mastr  

            Já mám už přes půl roku HTC Desire a maximální spokojenost.

            Nahrál jsem tam mapy od Cykloatlasu a používám Rmaps.

            Když zakufruju tak se vždycky najdu (aktualní poloha) a stopu trasy to ukazuje taky.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Oproti N8 má výrazně horší výdrž baterie a kvalitu fotoaparátu (i když ten pro mě nemá takovou váhu).

              Výdrž je pro mě ale zásadní kritérium a kovová konstrukce je taky plus.

              Na Desiru se mi líbí jen výkonnější procesor a HW tlačítka…

              0 0
              • Mastr  

                co se týče baterie tak tam na tom budou asi všechny Smart Phony stejně, to co píše výrobce je asi jako u aut s udávanou spotřebou :-)

                0 0
              • dieegoo  

                Baterie je těžce závislá na způsobu používání. Mám HTC Vision (Desire Z). Pokud mám vypnutá mobilní data, jsem v GSM režimu, občas pustím wifi – vydrží 2 celé + půl dalšího dne. S APN daty, WCDMA režimem se dostanu na den a půl. To je na smartphone solidní hodnota.

                Kovová konstrukce je sice fajn, ale hliník se hrozně snadno poškrábe. Pouzdro je tedy skoro nutností a jen co ho nasadíš, je po hezkém vzhledu hliníku :)

                Největší slabinou N8 je podle mě zadávání textů – nemožnost jakkoliv ovlivnit metodu vkládání znaků, to inženýři posrali :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No, kovový telefon (E51) mám už 2,5 roku a vypadá pořád dobře, bez škrábanců (jen se nesmí koupat, pak postupně odchází i základní funkce).

                  O blbým vkládání textu sem četl v recenzi, prý to řeší Swype v aktualizaci. Ale je to opravdu nevýhoda N8.

                  Nemá tu někdo zkušenosti se synchronizací Outlooku? (tasky, udalosti, …), to je pro mě taky zásadní věc.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    U E51 jsou ale kryty ocelové, ne? Hliník je na škrábance více nachýlný.

                    Swype řeší zadávání jen na půl, pokud vím, funguje pouze v landscape režimu – nebo už je tomu jinak?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Já ani nevím. Rozbor sem nedělal a magnet na telefon sem taky nezkoušel. Ale možná máš recht.

                      Jak fachčí swype netuším, ještě sem to nezkusil. Ale na tak velkých klávesách, co jsou při portrait, to ani není třeba. Tak je to vcelku logické.

                      0 0
          • Schoscha  

            já mám v plánu HTC Wildfire.Má ho kolega v práci a co jsem zatím zkoušel, tak OK.

            Není to nijak moc velký a cena kolem 5t.

            Teď je nějaká vyleošená verze s lepším dispejem.

            0 0
      • K2  

        Asi bych se Symbianu vyhnul a preferoval Android (právě kvůli množství aplikací, které jsou pro něj k dispozici)

        Viz android market:

        • google mapy
        • mapy.cz
        • Trekbudy

        0 0
    • vasek80  

      Mám Nokii E71 a nainstaloval jsem si program endomodo. Máte s ním někdo zkušenost? Registroval jsem se na webu a zatím nezkoušel vkládat mapy. Přikádám jen jednu orientační, jaké by to mělo dělat online záznamy do denníku. http://www.endomondo.com/…outs/7879205

      0 0
      • MirosPikos  

        Pokud máš Nokii, pak je jistě rozumnější volba http://www.sports-tracker.com/

        Třeba i kvůli tomu, že začal podporovat iPhone a co nevidět bude podporovat i Android.

        Aplikace oproti Endomondo je řekl bych namakanější, hlavní plus které jsem u jiné neviděl tak dobře udělané je automatická pauza. Tzn. že si nastavíš rychlost, která bude považována za zastavení a trackování se ti automaticky zastaví a nebude se ti tak kazit průměrná rychlost. Funguje skutečně spolehlivě, už mám takto zalogováno asi 4.000 km a žádný problém. Aplikace se stále vyvíjí a stále přináší nové features.

        Endomondo se nejeví jako špatná aplikace, také jsem jí jeden čas provozoval, ale kvůli automatickým pauzám jsem se vrátil ke Sports Trackeru a myslím, že nebudu měnit.

        Ještě abych upřesnil, na jakém přístroji – E51 s extermínm GPS modulem také od Nokie.

        0 0
        • obywan  

          Sport tracker neukazuje nastoupané metry?

          0 0
          • MirosPikos  

            Nastoupané metry Sports Tracker ukazuje, při exportu GPX je bude ukazovat třeba i Sportypal, který má moc hezky udělané prohlížení map v režimu 3D!

            0 0
            • obywan  

              A kde konkrétně? já to fakt nevidím, asi su slepý.

              0 0
              • MirosPikos  

                Aha tak se omlouvám, neukazuje. Viz několik příspěvků nahoře i s fotkou.

                0 0
    • Smazaný účet  

      tenhle post je uz z N8, tak uvidime :-)

      0 0
    • Ondrais  

      Já používám SE XPERIA X10 mini. Vynikající hudební přehrávač, fotoaparát a gps na cesty.

      Svou velikostí a malou váhou snad nejmenší mobil vůbec s Android systémem. GPS mi nahrává s odchylkou tak 10–15m, asi podle počtu dostupných družic. Pak lze normálně exportovat do google maps a následně do google earth.

      Vydrží nahrávat tak max 7h, pak už je problém s vybitím akumulátoru.

      0 0
    • Sibstr  

      Já používám Samsung Xcover 271 záznam trasy mi zatím vydržel zaznamenávat 16 hodin v kuse a ještě hlásil 30% baterky. V diskusi na netu někdo psal, že se dostal až na 22 hodin. Na záznam trasy používám aplikaci TrekBuddy s ukládáním každé 3 sekundy a výsledek se uloží jako .GPX soubor. Přesnost vestavěné GPS je srovnatelná s turistickými Garminy.

      0 0
    • Vozataj  

      Na iPhone 4 mám RunKeeper, kde lze nastavit typ aktivity (běh, kolo, atd.). Po ukončení úseku se automaticky syncne na jejich server, kde se trasa vykreslí do google maps a ještě se zobrazí převýšení, rychlost, případně pace. Spotřeba energie ujde. Lze nastavit hlášení info, buď po určitém času nebo vzdálenosti. Telefon mám v batohu a krásně povídající slečnu slyším. Při srovnání s tachometrem je dejme tomu na 25 km 300m rozdíl, což je slušné…

      0 0
      • lukeenho  

        Používám se svým Samsungem Galaxy S SportyPal, který umí všechno to co RunKeeper, ale víc mi vyhovuje UI a hlavně na webu se dá zobrazit trasa ve 3D (přes Google Earth), což je na MTB úplně super funkce. Jinak koupil jsem si na kolo tenhle držák a nemůžu si ho vynachválit, drží jak helvétská víra a přesnost GPS (většinou ±5m) je taky určitě lepší než kdybych měl telefon v batohu

        0 0
        • Vozataj  

          Jasně, aplikací je více. O držáku jsem také přemýšlel, ale nějak se toho zatím bojím. Vím, že kdybych si ho pořídil, tak se první vyjížďku rozsekám a bude po telefonu. To bych nerad. Někdy by se hodil k navi, ale info o cestě mi to hlásí a po ukončení se podívám na celý průběh. A aspoň to drží na baterce celou cestu:-)

          0 0
    • strby  

      Co jsem slysel Nokia ma obecne vetsi „stesti“ na vyber blbych GPS modulu do svych zarizeni. Nepristupoval jsem k vyberu telefonu ani SW nijak systematicky, proste jsem bral co bylo a jezdim s HTC Touch Diamond 2 + Smart Runner (www.smartrunner.com). Nenaviguje to, spis je to levna nahraska za sporttester (autori slibuji podporu pro bluetooth merice srdecniho tepu) a na to ze je to jeste dost cerstve to funguje slusne plus to ma klienty pro snad vsechny existujici mobilni platformy.

      0 0
    • mm  

      Nemáte prosím někdo zkušenost s telefonem Motorola Defy?

      0 0
    • nyqi  

      Doporučuji nokii E71 se Sports Trackerem ( soft. volně ke stažení ) funguje naprosto výborně a gps modul je velmi citlivý ! Přesnot v řádech jednotek metrů.

      0 0
      • lukeenho  

        sports-tracker.com má především naprosto luxusní web. Všechny myslitelné statistiky, srovnání, kalendář atd. atd. a vše zdarma

        Já už čekám na android verzi docela dlouho. Ale už by snad měla být v beta testu, tak se brzy dočkám

        0 0
        • MirosPikos  

          Já jsem se do betatestování přihlásil, ale nejsem jim asi dost dobrej :-D

          Jinak řekl bych, že je to otázka týdnů možná dnů, až bude hotovo pro android.

          0 0
    • Nikovlas  

      Uvažuji o koupi Nokie E52 – mimo jiné ji chci používat i na záznam trasy a profilu (navigaci ale nevyžaduji).

      Někde jsem četl, že GPS bez připojení k netu prakticky není schopná se chytit – mohl by mi nějaký uživatel říct, jak to je?

      A jak dlouho mi vydrží zaznamenávat trasu? Někdo psal 5 hodin – má někdo jinou zkušenost?

      A má někdo zkušenost, kvůli které bych si měl koupit něco jiného?

      Dík.

      0 0
      • Honz8t  

        Mám E52 a používám TrekBuddyho na logování a off-line mapy s nahranými trasami. Funguje dobře, baterka mi pro logování (zapnutý mobil celý den v batohu, vypnutý bluetooth, vypnutá asistovaná GPS a power saving v TrekBuddy nastavené na max) vydržela i na celodenní vyjížďku (od 9 do 7) a pořád se ještě dalo volat.

        Pokud jde o chytání – ano, někdy to po startu trvá trošku dýl, ale dá se.

        0 0
    • Specík  

      Mám E52 spolu se sport trackerem funguje opravdu super, oproti jiným nokiím, co jsem zkoušel se mi zdá nejpřesnější.

      Výdrž má solidní… jak dlouho vydrží ukládat záznam jsem nezkoušel, ale určitě jsem to používal víc jak 5 hodin aniž bych vyplácal baterku.

      Bez připojení k netu se nepřipojí, až po nastavení v menu, že má používat pouze integrovaný GPS čip :)

      0 0
    • MirosPikos  

      Hardware: Nokia E51 + GPS modul Nokia LD-3W

      Software: Sports Tracker (dříve Trekbuddy), Sygic, NDrive

      Lognutí do minuty (někdy během 5s), přesnost celkem slušná, záleží na tom, kde modul máš (jestli v báglu nebo v podsedlové brašničce).

      Výhody:

      • velká výdrž, není problém logovat celý den na horách a pak se ještědostat domů autem s navigací.
      • vejdou se všude

      Nevýhody:

      • snad jen malý display

      Když vidím problémy současných telefonů, především vměstnání několika antén do jednoho těla (ideální případ HTC Desire HD), nejspíš bych vždy uvažoval o externím modulu. Jednak kvůli přesnosti a kvůli výdrži, která je u smartphonů tristní. A kombinoval bych asi nějaké odolné zařízení na Androidu (Motorola Defy+) a třeba i současný GPS modul + software Sports Tracker spolus s Locus Pro.

      Kdyby někdo preferoval Windows mobile, pak má výbornou GPS HTC HD2, která se bez problému chytne i v obýváku horního patra rodinného domu. Software asi Navicomputer na mapové podklady a k logování nevím, možná to zvládá i Navicomputer.

      0 0
      • Amoondre  

        presne tuhle kombinaci pouzivam taky, kdysi byl ten modul v akci za 450,–

        vydrz jak rikas vyborna a hlavne telefon je odolny. Proto mam v leve kapse E51 a v prave smartphone na hudbu

        0 0
    • sezam  

      5 licencii Sygic za cca 30e

      https://support.sygic.com/…iple_devices

      "ANDROID

      1. You have purchased Sygic GPS Navigation license via our e-shop

      Sygic GPS Navigation license is limited to use on up to 5 devices at the same time. The Android license can be bound to 5 different:

      1. For devices with SIM card – IMEI code of the device.
      2. For devices without SIM card – MAC address or Wi-Fi adapter of the

      device. "

      0 0
      • MirosPikos  

        Mohu potvrdit, je to skutečně tak! Řešili jsme to na warforu s pár lidma ochotnýma zaplatit za povedenou aplikaci.

        Kdybyste se snad chtěli dát dohromady a koupit takhle licenci, klidně bych se přidal.

        Nicméně za těch 30E je verze Central Europe. Já bych raději celou Evropu. Je to 10E na každého, když se dá dohromady 5 lidí.

        0 0
    • Lenicka1313  

      Dobrý den, dle mého názoru je hned několik perfektních způsobů, jak využít iPhonu jako navigace během cyklistiky, ale úplně nejlepší mi přijde tento http://www.quadlockcase.cz/ Já jsem minulý rok zkusila hned tři, ale tento rok jsem se rozhodla pro toto a po dvou měsících si ho nemohu vynachválit. Za sebe jednoznačně doporučuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.