• Luky11

    Zdravim,

    v historii jsem nalezl plno informací na toto téma nicméně ne úplně všechno co bych se rád dozvěděl. Který mobil do 4 000 kč s navigací a operačním systémem android je nejlepší, nejčastěji jsem tu četl značky Samsung a Sonny Ericsson. A ještě se chci zeptat když budu používat tu navigaci na mobilu a budu jí chtít používat offline tak jestli mi ukáže moji aktuální pozici a budu se moct podle ní řídit a nebo mi bude sloužit jen jako mapa?

    Díky

    0 0
    • kolombo  

      Každá GPS ti nějak ukáže tvoji aktuální pozici, tedy i ta v mobilu.

      Teď jde jen o to, jakým programem ji převezmeš a využiješ.

      Moje Nokia E52 umí zobrazit souřadnice jako číslo, vynést je do mapy a zobrazit navigační šipku na předem zadaný bod. To, jako nouzovka, stačí.

      Když chci opravdu navigovat, beru si opravdickou GPSku GPSmap 60CSx. Minimálně jí daleko déle vydrží baterky :-)

      Napiš sem pořádně co vlastně chceš a jak to budeš používat, ať může začít flame mezi příznivci GPS a dalších podobných zařízení :-D

      0 0
    • Hrabex1  

      Na android existuje spoustu programku, ktery pouzivaji offline mapy a funguji jako plnohodnotna mapa i s navigaci.

      Oproti navigacim do auta budes mit vyhodu, ze si tech programu muzes nainstalovat vic, vyzkouset je a rozhodnout se pro ten nejlepsi.

      Podminkou je operacni system android a GPS modul.

      0 0
    • Hrabex1  

      Na android existuje spoustu programku, ktery pouzivaji offline mapy a funguji jako plnohodnotna mapa i s navigaci.

      Oproti navigacim do auta budes mit vyhodu, ze si tech programu muzes nainstalovat vic, vyzkouset je a rozhodnout se pro ten nejlepsi.

      Podminkou je operacni system android a GPS modul.

      0 0
    • Luky11  

      tak abych to upřesnil, rád bych mobil kam si dám příslušný program na navigaci a bude mi to ukazovat současnou pozici a budu se podle toho moct řídit a aby to bylo všechno offline, tedy abych nemusel používat internet v mobilu

      0 0
      • Luky11  

        konkrétně jsem dostal dobrý tip na program SmartMaps

        0 0
        • MaPa  

          Ano, pokud jen ČR, balíček „na klíč“ a akceptuješ cenu tak je to velmi dobrá aplikace.

          0 0
      • Smazaný účet  

        bez zaplé A-GPS se té polohy taky nemusíš dočkat…

        0 0
        • Smazaný účet  

          A_GPS se taky necha "obejit. Doma si zapnout GPS a wifi..nechat az se chytne a stahne si mapu satelitu, odpojit a vyrazit..mapa by mela v mobilu vydrzet asi tyden…

          0 0
    • fousac  

      a co mas za mobil ted?

      ze by mozna slo na zkousku pripojit BT modul s GPS, aby si si to vyzkousel…

      me osobne mobil jako navigacni nastroj na kolo dost nevyhovel… videt na prd, vydrz na prd, ovladat neco na dotykaci za jizdy taky zadnej zazrak… takze jako nastroj pro pripad nouze budiz, ale na nejaky soustavny jezdeni imho ne…

      a celodenni uz tuplem ne, to baterka neda..

      no a pokud hledas duvod proc novej mobil, tak to je samozrejme jina… ;)

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Nevíte někdo jestli galaxy nexus podporuje glonass? Asi si budu kupovat nějaký nový telefon, a už bych chtěl podporu glonass. Vím, že to má galaxy sIII ale ten stojí ranec. Můj nexus S to nepodporuje. BTW, kdyby jej někdo chtěl, tak bude na prodej.

      0 0
      • had_zachau  

        Za sebe muzu doporucit turistickou aplikaci Locus . Je to aplikace na android, defakto kazdy tyden nove aktualizace a umi to snad vsechno :) ⇒ mobil s androidem :) Jinak ja mam LG Optimus one, pokud se jeste prodava, tak cena bude okolo tech 4OOO.

        0 0
      • oddie  

        Telefon, co umí i Glonass jsem ještě neviděl, jestli to Galaxy sIII umí, je to pro mě docela překvapení…

        0 0
        • Chiron  

          Tak Glonass umí všechny SE Xperie od roku 2011. Ty starší netuším. Od Samsungu to umělo taky pár telefonů. Mám dojem, že je to celé postaveno na tom, že chipset Snapdragon S3 má GPS čip, který je schopný příjmat obě frekvence. Jen v těch Xperiích pokud vím, to pak ještě nějak dodatečně softwarově ošetřovali, aby to fungovalo.

          0 0
        • Kamikaze 591  

          Iphone 4S jej umí taky. Nevím jestli 4.

          0 0
    • Lister  

      Za 4 tis. Huawei Ascend G300

      0 0
      • blisterexist  

        ten vypadá hodně dobře, funguje?

        0 0
        • mrozu  

          Za ty peníze není co řešit, hlavně mě dostala výdrž – po celodenním výletě (cca 12 hodin, puštěný záznam přes Endomondo, každou chvíli koukání do Locusu, cca 30 minut hovoru) zbývalo ještě 30 % baterie. Co se mi nelíbí je slabší příjem wifi, nestandardní grafické prostředí (to je o zvyku, navíc to půjde přehrát) a rozsvícení displeje pouze vypínacím tlačítkem (ostatní jsou senzorová a fungují pouze při již aktivním displeji).

          0 0
          • Lister  

            K tomu poslednímu – to je ale obecná vlastnost všech mobilů, které nemají HW středové tlačítko – tady má výhodu Samsung, který se ho stále drží – jinak displej ani neodemykám.

            Pokud jde o výdrž tak Huawei čerpá ze své zkušenosti dodavatele bezdrátových sítí. Pro většinu lidí to je jen další levný čínský výrobce, ale už méně jich ví, že třeba celou síť Vodafonu postavil právě Huawei.

            0 0
            • mrozu  

              Jj, absence HW tlačítka už je prakticky standard, je to o zvyku. Hádám, že Samsung ho bude mít do té doby, dokud ho bude mít i iPhone ;)

              Jinak jsem rád, že Huawei je pro většinu lidí neznámý, díky tomu je cena tam kde je, srovnatelný mobil třeba od HTC (což je taky čína, jen trochu nablýskaná) stojí skoro 2× tolik :)

              0 0
              • RomanH  

                A bohuzel je i standard mobil bez HW klavesnice. A vzhledem k tomu, ze se obcas potrebuji pres TeamViewer pripojit k pocitaci a neco tam udelat (vozit ssebou extrerni klavesnici nechci), nezbyva nic jineho nez XPeria Pro.

                0 0
                • Lister  

                  Tohle už končí i u Sony, žádný nový telefon s HW klávesnici neplánují. Naštěstí tohle nutně nepotřebuji, spíš by se hodil telefon odolný a tady je průšvih, že hodně nadějný odolný Acro S k nám Sony nedoveze. Tak se asi budu těšit na Mint/LT30p.

                  0 0
                  • RomanH  

                    JJ, vim, ze konci. To me prave stve. Ja tu klavesnici chci kvuli praci, ale vsichni vyrobci to uz prestavaji delat.

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Aby to nebylo jak GSmart…

            0 0
          • MaPa  

            Tohle by ti nepomohlo?

            0 0
            • mrozu  

              Teoreticky ano, ale kdoví, jak by to reagovalo na pohyb někde v kapse a jak by se kvůli tomu zvýšila spotřeba… radši si zvyknu na mačkání power buttonu, „pokrok“ stejně nezastavím :)

              0 0
    • Vinz  

      Sám mám Samsung i9100 a jsem velespokojen, ale teď jsem pátral po telefonech s ANT+ technologií a tu maj jen Sony a myslím jedno HTC.

      0 0
    • Tomas94  

      Za sebe plně doporučuji SE Xperia PRO MK16i . Je to pro mně „nejlepší“ mobil z těch nových „výkoných“ a hlavně na čem jsem nemohl upustit tak HW klávesnice.

      GPS funguje s dost velkou přesností a na záznam používám aplikaci Moje trasy. Tohle mi zatím vyhovuje.

      Tím se ptám ostatních co na záznam by jineho doporučili za app ? :)

      0 0
    • MaPa  

      Ano, ukáže ti pozici nad mapou (a spoustu dalších věcí souvisejících s případnou navigací podle /předem/ zvolené trasy), pak už jen závisí na tobě která aplikace ti bude vyhovovat nejvíc. Asi nejznámější trojlístek univerzálních je Locus/Oruxmap­s/Trekbuddy, z místních pak smartmaps. Online (s vidinou že časem má být off-line) pak třeba mapy.cz

      V dnešní době bych se být tebou zaměřil na outdoorové smarty, tedy defy+, defy mini, se xperii active popř. něco přidal za xperii go. Věř že ti to odpustí „pár“ uživatelských nepříjemností které tě čekají s klasikou. Obzvláště schopnost xperií být ovládány mokrými prsty.

      A už to tady padlo, a-gps je poměrně dvousečná zbraň, která také (dnes už skoro u většiny telefonů) dokáže otrávit život. Řada GPS čipů už se dnes bez almanachu družic stahovaného přes data není schopná v rozumném čase chytit. Bohužel je téměř nemožné tohle někde pro jednotlivé modely vyčíst, snad jen z diskuzních fór.

      0 0
    • Jones  

      Ahoj, ja pouzivam ZTE Blade jako mobil (cena ±2100 Kc) a k tomu externi bluetooth GPS. Vydrz baterie paradni, presnost GPS, rychlost aktualizace taky. Takze celkem za 3200 parady az az :).

      0 0
    • felipe  

      spíš by mě zajímalo nastavení různých systémů gps, tak jsem našel tenhle starej článek… možná by se něco dalo vyčíst i chytre knihy http://knihy.cpress.cz/gps.html

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Různých systémů gps? Znám jen jeden systém gps. Jinak bych do 6 let staré knihy v tomhle odvětví nešel.

        0 0
    • Tyboo  

      Mám Nokii C6–00 a v ni tedy nokiáckou navigaci, která je zadarmo a naprosto dostačující.

      a pak mám tablet Samsung galaxy tab 2 7.0 a tam mam Sygic. Clovek by si rekl, ze navigovat tabletem musi byt hruza, ale 7 palců neni tolik a zobrazovaci plocha je asi milionkrat vetsi nez u mobilu. Ostatne i nova Octavka ma zabudovanou navigaci s displejem o velikosti 8 palců, tak proc cumet na ctvrtinove displeje?

      0 0
    • prvniodkonce  

      Píchnu to sem, at nezakladam nove vlakno…

      Mám htc wildfire s (ano, shit, ale víc jak 3k do mobilu nevrazim), GPSka úplně v pohodě, v porovnání lepší záznam než garmin 500. No a najednou nic, satelity chytne jen když tlačím silou do zadního krytu (ověřeno v app GPS status). Takže je uvolněná GPS anténa. Nenašel jsem nikde návod nebo video, asi se do toho stejně pustím se šroubovákem. Nekuchal jste někdo tenhle model? Díky.

      0 0
      • duskov  

        http://www.youtube.com/watch…

        Hledej „HTC wildfire s disassembly“, snad to tam nekde najdes.

        0 0
      • Luky11  

        Záruka už vypršela? Musim říct že bych se trochu bál při tom rozmontování

        0 0
        • prvniodkonce  

          Mám po záruce, bohužel.

          0 0
          • duskov  

            Neboj se toho, je to jak lego :-). Jen si sezen nejaky kousek plastu (nekolik mm tlusty), ktery si zbrousis do tenke plosky. To se velmi hodi na odloupnuti krytu, aniz by jsi si zpusobil nejake viditelne poskozeni.

            Potkalo me neco podobneho u HTC Desire a to 2× – prvne vypadl konektor GPS anteny – opraveno asi za deset minut. Podruhe (po padu asi z 1,5 m na beton, na hranu) mi na kabelu GPS anteny upadl konektor. To bylo horsi – musel jsem objednavat nahradni dil nekde z US (dil za 2 dolary, posta za 6 dolaru :-/). Ale taky opraveno a funguje stale dal.

            0 0
            • prvniodkonce  

              Nene, nebojim :)

              Montpáku už mám připravenou. Problém je, že nevim, kde ta anténa konkrétně je, ale ještě jsem neprojel všechna videa, snad to někde najdu.

              0 0
    • maedva  

      Mobilů je celá řada v podstatě ber aby měl minimálne 1GHz CPU a 512MB RAM, namátkou bych doporučil:

      Pokud chceš navigaci do auta, kvalitní, přehlednou a spolehlivou, tak můžu doporučit snad jen Sygic.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud jsou i ty první dva typy na úrovni toho posledního, tak to jsou fény spíš k vzteku…

        0 0
        • maedva  

          Tvůj příspěvek je naprosto zbytečný a mimo.

          Rád se podívám na tvůj návrh jiného mobilu do 4000kč, než které podle tebe k nicčemu telefony jsem tu navrhl třeba já.

          Děkuji ;-)

          0 0
    • Lenicka1313  

      Ahoj, je těžké si vybrat ten pravý a jistě žádný „nejlepší“ neexistuje, každopádně já jsem nakonec skončila u http://www.quadlockcase.cz/, který mi vyšel jako jednoznačně nejlepší a používám ho se svým přítelem opravdu často. Dvakrát třikrát do týdne jezdíme na výlety a slouží nám po několika měsících opravdu suprově.

      0 0
    • Kluzák  

      Motorola defy+ je to sice starší kus a neumí česky, ale zas toho dost vydrží, má slušnou baterku a prostě funguje…

      mám jí už skoro rok a i po několikátým koupání a pádech je pořád v cajku…

      0 0
    • heerer  

      zvažuji JiaYu G4 – QuadCore – 4.7"HD – 2GB RAM – 32GB ROM

      Je to čína, ale za ty prachy…

      0 0
    • lokoj  

      Máte někdo Huawei G600? Mám 3roky HTC Desire a chtěl bych nový telefon. Huaweie mě zaujaly kvůli udávané „výdrži“. Jezdím hodně na kole a občas chci tu trasu zaznamenat pomocí Endomondo (nebo podobné) takže využití GPS bez displeje jen občasné kouknutí do mapy nebo Facebook přes mobilní data, ale u Desire mám po ± 6ti hodinách utrum – telefon se vypne.

      Pak se bojím aby to nebylo pomalejší než Desire i když to by se stát nemělo. Fotky vyjdou asi nastejno. ? Koukal jsem, že podpora z XDA, Modaco atd. takřka žádná, takže nemá origoš android v Huawei G600 nějaký neduhy, které by mě měly odradit? Co čitelnost na slunci? Nemusí se stínit rukou?

      0 0
      • jIrI___  

        Nemáš na tom Desire něco špatně nastavené? Já dneska jel 4 hodiny, zapnutý Sports Tracker na trackování, pár minut dívání se do Locusu, jeden telefonát a baterka mi klesla o 30 % (Xperia Ray). Samozřejmě vyplá data, wifi apod. Nechce se mi věřit, že by to mohl být takový rozdíl.

        0 0
        • lokoj  

          No on už je 3 roky starý a to včetně baterky. Kdybych telefon používal normálně, tak bych 2 dny na jedno nabití dal. Nicméně ono se to takhle chovalo už na začátku. On to byl jeden z prvních kusů, pak teprve začalo HTC vychytávat neduhy a dávat do oběhu kusy s jinejma deskama a páč to právě nebyl ojedinělý případ tak nikoho nenapadlo, že by to mohla být vada a prostě se to bralo jako normální vlastnost. :-).

          0 0
      • borda  

        Na bazaru nekdo nabizi gps logger s sd kartou. s tim muzes zaznamenavat trasy do aleluja.

        0 0
    • Fana.A  

      Taky zdravím, vybírám nový telefon a nechci zakládat nové vlákno. Parametry – GPS, Android, odolnější, cena tak do 6500kč(když bude levnější určitě nevadí), max.4".Největší http://www.mobilmania.cz/…default.aspx. Typy a recenze vítány.

      0 0
      • RADY  

        Další volbou může být Sony Xperia Go.

        0 0
        • Fana.A  

          Taky jsem na ní koukal, ale nemá výměnnou baterii. U mě to bude telefon zase alespoň na 6–7 roků, což se mě zdá na baterku dost.

          0 0
        • Dejv94  

          Xperii Go nebrat, není vubec odolná, ani vůči vlhkosti, mě vydržela 3 měsíce. Ted mám Lenovo S750 a naprostá spokojenost, Mohl bys zkusit Lenovo A660, je to menší a odolný jak má být.

          0 0
          • jIrI___  

            Cos s tou Xperii dělal? Kámoška s ní fotí na bazénu, ve sprše ji používá místo světla a nějakého 3/4 roku funguje bez zádrhelu.

            0 0
            • mars  

              „..ve sprše ji používá místo světla..“ ???

              0 0
            • Dejv94  

              první reklamace – Namočení v kapse, když mě kamoš polil kýblem s vodou, zamlžila se čočka foťáku a čidla zepředu vedle mikrofonu, přestalo fungovat on/off tlačítko, takže mobil jel, ale nemohl jsem jak rožnout display. Vyjádření reklamace: na uvedené závady se mobil neprojevil a po vracení fungoval normálně dál.

              druhá reklamace – Opět namočení v kapse, tentokrát když byla šílená průtřž mračen, takže si v té kapse ve vlhku pobyl tak dvacet minut. Opět se zamlžila čočka foťáku a přestalo jet on/off tlačítko. Reklamace uznána, nabídli mi nový kus (bohužel v jiné barvě než původní) nebo peníze.

              Bral jsem peníze a koupil Lenovo S750 a jsem víc než spokojen.

              0 0
          • borda  

            No nevim. Cinsky androidy jsou paradni (sam jeden mam) ale zrovna GPS v nich v podani mediatek (a pritom MTK cipy v GPS jsou veåmi dobry) je horor. Nefixuje to poradne, jsou s tim desny problemy. Root mozna pomuze, ale ne kazdej ho chce delat.

            Ja s tim musim treba delat brikule a jak to nema uplne cerstvy epo data, tak si s fixem moc neskrtam.

            Takze cinskyho droida rozhodne ano, ale ne pro ty, pro ktere je gps primarnim pozadavkem.

            A jestli zrovna tobe chodi bez problemu, neznamena, ze je to univerzalne pravda. Staci si do google zadat treba „mtk gps fix problem“.

            Me je gps v telefonu celkem ukradena, ale kdybych ji mel jako peimarni pozadavek, tak uz jsem to hodil z okna…

            0 0
      • ZuzicK  

        Teď jsem si pořídila Samsung Galaxy 3 mini a zatím spokojenost. Taky jsem koukala na Xcover, ale ten má horší parametry a je poměrně masivní. Mini s gumovým pokrytováním by měl udělat podobnou službu.

        0 0
    • plevka  

      zkusím se zeptat ještě tady, taky sháním nový mobil a jde mi hlavně o tu GPS, spíše tedy o záznam trasy a občasné mrknutí v případě nejistoty, kam odbočit..mám ale omezený rozpočet, max.3500 plus mínus..nemusí být nijak extra odolný, měl by mít dobrou baterku..nemám se Smartphony žádnou zkušenost, tak budu rád za Vaše podněty..

      0 0
      • xcbike  

        Ahoj,doteď jsem používal taky mobil hlavně kvůli GPS(STRAVA,Sports-Tracker…)měl jsem asi 4 mobily s androidem

        Samsung,Sony,Mo­torola,Vodafo­ne(Alcatel) a všechny měli problém s přijmem GPS signálu a to i na louce,kde nic nebránilo ve výhledu na oblohu.Nejhorší byla Motorola a Vodafone,tam jsem se někdy i nedočkal a po 10 minutách čekání na signál jsem to vzdal..Kvůli tomu jsem šel do windowsphone,pro­tože mají v sobě jak GPS,tak i GLONASS(ruský družicový systém,taková ruská GPS) signál mám vždycky do 3 vteřin,dokonce to chytám i v budovách :) Co se týče záznamu trasy,tak je to velmi přesné,používám na záznam endomondo,ale jenom kvůli zápisu do GPX,ten si pak vkládám do STRAVY.Samotné aplikace ve Windowsphone,jako je Endomondo,Sports-Tracker…běží spolehlivě i s autopausou­,bohužel na ně vydavatelé prdí a jsou tam nesmysly ,jak nastoupané metry,tak i výškové profily…každopádně po stáhnutí GPX z těchto záznamů a vložení jinam,třeba do té STRAVY je vše velmi přesné.

        Takže za mě třeba taková NOKIA LUMIA 520,sám mám Lumii 620 a je to paráda,dle mého názoru lepší než android,jediné co je mínus je ani ne tak počet aplikací,ale spíše to,že například banky,operáto­ři,atd…stále nemají aplikace k bankovnímu účtu,atd..to je ale asi otázka blízké budoucnosti,když tak raketově rostou prodeje windowsphone…

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak to jsi měl nějaké staré vykopávky.

          Glonass má v dnešní době už snad každý smartphone. Třeba tady přehled většího množství smartphonu co už mají Glonass

          http://en.wikipedia.org/…S_Navigation

          Rychlý fix do 3–5s to samé.

          U Samsungu byl poslední model bez Glonassu SGS2 a i tak má fix většinou do 5s taky.

          Windows phone je pak operační systém a tedy nemá to vůbec nic společného s tím, zda daný smartphone má nebo nemá Glonass a jak rychle dokáže fixnout signál a jak přesný bude mít záznam.

          Co se týká telefonů, tak Nokie (které používají windows phone) Glonass také mají, stejně jako desítky dalších jiných smartphonů.

          0 0
          • xcbike  

            měl jsem úplně normální vykopávky v ceně kolem 3000–4000 kč z té tabulky mi spíš přijde,že to je u dražších modelů…jinak ok,s tím že nemá wp nic společného s glonassem a fixací atd,tak to je mi celkem asi jasný…

            jinak díky za osvětu

            0 0
            • MlokCZ  

              Současné i ty levné. Třeba Samsung Galaxy Young S6310 se dá pořídit od cca 2400Kč.

              0 0
        • pekoss  

          jaka motorola konkretne? ja mam vyhlidnutou motorolu XT910, skklo gorila glas, kevlarove telo a pry tam jde dat i baterka 3000mAh+

          0 0
    • vili  

      ahoj, může mi někdo z mobilních nadšenců doporučit nový mobil pro přítelkyni? Měl by být dotykový, umět navigaci (stačí po čr), procházení internetu a nějakej rozumnej foťák a výdrž baterky. Cena kolem 5 tauznů. Díky

      0 0
    • Dejv94  

      Oživím temá

      asi bych chtěl nahradit cyklocomputer (použival jsem Sigmy ale ted už víc jak rok jezdím bez) nějákým levným činským mobilem (podmínka android a gps senzor). Hlavně tedy na záznam trasy (ne navigaci). Udělal jsem si držák na představec na svoje Lenovo S750, byl jsem s tím parkrát, ale představa že to někde položím a zníčím mobil mě děsí (levnej číňan by mi tolik nevadil). Hledal jsem a narazil jsem na napodobeniny S4, S3, Iphona, a mnoho dalších za přijatelný peníze. Čím levnější, tím mě to bude mín vadit.

      Pokukuju po:

      http://www.aliexpress.com/…8882905.html

      a tomto:

      http://www.aliexpress.com/…2237555.html

      Jsou to vůbec použitelný kousky?

      0 0
      • Dejv94  

        Nikdo nemá zkušenost?

        0 0
      • borda  

        Pohledej si recenze toho cipu MTK na netu.

        Mylim, ze uz jsem ti tu nekde psal, ze nektery maji dost velkej problem zafixovat.

        Ani kdyz nenajdes negativni ohlasy tak nemusi mit vyhrano, taky to muze mit na hovno antenu.

        Osobne bych se podival spis po nejake bazarove xperii mini, prodava se to za podobny penize. Je to starej klumpr, ale droid tam je a sony mivaji podporu ant +, muze tedy pripadne pripojit cidla

        0 0
        • MaPa  

          I na základě svých zkušeností bych mu taky doporučil buď mini, nebo spíš active. Čip se chytne i bez zapnutých dat a nemusí to sundávat v každé mlze. Do toho starou neaktivní SIMku a má z toho prima low-cost všechnopřístroj.

          Ale spousta lidí chce jezdit s pádlem na řidítkách, tak ať si tím klidně projdou…

          0 0
          • Dejv94  

            Nejde mi tak o velikost, ale o co nejmenší cenu. Asi budu muset obejít místní bazary protože na netu není nic a nebo všechno stojí víc než bych si představoval.

            0 0
          • kali222  

            mini, co, prosim? Ď.

            0 0
            • danis7  

              Sony Xperia Mini

              0 0
              • kali222  

                a ostatni sony nemaji tak kvalitni gps modul?

                0 0
                • MaPa  

                  u mini mám ověřený že gps i bez dat je dostatečně přesná a rychle naskakuje. navíc je rozměrově tak akorát (imho). v bazaru dneska za pár kaček.

                  je ale taky pravda že dneska bych na tohle použití volil rovnou active. ale tehdy to byl ještě primárně osobní telefon

                  0 0
                  •  jarek1  

                    potvrzuji, dal jsem kdysi na tvou radu, pořídil Active a chválím tě do nebes. Navíc pevné masivní ouško na poutko – neztratitelný GPS foun – pořád na představci v upraveném držáku – taky od tebe vzorek. GPS přijimač se chytne kdekoliv na neznámém místě do minuty a neztrácí signál téměř nikdy. Už dávno je ale jenom v bazarech.

                    0 0
                • jIrI___  

                  Ze starých řad měly Ray a Arc ještě lepší gps modul.

                  0 0
                  • kali222  

                    mno to ja bych radeji neco z tech novejsich, abych to teda konecne splachl s koupi bezneho telefonu, vic jich nepotrebuju. :D

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jo, sorry. Já měl za to, že se jede furt v lajně toho postu Dejva94 ohledně nejlevnějšího řešení :)

                      0 0
                      • kali222  

                        fpoho. ja bych vzal i starej (novej), jenze ja si takvoyhle veci kupuju vzdycky jednou za taaak moc dlouho, ze bych preci jen trosku neco aktualniho.

                        0 0
                      • Dejv94  

                        Tak dneska se mi dostal do ruky zadarmo Nokia E66, akorát s prasklým displayem, takže za 140kč objednanej novej a pak to vyměním a zkusím. Podle netu by to mělo mít GPS, ale nemá to Androida, tak nevím jak to bude s GPS zaznamenáváním a nahráváním na net.

                        0 0
                        • Dejv94  

                          Ale není to teda moc dobrý řešení když je vysouvací.

                          0 0
                  • Chiron  

                    Ale kupovat je v dnešní době je nesmysl. I když co se týká výkonu, displeje atp, tak v pohodě strčí do kapsy dnešní lowendy. Jedině Ray stále boduje rozměry. Ale mají docela zásadní neduh, strašně malou vnitřní paměť. Já aplikace na Neu omezil víc než na nutné minimum co potřebuju a stejně mám problém. Trochu by pomohlo do toho hodit nějakou jinou ROMku, ale nikdy se mi s tím nechtělo hrát a vyždímal bych z toho akorát pár MB navíc. Čekal jsem, že mi to Neo vydrží dýl, holt byl to první smart co jsem měl a aspoň jsem přišel na to, co na telefonu už nechci ani vidět. Takže teď čekám s jakou cenovkou se vytasí Xperia Z1 Compact. Jen mám strach, že to zas pěkně přestřelí.

                    0 0
      • Rudyshy  

        preco nevezmes od niekoho starsi telefon .. o to mensie naklady a chces to stejne jednoucelovo. co by som doporucil tak telefon co podporuje glonas > roziel v presnosti markantny (hlavne za spatnych podmienok)

        nicmene som chcel tiez takto vozit svoj stary wildfire ale vo vysledku mi to prislo zbyctocne tahat dalsi kram. stejne vacsinou len slapem a ked som blbo tak jedu jinudy.. ides predsa na vyjizdku ;)

        0 0
    • obda  

      Taky se přiživím, obsahově to sem patří. Z důvodu možného upgrade sháním smartphone s následujícími parametry:

      • cena do 4000
      • slušnej, nelépe IPS a odolnej displej 3.8–4"
      • Android
      • GPS+GLONASS

      Hrát na tom nepotřebuju, sledovat video taky ne. Momentálně mám LG Optimus One P500, nový telefon nesmí být o moc větší. Do kapsy je to tak akorát, žádné pádlo rozhodně nechci. Nebýt toho pitomýho WP8, tak by mi bohatě stačila Lumia 520/620, Ale jsem dost Google-positive (kontakty, gmail, kalendář …) a dále jsem zvyklej na pár aplikací, který bych měl rád i na novém mobilu. Představoval bych si něco jako LG Optimus l5 II, ale ten m.j. nemá GLONASS. Máte někdo tip, klidně i na slušnější Čínu?

      0 0
      • Tengu  

        Pokud ještě stále hledáš telefon, mám tu jeden, který by celkem splňoval tvé požadavky. Konkrétně je to Haier w910. Před nedávnem jsem jeden ztratil v noci na cyklostezce. Nějaký dobrák ho našel, odvezl několik kilometrů a zahodil. Nakonec se sice našel a vrátil se ke mě, ale v té době už jsem si objednal druhý tento telefon. Dnes dorazil, tak přemýšlím, co s ním. Vše tedy zatím v originál balení. Přes Brno občas jezdím, takže možné předat i osobně.

        Ten svůj prvním mám asi čtvrt roku a jsem s ním zcela spokojen. Běhá svižně, ani jednou se mi nesekl. Používám ho jako navigaci na kole i na geocaching. Gps i glonass bez problémů má i elekrtonický kompas, Android 4.0, foťák 8Mpx s bleskem, displej IPS 4,5" gorilla glass II, RAM 1GB, ROM 8GB, procesor Qualcomm MSM8960 dual core 1.5GHz, odolný proti prachu a stříkající vodě.

        0 0
        • obda  

          Diky, ale uz je to off. Nakonec jsem pochopil, ze s mymi pozadavky nic s malym displejem nekoupim a nakonec jsem zustal u LG, priplatil a koupil LG Optimus L9 ii. Zatim maximalni spokojenost :)

          0 0
        • v001  

          zdravím, už jsi ho prodal??

          0 0
          • Tengu  

            Sice ještě úplně prodaný není, ale předběžně jsem se dohodl se sestrou. Před deseti dny jsem jí ho odvezl na testovací provoz a s velkou pravděpodobností už u ní zůstane.

            0 0
    • LaFu  

      Ma Xperia Go dosluhuje a tak hledam nejakou nahradu, odolnost neni nutna ale uvitam ji :-)

      pozadavky:

      cena do 6000

      slušnej, nelépe IPS a odolnej displej 4–4,7"

      Android

      GPS+GLONASS

      velikost max do 130mm, 125 by bylo nejlepsich

      slusna kapacita baterie

      data zatim nepouzivam ale LTE byt muze :-)

      Diky za tipy, nejak neni cas se tim zabyvat do hloubky a chodi sem spousta „blaznu“ co tomu hovi

      Nebranim se ani nejakemu cinskemu androidu. Bez tak mam mobil max 2 roky :-(

      0 0
      • MaPa  

        Mi2s

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Do 6000 u nás nekoupí a v číně rychle docházejí, tak si bude muset máknout.

          0 0
          • MaPa  

            Na ibuygou ještě jsou i 32G verze a do šesti by se mohl vejít. Spíš že nemá LTE, ale striktní podmínka to nebyla. Zase bude mít jistotu že má originál.

            0 0
            • Fidži_CZ  

              Tvrdí Ibuygo. Psal jsem na podporu a pár jich dostanou až za 14 dní. Oni jsou celkově takoví tlučhubové, takže je ber s rezervou.

              0 0
              • LaFu  

                To vypada dobre, kde zakoupit, napr Etotalk?

                Predpokladam ze Bluetooth to ma 4.0

                0 0
              • LaFu  

                Zda se mi to, a nebo nema podporu pametovyvh karet? Je fakt ze pri te interni kapacite to asi nevadi.

                0 0
                • Fidži_CZ  

                  Bluetooth 4.0 to má jen s neoriginální ROM. Což je stejně i lepší volba než MIUI(dle mého názoru).

                  Karty nemá.

                  0 0
                  • LaFu  

                    a kde by jsi doporucil nakoupit?

                    klidne emailem ;-)

                    0 0
                    • Fidži_CZ  

                      Kdekoliv, kde to budou mít. Etotalk, Coolicool, Antelife, Ibuygou. Na Aliexpressu bych to osobně nekupoval, bál bych se, že to bude fake.

                      0 0
      • Din  

        Samsung Galaxy S3 Neo

        0 0
      • nitraq  

        Motorola Moto G.

        0 0
    • Stancek  

      Ahoj všem, potřebuju pomoct s výběrem mobilu, moc se v mobilech nevyznám, tak prosím o tipy, kterej ze seznamu v tabulce vybrat.

      Předem díky. S.

      0 0
      • Stancek  

        Ještě mě napadá, že bych k tomu mohl něco napsat. Telefon platit nebudu bude to služebák, podpora 2 sim by se hodila, ale nemusí být, svůj telefon už stejně nepoužívám. Požaduju rychlej internet, aspoň základní office, gps, nejlíp i s kompasem, notifikační diodu, slušnej výstup na sluchátka, možnost vložení sd karty, výdrž při bežném používání celej den.

        Zatím se mi nejvíc zamlouvá samsug S4 mini, sice nemá dualsim, ale to bych oželel… Doom mě od samsungu odrazuje.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.