Špatná orientace GPS navigace

9 nepřečtených
  • Roman2

    Používám nový GPSmap 60CSx na kole, kde ho mám připevněný na říditkách.

    Při nastavení orientace mapy „čelem“ se špatně orientuje vzhledem k okolním bodům, cestám, atd…

    Kompas jsem zkalibroval.

    Při jízdě autem ukazuje dobře, ale při chůzi nebo na kole se přesnost ztrácí.

    Jaké máte zkušenosti s navigací na kole v podobných případech? Kde by mohl být problém?

    Děkuji.

    0 0
    • Meduza  

      Mohlo by to byt tim, ze se da nastavit kdy to bere kurz jeste z pohybu GPS nebo kdy z to pouzije elektronicky kompas.. Myslim, ze ta hodnota je defaultne na cca 15km/h.. Ale taky mam pocit, ze to pri stani nebo pomalem pohybu orientuje tu mapu jinak nez by melo.. Ale mam to GPS teprve tyden, takze me zkusenosti jsou mizive :o)

      0 0
      • wridfe  

        já se řídim pouze vlastním orientačním smyslem sice se mi několikrát stalo že jsem vyjel nekde jinde než jsem přepokládal ale pokaždé jsem se dostal tak kam jsem chtěl sice někdy „horší“ cestou :-D

        0 0
        • borda  

          jj, to znam: „cesta je to sice delsi, ale o to horsi“ :-)

          0 0
      • Michal.J  

        Nastavuje se to podle měřítka mapy.

        Menu – Nastavení – Mapa – Základní.

        0 0
    • MlokCZ  

      Nastavovat můžeš jak chceš, při malých rychlostech to nikdy 100% dobře ukazovat nebude. Já i všichni v mém okolí proto zásadně používáme mapu k severu, na šipku směru kašlem a orientujeme se vždy podle toho od kud jsi přijel (to je přesné).

      V autě ukazuje dobře kvůli velké rychlosti, kde gps směr je ok. V malých rychlostech je to dle gps velmi nepřesné a ani kompas není ideální (ten je hrozně náchylný na to, aby byl přesně vodorovně, takže taky naprd). Takže ani nemá moc smysl hledat nějakou přesnou hranici, kdy by se to mělo přepínat už na kompas, stejně to nic nevyřeší.

      Moje doporučení zní. Naučit se jezdit s mapou k severu. Má to i další výhodu, pokud se občas vozí i papírová mapa pro případný lepší celkový pohled, tak pak se lépe orientuje, když to je stejně jako gpska. A další detail, když má více lidí gpsku a třeba řešíme kvůli nesjízdné cestě kudy a domlouváme směr, tak to všem ukazuje stejně a ne že má každý mapu orientovanou zrovna v tu chvíli jinam.

      0 0
      • MlokCZ  

        A ještě jedna výhoda orientace mapy k severu. Mapa se neustále netočí dokola jak prdlá :-)

        0 0
    • kolombo  

      Zkus prostě ten kompas vypnout pomocí tlačítka (PG-UP ??), druhe vpravo nahoře. Pokud jedeš pomalu, tak to ten kompas nějak mate :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse