GPS cyklocomputer se synchronizací na STRAVU

22 nepřečtených
  • LuigiLU

    Ahoj,

    sháním GPS cyklocomputer který by se synchronizoval se STRAVOU. Nepotřebuju navigaci. Můžete mi prosím někdo poradit z vlastní zkušenosti co koupit?

    Díky

    Luděk

    0 0
    • Kos_CZ  

      Evidentně v tvém rozhodování hraje roli cena a tak se ptám: Tou synchronizací máš na mysli možnost to z cyklopočítače dostat na Stravu (třeba ručně), nebo aby se to tam přenášelo „samo“ = automaticky?

      0 0
    • milan.v  

      Sigma, Lezyne, Bryton…

      0 0
    • Enron  

      Garmin Edge 130 byl docela fajn

      0 0
      • Smazaný účet  

        Proti Lezyne (třeba Lezyne Macro Plus) bídná výdrž a násobná cena. Jen teda proti G130 nemá barometr, ale při dnešním stavu barometrických údajů na Stravě už ani není tak úplně potřeba. Mají dat dost od jiných uživatelů. Pokud to není moc důležitý údaj pro zadavatele přímo z vlastní krabičky.

        0 0
        • LuigiLU  

          Garmin využívá víc satelitních systémů jesli jsem čet dobře, takže přesnost by měla být větší…jest tak?

          0 0
          • JachymP  

            Ne, lepší přesnost bude mít až multiband. Pro tebe to ale je jedno, přesnost je dostatečná u všech. Vybírej podle ergonomie ovládání a zobrazení pro tvoje účely.

            1 0
          • virtualcop  

            Jak kterej Garmin, oproti jak kterýmu jinýmu GPS počítači od jiné značky :)

            Současné GPS modely všech značek obvykle používají nějaké kombinace více GPS systémů, nebo si je můžeš zapnout vypnout ke zvýšení přesnosti/snížení spotřeby baterie.

            Na běžné ježdění se záznamem trasy a dalších metrik do Strava většinou bohatě dostačující.

            Znatelné zvýšení přesnosti polohy i v extrémně špatných podmínkách (hustá městská zástavba, les, hory…) se koná až s úplně novými chipsety, (multiband Mediatek Airoha) co třeba Garmin dává do vlajek hodinek i Edge (Edge 1040 Solar, Fenix 7X Solar). Nicméně cenově to asi nebude nic, co by se ti líbilo :)

            1 0
          • Smazaný účet  

            Pokud jde čistě jen o trasu na Stravě, pak je asi nejlevnější a nejjednodušší způsob telefon, který stejně asi každý vozí. Pokud má být přesnější, tak pak se nabízí vyšší verze – Lezyne SUPER PRO. Tam už je lepší chipset i s barometrem a GPS pro více satelitů, ale už je zase jiná cena. Já tak úplně nechtěl doporučovat konkrétní modely. Spíš mi šlo o komentář k ceně a baterie G130. Nemám vyzkoušeno ani G130 ani Lezyne Super Pro. Co sedí jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Mám asi 7 let starší verzi Lezyne Super Enhanced. Tu právě používám jako primitivní navigaci (bod jedoucí po čáře), na záznam trasy a sync na Stravou. Proto trochu ze zkušeností s tou značkou mluvím.

            0 0
    • Sinpa  

      Sigma ROX 4.0, nebo 11.1 EVO.

      Cena mi přijde velice vstřícná, funkčně a kvalitou zpracování nemám co vytknout.

      Synchronizace z ap v telefonu bezproblémová a rychlá.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vlákno Sigma se bezproblémovostí jen hemží. :-)

        0 0
        • Regnialf  

          Osobní zkušenost se Sigmou mizerná, znovu bych si Sigmu nepořídil.

          2 0
        • Sinpa  

          Jedu čistě tacháč na družicích = bez senzorů a problémy nejsou ;-)

          Mimochodem Garmin vlákno je na ještě hůř, ale to si většina G-ovcí nepřipustí :-)

          1 0
          • virtualcop  

            No, jenže né každému jízda úplně „bez senzorů“ postačuje :) (minimálně čidla kadence či rychlosti pro zpřesnění používaj skoro všichni)

            A ty chyby, co někteří třeba u 11.1 uvádějí – zůstává poslední hodnota kadence, výkonu na displeji i když svěsíš (a hlavně se to propisuje i do záznamu z jízdy) – to není úplně známka, že problémy nejsou… :)

            Teď můžeš začít s tou Garmin ovcí (tou nejsem, používaje jinej počítač :))

            0 0
            • Sinpa  

              Tak tazatel nepsal že chce něco připojovat.

              Mám s GPS počítači pár let zkušeností a vyzkoušel jsem od Lezyne, Brytonu, Garmina, Sigmy po nějaké čínské šmejdy -viz fotka, Garmin jde naštěstí dobře prodat, tak ty se doma neválej :-)

              U Sigmy 11.1 mi vyhovuje kvalita zpracování (Lezyna a Bryton jsou rozhodně forovější), pro mě intuitivní ovládání (z těch co jsem měl napříč značkami mi přijde nejjednodušší) a aplikace je taky jednoduchá bez zbytečných kravin (chápu že Garminákům může chybět halda metrik, výzev, odznáčků..). Výdrž je reálně kolem 18–20hodin (bez senzorů), což je víc jak mnou zkoušené G E130 a E530 a daleko míň jak Lezyne a Bryton (ty jsou výdrží na dvoj násobku).

              Komunikaci s senzory nemohu hodnotit, neb je nepožívám.

              Podpora Sigmy mi přišla skrz email taky celkem ochotná, navíc často komunikují na DE foru – https://www.mtb-news.de/…11-1.945157/

              A abych jen nechválil – u ROX 11.1 bych klidně snesl o něco větší LCD s jemnějším rozlišením a větší svítivostí – jenže to by pak byla výdrž zas jak u Garminu :-)

              Pročti se Garmin vlákno, odshora dolů se řeší odpojování senzorů, případně komplet zámrz počítače, opravdu si nemyslím, že by v tom Sigma byla horší. Např ta E130 mi zamrzala i při mém no senzor používání.

              0 0
              • virtualcop  

                Garmin bych do toho tak nějak nepletl – má své problémy, které je někdo ochotný akceptovat či čekat na novější firmware (kde to možná nějak opraví). Pokud se kompletně odpojí senzory (jako byla závada na nové 1040, která už je tedy firmwarem vyřešena), je to těžkej průšvih. Stejně tak je pro mne těžkej průšvih, pokud na počítači vidím při sjezdu z kopce bez šlapání kadenci 90ot/m a výkon 300W. Daleko horší to je (jak jsem pochopil), že je to pak i v záznamu jízdy a tedy celkové statistice. Pokud to přeženu do absurdit a vydrtím nějakej kopec na 300–350W s kadencí 60, přejedu „hranu“ a pojedu zase pár kilometrů sjezd dolů, přičemž v záznamu budu mít zase tyhle hodnoty – je ze mne záznamem na Strava rázem adept do World Tour – celá statistika jízdy bude úplně mimo.

                A to by asi i základní GPS počítač měl zvládat v roce 2022 primárně a s přehledem a na to si ho asi taky zájemce kupuje – aby měl nějaká relevantní data z jízdy, která budou odpovídat. Vzhledem k „opravám“ formou nového firmware u Sigmy (která je prokazatelně ještě daleko horší, než u Garminu) mi to moc optimismu k nákupu Sigmy nedává.

                0 0
                • Sinpa  

                  Mé zkreslený představy o bezproblémovosti budou dány mým používaní počítače – čistě GPS záznam trasy, případně jako jednoduchá navigace (tam byl Bryton s mapovým podkladem lepší jak Sigma čára) které si archivuju na Stravě. Další metriky kadence, watty neřeším/nepot­řebuji.

                  0 0
    • Raf  

      Nenapadá mě GPS cyklocomputer, ze kterého by nebylo možné na Stravu údaje synchronizovat. Napiš nějaké modely co tě zaujaly a bike-forum synchronizaci potvrdí / vyvrátí :)

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.