• weny1

    Zdar chlapi,

    řeším dilema s výběrem kola. Pročetl jsem spoustu vláken, spoustu si toho ujasnil a nakonec zatím vybral dva favority. Přesto bych potřeboval poradit s výběrem a potvrdit si, že je to správná volba. Najezdím cca 4 tis ročně, 60% asfalt zbytek polní cesty ale s řádnými výmoly. Polovinu z toho najezdím do práce v létě v zimě za každého počasí z toho důvodu musím mít možnost blatníků a nosiče Doteď jezdím na 16 let starém Author Reflex, ale už se mi do něj nechce investovat a chtěl bych něco nového, lepšího. Jsem z Břeclavi, takže žádné kopce, převážně rovina. Rozpočet mám do těch 40 tis. Láká mě převod 1×11. Nebo pokud by někdo znal stavitele v rozumném dosahu tak bych se taky nebránil. Budějovice a Hradec mám z ruky. Jinak mám 185cm 95 kg.

    https://www.cannondalebikes.cz/…x/quick-cx-2

    https://www.giant-bicycles.com/…ghroad-slr-0

    0 0
    • Rowdy  

      Nemám ambice ti do toho kecat, jen jsi si vědom, že ten Giant má pevnou vidlici a ten Cannondale odpruženou?

      0 0
    • va-bo  

      Mně se víc líbí ten GIANT.

      0 0
    • novas752  

      Víc se mi na to použití líbí Giant. Ale doporučoval bych ti vyzkoušet si zaprvé někde ty převody – přeci jen jsou docela hrubě odstupňované což na různé roviny a větry nemusí být zrovna to pravé. A taky, uvažoval si i o gravelbiku? Na rovinatý terén jsou podle mě berany výhodou, mají více možností úchopu, lépe se s nima jede proti větru.

      0 0
      • weny1  

        Gravel jsem zvažoval také, ale pak jsem si začal víc všímat kde a jak jezdím a nevím jestli by to bylo zrovna ono. V zimním období jezdím dost za tmy a na polňačkách musím chtě nechtě zpomalit samá díra po kaluži, občas tam nějaký dobrák naveze suť a to je pak o život. Rád si chledám zkratky nebo spíš prodloužení trasy a vjedu někam kde musím přejet obrubník nebo jinou nástrahu. Nerad bych potom řešil časté defekty atd. Navíc nevím jestli bych si zvykl na berany, porovnával jsem i geometrie různých gravelů a krosů a je mi jasné, že na gravelu je víc sportovní a zalehlejší posed. Mám už přece jen trošku vanu :-) Co se těch převodů týče, tak jsem strávil skoro celý jeden víkend u porovnání převodů na http://gears.mtbcrosscountry.com/#… Na svém dědečkovi prakticky skoro celý rok nepoužívám převodník, jen vyjímečně a jezdím na 48t k max 15t takže nějaký převodový poměr 3,33. Těžší převod prakticky nepotřebuju. Na předku jsem 28t použil snad jen párkrát.

        0 0
        • Petr8  

          A co ten stejný model Giant letošní? Má převodník 36z a kazetu 11–46

          0 0
          • novas752  

            To je odstupňovánim ještě horší. Jemu by na to použití imho stačila 11spd 11–36z kazeta.

            0 0
    • vt  

      Ja mam na podobny cesty starou 26" s pevnou vidli a jsem spokojen.

      Takze z techto dvou bych sel do Gianta.

      Pocitej s tim, ze v pripade ‚převážně rovina‘ budes s 1*11 pouzivat 1,2 prevody … to bych volil urcite neco silnicnejsiho.

      0 0
      • weny1  

        Měl jsem na cesty po městě 26" no name s pevnou vidlí a ty cesty na nadraží byly utrpení ten rám byl na mě malej. Měl jsem ho jen na cestu k nádraží, kde jsem ho postavil na celý den do stojanu a bylo mě fuk jestli ho někdo ukradne (což taky udělali)

        0 0
    • strtom  

      Takový typ kola bych bez převodu 2 x cokoliv nebral.

      0 0
    • DaD  

      K tomu Cannondale CX si přečti toto: https://www.bike-forum.cz/…ale-quick-cx

      I když je pravda, že jsem shodou náhod dnes dělal přesně to, na které se ptáš a to bylo v pohodě. Ale mě už tedy Cannon do baráku nemůže.

      0 0
      • vt  

        Myslis Al Cannon?

        0 0
        • snas89  

          Cannondale celkově nemá dobrou pověst ohledně zpracování a technických řešení, např. kabeláže.

          Celkově tu značku domů prostě nechceš:) (pokud nemáš vyloženě důvod, proč jo a zkousneš ji).

          0 0
    • weny1  

      Ještě jsem přemýšlel nad čistě gravelem https://www.giant-bicycles.com/…x-slr-2-2019 vs Author Rónin SL 2019. Nejsou náhodou nějaké zkušenosti nebo rada?

      0 0
    • 1001100010001­11101  

      Ten Giant je krásnej.

      0 0
      • weny1  

        Je,jen je škoda, že tam nejsou montážní body na blatníky a nosič

        0 0
    • Dan205  

      Ahoj. Našel jsem tohle starší téma, řeším podobné dilema a zajímalo by mě, jaký máte nyní (po třech letech) názor na tyhle dva výrobce. Hledám náhradu za krose Author Vertigo, které jsem loni koupil na občasné projížďky, nakonec to dopadlo tak, že na něm jezdím do práce a za rok jsem najel 3.500 km, silnice, cyklostezky, sem tam polní cesta, Praha a okolí, takže víceméně rovina, za každého počasí (tedy kromě námrazy a sněhu). Vím, že nechci gravel, horské, jednopřevodník. Můj limit je 35 tisíc, hardtail a ve výběru mi nakonec zůstala tahle dvě kola

      Cannondale Quick CX2 https://www.cannondalebikes.cz/…cx-2-c31251m

      Giant Roam Disc 0 https://www.giant-bicycles.com/…-disc-0-2022

      0 0
      • Bumblebeee  

        Kup tohle. M i L mají skladem. Nic lepšího ted těžko najdeš. Oproti tvým favoritům ve všem lepší. Event můžeš vyměnit brzdy za Deorka

        https://www.decathlon.cz/…_/R-p-304245?…

        Ted vidím, že nechceš horské a jedno převodník :D na 1×12 se rychle zvyká. Rozsah je s převodníkem 34 zubů pro většinu jezdců ideální.

        0 0
      • vt  

        Mrkni na Cube: https://www.bike-discount.de/…unar-n-green

        0 0
      • Jáchym 1  

        https://www.bike-life.cz/…ite-s/d42685

        Upozorňuji,že fotka produktu neodpovídá skutečnosti.Platí popis.Za ty peníze- dobrý osazení.

        Z těch dvou Tvých odkazů určitě Giant.

        0 0
      • Tomcat  
        • jednopřevodníku neutečete stejně jako kotoučím
        • Cannon je ve spodních patrech vždy drahý nesmysl jen do počtu pro ten nápis
        • o Giantu to bohužel mnohdy platí tak též
        • než to Vertigo bude asi lepší ledacos

        Osobně bych si nestavěl hlavu proti jednoplattce a koupil bych o několik ticíc levnějšího Canyon než ty dva.

        0 0
      • Dan205  

        Díky všem za postřehy.

        Horské mi nevyhovuje kvůli menším jednopřevodníkům, které z mého pohledu nejsou na silnice moc vhodné, víc bych se našlapal, navíc bych musel ještě řešit výměnu plášťů za hladší.

        Na Cube ani Canyon jsem nikdy dříve nekoukal. Odkazovaný Cube nemá odpruženou vidlici, ale jiné typy v nabídce vypadají zajímavě. U Canyonu mě zaujal Pathlite 6.

        No nasadili jste mi brouka do hlavy, zatím si počítám převody, jak bych na tom s jednopřevodníkem byl, u těch větších (36 a víc) to zase není tak velký rozdíl oproti mému 3×9.

        0 0
    • PavelFiala  

      Proč tedy ne gravel? Odpružená vidlice na krosových kolech této kategorie je spíš jen závaží, stejnou práci odvedou širší pláště, bezduše na nižší tlak. Protože berany? Já z toho měl obavy před pár lety, když jsem řešil kolo pro manželku, ale realita, zcela bez problému, navíc máte víc variant úchopu. Na ježdění do práce po městě, cyklostezky, chodníky, polní asfaltky není lepší varianta.

      0 0
      • Dan205  

        Gravel jsem si chvíli zkoušel a nejezdí se mi na něm dobře, takže jsem ho z výběru hned vyřadil. Možná je to o zvyku, nevím, ale raději půjdu na jistotu. Dneska jsem si po dlouhé době zamknul vidlici a vím, že tohle pro mě není, ostřejší zlomy, kočičí hlavy, rozdíl obrovský, pláště 29×1,75.

        0 0
        • TK75  

          Canyon Grizl Suspension.....máš 3 cm zdvihu a pneu 29×1,75 když chceš tak třeba i 2" https://www.canyon.com/…on/2710.html?…

          Teda já to nedoporučuju…jen že by tě to třeba zajímalo :-) možná pro jízdu tam co píšeš by to nebylo marný a hlavně je dobrý vědět, že gravel není automaticky jízda s pevnou vidlicí

          0 0
    • Incom3r  

      Kdybys chtěl mrknout tak budu mít na prodej tohle https://www.mojekolo.cz/…tc-slr-29-2/

      Kolo necelý rok staré najeto zhruba 250 kilometrů. A jsem z Breclavi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.