• Hrubiduk

    Ahoj,

    vybírám nové kolo – celopéro se zaměřením XC a maraton, vel 29.

    Z letošních modelů mne nejvíce zaujaly Merida ninety-six 800 (https://www.merida-bikes.com/…00-9091.html) a Giant Anthem 2 29er (http://www.giantbrno.cz/…em-29-2-2018). Obě kola jsou ± ve stejné cenové úrovni na hranici toho, co bych eventuelně do kola vložil. Jiné značky zhruba ve stejném vybavení a cenové úrovni jsem prošel (Specialized, Scott, Cannondale, Cube, Trek) a z různých důvodů eliminoval. Pokud by jste měli jiný zajímavý tip, rád se podívám).

    Zajímají mně vaše názory, ke kterému se přiklonit a proč.

    Oba mají jednopřevodník, to je moje preference, Eagle na Meridě se mi jeví jako výhoda. Pro Meridu mi ještě hraje možnost zamykání tlumiče – na to jsem zvyklý a při jízdě toto často používám. Designově je mi bližší Giant. Za mě je hlavní rozdíl v tlumiči a způsob tlumení.

    Nyní jezdím na Meridě 96 z roku 2010, který má stejné tlumení jak tato nová Merida. S jinými způsoby přepákování zkušenost nemám.

    Budu jezdit převážně lesní cesty, šotoliny, terén v okolí Brna, traily NMNM a Jedovnice. Tak 2× do roka se dostanu do Rychleb, relativně v pohodě jsem tam na svém starém kole zvládl pokročilý kurz, což je tak moje maximum co se týče ovládání kola. Skáču minimálně a nemám ambice se to učit, enduro terén nejezdím a neplánuju to.

    Prosím tedy o názor, ke kterému se přiklonit.

    Budu rád za jakoukoliv reakci.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.