• cosmodante

    Zdravím bikery,

    má drahá polovička vybírá kolo a vybrala si Cannondale Trail 2 (29) 2016. Je to dobrá volba? Cena do 35tis. a kolo nesmí obsahovat více barev, max. černá a bílá :) Já ji chci nabídnout MERIDA Big.Nine XT-edition 2015, kterou můžu mít za 33tis.

    Ptám se tedy, které kolo z těch dvou by bylo lepší?

    Můžete navrhnout i jiné, ale ne prosím rady ohledně stavitelů a kola z ciziny.

    Předem díky za názory a rady.

    0 0
    • Val  

      zatraceny hlasovani, zase sem macknul kam sem nechtel :)

      0 0
    • Jakobo  

      Cannondale bez lefty neni cannondale. A Merida je z techto 2 kol jednoznacne lepe osazena. Divali jste se na nejake Cube, Radon Canyon apod. tyto znacky mivaji dost strohy design. Treba na bike discount de.

      0 0
      • Smazaný účet  

        „ne kola z ciziny“, prece pise kua :)

        0 0
      • Val  

        mne se u Canonu libi, ze i kdyz uz je to davno koncernovka tak si porad davaj zalezet na svych ramech – zabrouseny svary atd.. kdyz kouknu na GTcko, ktery je ve stejnym koncernu tak mi to prijde (krome nejvyssich modelu) jako des bes (a to jsem mel tuhle znacku rad).

        • Trail ma diry na prisroubovani nosice, coz uz je mozna trochu prezitek a vetsina lidi to nevyuzije, ale…
        0 0
    • hannawald  

      Focus Raven ltd 2015 – bud 29 nebo 27 stoji 40tis a je uz v karbonu, barva vyhovuje. Treba bys sehnal o neco levneji.

      0 0
      • cosmodante  

        Nevypadá vůbec zlé a mně osobně se kola od Focusu líbí. Zkusím jí to také navrhnout a pak už jedině obvolat par obchodů kdo sleví. Dobrý obchodník dá vždy min. 10% slevu.

        0 0
        • K2  

          Dobry obchodnik proda hadriky,prilbu,sve­tla,batuzek,po­jisteni proti kradezi,prida vernostni kartu na servis,zjisti jestli nahodou nepotrbujes taky nove kolo…;-)

          0 0
        • Rubi  

          zavolej sem, bere focusy ve velkem a dava vyrazne slevy…

          0 0
    • McBlacky  

      To CD jsem zrovna včera viděl na živo, když si ho bral pán na krámě. Je to krásný kolo – na to kolik stojí. Meridu jsem viděl na testovačce jen letmo, nezaujala. V téhle kategorii cenové a zvlášť pro ženu bych vybral to hezčí ;)

      černou a bílou schvaluji – to je klasika.

      0 0
      • cosmodante  

        Tak tento koment jí potěší :) protože z jistě nepochopitelného pro mě důvodu jí to stále nejvíce láká k CD. V osazení se nevyzná, je jí to jedno a i když se snažím vybrat pro ní lepší kolo, tak stejně vyhraje vzhled.

        0 0
        • McBlacky  

          dobrá rada je ji netlačit do kola co nechce. Zatímco na osazení většinou ženy kašlou, tak jistě ti daj sežrat čas od času, že se jim na tom jede hrozně (unava, počasí a milion jiných důvodů) a svedou to na to, že na tom druhém co chtěly oni by to bylo určitě lepší.

          Což je jasný, protože na hezčím je to vždycky lepší ;)

          0 0
    • cosmodante  

      Tak nakonec bylo po mém, ale výběr byl její, MERIDA Big.Nine XT-edition 2015. Téma prosím smazat. Všem zúčastněným děkuji za rady.

      0 0
    • cosmodante  

      Zdravím ještě jednou. Kolo je sice vybráno MERIDA Big. Nine XT edition 2015, ale nastal jeden velký problém. Podle Heureky a dalších obchodů toto kolo již není ve velikosti „21“. Pokud by jste věděli o nějakém shopu, kde toto kolo lze zakoupit v této velikosti, tak budu neskonale vděčen.

      0 0
      • Mr.Dan  

        Drahá polovička má 190 cm, že potřebuje rám ve velikosti 21?

        0 0
        • cosmodante  

          Kdybych věděl, že jí stačí „19“, tak neztrácím čas hledáním a vypisováním. Zadal jsem jednoduchý dotaz a Ty odpovídáš dalším zbytečným dotazem.

          0 0
          • Vilém  

            Opravdu velky problem odpovedet. Popreju hodne stesti.

            0 0
          • Mr.Dan  

            Pokud si myslíš, že je to zbytečný dotaz, tak prosím. Místo toho lamentování přitom stačilo napsat, jak je vysoká nebo jaké má proporce. Ještě jsem nikdy neviděl ženu cyklistku, která by potřebovala rám vhodný pro výšku 190+cm, proto jsem se dovolil se zeptat. Moc se omlouvám, pokud jsem tě tím urazil, přitom jsem si dal práci s tím projít celé téma, zda tam někde její proporce nezmiňuješ. Bohužel marně, asi to fakt vůbec není podstatné.

            0 0
          • snownook  

            Tak kolik má na vejšku tvoje přítelkyně/žena? Pokud ti můžu poradit, mám Meridu Big Nine 3000D ve vel. 21", model 2012…měřím 191,5 cm a vím, že ta 21" měla na sobě 120 mm představec, který byl na mne jen tak tak…finálně tam stejně šel 100 mm. Takže pokud nemáš žirafu, která by byla vyšší než já, tak buď hodný chlapec, napiš vejšku a přestaň tu kopat.

            0 0
            • McBlacky  

              je to o délce nohou, ne o celkové výšce. U dost 29" ti dneska díky slopingu nevyjde 400mm sedlovka. Já mám třeba jen 183cm, ale u Spešlu se na nový HT Lka nevejdu, na 2014ce mám sedlovku 420mm.

              Takže bych spíš doporučil, abys přestal kopat ty ;)

              0 0
              • snownook  

                Já nekopu, já jen podporuju ten názor, že napsat číslovku je bezbolestné a ne to tady obhajovat, Meridy zrovna nepatří úplně ke kolům, co mají rám u země.

                0 0
                • cosmodante  

                  Stále nechápu proč řešíte výšku? 190 sice nemá, ale jak píše McBlacky, tak má dlouhé nohy. Stejný rám Big Nine (ne XT edition) si zkoušela a ten ji maximálně vyhovuje. Devatenáctku si také zkoušela a opravdu tenhle typ rámu je na ní viditelně malý. Úplně zbytečně se tu rozepisujeme. Zadal jsem jasný dotaz s prosbou a pokud na něj nemáte odpověď, tak nepište. Uražen nejsem a rozhodně kolem sebe nekopu, jen Vás právě nechci zbytečně obírat o Váš drahocenný čas. Každopádně dík všem za snahu. Bude si muset holt holka sehnat jinou koloběžku…

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.