Giant Trance, Giant Reign? Nebo něco jiného?

20 nepřečtených
  • Cigareta354

    Dobrý den, jsem pokročilý začátečník, co se týče freeride dovedností – manual , wheelie, bunnyhop, stoppie. Nyní jezdím na starém kole, které mi je jednak malé a rozhodně není stavěné na to co na něm dělám. Poslední dobou jsem si oblíbil Trailové ježdění a zkusil jsem taky jeden BikePark. Na novém kole bych chtěl odhadem jezdit 40% lesní cesty, 40% Traily a 20% BikeParky. Váhám mezi TRANCEm 2 GE 2019 nebo REIGNem 2 GE 2019. Myslíte, že jsou tyto kola dobrá volba? Mají kvalitní osazení nebo je na nich potřeba něco měnit? Nebráním se i jiným kolům v podobné cenové kategorii. Měřím 182cm a vážím 71kg. Děkuji za všechny nápady a odpovědi.

    51 199,–

    https://www.giant-bicycles.com/cz/trance-2-ge

    55 199,–

    https://www.giant-bicycles.com/cz/reign-2-ge

    Anketa: Jaké kolo mi doporučíte?

    0 0
    • Jiří999  

      Pokud tě to bude více táhnout do bikeparku pak třeba i závod a nevadí, že se trošku nadřeš tak reign. Pokud spiš traily a vyjížďky kolem domu tak trance ten zvládne i bikepark náročnější sekce by tě podržel.

      0 0
    • Radza  

      Sorry, spletl jsem se při hlasování. Chtěl jsem dát Reign. Šel bych do něj. Jezdím na modelu 2018, tedy v podstatě to samé s lepší výbavou. Nic pod 160/160 nechci. Mám rád jízdu v terénu a sjezdy a tam je Reign prostě lepší. A co se týče nějakých ježdění po trailech, žádný problém. A jestli se na něm nadřeš se svými 71 kg? Ja mam při výšce 184 cm asi 105 kg. Já se trošku nadřu, ale to je hlavně o fyzičce a o váze, takže toho bych se určitě nebál. Jsem těžký a vyjedu všechno, ty to musíš se svými 71 kg vyletět jak střela. S převodem 32/50 vyjedeš všechno. 0,64 u Reignu, vs 0,62 u Trance. Rozdíl nepoznáš. Těžký 3,27 u Trance vs 2,9 u Reignu – to je daň za NX kazetu, což ale po zkušenosti s Reignem 1,5 LTD, který jsem měl osobně neřeším. Mi I 2,9 bohatě stačilo. Jednoprevodnik – osobně už nic jiného na kole nechci a tento Reign jej má, řazeni je s tímto nekde jinde. Chránič řetězu vidím u obou. Trance by měl být hravejsi, nejlépe někde vyzkoušet. Těžko něco doporučovat, já bych nic jiného, než enduro nechtěl. Já vím, co chci.

      0 0
      • Cigareta354  

        Děkuji moc za názor. Ohledně převodů, kdyby mi nestačili myslíte, že je možné vyměnit kazetu za 10–50 ? Přeci jenom v lese se hodí těžší převody, ale zase abych nebyl limitován ve výjezdech. :)

        0 0
        • Radza  

          Bohužel ne, protože kazeta 10 až 50 potřebuje XD ořech já si myslím,že 11 až 50 ti bude stačit. Zjistíš, až v praxi. Ve vyjezdech s převodovým poměrem 0,64 musíš vyjet všechno. Já mám za sebou výlet na Králický Sněžník. Nahoru po žluté, až po kamenitou trasu, tam jsem musel tlačit. A říkám, to mám kila navíc.

          0 0
    • novas752  

      Šel bych do Reigna, když tě to už teď baví na nevyhovujícim kole tak na novym budeš v terénu jezdit ještě víc a v bikeparcích (jakože bikepark postavený hlavně na DH, ne trailcentrjm s lanovkou) by to Trancovi úplně nemuselo chutnat.

      0 0
    • Mereck  

      Hlasuju pro Trance, protože 80% svého ježdění popisuješ jako lesní cesta/trail. Na to je Reign zbytečně těžký; není to moc geo na lesní cesty.

      Pokud ale čucháš, že se odteď přesuneš spíš do těžšího terénu typu bike park, pak radši Reign, přesně jak píše Novas.

      0 0
      • Radza  

        Těžký? Ale no tak.

        0 0
        • Mereck  

          No těžký. Ta geo je spíš směrem enduro/BP, nikoli tak šlapací jako Trance. Na stezky po lese úplná zbytečnost.

          0 0
    • ceo  

      Počkej na Reign 29

      0 0
      • Lanzinho  

        asi tak

        0 0
      • berczo  

        tak klučina hledá v cenové kategorií 50–60k a vy mu tady doporučujete nového reigna s cenou od 75k :-)

        0 0
        • Mereck  

          Pardón, píšu blábol… Tys reagoval na tu 29. Sorry, můj renonc.

          0 0
        • ceo  

          Podívej se na ceníkovky těch, co uvádí… Podle mě nemá smysl porovnávat reál cenu s ceníkovou, pokud se reál na uvedené liší dost významně od ceníkovky.

          Jasné, že na 29 Reigna se bude sleva asi momentálně dostávat hůř, ale zase v předobjednávkách třeba na nějakou dosáhne.

          Třeba na odkazu k Reignu 650b má ceníkovu 68tis… Reign 29 2 má ceníkovku 72tis.

          0 0
    • ceo  

      Zadání taky bude slušně plnit https://www.mondrakercz.cz/…in-enduro-1/

      Tohle taky je zajímavá volba, byť za podstatně vic peněz https://www.mondrakercz.cz/…in-enduro-1/

      Teď budou výprodeje frčet, takže pokud bude mít štěstí na velikost, tak s rozpočtem do 60tis. dosáhne na katalogový ceny i 80–90tis. A tam už jsou hodně zajímavý kousky

      0 0
    • theedge  

      Vzal bych nejaky jezdivy enduro. Na 20% bikeparku bych traklbike nechtel. Na podobny rozlozeni jako ty mam 29 enduro na kterym se dobre slape a velka spokojenost.

      0 0
      • Nutribird  

        Mám Trance a pro tebe bych asi volil endurko, ale 29 trance může být taky dobrý. Raději bych to někde zkusil gianty jsou celkem rozšířené.

        0 0
    • Gwaihir  

      Už to píšu furt dokola, ale snad to nikomu nevadí. Zajeď si do Polska – Bielsko Biala a tam si pujč jeden den jedno a druhý den druhé a porovnej:

      http://endurotrails.pl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.