• otrock

    Ahoj

    Již delší dobu vybírám své první celopéro. Jezdit budu převážně les, hory a občas navštívím bikeparky.

    Nyní jsem dostal nabídku od lokálního prodejce na kolo GIANT za 53tis.

    https://www.giant-bicycles.com/…22927/85576/

    Velikosti M, má výška je 176, 75 kg.

    Moje vysnění kolo byl Canyon Spectral, ale bohužel modely 2017 jdou příliš přes můj rozpočet a modely 2016 jsou již vyprodané.

    Líbí se mi i Canyon Neuron ale tam bych měl obavy, že mi nebudou stačit 120 zdvihy.

    Další kola které mám na seznamu jsou:

    http://www.ctm.sk/…cierna-zlta/

    http://cz.author.eu/…6-ua42870501

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

    https://www.canyon.com/…-al-7-0.html

    Bohužel jsem zatím neměl možnost ani jedno z kol otestovat a vyzkoušet.

    Chtěl bych se zeptat zkušenějších borců, jestli kup Gianta by doporučili nebo by našli v této cenové relaci něco lepšího?

    Děkuji za každou smysluplnou odpověď

    0 0
    • lutte3  

      Já myslim, že to bude dobrý kolo. Jezdivý, relativně živý univerzál, kterýmu už se dá dost naložit v terénu. Jen do toho bikeparku už by kolo mohlo trpět. Záleží jakou máš techniku, nějaký nedolety, přelety dopady v křiváku se tomu líbit nebudou. Já po něm taky koukám, jako druhý kolo k pevnýmu trailbiku. Občas nějakej ten bikepark s tim chci taky objet, ale budu něžnej :)

      0 0
    • Nutribird  

      Myslím, že budeš spokojen. Jen tady http://www.cyklonemcik.cz/…5-2-ltd-2016 v XT a spedály kukni, jestli to stojí za to připlatit nebo zkusit ukecat nějakou slevu. Velikost M by měla být OK, měřím a vážím stejně a M sedí.

      0 0
    • Honza03  

      Trance není špatné kolo, ale prodávají ho s ne úplně vhodnými komponenty.Vidlice s 32 nohama se bude už hodně kroutit a má dost krátká řidítka ideál je 760mm. Pláště jsou taky na hraně. Takže pokud ti tyhle věci nevadí tak s případným upgrade získáš časem schopný bajk. Osobně bych si připlatil těch 10 000 za Spectrala, ale pokud tě rozpočet nepustí zvážil bych ještě Radon SLIDE, který je pod 50 000 kč s lepší vidlicí a výbavou.

      0 0
      • Tehu  

        dva roky dozadu byly 32ky nohy naprostej normal na trailovych kolech. Jenze od lonskeho roku hold vymysleli, ze beznej standart jsou 34ky tak hned neni duvod, kvuli tomu nekoupit. A kdyz si bude kupovat prvniho fulla tak mu urcite bude plne dostacovat a nemusi se bat nejakyho krouceni pod 75kg. Az sebe vypiluje natolik, ze to pociti koupi dopredu stejne 160mm, aby polozil uhel hlavka a udelal z toho „advanced“, ktery bude vic dolekopcom :-D Podle me je kolo vybaveny na pohudku, i brzdy kdyz osadi chlazenejma deskama neco ustoji. Mozna ty riditka vymenit za 760–780mm, nebo bude-li ti vyhovovat vice tak 1×10–11prevod.

        Nemas-li lepsi moznost klidne do nej jdi, urcite nebudes zklamanej.

        0 0
        • otrock  

          Zatím díky všem za postřehy, myslím, že v úterý si půjdu pro nové koleso ;o)

          Uvidíme se na kopci…

          0 0
      • McBlacky  

        32 vidli poznas na tomhle kole uz jen ve velkym mordoru. Souhlas s plastema, min predni chce dat vetsi kalibr. Ja ho dost prekopal a ted mi sedi paradne.

        0 0
    • mr.antik  

      75kg ještě pohoda. Pro těžší lidi už je to celkem kroutivka a tu vidli bych dopředu precijen zvážil třeba za aurona nebo něco adekvátního. Ale to jen v momentě kdy pujdeš na limity toho kola, pevný povrch v bikeparku apod

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.