Geometrie a velikost HT od Canyonu

10 nepřečtených
  • max78

    Ahoj, rad bych se zeptal Vas, kteri mate zkusenost s HT od Canyonu, na nazor na geometrii techto bikua pripadne pozadal o radu a zkusenosti, pokud se tyka jejich velikosti.

    Merim 186 cm a vazim 76 kg a premyslim o GrandCanyon 7.0 ve 20", kterou mi doporucil generator na strance canyonu. Momentalne ale jezdim GT Avalanche 1.0 Disc 05 ve 21" a je to na me prilis velky, resp. dlouhy. Proto mi 20" nepripada jako dostatecna zmena. Co myslite?

    Uvitam kazdy nazor. Dekuju. M.

    0 0
    • MlokCZ  

      GrandCanyon L-ko (to je předpokládám 20-ka) má délku 610mm (virtuální horní rámová trubka). Avalanche m8 617mm (pokud jsem to našel dobře). Takže rozdíl velmi malý, pokud je to na tebe dlouhý, tak ten Canyon o moc kratší není.

      0 0
      • vojta  

        Pokud se divam dobre, tak GT udava delku horni trubky a Canyon „efektivni delku horni trubky. Coz je podstatny rozdil a efektivni delka u GT bude vetsi, nez 617. Dalsi rozdil je, ze GT pouziva hokejku a Canyon primy zamek. Dle meho laickeho nazoru bude ta 20“ na tebe akorat. Mam 190cm a nez jsem presedlal na fulla, jezdil jsem na Avalanchi 04 v XL. Protoze se mi zdalo ponekud velke, vzal jsem fulla 20" (ef. delka horni trubky 605). Nejak jsem si neuvedomil vliv sedlovky s primym zamkem a musel ji zahy vymenit za hokejku (ted se mi krasny Thomson vali ve skrini :( ), neb uz jsem mel prilis kratky posed.

        0 0
        • MlokCZ  

          Já koukal na GT a tam neměli obrázek, podle délky jsem usuzoval na virtuální. Pokud je to skutečná, tak jsou teda proklatě dlouhý, protože pak to bude tak cca 2,5cm navíc (i když by to chtělo vědět přesněji, může se to lišit).

          Přímý zámek nebo hokejka, to je úplně fuk, protože potřebuješ sedlo nastavit tak abys ho měl akorát vůči pedálům (a ne jím ladit délku posezu). A to budeš mít vždy stejně ať máš hokejku nebo ne (jen se může stát, že kvůli hokejce/přímému zámku máš sedlo uchycený příliš na konci lyžin).

          0 0
          • vojta  

            No jo, s tou hokejkou mas pravdu, blbe jsem to napsal … Samozrejme jsem sedlo potreboval dostat dozadu hlavne kvuli pozici kolena vuci pedalum. Prodlouzeni posedu byl uz potom pouze vedlejsi efekt.

            0 0
        • max78  

          Ten nakres na bikecentru odpovida delce horni trubky, ale ve skutecnosti, kdyz jsem to meril (od osy k ose) tak 617mm je u GT efektivni delka. Z tohoto pohledu jsou nakres a udaje na bikecentru zavadejici (pokud tedy nedelam pri mereni chybu). Mel bych tedy nejspis jit do te 18,5", nebo do jineho 19" biku.

          Pri tom, jak se s temi velikostmi seznamuju, tak nechapu, proc mi pred dvema lety u Sterby doporucili to XL, ktere je mi zjevne velke. Tenkrat jsem jim bohuzel duveroval.

          0 0
          • MlokCZ  

            Dobře, že jsi to změřil, mě se to zdálo na délku skutečné trubky fakt hrozně moc.

            0 0
            • max78  

              Byl by to znak neskutecne lenosti, kdybych to nezmeril, kdyz mam bika par metru od sebe :) Najit spravnou velikost mi dava fakt zabrat. Mam pocit, ze jsem nekde kolem 19". Zacinam zase premyslet o 19" RB nebo o Treku.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ono to není lehký najít si tu svojí ideální geometrii. I malá změna je pak docela znát. Já jsem ideální geometrii kola hledal hodně dlouho, ale u mě byl ten problém, že mám nestadardní rozměry (nohy na postavu normální a k tomu kratší trup a ruce) a o to to bylo těžší. Vždy jsem vycházel z geometrie předchozího kola, co jsem měl a další mi sedlo vždy o něco více, ale to ideální jsem našel až při čtvrtém bike rámu, co mám teď. A poprve jsem naprosto spokojen a beru nové kole s naprosto stejnou geometrií jako teď mám.

                0 0
                • max78  

                  Pak gratuluju. Vidim, ze me ceka jeste dlouha cesta. Kazdopadne dekuju, ze jsi napsal a poradil mi.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.