• Ma7ous

    Zdravím, chtěl bych si nechat poradit.

    Chci si pořídit na novou sezónu pořádný computer na kolo, navigace není prioritou.

    Nemohu se rozhodnout zdali pořídit Garmin 510, popřípadě Garmin 500 a nebo Sigma Rox 10.0

    Případně řešení od Polaru ?

    Chci abych měl měření kadence, tepu, rychlosti a záznam trasy v jenom zařízení s vyhodnocením v PC. Cenový limit je max 8000 Kč se vším.

    Co doporučíte z vlastních zkušeností ?

    0 0
    • Ice-goofy  

      Z vlastní zkušenosti Garmina.. Cenově se tam dá dostat

      0 0
    • johnny_B1  

      Mám docela dobré zkušenosti s Garminem Edge 500, kupovaný jako bundle, tedy včetně hrudního pásu a senzoru na měření rychlosti a kadence šlapaní. Záznam je v pohodě, občas v lese nebo mezi barákama trošku horší přesnost GPS, ale není to nic dramatického. Nicméně Edge 510 je určitě přesnější a má rychlejší fix GPS. Kdybych se teď rozhodoval sám za sebe, asi bych šel ale do Edge 810. V tvém případě už je to nad limit, ale Edge 800 by se možná v limitu sehnat dala.

      Se Sigmou nemám zkušenosti vůbec žádné. Polar by nebyl špatná volba, ale pokud bych chtěl „nehodinkový“ přístroj, tak jedině s GPS čidlem zvlášť, což není podle mě úplně ono.

      0 0
      • Breakpain  

        Kdybych vybíral znovu … 510 … aktuálně 1000ka, bohužel jsem navigaci zapnul zatím jen jednou snad :D.

        Uvidíme letos, jak mi to půjde … změna v práci a budu nucený jezdit hodně sám no … tak třeba to nakonec zužitkuju.

        0 0
        • johnny_B1  

          Já jezdím hlavně sám, tak bych navigaci využil. E500 jsem občas využíval jako nemapovou navigaci, kdy jsem jel podle předpřipravené trasy. E1000 už mi přijde dost velká a taky drahá…

          0 0
    • Johnnyxjr  

      E 810 je ověřená kvalita ale cena trochu nad dá se sehnat na bazaru za rozumnej peníz jinak koiukni i tady na to

      http://www.garmin.cz/…ukty/0/edge/?…

      0 0
    • Sidewinder  

      Pokud jezdis prevazne zname trasy, kde nepotrebujes mapu. A pokud si rad zazavodis sam se sebou, tak je IMHO Edge 510 idealni volbou. (segmenty, virtual partner atd..)

      0 0
    • McBlacky  

      pokud to chceš jako computer a sportester tak ti stačí 500. Je menší, levnější a časem prověřená jako nadprůměrně spolehlivá.

      Jestli ale potřebuješ navigaci, tak pak už rovnou řadu 8×x.

      510 mi přijde dost zvláštní a skoro zbytečný produkt – za tu cenu

      0 0
      • Ice-goofy  

        Souhlas a teď se i ta E500 fakt dá koupit za dobrou cenu. Mě se líbí ta E810, když bych měl vybírat z nich, ale využívám zatím hodinkové typy Garminů.

        0 0
      • ememem1  

        510 ma jednu zasadnu vyhodu, chyta aj satelity glonass takze funguje rychlejsie, presnejsie a spolahlivejsie cize vyrazne menej trpi vypadkami napr v dolinach a pod.

        inac ak nechce navigaciu resp. pise ze neni prioritou tak by som sa garminom ani nezaoberal. minimalne vyska a prevysenie velmi casto a okamzita rychlost pri rychlostiach pod 10–12 kmh su uplne out.(aj tu je 510 o nieco lepsia ale ziada slava to neni) pri navigacii sa to da brat ze nieco za nieco, ak ju nepotrebuje tak by som kludne bral radsej polar.

        0 0
      • black.horse  

        Dovolím si nesouhlasit, Garminů jsem měl několik modelů a narovinu E500 je dost zlo s mizerným GPS čipem, lituju koupě a nešel bych do ní znova… radši cokoliv jiného. Má to vysokou chybovost záznamu v místech s horším signálem a to včetně obyčejného minilesíku jako je Hostivařský park. Je to schopné uskakovat klidně o desítky až stovky metrů a ukazovat nesmysly. Nehledě na pomalej start a hledání satelitů, z toho co jsem doma měl fakt nejhorší (E500/E800/E8­10/910XT/Fenix2)

        0 0
        • McBlacky  

          záleží na jaký použití. Zakladatel je silničář a na silnici je 500 bez problémů.

          Ty co mají i Glonass jsou lepší, ale taky stojí víc. Pokud nechceš nějakou top top hračičku, tak 500ka za 4000kč úplně stačí. Já u ní nejvíc ocením kompaktnost a odolnost, což některý s dotykáčem mohou jen závidět.

          Ty jsi moc puntičkář, pro normální lidi co nejsou obsesivní na přesnost záznamu na milimetry si svoje odmaká i roky po záruce.

          Pro srovnání mám oregon600 (glonass taky) a Suunto ambit, 500ku má Šárka na kolo/běh/běžky a výrazný haluze to nehází při srovnání.

          0 0
          • ememem1  

            na cestu je v pohode to je pravda. konieckoncov aj v terene az na to co pisem vyssie, docela ma to rozculuje obzvlast ak ides podla treku a zrovna v tych dolinach sa to hodi najmenej.

            s odolnostou to ale az taka slava neni, pomerne dost bezne sa pri intenzivnejsom pouzivani ulamuje ten spodny otocny drziak. vymena stoji okolo 20E. mne sa uz podarilo aj rozbit sklo, netusim ako(lebo som nasadol do auta s dobrym a vystupil s prasknutym sklom), vymena tiez 20E.

            a comu nerozumiem pri silnicnom pouziti je, ze pokial nahodou vypadne gps signal (aj ked sa to stava minimalne) tak jednotka ma stale signal od cidla ale ukazuje rychlost aj vzdialenost „nula“. k comu potom to cidlo je nerozumiem.

            ako neni to zly geret ale ja by som uz asi naozaj radsej isiel do 510 aj ked je pravda ze je o cca 80E drahsi a ma kopu stupidnych a zbytocnych funkcii.

            stale je ale zakladna otazka preco garmin ked netrva na navigacii aj ked potom moc nerozumiem co znamena poziadavka „zaznam trasy“. pokial iba km + prevysenie a dalsie co pozaduje (hr, kadencia) tak to splna aj trebars polar500+CS a navyse baterku vymeni raz za rok.

            0 0
            • Breakpain  

              Nevím, co umí Polar, ale minimum je, aby to byla nemapová GPS ⇒ záznam trasy kudy jel, který uvidí v PC, pokud jsem ho dobře pochopil, proto jsem mi nadhodil řadu 5×x.

              Je bohužel potřeba si uvědomit, že se zapnutou navigací, to moc dlouhonepoběží :-( … takže já u své 1000ky bojuji s výdrží, to je tak na kratšídopoledni švih … ale ne na CD akce :-(.

              0 0
              • ememem1  

                ale minimum je, aby to byla nemapová GPS ⇒ záznam trasy kudy jel, který uvidí v PC, pokud jsem ho dobře pochopil – tak potom je ak to ma fungovat dlhsie jak par hodin cokolvek ine ako garmin docela nezmysel. v tom pripade ak ma limit 8t tak ja by som kupil 510 bundle aj ked je to v limite na hrane mozno trocha cez.

                0 0
                • McBlacky  

                  hodinek a navigací co dokážou zaznamenat 10hodin trasy se záznamem po vteřině už je na trhu mraky.

                  jinak samozřejmě pro notorický drtiče extrémů jsou tady řady dakota, oregon, montana, kde dáš li-on AA a vezeš si náhradní. Na dvě sady dáš i 24hodin…

                  0 0
                  • ememem1  

                    hodinek a navigací co dokážou zaznamenat 10hodin trasy se záznamem po vteřině už je na trhu mraky. – to je mozne len neviem kolko z nich ma aj ostatne cyklofunkcie (HR, CAD, vyskomer atd.) ale hadat sa nejdem, prehlad nemam a isto existuju.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      dneska většina má ANT+ a novější i bluetooth smart rozhraní a minimálně HR a bike pod podporují, dost z nich i powermetr

                      někdo to drbe jako Garmin u části modelů, že kombo čidlo speed+cad funguje jen jako cad (nebo speed) ted nevím z hlavy ale nefunguje oboje. Jsou naštěstí spíš výjimka.

                      0 0
              • Ice-goofy  

                Dá se připojit záložní zdroj

                0 0
              • misko  

                Kolko vydrzi baterka na 1000 ked vypnes GPS? Tj rychlost, kadencia sa zaznamenava priamo zo senzoru?

                0 0
                • Breakpain  

                  GPS úplně nebo že se nenaviguju podle GPS?

                  Úplně s vypnutou GPS jsem nikdy nejel, protože to byl důvod, proč jsem něco takového chtěl.

                  S odřenýma ušima dávám 8h švihy, kdy záznamy nejsou co 1vteřinu a o pauzách vypínám display. GPS jede celou dobu, navigace nikoliv. Automatické podsvícení je samozřejmě vypnuté … to žralo baterku šíleně – respektive je aktivní, pokud se dotknu displaye na 15s či klik jsem tam dal. Čidla jezdím všechny (kadence, rychlost, HR).

                  0 0
            • Ma7ous  

              Ahoj, stačí mě záznam trasy, abych ho nelogoval telefonem a šetřil baterii při případná volání, s nabíjením computeru počítám. Stačí mě základní data, profil, výškové metry a zanesení do mapy.

              Navigování mě stačí bez mapového podkladu, protože jezdím jenom silnici tak tě možností obvykle není tolik jako v lese a je většinou ještě i hodně ukazatelů.

              Jak to tak vidím tak asi vyhraje Garmin 500 koukal jsem s plnou polní se prodává nový za necelých 6000 Kč což je pěkné.

              0 0
              • Ice-goofy  

                Dá se dostat i níže s cenou

                0 0
              • ememem1  

                v tom pripade je g500 ok. len naozaj rataj s dvoma vecami ktore jaksi vyplyvaju z gps ako takeho.

                1. okamzita rychlost pod 10–12 km/h ukazuje totalne kraviny.
                2. okamzita bohuzial casto aj celkova nastupana vyska su casto uplen out, dobry

                barometricky vyskomer to ukaze lepsie.

                pokial mas nastaveny home point ktory vsak moze byt iba jeden(tomu inac vobec nerozumiem kedze sa ich da savenut x ale automaticky vyhlada v okruhu 30m od aktualnej polohy len prvy cize ostatne si musis ako kalibraciu naklikat manualne) tak je to lepsie ale moc presne stale nie.

                0 0
            • koko0925  

              Máš to čidlo špatně nastavený. Sice je spárovaný, ale magnet je mimo dosah čidla.

              0 0
              • ememem1  

                nie, nepochopil si co som napisal, ak sa ti strati signal gps cidlo stale funguje ale rychlost aj vzdialenost je nula. si to pozri trebars aj tu v historii, neni som sam co si to vsimol.

                0 0
                • koko0925  

                  Takže na třeba na trenažéru v místnosti ti to nechodí? 800 takhle funguje.

                  0 0
                  • ememem1  

                    chodi ked vypnem gps. problem je ked je zapnuta a vypadne. ale jak hovorim na silnicke je to minimalne a na mtb cidlo nemam.

                    0 0
    • Ma7ous  

      Děkuji za reakce, jezdím většinou sám, jezdím jenom silnici a známé trasy max o víkendu jedu delší neznámou trasu, takže mě stačí navigování podle předem nahrané mapy.

      0 0
    • Pytlik  

      Ahoj,

      lezi mi doma Edge 810. Dostal ji otec k sedesatinam od kamaradu, pak ji prehodil mne a od te doby lezi v policce krome jedne cesty na Slovensko jako turisticka GPS zaloha do kapsy. Je to zakladni oholene provedeni – tedy jen 810 a drzaky na riditka. Vse ostatni, co chces navic, bys musel dokoupit. Vzhledem k vyse uvedene „oholenosti“ bych videl cenu kolem 3000, pokud bys mel zajem…

      Kdyztak se ozvi na mail.

      0 0
      • Martin  

        kdyby OP neprojevil zájem, tak bych se hlásil já :)

        0 0
        • jonti  

          Taky jsem se už přihlásil, asi dvě hodiny před tebou na mail :)

          0 0
          • Martin  

            chjo… kdo pozdě chodí… tak nic. asi tě nepřekecám, abys to pustil, co? ;)

            0 0
            • McBlacky  

              to dal uber levně. Normálně se prodávaj jetý za 5000–6000, málo použitý i za víc

              0 0
              • jonti  

                Asi tak, nejspíš to prodá někomu známému nebo za tržní cenu, cca 5k.

                0 0
                • Martin  

                  uvidíme jak se ozve nebo neozve

                  0 0
                • Ice-goofy  

                  Pod 8 už se dá sehnat bez pásu i novej…

                  0 0
                • black.horse  

                  Já tak trošku doufám, že to dodrží, protože jsem s ním už domluvený, že mi to přepošle přes jeho přítelku do Prahy:-) No a doma začne klasické „dědické řízení“ vyměním si 810 místo 800, pak 800 dostane Lucka místo 500 (s kterou se trošku trápíme viz výše) a 500 půjde asi dále :-) ona ta cena je opravdu fajn, ale je třeba brát v potaz, že je to bez čidel a snímače HR, takže pokud by to kupoval někdo kdo doma nemá nic z toho, tak musí doshánět zbytek pokud jej chce.

                  0 0
                  • Pytlik  

                    3k plati. Nepotrebuju nutne resit jestli 3 nebo 4. Pro me jsou to beztak +3k, protoze jsem to dostal zadarmo :)

                    Ozvalo se vice lidi, ale bral jsem to dle poradi mailu, ktere mi dosly. Takze souhrne pro ostatni: zatim jste na waiting listu :)

                    0 0
              • Ice-goofy  

                Pokud málo použité i více tak se dá skoro novej sehnat za to… ale za 3 je to hodně fajn i bez těch pásu atd…

                0 0
      • Ma7ous  

        No bohužel nejsem na netu pořád, takže pokud nabídka stále platí jako prvnímu mne jako zakladateli vlákna tak za ty peníze bych to bral. Pokud už je prodáno tak ať majiteli slouží, vypadá to na sakra povedenou mašinku, která je opravdu normálně mimo můj limit.

        0 0
    • Tomsonit  

      Přes rok mám EDGE 500 a maximální spokojenost. Strávil jsem s ním už téměř 700hodin a dosud žádný výpadek. Primárně kolo, pak běh, hory. Nemám co vytknout, snad jen cenu, ale ta je úměrná funkcím.

      0 0
    • Freeky  

      Zajímavé jak každej píše jen o Garminu a Sigma nic. Přitom si myslim, že ten ROX nebude zas tak špatnej. Aspoň co hledáš, tak Sigma bude levnější varianta, než Garmin.

      0 0
      • Ice-goofy  

        Asi s ní nejsou takové zkušenosti ;)

        0 0
      • black.horse  

        hodně lidí má se Sigmou negativní zkušenosti z jiných nižších modelů, takže tipuju, že už i fungují předsudky… pak je tu SW záležitost, kdy Garmin má automatický upload kromě vlastního deníčko do Strava a TrainingPeaks a nově myslím už i do SportsTrack. Jak na tom je Sigma? Jaký z toho leze soubor? Garminovský *.FIT lze nahrát na hromadu webových app.

        0 0
      • McBlacky  

        Sigma to trochu zaspala (dost)

        to už bych radši bral v levnějších Teasi navigaci nebo Byron hodinky

        0 0
        • 01carbon  

          Hledal jsem hodinky byron a našel jsem suunto ambit 2R s HR za 7,2k Kč. Oproti zadání chybí čidlo kadence. Jedinou vadu mají, že výšku určují GPS a nikoliv tlak. čidlem. Nevím jak dlouho vydrží ty 2R v chodu ale plnotučný ambit 2 vydrží logovat cca 11–12hod s 1sec intervalem, potom chcípne baterka. Log s 1sec intervalem může být dlouhý 24hod. potom dojde paměť.

          0 0
          • McBlacky  

            no u ambitů pozor na to, že to právě ojebávaj na baterce – ty levnější.

            Všechny ty Rka, Ska atd jsou sice levnější ale něco za něco.

            Novější naštěstí mají na výběr logování po 1,5,60 což je hodně dobrý, protože na těch 5sec to vydrží dlouho.

            co jim ale hodně chybí je přerušení záznamu při manuálním stopu aktivity, typicky dáš 4hod sedneš do hospody -dáš stop- a po x hodinách jedeš dál. V době kdy sedíš v hospodě to žere jak bys zaznamenával za jízdy. Tohle umí přerušit zatím jen některý garmin hodinky. Řešení je jedině ukončit záznam a pak dát další a tady suunto pěkně zaspalo, protože v jejich online rozhranní ty záznamy pak nejdou spojit (prý na tom dělají aby to šlo)

            ale jinak samozřejmě jako univerzální sporttester na více sportů včetně vodních je suunto nejlepší. Čistě na kolo bych vzal něco jiného, přeci jen pokud jedeš na víkend musíš tahat PC, nebo mít Abmit3 a sync s Iphone ;)

            0 0
            • 01carbon  

              V tom www rozhraní je možnost „Automatické přerušení“ ale esli se to samo vypne-zapne nevím. Mam ambit2, mám to vypnuté a loguji i ty hospody – ještě že tam není pivní čidlo.

              Na víkend je to OK – pokud nebude sedět víc jak nějakých 10hod denně v sedle. Odsypávat data nemusí – stačí dobít a na to stačí libovolný zdroj USB.

              0 0
              • McBlacky  

                auto pauza je jen zastavení záznamu, ne příjmu gps.

                možná to je u abmbit 2 jinak, ale u první generace o mám já ti dobití nic neřeší. kapacita záznamu zhruba odpovídá kapacitě baterie jak v režimu 1 tak 60 sec. KDyž to dobiješ třeba z 50% na plno a pak to vysosneš tak to nezaznamená správně, protože přepíše nejstarší záznamy

                0 0
                • 01carbon  

                  Nevím jak ostatní suunto hodinky, ale ambit2 vydrží na nabitý akku logovat a navigovat cca 12hod. Jestliže dobiji, tak jde logovat a navigovat dalších cca 12hod. Potom napíše full a log vypne – nepřepisuje. Vše s 1sec intervalem. Navigovat umí po dobití i když je paměť pro log plná. Pauzu s vypnutím GPS jsem neřešil – 12hod provozu na akku mi stačí.

                  0 0
      • mr.antik  

        Myslim že spolehlivost sigmy v dražším segmentu prostě nikdo nechce pokoušet. Já bych od nich bral maximálně tak blikačku :-)

        0 0
    • Zdeno Micio  

      Myslím, že s 510 neprohloupíš. U mě konkrétně s modelem blue naprostá spokojenost.

      0 0
    • Ma7ous  

      Tak jsem se nakonec rozhodnul pro Garmin 510 a co jsem byl nemile překvapen

      Dobrý den,

      pro systémy Windows mobile není společností Garmin vytvořena žádná aplikace umožňující komunikaci s Garmin zařízeními.

      S pozdravem,

      Tomáš Pečenka

      Garmin Czech s.r.o.

      Evropska 176, 160 41 Praha 6

      www.garmin.cz

      Takže to nakonec skončí na Sigmu, telefon opravdu mněniť nebudu

      0 0
      • marco  

        Jo to naštve s WinPhone mám stejný problém. Nakonec to tak není horké stejně se mi líp maká s daty až po příjezdu domů. a kdykoliv chci někomu ukázet kde jsem byl Endomondo v mobilu to zobrazí stejně dobře než ta appka pro Android.

        0 0
    • AdamC  

      Zdarec bikeři,

      rád bych oživil tento thread. Celou dobu jsem jezdil Sigmu se základními funkcemi (rychlost, trip, dst, avg, time, …) Tyto tacháče mi vydržely 15let. S pokrokem doby bych chtěl upgradovat tacháče na něco s více funkcemi a chtěl bych vyřadit mobil pro navigaci. Požadavky jsou: údaje o jízdě, trackování trasy (GPS), příkazová navigace stačí, tep, kadence a analýza v grafech, kompatibilita se stravou.

      Tím že mám dobrou zkušenost se starou Sigmou, šel bych do Sigma ROX 11, dá se sehnat se dvěma senzory za 6k. Garmin je dražší a méně fičur. Mohl by někdo z vás porovnat software pro analýzu dat od Sigmy a od Garminu? Opravdu se vyplatí připlatit za osvědčený dražší Garmin s méně funkcemi?

      Díky za rady.

      0 0
      • tomxxx  

        Rox 11 mam a 6 bych za to nedal, zas takovej zazrak to neni. To radeji garmina 130. Na druhou stranu mé sigmě funguje vse, „naviguje“ podle vlozene cary, zaznam to udela, tepak a snimac pripojit jde. Jedine pretahovani dat do mobilu pres BT trva strasne dlouho a moc spolehlive neni. Delsi trasy (6 a vice hodin) se pretahuji strasne dlouho, nebo se nepretahnou vubec. V PC vse funguje.

        0 0
        • AdamC  

          Je ta 130 srovnatelná s ROX 11 ? 130 stojí 5k a sada senzorů 1700 × 2. to už jsem na 8500 ani nemrknu:-(

          0 0
          • koko0925  

            Ty senzory můžeš koupi v Číně po 10 dolarech za kus a pokud chceš i mapy, tak je teď dobrej model Garmin Edge Explore. Zadarmo to ale není.

            0 0
          • tomxxx  

            no jako pro závoďáky je ta 130 dementní, myslim, že tam nejde připojit waťák, nemá to intervalovej trenink, ale moc sem to nezkoumal, navíc to jsou fičury řešitelný novym FW, takže nevim jestli to tam už teď neni. Sigma všechno má, mně to stačí, ale 6 bych za to nedal (nicméně ona stojí na axitu 5 a bez snímačů 3,5)

            0 0
      • Smazaný účet  

        Sigmu ROX11 mám asi rok a zatím naprostá spokojenost. Kupoval jsem ji jako rozbalené zboží na Alze asi za 2700 bez senzorů. Tepák používám z Decathlonu a senzory kadence a rychlosti obyč ant+ z aliexpessu za 12usd naprosto bez problémů.

        Software od Sigmy moc nepoužívám, prakticky jen k exportu na Stravu.

        0 0
    • pettan  

      Zdravím,

      stále se rozhoduji mezi Rox 11 a Garminem 130. Nyní se dá sehnat Rox za krásných 3200Kč a Garmin za 4200Kč.

      Zajímá mě, jestli Garmin nabízí něco navíc oproti Sigmě hlavně co se týče spolehlivosti, podpory updatů a celkově co je více user frendly a s čím je méně starostí a má stabilnější software.

      Vlákna o obou compech jsem pročetl včetně zahraničních webů, ale pořád se nemohu rozhodnout. Nerad bych v průběhu sezony řešil nějaké reklamace. Jde mi především o spolehlivost a jednoduchost.

      Na compu budu využívat krom jiného hlavně trénování podle tepovky, sledování nastoupaných metrů a jako veliké plus vidím v ,,navigaci", když si budu chtít projet nějakou závodní trasu předem.

      Senzor srdečního tepu dokoupím pak zvlášť.

      Jaký by jste vybrali vy?

      PS: Má Sigma v sobě češtinu?

      Moc děkuji, Petr

      0 0
      • engineer  

        Pripájam sa. Tiež by ma zaujímal tento rozstrel na základe praktických skúseností.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Sigma češtinu samozřejmě má. Jezdím s ROX11 druhou sezónu a jsem naprosto spokojen. S Garminem zatím žádnou zkušenost nemám, takže porovnávat nemůžu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.