Sigma Powerled vs. Sigma Mirage Evo + Mirage Evo X

71 nepřečtených
  • Stancek

    Ahojte, posledni vyjizdka potme me presvedcila, ze potrebuju vykonnejsi svetlo dopredu. Vybiram mezi Powerled bagbike.cz/?cmd=1618 nebo mirage bagbike.cz/?cmd=1240 Vic penez investovat nechci. V historii ctu hodne chvaly na Sigma Mirage Evo + Mirage Evo X , ale na druhou stranu powerled podle tabulek sviti o neco vic, ma nekolikanasobne vetsi vydrz a taky je skladnejsi a da se hodit do kamelu jen tak pro jistotu i kdyz nepredpokladam navrat vecer, takze teoreticky samy plusy. Ma nekdo porovnani jak to sviti? Powerled jde provozovat na nabijeci akumulatory 1,2V ? Pouzivat budu prevazne na silnici, do nejakyho tezsiho terenu v noci nejezdim.

    0 0
    • Stancek  

      safra odkazy … powerled bagbike.cz/?cmd=1618 mirage bagbike.cz/?cmd=1240

      0 0
    • Rychlej turista  

      Na dojetí a ještě k tomu na silnici ti bohatě stačí obyčejná blikačka za pjeťo.

      0 0
      • kankrlicek  

        Taky jsem si říkal, ale když ten blb naproti mi neztlumil, tak jsem si mohl vybrat. Buď zastavit a počkat až přejede, nebo (to jsem volil vždy, protože stát se mi nechtělo) jet přímo na jeho světla :). Vždycky to dopadlo tak, že mi nakonec ztlumil :). Skončil jsem systémovějším řešením. Pořídil jsem světla, kde krajnici vidím, i když mi neztlumí. Samozřejmě je to taky očima, prostě za tmy to je horší než zamlada.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Taky to tak dělám. Mám jistotu, že do ničeho nevrazím a jemu to nakonec taky sepne a ztlumí :-)

          0 0
          • martt  

            uplne nechapem co chcete opisat.

            Akoze ides po ceste, auto oproti ma dialkove svetla a Ty sa poberies na jeho stranu a ides oproti nemu? Ved to je uplna sebevrazda!

            0 0
            • blue  

              samozřejmě že nejedeš přímo do něj, ale prostě se maximálně držíš směru, odkud jde to světlo…

              0 0
            • jonti  

              Ides 35km/h po rovine, a zrazu ide niekto oproti s dialkovymi, tak nevidis kde je cesta, kde je jej okraj a stred, blba situacia, je vidiet len to auto. Tak clovek ide tym smerom, kam sa pozera.

              0 0
              • martt  

                aha! Ja si vlastne ani nepamatam kedy mi niekto nestlmil. Normalne mam zapnutu iba 5W sigmu a na prilbe luxeon. Staci tym luxeonom (hlavou) trochu pokyvat v smere protiiduceho auta a tlmia uz aj vo vzdialenosti 500m. Ten luc je velmi prenikavy a ostry, sofer hned spozornie.

                Problemom su skor cyklisti v protismere, ktori maju na riaditkach nieco take ako trikrat luxeon (ako pepko :-) ) co silne oslnuje. Vtedy na chvilu zapnem aj dialkovu sigmu a aj tak moc nevidim. Ak je to uzky cyklochodnik pri potoku aky tu mame, tak casto spomalim na rychlost kroku.

                0 0
                • pepko  

                  no dovol !!!

                  0 0
                  • martt  

                    Vyskusaj si ist sam proti sebe a uvidis, ze oslnujes. Pokial sa to stane raz za hodinu na sirokej dunajskej hradzi, tak je to jedno, ale ak Ti ide kazdych 5 minut niekto taky oproti po uzkej a hrbolatej cykloceste, tak to nie je bohvieco.

                    0 0
                    • pepko  

                      ok, 30stupnove led by som fakt mal pouzivat iba na horskych cestach … cinan sa na hradzi da prezit … teda myslim …

                      0 0
                • Karaya  

                  Dneska jsem chodil proti oprenemu sviticimu kolu a uz chapu proc na mne obcas nekdo blikne. L2D na Turbo i High je hodne neprijemna.. Musim to nejak poresit… Sigma je uplne v pohode…

                  0 0
                  • Jirik123  

                    Na silnici by mohlo stacit i medium ne? :-) ja na silnici taky vozim svetla ztlumena, sice i tak docela oslnuji, ale ridici aspon zpomali a davaji si vetsi pozor.

                    0 0
                    • Karaya  

                      Kdepak, kdyz jedu na silnicce, tak potrebuju High az Turbo, protoze na mokrym asfaltu se vetsina svetla stejne ztrati a navic se pohybuju o dost rychlej nez na biku,,

                      0 0
                      • Jirik123  

                        je pravda, ze z kopce si to taky davam na plno a po rovine jezdim pomalu:-)

                        0 0
        • jonti  

          Proti oslneniu ti nepomoze ani najlepsie svetlo, maximalne tak, ze ak mas nejaku sigmu mirage a podobne, tak si ta hned vsimne a stlmi. Ja som par krat tiez zisiel z cesty, ked mi nejaky dobrak svietil na stechovickej dialkovymi.

          0 0
      • Stancek  

        Po zname silnici, napr. cesta z prace jo. to mam 5led od od authora za 450. Ale v cizim prostredi to nestaci… :-( to uz tapu.

        0 0
      • dafe  

        Jako nouze nejvetsi jo, ale je to peklo. Jakmile je asfalt vlhky (to je ted v zime skoro furt) tak nevidis nic a protijedouci auto te spolehlive oslepi na jeste par vterin po jeho prejezdu. Pekna dira na silnici pak dotvori silny zazitek :-)

        Ja mam Luxeon 1W celovku a kdyz je sucho tak na silnici OK, ale jak je mokro tak je to pro me furt malo, tak jsem dal na rady jirika a poridil od cinanu MTE za 4 stovky (viz thread o nove generaci vykonnych LED), sviti o dost vic nez celovka, uz se tesim az vyzkousim pri ceste z prace…

        0 0
    • martt  

      Sigma Mirage je dobre otestovane svetlo, ktore skutocne funguje. Nevyhodou je vaha kompletu. Pre pouzitie na beznej ceste asi lepsie svieti – cely luc je poslany na vozovku.

      Sigma Powerled ma kruhovy tvar lucu. Tym padom nie je povolena v premavke (oslnuje). Povodne mal powerled 3W luxeon. Model 2007 pouziva uz nejaku inu LEDku a je silnejsi. Vyhoda je, ze je to lahke a jeden kus. Podobne svetla sa ale daju kupit ovela lacnejsie, vid kopu dalsich threadov tu na bikefore. Vydrz toho svetla ked ide naplno su asi dve-tri hodiny, takze az tak vela to zase nie je.

      0 0
      • Stancek  

        Ze oslnuje me zas tak moc netankuje, neni problem ho na riditkach sklopit vic do zeme kdyz bude potreba, spis je to plus aby si protijedouci idioti uvedomili ze naproti nim neco jede. Nevim jak u vas, ale tady vetsina aut bud neprepina dalkovy proti cyklistovi s prumernym svetlem, plus reflex vesta a reflexni nalepky kde to jen jde, nebo ma prelozeny kufr a nefuncni stabilizaci svetel, nebo svetla schvalne potahnuty vic nahoru, typicky taxikari.

        0 0
        • martt  

          Ja jazdim vecer iba v Rakusku, mozno to bude tym. A z velkeho percenta po asfaltovej cykloceste. V poslednej dobe sa dost rozmahaju LED svetla na riaditkach a to oslnovanie je skutocne neprijemne.

          Osobne mam zatial LED iba na prilbe. Na riaditkach mam stale zapnutu Sigmu Mirage 5W. K nej obcas zapinam aj tu 10W Mirage X. Namiesto nej by som si vedel predstavit aj nejaku LEDkovitu lampu. tu by som samozrejme vypol ak ide protiiduci cyklista rovnako ako vypinam tu Sigmu 10W.

          Ale prave kvoli tomu oslnovaniu si zatial neviem predstavit namiesto tej Sigmy 5W nic ine.

          0 0
      • martt  

        tu este pridavam odkaz na porovnanie Sigmy Powerled a fenixa L2D. Svieti to prakticky uplne rovnako.

        www.mtb-news.de/…showpost.php?…

        0 0
    • stan.zak  

      Mám to s potřebou občas svítit, a nevozit přitom něco special, podobně, jako ty; nemám žádné porovnání se Sigmou, L2D, či Huntlight, ale zaujalo mě www.prolov.cz/led-lenser/ podle slov prodávajícího možno (s menší výdrží) použít nabíjecí baterie; z nich nejvíc asi Led Lenser – Hokus Focus (možnost změny dálky/šířky osvitu), ale všech prvních pět vypadá na, nyní tedy častější, ncm. pořád jen dojetí za tmy ok – nebo ne?

      0 0
      • Jirik123  

        led-lenser nebrat, zatim v tom jsou jen stare luxeony. hokus fokus nebrat uz vubec, napajeni 3×AAA, ale zadna regulace. toto je „elektronika“ hokusu fokusu… home.comcast.net/

        0 0
      • Jirik123  

        tady je vydrz na baterie img336.imageshac­k.us/img336/9200/new­picture48wd0.png

        takze na ni-mh aku ziskas vyrazne vyssi vykon po kratsi dobu, s alkalickymi vydrzi svitit docela dlouho, ale slabe.

        0 0
      • Jirik123  

        tim nechci rict, ze led-lenser je shit, ale na kolo bych ho nedoporucil. navic za tu cenu se dnes daji sehnat lepsi svetla.

        mam ted doma led-lenser V-focus www.led-lenser.cz/…-v-focus.php

        na uzky paprsek je dosvit docela slusny, ale kolem ohniska neni ZADNE svetlo, na siroky paprsek uz to je lepsi, ale porad ten kuzel neni tak siroky jako u svetel reflektorem.

        venkovni fotky zatim nemam.

        na fotce nahore led-lenser V-focus siroky/uzky kuzel dole ultrafire wf-606A, fenix l2d premium 100.

        0 0
        • stan.zak  

          Jirik123, děkuju za komentář i hodnocení, víš toho spoustu, já o tom nemám fakt ani páru :- ) Navíc ta světla nejsou, alespoň v okolí (ale třeba ani v Cykloexpert Pha), k vyzkoušení, tak se snažím se poučit tady./// Vlastně do dálky ani tolik svítit nepotřebuju, jde mi hlavně o kužel světla co nejširší, třeba tenhle obrázek vypadá dost dobře www.prolov.cz/…licie-26.jpg ale – je to pravda? Na tvém vloženém obr to tak slavně nevypadá (led-lenser V-focus). Jak´s to tedy myslel: „…navic za tu cenu se dnes daji sehnat lepsi svetla“? Poradil bys, prosím? Děk. Stan

          0 0
    • martt  

      tu som nasiel navod na upravu Sigmy Powerled (vymenu luxeonu za SSC)

      www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

      0 0
    • martt  

      Tu je spotreba tej sigmy powerled.

      www.mtb-news.de/…showpost.php?…

      Z toho je vidiet, ze s napajanim zo styroch vstavanych NiMH clankov to nebude to prave orechove. Ani intenzita svetla, ani vydrz bateriek. Zjavne je to navrhovane na pouzitie nipacku.

      0 0
    • pepko  

      to si fakt schopny dat 1800kc za obycajne ledkove svetlo ?????

      0 0
      • martt  

        Zase ked sa na tu Sigmu Powerled pozries objektivne, tak to nie je zase zle:

        • svieti to dobre (ako ten fenix, ta nova verzia mozno aj lepsie)
        • je to uz hotove
        • ma to dobry drziak na bike
        • ma to dobry drziak na prilbu
        • dokaze to fungovat ako kompaktna baterka na styri AA clanky
        • dokaze to fungovat ako mala lampa s privodom prudu v kabli
        • nie je to az tak strasne drahe

        Podla mna tomu chyba taka optika ako ma ta Hella, co dokaze lepsie namodelovat paprslek a k tomu prislusne schvalenie do premavky.

        0 0
        • pepko  

          1800kc za led beznej kategorie je vela … ked si zoberiem ze cinan ma podobne vykonne svetlo za 400sk … je to na mna moc … 2 svetla od cinana budu mat lepsie vyuzitie … a za menej ako polovicu …

          0 0
          • martt  

            Mozes sa na to divat aj opacne. Ake je to lacne ked Lupine ma podobne vykonne svetlo za n-nasobok :-)

            Podla mna je najlepsi pomer cena/vykon za hotovy vyrobok za 5W sigmu mirage s olovenou baterkou okolo 30,–EUR. Ak je teda clovek ochotny vozit pomerne tazku baterku.

            0 0
            • pepko  

              ked mna uz halogen s podivnymi svetelnymi artefaktmi nejako nelaka … ale uznavam, ked je na vyber male ledkove svetlo alebo vykonny halogen za asi rovnaku cenu, je lepsi ten halogen …

              0 0
              • martt  

                az sa zacnu konecne vyrabat aj k ledkam optiky ktore budu splnat predpisy, tak je celkom mozne, ze tie artefakty tam budu tiez. To su odrazy jednotlivych casti freeform optiky.

                0 0
        • Jirik123  

          martte podle intenzity v ohnisku nemuzes rict, ze jsou dve svetla stejne vykonna, ac to podle te nemecke fotky takhle muze vypadat. svetlo okolo ohniska je pro jizdu na kole taky hodne dulezite (vim, nepisu ti to poprve, ale ty to porad nejak ignorujes:). na poradne posouzeni by to chtelo tech fotek vic.

          jinak s tema cca 80lm co ma sigma powerled uz se samozrejme da jezdit docela dobre.

          ale proste kvuli tomu luxeonu III na ten samy vykon potrebujes dvakrat vetsi prikon, tzn. pri zachovani stejny vydrze potrebujes dvakrat vic baterii. Uz si nejsem tak jisty, jestli bych chtel vozit svetlo se 4×AA na hlave.

          0 0
          • martt  
            • Neignorujem to svietenie do stran. Pre mna osobne ale nie je az take dolezite lebo v noci mam svetlo aj na prilbe a ked chcem vidiet nieco mimo kuzela, posvietim si tam. Mozno je to ine u ludi co maju slabsie bryle ale ja mam v noci pomerne velmi uzke periferne videnie.
            • Ta sigma powerled ma 3W luxeon a 10 stupnovy kolimator, takze je vcelku jasne ako svieti. Ta nova Sigma Black ma pravdepodobne uz modernu ledku a 18 stupnovy kolimator.
            • na hlave by som to urcite nemal s baterkami. Aj dnes pouzivam kabel a baterky mam v drese. Moja lampa na helmu vazi 30 gramov, ta sigma bude asi tazsia ale zase je aj robustnejsia.
            0 0
            • Jirik123  

              na tu novou powerled jsem zvedavy, ale zatim jsem nenasel potvrzene info co je v tom za ledku.

              ono to neni sviteni jen do stran, ale i pred kolo, coz je v terenu docela potreba, ale na silnici to mozna tak nutny neni. tam mam zase rad, kdyz vidim i na krajnici, abych neprejizdel neosvetleny pesaky a nejezdil prikopama:-)

              0 0
              • Lowrider  

                Nevíte někdo prosím kdy bude ta nová Sigma Powerled Black dostupná?

                0 0
                • Jirik123  

                  jediny co jsem vygooglil je, ze v nemecku by je meli mit uz koncem listopadu www.bike-supply.de/…-p-1708.html

                  mno 129 TEuro, to bude u nas tak minimalne za 4k Kc.

                  0 0
                  • Lowrider  

                    Ty jo to je drahý :-(. Já kupoval tu starou za 3 100 i s nipackem… Myslíš, že bude velekj rozdíl mezi tou starou a tou novou?

                    0 0
                  • MiniMax  

                    Na SportLive v Brně na stánku sigmy slibovali do půlky prosince na pultě v ČR, tak jsem zvědavej. Světlo 2500, s nipakem si nepamatuju, myslím, že asi 3700 ale bez záruky

                    0 0
                  • Lowrider  

                    Tak dnes jsem jí objednal… Za 3450 Kč. To není o moc dražší než ta stará stříbrná, kterou jsem bral za 3 100 Kč. Uvidíme jak velkej bude rozdíl ve svítivosti.

                    0 0
      • Stancek  

        Zdarec chlapi, nejakej cas jsem se nemohl venovat threadu co jsem zalozil, skolil me nejakej svinabacil, tak lezim a k pc nechodim. Jo, jsem ochotnej dat za svetlo 1800, ale je to maximum a ocekavam od toho hodne dobry posviceni, tak porad vybiram a vybiram… Diky vsem za nazory a jen pokracujte, nekdy pristi tyden bych chtel objednavat. Financne by lip vysel bastl, zazemi na bastleni bych taky mel, ale nidy to nebude tak utesneny, pohodlne pouzitely atd jak vyrobek urcenej primo na kolo…

        0 0
    • stenli  

      Zde jsou oficiální informace o obou systémech. Z nového katalogu Sigmy, pokud z Brna nemáte. Tohle je Powerled

      0 0
      • stenli  

        A tady Evo + EvoX

        0 0
        • martt  

          tak to je jasne Mirage Evo za 390,–Kcs a pat NiMH 4500mAh bateriek z Hofera spolu za 10,–EUR a mas pouzitelnu a vodotesnu kombinaciu.

          0 0
      • pepko  

        no ty wole … 4.300kc … sialenstvo … realne to ma tak patinovu hodnotu … a preco tam nenapisu kapacitu toho liion ?

        0 0
    • F.i.l.a.s  

      ten powerled black je teda pekne drahej,to u m celkem prohral s tou cenou,to uz bych bral za ty penize radsi blackburn x4,ale jinak mirage je asi nejpravdepodobnejsi nakup do budoucna,sada bez vea x

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.