• Matches

    Ahoj,

    právě řeším koupi prvního Full MTB. Chci Vás poprosit o zhodnocení uvedených modelů a případné výhrady, rady, doporučení.

    Jezdím většinou v terénu, ale dost najezdím i po cestě do práce (cca 10 km po asfaltu). Na mojí výšku 193 cm jsem se rozhodl pro rám 21.

    Díky

    https://www.cube.eu/…ngreen-2017/

    https://www.cube.eu/…nwhite-2017/

    https://www.trekbikes.com/…136600-2017/?…

    https://www.canyon.com/…-al-7-9.html

    https://www.giant-bicycles.com/…nthem-x-29er

    0 0
    • Matches  

      Uvítal bych Vaše případné zkušenosti se zmíněnými MTB, doporučení optimálního zdvihu pro universální použití a zkušenosti (pocity) s celopérem na silnici..

      Díky za info

      0 0
    • pendergast  

      V akom jazdíš v teréne? Oceníš vyššie zdvihy, lepšie brzdy, teleskopickú sedlovku, tuhšiu vidlu?

      Ak sa do práce občas ponáhľaš, jednoprevodník (Giant Anthem) neber.

      Ja by som vyberal medzi Trekom a Cube Race, podľa toho, či potrebujem teleskopickú sedlovku alebo nie.

      0 0
    • Al Stra  

      co je to univerzální použití, to existuje?-)

      ty cuby mi přijdou dost krátké,

      s tím 21 velikostí opatrně

      0 0
    • tykym  

      Mám Giant Anthem 27,5 3 LTD (2014), velikost L (měřím 175cm), za čas vylepšeno o přední vidli se zdvihem 140 a teleskopickou sedlovkou od RS. Mám najeto přes 12.000 km.

      Pokud ti jde o „univerzálnost“, tak podle mého názoru je toto právě tento typ kola. Vhodné do těžkého terénu i na jízdu po asfaltu (pro tvých 10km do práce velmi pohodlné). Giant má výborně zpracovanou zadní stavbu , kde nemusíš ani zamykat zadní tlumič při výstupech do kopce (pokud teda nedupeš ve stoje ;-)) Při tvé výšce 193cm je jasný 21" rám, ale samozřejmě čím větší rám, tím menší tuhost… S ostatními značkami ve tvém výčtu nemám zkušenost, tak zaujatě vyzdvihuji pouze Gianta ;-)

      Mnoho zdaru při výběru.

      0 0
    • Lachtis  

      No, hlavně tam máš XC fully se 100 mm zdvihu a 120 mm trail biky.

      Jestli ti vyhovuje XC geometrie a chceš, aby to bylo více sportovní, tak chybu neuděláš ani s Trekem ani Giantem. Obě kola mají velmi dobře udělanou zadní stavbu, osobně mi víc seděl Topfuel, ale jak říkám, Anthem je taky skvělý XC full.

      Cube a Canyona jsem nejezdil, u nich bys měl výhodu pohodlnějšího trialového posedu, větší rezervu zdvihů, je už na Tobě, co víc preferuješ.

      Ideálně si půjčit XC fulla a pak nějakého traila, ať alespoň porovnáš ten rozdíl a sám si ujasníš, co je pro Tebe vhodnější…

      0 0
    • Pain  

      No radne si to promysli.Mam to jak ty a koupil jsem nerva al 8.9 abych po dvou letech přešel na Giant Trance :-)Ano zdvih 150/140 ale jak je psano zde, nic nezamykam a vali to suprove bez houpani.A ted si konecne jezdeni užívám.Dokonce jsem nabyl dojmu, že to valí lip nez Canyon co jsem mel :-)ale to muze byt jen v my hlave.Vcera jsem jel vyjimecne 60 km převazne po cyklostezkach a uplne na pohodu.Jinak se pohybuju po lesich to je jasny.

      0 0
      • McBlacky  

        Trance není špatný kolo, ale konkrétně proti Top Fuel to je na rychlou jízdu (kromě z kopce) fakt šnek. Aktuálně jezdím obě v celkem rozumným setupu tak mám srovnání z první ruky.

        0 0
        • Pain  

          Jojo to máš pravdu.Pro me rychly až dost :-))Ale je fakt, že se nikam nehonim.

          0 0
    • McBlacky  

      od Cube spíš bych uvažoval AMS 100 C:68

      Top fuel má obratnější geo než Giant, ale nezamčenej houpe výrazně víc, takže pokud chceš kolo na závody je potřeba počítat s tím, že to budeš dost zamykat a tady je háček, ten twin lock je úplne dementní i když není zasviněnej blátem. Celkově to kolo je ale pojetím skvělý a sedne do ruky jako málo co.

      Anthem už trochu dosluhuje, geo je tankovitá, měnit rychle a obratně směr se tomu moc nechce. Zase to je stabilní a v přímce to letí jistě i přes mega bordel. Zdvih to využívá líp jak Trek mi přijde. Rozhodně se dá jezdit s přepínáním na tlumáku. Pořád na Trail a jen do extra sjezdů to otevřít. Zavírat to ani netřeba, kromě do spurta.

      Canyon neznám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.