• Tommy90

    m Páni. Pomaly začínam uvažovať o zmene môjho bajku. Jazdím rok a pol na HT Ghost kato 5.

    S bikom som viac menej spokojný, avšak chcel by som sa posunúť trocha ďalej. Hlavne mi začína vadiť to aký som „vytrasený“ po jazde v teréne. Myslím si že vačšie pohodlie a pôžitok by sa hodil nejaký FULL. Tu aj nastáva trocha problém s výberom – 50% jazdím asfaltky presun na kopce do 20km ako kedy… Čiže niečo s čím sa dá isť aj trocha dlšhiu cestu po ceste a nebudem plávať na tom ako na kajaku a pridávať mi na únave. Ostatne lesne jazdenie, lahke traily, kameniste cestičky, konare turisticke-cyklo trasy. Teraz som mal na HT 29´´ kolesa. Nebranim sa aj zmene ak by to bolo nutne (meriam 181cm) Toť bajky ktore su v mojej cenovej hladine (ktora je pevna) čo sa mi pozdávajú, vopred dakujem za rady a postrehy :)

    https://bicykle-eshop.sk/…er18353.html

    https://bicykle-eshop.sk/…ge29986.html

    https://www.cykloabc.sk/…y-9-400-2019

    https://www.cykloabc.sk/…ty-9500-2019

    pripadne bazarovy cube stereo 120

    0 0
    • novas752  

      To jak to pojede je predevsim vec plášťů, na asfaltu zamkneš tlumič a tradá, vidlice zamykat ani neni potřeba.

      Taky vem v potaz to, že full pravděpodobně trochu změní tvoje návyky směrem do trochu náročnějšího terénu – je potřeba zvážit a nejlépe někde vyzkoušet jestli chceš spíš pohodlný výleťák jako ty Meridy 120, nebo něco na čem se dá už trochu víc blbnout, např. Meridy 140.

      0 0
      • MlokCZ  

        Do prudkého kopce super. Pokud ale zamkneš tlumič na rovině, tak udrží při šlapání mnohem nižší sag a velmi rozhodí posed (slapani pod sebe, řidítka dolu).

        Třeba na mojem full na rovině ani nestačí zamknout i vidlici k tomu, tam sag skoro neklesne a nevykompenzuje to.

        Nicméně na rovině je zcela zbytečné tlumič zamykat, střední pozice stačí. A posed (tady myslím hlavně polohu sedla vůči středu) ladím právě dle střední pozice na rovině.

        0 0
        • novas752  

          Ber v potaz, že ty si na tyhle změny super citlivý, já když na rovině zamknu tlumič tak sag vyleze z 30 na 20%, ale přiznám se, že změnu geometrie na asfaltu nepoznám byť je to 150mm zdvih (kde se těch 10% projeví trochu víc než na nějakym 120mm). Navíc zamykám spíš jen do asfaltových kopců a tam ta změna přijde vhod.

          A taky je pravda, že docela dost rámů/ zadních odpružení má hodně velkej antisquad faktor a při jízdě v sedě vpodstatě nehoupou – neni potřeba skoro zamykat.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ano jsem na ty změny citlivý. To co popisuješ je ale už dost, to znamená o celý 1cm posun sedla dopředu vůči středu. To fakt takový extrém nepoznáš, zvlášť když máš okamžité srovnání?

            Já mám 130/130mm zdvihu, takže se to od 150mm moc neliší.

            Ve výjezdu souhlas, tam je to přínos, zejména do prudších. Já to mám tak, že do mírných je to ještě moc velká změna a nepoužívám to v mírných (aspoň si ušetřím přepínání a odjezdím více na střední pozici). Do extra prudkých (tedy hranice toho co vyjedu) už to pak naopak pomalu ani nestačí (snížení sagu zamknutím už se dostává pod úroveň nárůstu sagu způsobené zvýšeným zatížením zadního kola).

            Já tedy při šlapání jen z důvodu šlapání nezamykám nikdy. To ani není poznat u mě, na střední poloze to jede v podstatě stejně.

            Zamykám jen ve chvíli kdy jdu na delší úsek ze sedla (pak to ale chce i vidlici) + do prudkých právě pro tu kompenzaci nárůstu sagu větším zatížením zadního kola. Na pár metrů ze sedla neřeším nic.

            A zcela otevřený tlumič jen do pořádných delších sjezdů, tam to mám nejen z důvodu o chlup lepší funkce zadní stavby, ale zase i kvůli sagu, kde se hodí mírné navýšení oproti střední poloze tlumiče. I když střední poloha vs plně otevřená se ohledně sagu liší méně než střední vs zamčeno.

            0 0
            • novas752  

              Nevím, asi ne. Respektive to vnímám, ale neštve mě to tak abych to nějak řešil.

              Mám 150mm trail/enduro, cílem je užít si z kopce, přesuny po rovině a výjezdy jsou pro mě spíš nutnost s cílem co nejmíň se na nich zničit, ale nejet to zase celou věčnost.

              Drtivou většinu času používám otevřený tlumič, prostřední polohu (neovlivní sag, pohupování omezí z ± 2–3 na 1mm, zdvih tlumiče 60mm) dávám na dlouhé přejezdy typu 10km po cyklostezce okolo řeky, a na výraznější kopce. Polohu zamčeno (sag na rovině z 30 na 20%, v kopci ze 40 na 25%) používám dá se říct jen v prudkých nebo dlouhých kopcích, drtivou většinu vyjížďky odšlapu v sedě, spíš větší kadencí. V kopci mi to zmenšení sagu a změna geometrie přijde vhod, nejsíždim ze sedla tolik dozadu a více zatížim přední kolo.

              Víc už bych to nerozebíral, nemá to smysl a akorát tady zbytečně stavíme strašáka, v praxi to vyjma jízdy ve stoje neni zas tak hrozné, rok a půl jsem měl tlumič bez zamykání/propedalu a i na něm se dá odjet 80km asfaltu nebo 80km v terénu s 2000+ nastoupanými metry za dlouhé letní odpoledne.

              0 0
    • novas752  

      To jak to pojede je predevsim vec plášťů, na asfaltu zamkneš tlumič a tradá, vidlice zamykat ani neni potřeba.

      Taky vem v potaz to, že full pravděpodobně trochu změní tvoje návyky směrem do trochu náročnějšího terénu – je potřeba zvážit a nejlépe někde vyzkoušet jestli chceš spíš pohodlný výleťák jako ty Meridy 120, nebo něco na čem se dá už trochu víc blbnout, např. Meridy 140.

      0 0
    • Nutribird  

      Koukl bych i na Gianty Anthem, Trance.

      0 0
    • Gwaihir  

      Tohle se ti nelíbí:

      https://www.canyon.com/…-al-6-0.html

      ?

      0 0
      • popokatepetl  

        jen bych to kolo v garáži zvednul a těch 15kg by mě odradilo od další akce :-).

        0 0
        • novas752  

          Já mám asi 14,8kg a je mi to co? Úplně jedno!

          U fullu pod 45k je nesmysl řešit hmotnost, osobně bych místo toho například řešil brzdy řady Altus – vyměnit za lepší a to včetně kotoučů. A u Canyonu je fajn, že k tomu dostane i pumpu na odpružení a jednoduchý momenťák.

          0 0
        • Auditor  

          A nějakej návrh lehkýho fulla v požadované cenové hladině?

          0 0
    • Tommy90  

      Takže mal som možnosť pozrieť si naživo tie meridy one twenty 400 a 500. Popravde moc ma nezaujali, prišli mi také ničím zaujímavé + tie rámy vyzerajú dosť „denglavo“

      Zvažujem ešte ten Canyon Neuron 6 – ale popravde sa mi moč nelubi. našiel som ešte tento trek https://trekbikes.sk/…-5-2018.html#… . Okolo 1500€ je celkom problem najist niečo. Už mám aj dilemu či 27 alebo 29 kola. 27 nie sú moc malé? samozrejme určite maju lepšiu obratnosť v terene ale čo cesta? nenašlape sa tam človek jak blazon pri dlhšej jazde? pripadne na 27 tento ghost https://www.mtbiker.sk/…el-2019.html#… .

      0 0
      • Tommy90  

        https://www.forsport.sk/…-3-m17-2017/?…. co hovorite? tento ma asi najviac oslovil

        0 0
        • theedge  

          A čím tě oslovil? Barvičkama ? levná vidlice, pohon jen 2×10, levný brzdy a HLAVNĚ nemá teleskopickou sedlovku !!!

          Full bez teleskopu bych nekupoval.

          V téhle ceně bych se spíš díval na bazar. 1500€ je na nový full fakt hodně málo peněz.

          Pokud nový tak bych se díval na toho Neurona 6 má levný brzdy, ale ty jou později vyměnit.

          Nebo třeba toto:

          https://www.radon-bikes.de/…ide-80-2019/

          0 0
          • Tommy90  

            No oslovil ma tým že má aj tlmič aj vidlu od RS. Vidlica nieje dobra? Vacsina v tej cene ma v predu nejaku vzduchovu entry level Suntour. Neuron 6 má 29 kolesa, teraz mam tiez v 29 a zdaju sami v terene dost neobratne. Prezo zvazujem prechod na 27.5. Pohon „jen 2×10“ ? co pozeram tak dost bikov ma uz v predu len „jednoplacku“ Teleskopka sa dá aj dokupiť nie? Tak ked sa neoplati za ten peniaz tak to nebudem siliť, ale z novych fakt nie je vyber a z bazaru som natrafil na tak na ročniky 2015 v tej cene s vidla/tlmic Fox Float CTD – čo sa rozoberalo na viacerych forach že sa im radšej vyhnuť. Tak neviem čo teda

            0 0
        • Nutribird  

          Trance je dobré kolo. Rám je stejný, vidlice a tlumič budou fungovat. Rozdíl je v osazení a v tvé relaci odpovídá ceně. Pohledej klidně i novější a záměr se na cenu/ osazení.

          0 0
          • Tommy90  

            No a na ake osadenie by som sa mal teda zamerať? Neviem či v danej cene niečo lepšie najdem, alebo čakať na bazar?

            0 0
            • Gwaihir  

              SLX je výbava se slušným poměrem cena výkon. Většina kol v tvojí cenové hladině má skoro vše SLX (někdy přehazku XT) a většinou slabý brzdy. Já řešil něco podobného, chtěl jsem moc Neurona (na rozdíl od tebe se mi líbí) a skončil jsem u karbonového HT (Canyon Exceed). Jinak z výbavy sleduj ještě vidlici – chceš vzduchovou a v tvojí cenové nejčastěji je Rockshox Recon (mám ji taky). Co můžu doporučit je nějaký full si pořádně vyzkoušet – ideálně ten, co si chceš koupit.

              0 0
    • Tommy90  

      A co pripadne tento kusok? Giant trance 1 2015. Slx + xt, tlmic + vidla dobrá? https://www.giant-bicycles.com/…7dot5-1-2015

      Mam moznost ho mať za cca 1700€ nový (dopredaj eshopu) bez teleskopky, s alu vypletom.

      V tej cene asi top, či?

      0 0
      • Nutribird  

        Nebrat, raději 2018 s horším osazením. 15 nemá boost osy. Ten první tebou vybraný nebyl špatný, ale zkus kouknout na 18. Měli by mít širší ráfky, teleskop a možná lepší náboje. Od Giantu jsou ty kola funkční i s tím základním tlumením. Zbytek jde velice jednoduše vyměnit. Koupíš normální funkční kolo a stejně bude záležet jak ho dokážeš využít. Novější model má novou geometrii a nové technické prvky. Na starších tipech se to hůř mění a drží krok s vývojem.

        0 0
        • Tommy90  

          to ze nema ten trance 1 2015 boost osy je velka chyba? pocitim to ja vôbec ako rekreacny jazdec? vidlica/tlmic ok? alebo skôr ten trance 3 2017? už popravde nemam chuť to ani riešiť :D

          0 0
          • theedge  

            Nemas chut to resit? :-) Chces si koupit neco na co nemas dostatek penez tak to budes muset resit a nebo se na to vykakat :-)

            0 0
          • palo7  

            Osobně by mne neboost osy vůbec nevadily, ale co by mne vadilo je 2×10. Už bych chtěl jen 1× a tohle vyjde draho předělat :-(

            0 0
            • novas752  

              Hoši berte v úvahu, že s terénama začíná. Prvních pár let to pravděpodobně nebude drtit tak, že by mu byl přesmykač na obtíž. Navíc ten model 1 2015 má přehazku s brzdou, takže řetěz mu z toho za každou zatáčkou padat nebude a možnost skokové změny převodu na jeden ťuk se začátečníkovi taky hodí (nemá tolik zkušeností se čtenim terénu před sebou).

              0 0
            • Tommy90  

              pocas roka mavam aj presuny po cestach 30–50km a preto ja zas 2×10 uvítam…

              0 0
              • palo7  

                30–50km dojedeš i na 1×8. Ale pokud ti 2× neva, tak to kolo ber

                0 0
      • Nutribird  

        https://www.teamsport.cz/…-model-2018/

        Tady je s teleskopem a solidním osazením. Cena je myslím i lepší vzhledem k osazení.

        0 0
        • theedge  

          Jo tenhle už vypadá použitelně … slušný tlumič a vidle s 34 mm nohama. Komplet Boost …

          Ráfky i23mm jsou sice užší ale už použitelný na trail ježdění. Převody 2×11 jsou v této ceně OK, ale hlavně to díky Boost standartu půjde v budoucnu snadněji přehodit na nějaké 1× něco.

          Brzdy budou chtít upgrade – ale to u každýho kola této cenovky.

          0 0
        • Tommy90  

          ten sa mi pozdáva ale maju iba „m“ . mam 181,5 cm. to mi asi nesadne. a u nas ich pozeram a su po 2499 čo je už dosť cez rozpočet :/

          0 0
          • Nutribird  

            No já mám 176 cm a M 2015. Měli by začínat slevy pomalu. Pár kluků tady na Trance dostalo pěknou cenu a tím bys mohl dosáhnout na 29 slevněnou třeba na těch 50000,–. Neukvapovat se, hledat, vyprodeje začínají.

            0 0
    • Gwaihir  

      Jestli uvažuješ o giantu, tak si zajeď do Polska do bielska. Budeš přesně vědět, co chceš. Enduro trails.pl

      http://endurotrails.pl

      0 0
      • Tommy90  

        ako čo? mam si tam isť zajazdiť a potom si vybrať? nechapem

        0 0
        • Gwaihir  

          Je tam test centrum giantu. Můžeš si půjčit trance nebo reigna a zjistíš, jestli ti to vyhovuje. Mají tam samozřejmě i prima kopce a traily různých obtížností

          0 0
        • Nutribird  

          Zajezdíš si tam na něm a budeš vědět co a jak. No ono hodně záleží na co je obutý a tam bude na DH pláštích možná trail, takže to rozhodně nepojede jako XC raketa. Pokud by měl lehčí pláště pojede mnohem lépe. V terénu ovšem bude držet. Otázka je, jestli máš zkušenosti a umíš v terénu. Pokud začínáš a chceš se učit je zbytečné tam jet. Akorát se vyděsíš, ale jinak je to super kolo.

          0 0
          • Gwaihir  

            Mají tam pláště 2.5". Hodně dobře drží, já jsem to jel jako začátečník na xc ht kole a můj 17-ti letý kluk měl pujceny ten trance. Bavilo nás to oba, jeho ještě o kus víc, protože to bylo pohodlnější, teleskop a zamykání tlumičů je super věc.

            0 0
          • Tommy90  

            začinam jazdiť v terene popravde, a vela trailov som ešte nenabehal kedze mam HT a ani len pozicat si nemam od koho na skušku full… asi by mi to bolo zbytočne tam isť

            0 0
            • Gwaihir  

              Podle mě nebylo, na celý den půjčení 140 zlotych a od 10.8. mají na ty kola 45% slevu. Zas lidi je nešetří. Ale uděláš si prima výlet a budeš vědět, že tě to baví.

              0 0
    • Tommy90  

      Ešte raz by som sa spýtal k tým Giant-om. https://www.giant-bicycles.com/…7dot5-1-2015 – za 1700€

      https://www.forsport.sk/…-3-m17-2017/?… – za 1550€

      Je nejaký rozumný a konkrétny dôvod prečo nekúpiť ani jeden s týchto dvoch bajkov? Boli tu spominane nejake boost osy pri tom trance 1 – je to vôbec vymoženost ktoru pocitim ako rekreačny jazdec? Hlavne ma zaujíma čo sa týky tlmičov, vidlic, osadenia a geometrie. to že su to modelove roky 2015 a 2017 a sú „proste staré“ mi neprekáža, ak sú kvalitné tak prečo… Do ceny 2000€ si myslím z ročníkov 2018.2019 zrejme nič v podobnej špecifikacii nezoženiem.. ? Možno tak CTM rawer, rawer xpert. Ďakujem

      0 0
      • Nutribird  

        No ten můj byl vlastně stejně osazený než jsem jej překopal. Tedy vidle, tlumič, osazení bylo XT 2*10 i brzdy, ale v zadu rychloupínák. Tvoje mají pevné osy. Pro začátek Ok a jak se budeš posouvat, tedy zjistíš, kterým směrem. Víc k rychlosti nebo do terénu, budeš vědět co a proč chceš měnit. Ovšem teleskop je dle mého základ a ten nejlevnější stojí do 4000,– Kč a bude chybět. Pokud by byla nabídka včetně teleskopu za přijatelnou cenu ber.

        0 0
    • novas752  

      3 2017 nemá teleskop, má slaboučký brzdy a docela naprd vidlici (úplnej trailovej základ), ale zase to má „aktuální rám“.

      1 2015 je osazenim v pohodě, jestli ho maj ve správné velikosti, klidně bych do něj šel, za tu cenu velmi dobrá koupě.

      0 0
    • Tommy90  

      Páni asi som sa už rozhodol. Giant Reign 2 GE 2018

      https://markisport.sk/…ge-2018.html?…

      u Vás v ČR za 2100€. Čo na to hovoríte? Jedine čoho sa ja bojim popravde je 1×12, či mi pokryje aj vyšlapy lesom do kopca a pôjde to v pohode aj rovne dlhe asfaltky.

      Inak môže byť?

      0 0
      • novas752  

        Reign je enduro, je to dělaný na hodně rychlou jízdu rozbitym terénem hodně z kopce, na rovině je to líný a asfalt se s tim sice dá jet ale moc to nejede.

        0 0
      • Nutribird  

        No v popisu je 1*11 SLX a jak píše Novas je to enduro. Vyšší zdvih a určené na jízdu dolů kopcem. Trance je lepší volba, koukal bych po něm. Pořádně bych prošel nabídky a nebál bych se novějších typů.

        http://www.giantbrno.cz/…ce-2-ge-2018

        Co tohle, mohlo by být i L

        0 0
      • berczo  

        bojíš se popravdě :) dlouhé výšlapy kopcem a asfaltky, tak na to je reign jak dělaný (ironie) …

        Píšeš ze chce začít v terénu a vybereš si sjezdovou kovadlinu … ale cena dobrá :-D

        Být tebou, z toho co tu popisuješ že chceš jezdit, tak hledám v XC fullech.

        0 0
        • novas752  

          Xc full neni full

          0 0
        • b84  

          Souhlas s xc fulem, na asfalt a sotoliny pohoda, v terénu to nebude drncat do zadku a traily si s tím užiješ taky…

          0 0
      • Gwaihir  

        No a přesně z toho důvodu jsem si myslel, že výlet do Bielska je dobrý nápad. Test centrum giantu ti napoví, jaké kolo chceš jezdit. Není problém si zamluvit trance na jeden den a reigna na druhý a budeš vědět. Fakt je to tam zábavné a to jsem jel o víkendu a jen na xc ht. S fulem to je lepší. A jel jsem jen modré traily.

        0 0
      • palo7  

        Tak začni zase od znova. Evidentně vůbec nevíš co chceš a hledáš jen dobrou cenu. Zrovna pro tebe je bazar nejlepší volba. Koupíš, projezdíš a když zjistíš že hledáš něco jiného, tak bez větší ztráty prodáš a koupíš jiný

        0 0
        • theedge  

          On vybira jen podle obrazku …

          0 0
          • berczo  

            přesně tak to taky vidím.

            @Tommy90

            1. ještě jednou si ujasni, co budeš jezdit a to ti určí kategorii kola, které by sis měl pořídit.
            2. pak se odraž od ceny, která ti určí model a osazení kola.
            3. určitě si kolo vyzkoušej před nákupem, ušetří to někdy hoooodně peněz.
            0 0
      • MlokCZ  

        Tak když jsi ochotný dát 2000E, tak dle použití co jsi psal vem Neurona AL 7.0. Reign je na uvedené použití nesmysl.

        0 0
    • Tommy90  

      No takto teda. Ten Giant Trance 2 GE 2018 http://www.giantbrno.cz/…ce-2-ge-2018

      mi príde skoro rovnaký ako spomínaný Reign 2 GE 2018. Ako laik som postrehol o 1cm pruzenie kratsie. Asi bude nejaky rozdiel v geometrii a hlavne v sklone vidlice? Trance ma v predu prešmyk čo je asi v mojom pripade tiež plus kedže jazdim aj asfaltky? Kludne by som do neho šiel.

      Otazka teda čo jazdim a chcem jazdiť. takže: aktualne 60% les, turisticke chodniky, šutre, korene, kameniste rozbite lesne chodniky (pridam foto), a pod. 40% asflatky (raz do mesiaca „vylety“ narazovo 20–40km) . Zacal som skušať traily ktore ma chytili + bavi ma sem tam nejaky skok, drop kde sa chcem zdokonalovať a.. chcem aby to ten bajk zvladol. Nejazdim dlho asi dva a pol roka a pocitujem že HT mi už na to nestačí. Ak by som to mal kategorizovať tak niečo medzi trailom a endurom?

      0 0
      • novas752  

        Z HT na Trance to bude ve schopnnostech kola obrovský skok který bhdeš dlouho dohánět. Když bys pak přeci jen chtěl ještě ostřejší kolo (Reign nebo něco podobný), stejně bys ho pak kupoval v lepší výbavě.

        0 0
      • theedge  

        Tenhle je za ty peníze slušnej kup a díky novým standardům jako je boost se bude dát v budoucnu snadno upgradovat.

        0 0
      • raw 4  

        Dle obrázku tak je pro tebe ideál neuron..

        0 0
      • Nutribird  

        Ber toho Trance, pro tebe to bude kladivo, které si nechá strašně moc naložit. Pokud budeš chtít víc do rychla dáš lehčí rychlejší pláště, pokud více enduro dáš na předek DHF 2,3 tral 3c nebo WTB vigilante, zadek 2,35 maxxiss forekaster nebo WTB trail boss light fast rolling. Z toho vybírání zachvíli zblbneš. Trance je solidně osazený, připravený na bezduše a s teleskopem. To bude peklo z kopce, hlavně se na něm nepřeraž, ta změna je obrovská.

        0 0
    • Filda82  

      Osobně si myslím, že nejlepší poměr cena pro Tebe na začátek: https://www.decathlon.cz/…8518388.html

      0 0
      • LifeIsRide  

        Přemýšlím jestli jsem viděl za poslední dobu hnusnější kolo. Přijde mě to jak nějaký nedomrdek…

        0 0
      • b84  

        Minulý týden jsem ho projížděl v Brně po prodejně a po pár úpravách by to mohlo být slušné kolo :)

        0 0
      • theedge  

        no fuj

        0 0
        • b84  

          Každému se líbí něco jiného, tu je 120mm odpružení od manitou, eagle (ikdyz nx) za cenu hůře osazeneho hardtailu zavedených značek… Varianta to je, kdyby se mu líbil… Já bych do něj nešel, ikdyz naživo vypadá líp jak na fotce ;)

          0 0
          • Manzak  

            Ja to taky zprvu na fotkach videl jako nejaky nezajimavy levny full, ale v realu to vypada docela dobre.

            0 0
    • Tommy90  

      Ten RockRider je naozaj strašný :D Bez uražky ale na to by som neposadil ani najvacsieho nepriatela :D :D

      Najvavsi favorit je teda GIANT TRANCE 2 GE 2018 http://www.giantbrno.cz/…ce-2-ge-2018 – neviete niekto inak či sa cez tento eshop da aj objednať? nikde som tam nenašiel tu možnosť :O

      Inak CTM rawer xpert 2018 by nestál tiež za zváženie? https://bicykle-eshop.sk/…rt29987.html

      0 0
      • theedge  

        Giant Brno je kamenný obchod.

        CTM bych nebral – starý pohon 2×10, bovden od teleskopické sedlovky vedený venkem po rámu, starej RS Monarch …

        0 0
      • Gwaihir  

        Máš to do Brna tak moc daleko? Kolo za 50000 a tobě je líto si pro něj zajet? Vem to jako výzvu a zpátky jeď na kole 

        0 0
    • Tommy90  

      2018 Trance 2 GE v giantbrno nemaju už. dostal som ponuku na 2019 http://www.giantbrno.cz/…ce-2-ge-2019

      Je medzi nimi nejaky markantny rozdiel? niektory v niečom vyslovene lepši/horši? dakujem

      0 0
      • theedge  

        Je to prakticky stejny

        0 0
      • nomecz  

        No kdyz to tak ctu tak bych spis koukal sem

        http://www.giantbrno.cz/…x-eagle-2019

        Nebo sem

        http://www.giantbrno.cz/…ce-29-2-2019

        0 0
      • Dazz  

        Barva :-)

        0 0
      • Nutribird  

        Vypadá to stejně akorát 2019 má větší vnitřní šířku ráfku a to je dle nejnovější mody. Takže lepší a pokud ti dali dobrou cenu ber. Zkus se zeptat ještě na tu 29 jestli ti dají stejnou cenu, co postoval Nometz.

        0 0
        • Tommy90  

          29 by mala byť lepšia ako 27,5?

          Mam teraz 29 na HT ghost kato 5 a pride mi to nemotorne…

          0 0
          • Nutribird  

            Ne nyní mám 27,5 a 29 jsem nezkoušel, záleží pouze na tobě. Taky je důležité dobře trénovat ovládání kola, ale to už je k tréninku ne o kole. Kupuj a pak prosím napiš své dojmy. Já byl tou změnou strašně nadšený, tak jsem zvědavý na tebe. Přeji aby vše dobře dopadlo.

            0 0
          • novas752  

            Já bych 29" trailbike nechtěl, takže 27,5"

            0 0
    • Tommy90  

      Takže dnes budem objednavať ten Trance 2 GE 2019, náhodou nepoznate niekto niekoho z giantBrno? Resp. je to overeny eshop u vas v ČR? prečo sa pýtam: žiadaju platbu vopred a ja som s tým neni moc stotožnený. U nás riešime taketo veci štandardne dobierou a platbou pri prevzadí tovaru. Ďakujem

      0 0
      • palo7  

        Recenze jsou na ně dobrý.

        0 0
      • scota  

        Tady je mají skladem:

        https://eshop.progresscycle.cz/mainform.aspx?…

        0 0
      • Nutribird  

        Po telefonu velice vstřícní a ochotní poradit i když nic nekupuješ a chceš jenom radu. To je v pohodě, budeš posílat převodem, máš to doložené. Originální zástupce Giantu.

        0 0
      • Nutribird  

        No a už si projdi vlákna o bezduších. Ventilky, páska, mlíko, hned to předelej a máš hotovo. Pláště tam jsou do terénu, pojede to tedy hůř než to HT, ale bude to držet.

        0 0
        • palo7  

          Nechal bych předělat rovnou u nich. Jestli to nikdy nedělal, tak je zbytečný se v tom babrat a při koupi kola mu třeba ani nebudou účtovat práci, ale jen materiál.

          0 0
        • Tommy90  

          No takto daleko som sa ešte nedostal,,, V čom je to pre mna lepšie ako klasicke koleso s dušou?

          0 0
          • Nutribird  

            Voziš nižší tlak v pneumatikách, lepší jízdní vlastnosti, neřešíš menší defekty a o něco menší váha.

            0 0
    • Tommy90  

      Bike objednaný už len čakať :) tip na nejake dobre osvedčene pedale?

      0 0
    • Tommy90  

      Nemam SPD ani tretry. Ani zatial neplanujem. Som zvyknuty jazdiť s volnou nohou. SPD som skúšal a pri skúšaní to aj ostalo. Možno som na ne ešte „nedozrel“ :) potrebujem mať volnu nohu. Takže zhanam nejake platformy do cca 40€

      0 0
      • Gwaihir  

        Na platformy je tu vlákno. Ještě si najdi yt kanál trailhuntera a tam vysvětluje proč SPD a proč platformy. Každopádně si k tomu vyber dobré boty.

        0 0
      • novas752  

        Kompozitový platformy HT components asi za 500.

        0 0
    • Tommy90  

      Chalani bajk dorazil všetko v poradečku, vyzerá super. Idem ho akurát prebehnúť. Mám takú amatersku otazočku: na zadnom prehadzovači je taká páčka dá sa dať do polohy ON/OFF.

      Na čo je to dobré?

      0 0
      • Auditor  

        Na ON.

        Pri vyndavani zadiho kola na OFF.

        viz napr, zde

        0 0
      • Nutribird  

        Je to brzda, ta páčka ji aktivuje. Ramínko prehazovačky má větší odpor při napínání řetězu. Řetěz je lépe napnutý a nelítá tolik.

        Nezapomeň napsat dojmy.

        0 0
    • Tommy90  

      ďakujem za objasnenie. Hned ako budem môcť to skúsim či zbadam rozdiel… Chcem sa ešte spýtať na brzdy. Zdá sa mi že zadná je dosť „makká“ – brzdovú páčku pri brzdení musím dosť zatlačiť aby som zabrzdil. Ako viem toto nastaviť aby reagovala skorej?

      0 0
      • theedge  

        Odvzdusnit

        0 0
        • Tommy90  

          novy bajk a čo ma od vyroby zavzdusnene brzdy? :O

          0 0
          • Gwaihir  

            Taky jsem musel jednu brzdu odvzdusnit po dvou dnech.

            0 0
          • novas752  

            Ano, zvlášť u zadní brzdy vedené vnitřkem rámu je to běžná věc a pokud to při vybalování kola z krabice neodvzdušnili tak je/jsou furt zavzdušněné.

            0 0
    • Tommy90  

      No super. By sa patrilo akoze uz pri takejto cene bajku aby to bolo tip top… Rozmyslam ci kupit tu sadu na odvzdusnenie a skusit to spravit sam (este som to nerobil, ale podla videi to nevyzera byť veda), alebo to v tej istej cene plesknut do servisu nech mi to spravia

      0 0
    • Tommy90  

      nechcem zakladat nove vlakno, mate niekto skusenost s vidlou Suntour XCR34, vzduchová, zdvih 130mm.

      Známy kupuje bike merida, a je osadeny touto vidlou ( aj tlmičom od suntour) .

      Moc sa o nej neviem dočítať, niekde písali že vo vnutri ma nejake plastove časti ktore sa lámu.

      0 0
      • Nutribird  

        Na tvůj dotaz odpověď nemám, ale co kolo ?

        0 0
        • Tommy90  

          kolo je toto:

          https://eshop.merida.sk/…_d28293.html

          Má cenový strop 1300–1400€, tam je to fakt velmi ťažke vybrať nejaky full. Využitie na traily, lesne cesty, kamene, korene atd…

          0 0
          • Nutribird  

            Já myslel ten tvůj Trance, už si ho musel protáhnout. Jinak si měl podobné požadavky, nic se kolegovi nelíbí.

            0 0
            • Tommy90  

              Jaaj tak… Prebehol som ho zatial iba jeden den zlahka po praci lebo som ostal chory doma s horuckami

              0 0
              • Tommy90  

                no teraz som si všimol že mi neodoslalo cely prispevok..... To malo čo som prešiel na bajku hodnotim velmi pozitivne. To sa z hardtailom neda ani porovnať :D :) Vyšlap hore kopcom žiadne velke pohupovanie, pohoda. Dole lesom kamene, korene, sem tam menši skok parada. Vidla aj tlmič opisuju nerovnosti na 1. Takže z mojej strany zatial spokojnosť, uvidime pri dlhsom vyletiku. Inak bike vyzera neskutočne, tá zelená je parádna, neviem sa nan vynadívať :)

                0 0
                • Nutribird  

                  Hlavně, že se povedlo. Ještě doporučení, pokud se rozhodneš víc trailovat, nejsou špatné chrániče kolen a plné rukavice.

                  0 0
      • novas752  

        XCR34 s XCR nemá moc společnýho, je to spíš takovej Raidon s 34mm nohama. Futra by měla mít normální kovový s polymerovym potahem a ne celoplastový jako XCT, XCM a XCR klasická.

        0 0
        • Tommy90  

          dovolim si citovať miestnych členov v diskusii:

          fukar 30.9.2018 18:33

          Dobrý den chtěl by jsem se zeptat jestli je vidlice RockShox lepší než Suntour (konkrétně teda RockShox FS-Recon Silver RL-B1, 120mm oproti Suntour XCR32-Air 120mm) pokud by byl Suntour o něco levnější.

          Děkuji za všechny odpovědi

          scalar 30.9.2018 18:38

          Recon je podstatně lepší, díky mazání olejem je citlivější, má lepší chod. XCR je vzduchový základ, nohy má uložené v plastových pouzdrech.


          XCR34 130mm by teda nemala byť z vnutra plastova ako XCR32?

          Nieje to nejaky „shit“ čo sa kazí? :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.