Pomoc s výběrem 27,5 fullu 120-140mm

9 nepřečtených
  • wafer

    Zdravím Vás bikeři,

    hledám bike, který nebude nejrychlejší ani nejlehčí ani nejhezčí. Sháním bike, který bude rozdávat radost a úsměv na každém metru. V první řadě vylučuju 29er. Mám 29 cambera a nejsem spokojený, proto hodlám přesedlat. Po špatné zkušenosti s reklamacemi po emailu (kolo koupené z daleka) chci kolo z blízkosti mého bydliště (Chrudimsko). Proto se do mého výběru dostaly kola ghost a author.

    Dodávám, že mám doma slušné vybavené HT, které si nechám, proto sháním něco na hrubší zacházení (musí vydržet mých 110kg) . To současný camber nesplňuje (hlavně ta hravost mi chybí).

    Jezdím Toulovcovy Maštale, 2× za rok Rychleby, Smrk. Neskáču velké dropy – do 50cm, baví mě technické pasáže, délky vyjížděk max do 40km.

    Jak to vidíte s mým výběrem? Canyon nesplňuje podmínku servisu v dosahu (řešení reklamací)

    Cena do plus mínus 50000. Když bude teleskop, dám cca 55000.

    http://www.lightbike.cz/…cm-20–5.html

    http://www.zbozi.cz/hledani/

    http://www.stratilek.cz/…-27kolo.html#…|+AK­CEHorsk%C3%A9+ko­lo+author+epo­que+20+27+2014­+s&utm_conten­t=Akce+Author+E­poque+2.0+27&ut­m_term=author+e­poque+2.0author%20e­poque%202.0

    http://en.author.eu/…5-ua42839101

    http://www.dookie.cz/…na/d-119494/

    0 0
    • wafer  

      Děkuji za reakci.

      Zatím jsem měl možnost vyzkoušet kato fs5 2015. Sice pouze po prodejně, ale sedlo mi do ruky naprosto parádně – já 178cm zkoušená velikost M. Avšak zdálo se mi, že zadní stavba je proti mému „S“ camber o poznání míň citlivá. Ani chod vidlice fox mě nepřipadal jako extra citlivý. Nebo se mi to zdálo?

      epoque 2.0 jsem zkoušel na podzim. Přišel mi dost masivní, těžký a pomalý. Geax goma… Na připomenutí mám domluvenou projíždku na příští víkend. Má ho kolega ze zaměstnání a právě obul schwalbe NN… takže uvidím.

      Chystám se na testfest a doufám, že po něm budu mít ve všem jasno.

      0 0
      • AleZ80  

        Jestli jsi se projel jen po prodejně, tak asi nebyl čas pořádně nastavit tlaky a co se týká vidlice, tak ta se musí nejprve rozchodit. Hlavně bych si pohlídal, aby ta vidlice byla opravdu Performance řada, jak píší. Pokud to je Evolution, tak bych do toho nešel. Co se týká Epoque, tak ten těžší je, ale zase je bytelný a bez problému pobere 140 mm vidlici, kdybys chtěl časem upgradovat.

        0 0
      • marek_K2  

        Na rok 2016 uz evolution rada u foxu neexistuje. A evolution som 3 roky jazdil a po tom co hned na novej vymenili chybnu patronu nebol ziadny iny problem a bol som spokojny, mam pocit ze ludia si myslia ze evolution vidly su zle a vzniklo z toho bububu, ale oni zle niesu , zla bola len prva varka CTD patron. No ale to je uz teraz jedno, v 2016 uz vo vsetkych fox vidlach je nova fit4 patrona a factory sa od perfomance lisi len jednym stelovatkom a kashimou. 2015ka kato mal este staru vidlu osadenie a ram. 2016 je na novom XTcku (pohon/radenie), fit4 vidla, evol tlmic a trochu pozmeneny ram. Ked najdes dobreho predajcu tak aj pod 60 sa da pozhanat http://www.mojekolo.cz/…k-white-2016 ktory ma uplne novy AMR ram, pevne osky , teleleskop a lepsiu geo(68 stupnov na hlave) .Predajcu by som ti vedel doporucit, ale bol by v SR celkom od ruky pre teba.

        0 0
        • AleZ80  

          Ten odkaz jsi sem neměl dávat. Hned mi začalo vrtat v hlavě, jestli také nepotřebuji nové kolo, když už jsem byl na Patriotovi 6× jezdit. :)

          0 0
      • TeryPV  

        Jo na test fest a nové single tracky v jedovnici jedu též a těším se :) Ne k věci. Ze zkušenosti z testfestů a různých testovacích jízd. Původní Ghost AMR+ byly parádní, opravdu bytelná kola, která něco vydrží, sám mám jedno doma. Nicméně třeba Ghost Cagua 27,5 už byl celkem neohrabaný a mě osobně nesedlo. Nové ghosty neznám, zkusím až letos. Co se týče Trance, tak ten mě v 27,5 překvapil. Opravdu jezdivé kolo, které jede i do kopce. Na tomhle kole jsem si terén opravdu užil, ale teda jak se dívám na odkaz tak cena je teda dost mimo… Doporučuju si Trance na test festu vyzkoušet, ale pozor, může to být nebezpečné, neb si jej budeš chtít odvézt :) Jinak ještě taková poznámka. Sice Jsem Meridu nikdy nemusel, ale co jsem vyzkoušel v lese jejich One-sixty a One-forty tak neříkám nic. Mě osobně tyhle kola seděly mnohem lépe než třeba Can Trigger nebo Trek Buterfly. Z té stošedesátky jsem byl opravdu nadšený. Kolo mělo katalogovo váhu 15kg při 160mm zdvihu, ale i do kopce to jelo skoro samo. Možná bych se podíval, zda by se nedala někde sehnat. Blbé je že Merida v Jedovnici nejspíše nebude :( Snad jsem pomohl a třeba se na T-F potkáme :D

        0 0
    • Nutribird  

      Zdar mám Giant trance a jak píše kolega nademnou paráda. Zkus kouknout na stránky Němčíka má je v XT osazení s pedály a teleskopem za 60000. Odběr Praha nebo u něj ???? Možnost zvolit 2 nebo 3 placky a kazetu. I jiné komponenty jsou na dohodě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.