• MacLuke

    Ahoj,

    vybírám nějaký světlo na kolo a i když v noci zas tak často nejezdim, říkám si, ze je lepší hned koupit poradny světlo než nějaký šunt a časem ho stejně vyměnit. Z toho důvodu jsem se rozhodl ze půjdu do Fenixe, ještě nevím přesně který model.

    Chtěl bych se proto zeptat, zda-li mate zkušenosti s tímto shopem https://dhgate.com/…5710324.html

    Vychází to tam skoro o 2 tisíce levněji než u nás. Ještě sem přemýšlel o zaslání přímo z oficiálního Fenix shopu. To bych měl druhý dotaz, zda-li nevíte, jestli bych pak u Kronium mohl uplatnit případnou reklamaci. Na webu mají napsané „Na nás, jako na výhradního distributora svítilen Fenix pro Českou republiku a Slovensko, se rovněž můžete obrátit s reklamací svítilny koupené v síti našich prodejců.“, nevím však co je myšleno tou síti prodejců.

    Díky a hezkou neděli.

    0 0
    • atty  

      Světlo sis vybral určitě dobré, s případnou reklamací světla koupeného z ciziny bych moc u česko/slovenského distributora moc nepočítal – chápu to tak, že od nich bere zboží spousta českých a slovenských obchodů a v tom případě budou řešit reklamaci (nemusíš ji řešit s obchiodem, kde si v čechách koupil, ale přímo s nima, pokud potvrdí, že je to do nich)

      Pokud se chceš vejít do ceny ± 2k a z čech, ještě jsou dobrá světla tohoto typu třeba

      Nitenumen X8

      nebo

      Gaciron V9D USB

      a dají se samozřejmě najít další a podobné.

      Fénix má asi bez debat nejlepší elektroniku (konstatní svit a displej s předpokladem výdrže), zase má nejsilnější režim jen formou burstu na 30 vteřin (asi těch 1600 lumenů není tak často a moc potřeba, ale prostě pustíš si to jen na 30 vteřin a pak to zase „padne“ na těch 800. Maj to tak v podstatě všechny Fénixy, jako ochranu elektroniky. Takže údaj maximální svítivosti je sice v pořádku, ale použitelnej je jen na 30 vteřin, pak musíš zapnout na max zase jen znovu a ručně.

      0 0
    • (CZ)George  

      Já si ho koupil loni na Aliexpressu, ale teď je tam už dražší než u nás :-/ Dorazilo cca do 14 dnů a v pořádku :)

      0 0
      • MirosPikos  

        To nechápu ty ceny na Ali. Dřív se to tam dalo koupit zpravidla za polovic.

        0 0
        • atty  

          Podle mne dali u Fénixu prodejcům přes koule – kdo nedodržoval nějakou minimální doporučenou cenu, ten už nemohl objednávat – Fenix si chce udržet určitou exkluzivitu, aby se oddělil od čínských výrobců (nevím, kde sídlej a kde vyráběj, zda taky v Číně, nebo jinde), nicméně chce si prostě držet ceny za určitou známku kvality. Proto taky ty jejich baterky stojej ± stejně na celém světě.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.