• hfx9

    Zdravím všechny,

    jsem postaven před nákup světla, které bych chtěl využít jak na kolo (hlavně cyklostezky a polňačky) a na běhání (opět cyklostezky a polňačky). Říkal jsem si, že bych zvolil čelovku, kterou budu moct vozit i na kole a tak zabiju dvě mouchy jednou ranou.

    Do výběru mi padla čelovka Fenix HL60R.

    Mám jen obavu, aby při jízdě na kole nebyl s čelovkou problém v tom, že nemá uzpůsobený kužel světla pro kolo.

    Co vy na to?

    Volili by jste jedno společné světlo, nebo by jste šli dvou, každé k jinému určení (kolo a běh)?

    Díky za případné tipy co používáte a jak jste spokojeni

    0 0
    • martin_bakov  

      Mam starsi verzi celovky lucifer light – kdyz s tim chodis/behas musis si pohrat s tim prepnutim na low-rezim protoze sviti fakt docela dost (bouzel ovladani neni intuitivni), pouzivam ji primarne na kolo (mam verzi s obema kuzelama na 13 stupnu). Ted uz nabizi prepracovanou verzi celovky s lepsim ovladanim nicmene od minulyho roku trochu pritvrdili cenou 3400kc :/ Na ty celovce je fajn ze k ni pasujou i jiny battery pack napr. external-battery-pack

      0 0
    • straky  

      Ahoj,

      na běhání používám origo Led Lenser H5 , ale manželka má čínskou kopii a je úplně stejná. Je na 3 malé tužkové baterie. Nedoporučuji používat nabíjecí, v chladu vydrží tak 3 hod max a v tu ránu přestane svítit. Hold malá kapacita. Alkalické baterie vydrží několik týdnů a loučí se s tebou pomalu a tak v klidu ještě doběhneš domů a můžeš si je vyměnit.

      Výkon čelovky je 150lm a to je někde jinde než má tebou vybraný Fenix HL60R. Co jsem se díval, tak cena baterií je dost vysoká a opět je tu otázka co vydrží v chladu.

      Na kolo jsem si pořídil Čínu SingFire a to z toho důvodu, že mnou používaná čelovka prostě nestačí a úhel světla je rovný úhlu pohledu, takže je vše jakoby placaté a špatně se mi čte terén. Pokud mám svítilnu na řídítkách vidím lépe před sebe.

      Tak to jen zkušenost. U Fenixe mě odrazuje cena čelovky i baterie.

      0 0
    •  

      nitecore hc 30 http://de.aliexpress.com/…6192346.html?…

      0 0
    • tonik666  

      Zebralight H600. Podobná nitecore. Na kolo ideál, protože jde dobře chytit na řídítka.

      0 0
    • MirosPikos  

      Kupoval bych asi na ali a hledal Fenix HL55 nebo HL60R. Jinak taky dobrá zkušenost s NiteCore HC30. Hlavně bych už nebral jiný zdroj jak 18650 lion.

      0 0
    • MirosPikos  

      Tak jsem si udělal zase radost a do zásoby nakoupil NiteCore HC30. Objednáno 17.2. a dneska nečekaně dorazilo. Šlo to nezvykle přes Belgii. Za 34 USD, no neberte to :)

      0 0
    • Nikovlas  

      Taky z vlastní zkušenosti doporučuju Lucifer

      Je to dražší než Čína, ale zase máš jistotu, že je to prakticky komplet vyrobené v Česku a že tě výrobce nenechá ve štychu, když se něco posere. Můžeš si pro každou diodu zvolit jednu ze tří různých čoček (úzký kužel, širší nebo ještě širší), můžeš si zvolit různou teplotu světla, barvu eloxu. Ovládání je trochu krkolomné při zapínání very low (ale u nové verze to prý vylepšil), nicméně přepínání mezi jednotlivými režimy je supr. Signalizace vybité baterky paráda. Dodává k tomu dost příslušenství a vyvíjí další.

      0 0
    •  

      nějakej tip na držák na řídítka pro Nitecore HC30? http://de.aliexpress.com/…3980874.html?…

      0 0
    • coltcha  

      Dá se s Nitecore HC30 ještě rozumně běhat? Není už velká/těžká na běhání? Chtěl bych ji primárně na kolo (přilba) a sekundárně na běh (max. hodina na hlavě)

      0 0
      •  

        ano

        0 0
      • jerrymouse  

        Jo, ale třeba proti Silvě Trail Runner 3× to je velký špatný. Třese se a není to příjemné světlo na běh. Chtělo by to širší kužel (víc pod nohy) a lepší úchyt (Nitecore HC 30 jsem po přímém porovnání se Silvou vracel).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.