• Leo24

    Zdravím.. má tu někdo zkušenosti s trenažérem ELITE TUO? Má cenu do toho investovat?

    Díky za info

    0 0
    • milan.v  

      Co si od něj slibuješ, co s tím budeš jezdit, s jakým kolem používat?

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.smartbiketrainers.com/…review-13276

      od 7:15 hlučnost…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Leo24  

      Jde mi o to, že bych to chtěl propojit se Zwift, tak jestli to vůbec za to stojí. Jestli někdo u toho zjistil nějaké ty neduhy, aby to nebyla akorát kupa problémů. Jezdit na tom budu se silnicí a žádné drily. Ale dík za ty odkazy, prostuduji to.

      0 0
    • honzapi  

      na volne jezdeni ve ZWIFTu / Rouvy je OK,

      na treninky v ERG modu uz to neni ono – tam je lepsi direct-drive

      nabizim ho na bazaru – pote co jsem zacal jezdit trenink intervalu, tak to prestalo by ono – trva docela dlouho, nez najede na vyssi vykon a pro intervaly (pod 30 vterin) to bylo spatny

      0 0
      • Leo24  

        Více méně bych to měl vážně jen na volné ježdění. Nejsem žádný závodník, takže asi od toho nepotřebuji nic extra, co umí mašiny za 20k. A používal jsi i tu možnost využití Google maps?

        0 0
        • honzapi  

          Google maps jsem nezkoušel, ve Zwiftu jsem objel par vyjížděk a jeden (možná 2) trénink v rámci zkušebního období zadarmo, Rouvy se mi líbilo vic.

          0 0
    • mart910  

      Ahoj, asi se tu nenajde nikdo kdo by mi odpověděl, ale mám teď z druhé ruky Elite Tuo a když nasadim kolo (silniční) tak se plast dotýká brzdneho valecku a není tam žádná mezera (mám nastaveny největší posun valecku od kola před uzamcenim). Po utazeni mi pak přijde odpor moc velký. Je to problém? Co jsem viděl videa jak to sestavují tak tam vždy mají mezeru a pak si to posunou na dotyk plaste a uzamknou (přimáčknou).

      Vyřešil jsem to zatím tak, ze jsem to sestavil pro pozici na MTB. Tam se mi zas valecek nedotýká před uzamcenim vubec (logicky počítá s větším kolem).

      Teď nevím jestli to tak nechat a nebude to mít vliv na dat a co dělám špatně když to skládám ve verzi pro silniční kolo… Za každou radu budu vděčný ????

      0 0
      • Fathlete  

        S tim valeckem jde jeste pred uzamcenim pohybovat. Dej Tuo zpet pro nastaveni pro silnicni kolo a vysroubuj valecek co nejdal. Kolo se tam musi jit i s mezerou. Potom valecek zasroubujes tak, aby se dotykal plaste a pak ho uzamknes.

        0 0
        • mart910  

          To jsem pravé udělal, povolil až na doraz a stejně se plášť (Schwalbe G-One Speed) dotýká válečku před uzamčením, žádná mezera. To mě hlava nebere…

          0 0
          • Fathlete  

            Promin, pises to v tom prispevku, neprecetl jsem si to poradne. Tak ti asi poradim najit fotky smontovanych (pripadne video) a srovnat to s tim tvym, jestli to mas opravdu spravne.

            0 0
    • JaMull  

      Ahoj. Prosím o radu. Mám Rouvy, Tuo trenažér. Nainstaloval jsem taky jejich aplikaci upgrado. Upgradoval jsem. Žádné jiné zařízení jako měřič kadence atd nemám. Do PC jsem koupil USB BT 5.0. a v PC se to tváří jako funkční. Ale ani za nic se mi nechce Tuo připojit k bluetooth na počítači. Rouvy píše že zařízení nenajde. Nemá s tím někdo zkušenosti? Moc díky …

      0 0
      • milan.v  

        A jiná aplikace Tuo připojí? Vyzkoušet ještě například Zwift.

        Jinak stále se opakující problém s různými verzemi Bluetooth, pro připojení a ovládání trenažéru je lepší ANT+, pokud si může člověk vybrat…

        1 0
        • JaMull  

          Díky za dobrou radu. I nejnovější protokol Bluetooth ta aplikace vůbec nedetekuje, i když počítač BT zaregistroval. Tak jsem koupil 5× dražší ANT+ a fungovalo to okamžitě. :)

          0 0
      • mart910  

        Najde ten PC jine zarizeni pres bluetooth? Pokud ne tim by se potvrdila vada v USB (pripadne spatne ovladace)

        0 0
      • JaMull  

        Tak mám teď další dotaz, potřeboval bych poradit, jaký tablet zvolit pro Rouvy. Na starém Samsungu v obchod play mi to hlásí, že zařízení je staré na tu aplikaci, nejde ani nainstalovat. Máte nějaké doporučení na čem to jede bez sekání a bez spoždění?

        0 0
    • BikerM  

      Mam dotaz k tomu trenazeru. :) Chytry trenazer jsem jeste nikdy nevozil, v dobe kdy jsem zavodil byly jen ,,hloupe” valce a trenazery. Chtel bych si ke skialpum a bezkam trochu spestrit zimu na trenazeru a rad bych jezdil Rouvy. Jsem v tomhle uplny novacek.. Mam dva dotazy, kdyz Elite Tuo sparuji s Rouvy a pojedu nejakou trasu, tak mi tenhle trenazer sam automaticky bude podle profilu trasy nastavovat odpor??

      A jeste jeden dotaz, k Vam co tenhle trenazer mate nebo jste meli.. koupili by jste ho znovu a pripadne proc? Dekuji!

      0 0
      • honzapi  

        jo je ‚chytry‘, takze pres aplikace jako Rouvy nebo Zwift se automaticky reguluje zatez

        mam ho, pro to jezdeni v sim modu byl uplne v pohode (kazdy den se musi pritlacit zadni kolo, zkontrolovat nafoukani a zkalibrovat po zahrati)

        ale zacal jsem jezdit v ERG rezimu treninky, ktere maji zmenu zateze klidne o 100 W za 1s a to na nem nebylo uplne idealni (trvalo tak 20s nez se uklidnil na nove zatezi) a pokud byl interval kratky, tak se hned zase menilo dolu – takze na to jsem si poridil ‚direct drive‘ Wahoo kickr a tenhle nabizim na bazaru

        0 0
        • milan.v  

          Takže ERG režim Elite stále stejný jako v minulosti? Tzn. na dvě věci? Recenze od GPLamy, Rainmakera, Smart Bike Trainers jsou kvalitní a dle nich se dá bez problémů řídit…

          0 0
      • mart910  

        Odpor to nastavuje do max 10%, pak uz je zatez stejna a jen se prepocitava aktualni rychlost, kalibruji jednou za cas, vetsinou kdyz prifukuji. Ja jsem spokojeny, i vizualne me celkem sedne do bytu :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.