• jezdec smrti

    Zdravím vespolek,

    Mám dotaz – bude fungovat řazení na dvojtácu s takto velkým rozdílem velikosti placek? Dá se něco takového koupit jako hotový výrobek, nebo je to potřeba to poskládat z jednotlivých komponent? V případě druhé varianty – dá se vůbec koupit 42z placka s tak malými roztečemi, aby na to šla našroubovat 24z placka?

    Díky

    0 0
    • petyn  

      42 mas standart na 104 bcd jestli mas i kliky 104. Jde o to jestli Ti to pobere presmykac. Nepises jaky mas pohon. 2×10 nebo 2×11?

      0 0
    • oddie  

      42–24 je klasický trojtác bez toho prostředního :D

      0 0
    • romachain  

      Kdysi jsem to vozil na dvakrát 9, chodilo to mizerně. IMHO je to moc velký skok.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tady máš kliky s převodníky 48 & 32, což je stále ještě o 2 zuby menší skok. Řadí to ale dobře. Ovšem jen proto, a je to na fotkách v inzerátu vidět", že ten větší převodník je na to konstruovaný – dokáže si řetěz z těch 32 z. zvednout. Když si to poskládáš sám třeba tak, že dáš obyčejný 42 zubový (krajní) převodník na pozici prostředního převodníku, dobře to fungovat nebude a navíc, ten převodník bude mít vybrání pro šrouby z opačné strany a taky bys ho musel zapilovat, aby na tu prostřední pozici vešel (byť rozteč šroubů je stejná, tedy 104 mm). Prostě drbačka s nejistým a neuspokojivým výsledkem. Nestojí to za to.

      0 0
    • Deathwing  

      na 2×10 Deore m615 24–38 mam velky prevodnik Deore FC-M610 42z / Y10098020

      Trochu jsem musel upravit kliky, protoze prevodnik je pro 3× aby mely mensi mezeru.

      Nahoru to radi pomalu (obcas tomu pomuzu domacknutim packy), dolu normalne rychle.

      Spis nez dvojplacka na razeni nahoru dolu jsou to dve jednoplacky s razenim. Ale vyhovuje mi to, v kopcich a terenu na malou, po silnici na velkou.

      0 0
      • LiboD  

        To se stíháš při tý jízdě takhle vyprazdňovat? ;-) A co když se ti chce na velkou v kopcích? :-D

        0 0
      • jezdec smrti  

        Díky za rady, nakonec jsem se rozhodl ustoupit ze svejch požadavků a dát tam 24/38. Našel jsem nějakej starší suntour asi za pětikilo: https://kliky.heureka.cz/suntour-xcm-d/ s tím, že když to bude málo, zkusím koupit 40z nebo 42z placku. V souvislosti s tím se chci zeptat – podstatný jsou jen rozteče šroubů, nebo je i něco jinýho (krom délky řetězu a ramínka přehazovačky, to je jasný), na co mám dát pozor a proč by tam ta větší placka nemusela jít?

        0 0
        • Pán z Dubu  

          Silniční kola a MTB mají odlišnou řetězovou linku

          https://www.google.cz/search?…

          0 0
        • Singlespeed  

          Řešení je jednoduché. Koupíš klasický bikový trojpřevodník 42/32/24 na čtyřhrannou osu. Odmontuješ velký a prostřední převodník. Velký namontuješ na místo prostředního. Dostaneš tedy dvojplackové kliky 42/24z. Možná bude třeba malou placku trošku podložit, aby při řazení dolů padal řetěz na zuby a ne mimo ně. Řetězovou linku pořešíš správně dlouhou středovou osou.

          0 0
        • jezdec smrti  

          Tak hlásim že jsem to udělal, jsou tam kliky Shimano FC-M552 bez střední placky, tedy 24 42, a řadí to podle mýho amatérskýho soudu dobře. Dokonce uvažuju, jestli tam nedat 22zub.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.