DH napínák na předělanej dvojtác Holzfeller..

24 nepřečtených
  • HUSTLER

    Mám problém a kliky Truvativ Holzfeller 2006 24/36 viz foto chtěl bych z nich sundat malou placku ale zároveň zachovat originál rockring. Rád bych tam nějak dostal velkej napínák uvažuju o dvou první v pořadí je Truvativ Boxguide Team kladka-vodítko druhej Shaman DH Comp kladka-kladka i když k tomuhle by asi bylo lepší koupit vnitřní a vnější rockring. Tak či tak to na věci nic nemění a jak řikám první v řadě je ten Truvativ ale každej obchodníček mi tvrdí něco jinýho. Jedno je jistý k Truvativu bych musel koupit delší šrouby a vypodložkovat rockring kterej tam teď momentálně mám protože takhle se tam ani jeden z napínáků nevejde. Další věc ale to už jsem jen slyšel že bych musel zbrousit navářky co tam zůstanou po malý placce protože by tam ůdajně překážely napínáku. A co je nehorší dovozce Truvativu mi řikal že bych musel dát tu velkou 36 placu na místo rockringu jinak to prej fungovat nebude to znamená že bych se musel nadobro rozloučit s rockringem což bych velice nerad. A poslední věc nemám rám s ISCG navářkama ale známej mi řikal že je i tak lepší koupit napínák na ISCG a k němu adaptér že by to tam bez něj moc nedrželo. Krapet jsem se rozepsal ale byl bych moc vděčnej kdyby mi někdo z vás pomohl dopádlovat do cíle. Protože jak zjištuju neni nad osobní zkušenost každej chce mít moje love co nejrychlejc v kapse což pro mě neni žádný překvapení ale chci aby to fungovalo tak jak má na 100%. Děkuju

    0 0
    • HUSTLER  

      *Skoro každej nerad bych někomu křivdil a ještě detailní fotky..

      0 0
    • HUSTLER  

      ..

      0 0
    • Smazaný účet  

      a co budesh dalt s tim napinakem co tam mash tedka ? :)) nechcesh ho prodat ? :)))) jo a jak funguje ? :)) zrovna vo nem totish uvazuju :)

      0 0
    • Tomcat  

      Pokud na fotce je to voditko tak tam pude jak Truvativ tak Shaman. Druhy problem je rockring. Pokud nebude spasovany svoditkem tak to bude padat. Rockring uz neni tak proti kamenum jako pomocna soucast voditek

      0 0
      • HUSTLER  

        Na to vodítko jak řikáš zapomeň to s tim nemá nic společnýho aby si mi rozumněl po sundání malý placky mi tam zůstanou vyčnívat 4 úchyty. No a pokud se nepletu když tam bude jen jedna velká placka tak se bude muset odebrat minimálně jedna podložka aby to fungovalo a nekřížil se tak řetěz to znamená že kliky zajedou víc dovnitř. Tudiž kliky s navářkama přes tělo napínáku pravděpodobně neotočíš nebo se pletu(ou)? A s tim rockringem to dá rozum ale právě proto jsem psal že budu muset koupit delší šrouby a přesně ho vypodložit.

        0 0
        • hanz  

          a proč bys měl vyndavat podložku kuli křížení řetězu?..křížení řetězu se u tehle kol neřeší, navíc z pozice druhý placky se niky křížit nebude, bys musel mít příliš dlouhou osu. co se týče napínáku tak je jedno jestli koupíš pod misku a nebo na ISCG s adapterem kterej zase bude držet pod miskou. a nakonec je asi taky skoro jedno jestli koupíš napínák shaman nebo truvative ale pokud chceš zachovat tendle rokáč tak bych koupil truvativ(je aj levnější)..jediný co se může stát je to že budeš shánět delší osu, pokud budeš muset upilovat držáky od 24ky pily, tak to udělej. Myslím že ale osu potřebovat nebudeš a že jen upiluješ držáky nejmenší pily.

          0 0
          • Tomcat  

            Myslím že to pilování nebude třeba , už teď tam přece vodítko má a vypadáto že z tlusčího materiálu než Truvativi co chce, takže kolize sestavy nenastane

            0 0
        • Tomcat  
          1. sundam kliky
          2. sundam střed
          3. dam prič stare voditko
          4. odmontuji nejmenši převodnik z klik a rock ring
          5. nasadim truvativa bez horního voditka
          6. našroubuji střed, ale nedotahuji! aby šlo s voditky hejbat
          7. nasadim kliku s převodníkem
          8. najdu neoptimalnější nastavení
          9. dotáhnu střed
          10. dotáhnu kliku a pak řešit hodní smyk voditek a rock ring

          Myslím že takhle by to melo fungovat ;-)

          www.koloshop.cz/…boxguide.jpg

          Ty šrouby by měly jít dát na druhou stranu

          0 0
          • HUSTLER  

            Dík v podstatě bylo jasno hned od začátku až na ty brouky v hlavě od chytráků. A co řikáte na tyhle rozdílný způsoby nasazení horního vodítka(smyku)? Samozřejmě že by mi nejvíc vyhovoval ten jak to má Seepy.. www.bike-forum.cz/…se_biky.html?… www.bike-forum.cz/…se_biky.html?… www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

            0 0
            • HUSTLER  

              *Seppy

              0 0
            • Tomcat  

              Seppy a Franta to má podle mně naštelovaný nejlíp.

              0 0
              • hanz  

                nejlíp to má L4coste..má vše truvative a takle to dohromady patří

                0 0
                • HUSTLER  

                  Jestli to myslíš tak jak to řikáš chápu tě ale myslim že L4coste bude mít krapet problém se šlapánim. Přesně takhle jsme to zkoušeli dávat u Kraba momentálně tam sice neni jejich specialista na napínáky ale i tak na tom nebylo moc co řešit. Fakt je ten že bys to tam možná narval ale celý kliky bys tim šprajcnul. Nedivil bych se kdyby vozil L4coste pod sedačkou miniaturní motorek a nebo si šikulka nepatrně vypodložil rockring zkusim mu napsat ale to už je detail.

                  0 0
                  • hanz  

                    ten originální rockring truvative je odsazenej do prava z patek placky o cca 7mm právě kuli tomu aby to originální vodítko napínáku truvativ mohlo sedět dostatečně hluboko kolem pily…stavěl jsem to na jednom kole.

                    0 0
                    • HUSTLER  

                      Tak to čumim jak puk protože když jsme to zkoušeli přikládat na řetěz vůbec to neprošlo kvůli original rockringu ale taky je možný že má ten muj double 36 placku trochu blíž k rockringu jinak nevim.

                      0 0
                      • HUSTLER  

                        Na tý poslední fotce je to vidět je tam škvíra tak tak sirku.

                        0 0
                        • hanz  

                          fak že jo..tudíš ale dělaji víc variant rockringů, ten muj byl víc odskočenej a ten l4coste bude taky

                          0 0
                          • HUSTLER  

                            Nějak si poradim dík za snahu.

                            0 0
                            • HUSTLER  

                              Je to tak dělaj víc variant rocringů a já potřebuju ten co se dává na kliky s jednou plackou. Zatim jsem ho nikde nesehnal akorát na 38 pilu kterej tam sice půjde ale bude dost přesahovat. Kdyby měl někdo na prodej 36 rockring Truvativ ten co má mezeru pro kliky viz foto nechť dá vědět sem nebo na mail..

                              0 0
                          • TinkTink  

                            Muj taky a za dobu co jsem to vozil si nepamatuju, ze bych s tim mel problem :)

                            0 0
                            • HUSTLER  

                              Chápu vim že mi tam ten 38 půjde já s nim mám problém spíš v hlavě ale ty mi jistě rozumíš..

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.