• madcat

    Potřebuju poradit s nejvhodnějším napínákem, plánuju si něco takovýho pořídit. Hlavní důvod je ten, že mně už trochu kaká, jak mně furt mlátí při razantnější jízdě nebo při hopsání řetěz do zadní stavby. Padá jenom minimálně. Tak dumám co je pro mě nejvhodnější. Váhám mezi dvěma variantama: buďto koupit jenom spodní kladku, ale pak nevím jestli si poradí i s trojplackou, nebo případně bych největší převodník nahradil rockringem a nechal si dvě placky. Jestli tato varianta zabrání mlácení řetězu, tak bych se i přikláněl k ní. No a druhá varianta je ta, že bych koupil úplně novou placku 38 zubů a rockring na to a napínák s kladkou nahoře i dole a vykašlal bych se na celej přesmykač. A co je lepší – mít nahoře kladku nebo pogumovaný vodítko? A kterej napínák si mám koupit, aby to moc nestálo, fungovalo to a šlo to namontovat (nemám návarky na ISCG). Líbí se mi třeba Mr. Dirt Gizmo nebo MRP system 3, jenže to budou asi takový pálky, že bych musel prodat kolo abych na to měl :), takže uvažuju o Shaman Racing DH comp (kvůli rockringu, kterej na DS comp nejde dát) nebo Shama Racing Freestyle, kterej jde taky použít s pilou 38 zubů, ale nevím jestli tento napínák je to nejvhodnější na spíš FR použití. Anebo Truvativ Box Guide, ale ten se mi zase ani trochu nelíbí vzhledově, to horní cosi vypadá divně. I když teda když to funguje, tak no problem. Tak raďte, informací sem vám dal dost :))

    0 0
    • Vilém  

      Nevim,ale rek bych ze vic by proti mlaceni retezu pomohl saltr s kratkym voditkem a hlavne nejakej neopren na zadni stavbu.Nevim jestli tady maji kladky smysl.

      0 0
    • CZiko  

      no myslím si to podobně jako vilém… napínák je pokud vím hlavně proti padání řetězu. Jestli ti vadí jen mlácení, tak stačí přehazka s krátkým ramínkem a trochu zkrátit řetěz, jak jsem to teď udělal já. Ale napínák stejně pořídím, protože řetěz občas spadne.

      0 0
    • Radek Broz  

      S trojprevodnikem to, myslim, fungovat moc nebude, ale zkus se zamyslet nad dvouprevodnikem – s tim uz to chodi dobre a v jizde te to neomezuje.

      Ja mam jednoprevodnik 38 a na to, co jezdim, mi to vyhovuje – je na tobe, na co to chces pouzivat. Do prudsich kopci je to uz moc (zvlast, pokud by ti kvuli retezovce neslo radit na nejvetsi pastorek jako mne) a pokud bys nekam sjizdel po silnici ci podobny ceste, tak ti vsichni ujedou. Nicmene se natom nekam dojet rozhodne da.

      MRP stoji myslim 5000, coz je dost. Novy shamany ti nepujdou pod stredovou osu pridelat bez adapteru, kdyz nemas ISCG, takze pripocitej dalsi petikilo na adapter.

      SH Freestyle jsmem nezkousel, ale podle me je to kompromis pro mtb freestyle/trial a ten s kladkou hned u rockringu to bude napinat rozhodne lip, takze pokud nenaskakujes prevodnikem na palety, vem si dh comp.

      Truvativ Box Guide je na dolekop.com v shopu za sympatickou cenu, takze pokud do toho nechces moc davat, je to asi dobra volba. Zkousel jsem ho na jemdnom testovacim kole a fungovalo to bezchybne, i kdyz se mi taky ani trochu nelibi.

      0 0
      • TinkTink  

        Mne se ten truvativ taky nelibi…no…vozim ho a zatim mi retez nespadl…nicmene na bajka, na kterym bych chtel trosku vic jezdit, tak bych si ho nedaval – kdyz projedes bordelem a ono to trosku uschne – coz se da pri treni cekat, tak to pak docela blbe vrze – casty mazani by to asi vyresilo…

        Dal bych prevodniky 38+22 zubu a prehazku s kratkym voditkem…stejne Ti ten retez mlati nahore a toho se jen tak nezbavis…jo a nemlati Ti taky prehazka? :) (to byl uz dotaz na tazatele, ne na RB :) )

        0 0
    • visby  

      najprv skus skratit retaz, potom skus salter s kratkym ramienkom, potom skus truvativ shiftguide, alebo nieco tomu podobne a ked to neprestane tak to nema vyznam riesit:-)

      0 0
    • Azagthoth  

      Mam na predaj napinak Shaman DH Comp na ktory nepotrebujes ISCG adapter, montuje sa pod osku. Mam aj dva rockringy na 38z pilu, presne ako potrebujes, su to Gebhardty aj srobiky Gebhardt ktore na to potrebujes, je to presna dlzka…PC dokopy 3800Sk, teraz 2000Sk. Ak chces napis na johny_death@post.sk alebo na ICQ: 269–830–238 Vsetko je v 100= stave, takmer bez skrabanca a perfektna funkcnos aj vzhlad

      0 0
      • Manas  

        No o to bych spis me zajem ja :-) ICQ: viz user detaily :-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Zacinas s tim sjezdakem od píky :)

          0 0
          • Manas  

            No, cece, myslim ze letos to uplne skvele nevyjde. Ale jeste neni vsem dnum konec. :-) A nakonec, na splatky jde taky leccos :-)

            0 0
    • wroum  

      Shaman DH comp je bezproblemovej napinak.

      0 0
    • Kubas.1  

      zdarec, má někdo zkušenosti s tímhle ? Ideálně třeba porovnání se Shaman Enduro ;-)

      0 0
      • Kubas.1  

        nikdo nic?

        0 0
        • alex33  

          Mám ho na kole vubec o něm nevím,shamana jsem slyšel.Funkčně na tom budou asi podobně

          0 0
      • pítrs  

        jestli ta kladka jezdí po šroubu, tak řetěz bude stejně padat, protože se to musí hejbat a nemůžeš to mít uplně u převodníku. Nevim jak to má vyřešený novej Shaman, ale starej měl širokou kladku a jen se ti hejbal řetěz.

        ale asi bych bral shaman, jen o 50,–Kč dražší a 20g lehčí :-)

        0 0
        • ice  

          siroka kladka nic nezachrani, protocis kliky a retez ti spadne na nizsi prevodnik..proto jsem kdysi ten endurovej spodni sundal jezdil jen s 1 prevodnikem 38z

          0 0
        • Kubas.1  

          já sem chtěl původně taky Shaman, ale teď budu brat zásilku z chainu, takže bych nemusel platit další poštovný někde v česku…

          0 0
      • Mr.Duck  

        Zkušeností moc ne, ale kdyžtak mi tu leží v krabici, kdyby se ti zalíbil :P Myslim, že kladka je tam na fest – po šroubu nelítá…ale můžu se mrknout abych si byl jistej :)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Jinak jestli 1placku, tak můžu doporučit E13 SRS MTX..co ho mám, tak sem neměl jedinej problém s padánim nebo kousánim řetězu..ať na DH nebo na poskakování..

          0 0
          • Kubas.1  

            ten E13 by se mi líbil, ale to už je trošku jiná cenová kategorie :-) Kolik bys za něho chtěl? ;-)

            0 0
            • Mr.Duck  

              Hele ten e13 maj na chainu za dobře celkem..myslim, že mě vyšel asi na 1500..

              No a ten Stinger..napiš mě kdyžtak na icq nebo mail, leží mi tu zbytečně tak asi moc ne :)

              0 0
      • Tomcat  

        BlackSpire považuji v porovnání s Shamanem za velice snobskou záležitost. Podle mě poměr cena vlastnost tam je špatnej.

        0 0
    • ice  

      na facebooku si najdi bikeinvest a tam maj clanek o napinacich.

      truvativ uz nikdy-mizerny zpracovani

      doporucim raptor, dabomb, point..vyrabej jeden a ten stejnej napinak a vzdledem k cene nema problem.

      pripadne manobike kterej ma bushguard a nepotrebujes rockring.

      mrp je zbytecne drahej

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.