• cenadamore

    Zdravim panove.Mel bych maly dotazek na ty zkusenejsi z vas a predem dekuji za odpoved..koupil jsem nove kolo a moc se v tom nevyznam, nicmene jsem si vsiml ze na prednim dvojtacu shimano mam napis HG-X ONLY a pritom retez je KMC X-10 XX SP tak me zajima jestli to neni problem a nemuze se neco stat..napr. zbytecne rychle opotrebeni kazety,nezadouci opotrebeni kazety nebo razeni apod…nebo je tento retez kompatibilni s hg-x nebo jak to vlastne je? Mozna resim picoviny,ale mozna se mechanik spletl nebo mu to bylo jedno,proste bych to nechtel podcenit kdyz uz je to novy diky moc…Cenda

    0 0
    • tomxxx  

      Je to fuk, píšou to tam, páč tim jenom buzerujou, nebo jak to říct slušně :D x10 ti nic nezničí

      0 0
    • karel d.  

      Ja to mam u sveho kola take tak. Je to vysledek tech casto tezko pochopitelnych (krome financniho efektu, samozrejme)smesek komponentu, u kterych se clovek se seriove vyrabenymi koly setkava.

      0 0
    • Josef Panek  

      Neřeším to a jezdím také KMC. Vychází mi nejlépe cena/výdrž.

      0 0
    • sharkeeCZ  

      ber KMC

      0 0
    • jecnak  

      Bez problemu funguje. Dostal sjem KMC s novym kolem a zatim jsem velmi mile prekvapeny vydrzi.

      0 0
    • Milan  

      Jezdím obojí, začal jsem KMC na novým biku a teď po 700km točím druhej řezěz-HG-X. Nepozoruju rozdíl. Takže to v klidu dotahám obojí na stejný kazetě a klikách-obojí SH.

      0 0
      • antero  

        Mám KMC x10 na Superfly ,od novoty zatím najeto 1400km i závodně a řetěz jako nový ,měrka nejde ani strčit,ale nejezdím v blátě a pravidelně mažu.

        0 0
        • Milan  

          Ta po těch skoro dvou letech taky konstatuju že jezdím KMC. SH řetězy 10× jsem vymazal z jídelníčku.

          0 0
    • Kafař  

      Taky jedu KMC 10.93, první vydržel asi 1 400 km, druhej kupodivu jen 800 km. Na 1 000 km mam nastoupáno cca 18 km. Se Shimano řetězama nemam srovnání…

      Co se týče měrek, tak doporučuji je otestovat na šuplerou změřenym řetězu. Nedávno jsem řetěz kontroloval měrkou BBB BTL-51 a bylo na ni třeba hodně tlačit aby do řetězu zalezla na 0,75, strana označená 1 nešla zastrčit vůbec. Ale šuplera při několika měřeních vždy ukázala 133 mm. Jestli by s trochou snahy šla zasunout i na 1 zkusim příště, každopádně tu měrku chce otestovat na změřenym/vytahanym řetězu.

      0 0
    • Ali2  

      Mam podobnou zkusenost, prvni KMC dal 1600 na novem kole. Menil jsem na konci kvetna a vcera jsem se po cca 600 km zdesil, protoze retez je na vymenu. Jezdim furt stejne, mazu stejne, ale takle velkej rozdil jsem necekal. Dam KMC jeste jednu, posledni sanci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.