• coplos

    Ahojte,

    Zaregistroval jsem se letos poprvé na Drásala 115 a sbiram veškeré info k oboudu. Nejedu na bednu, ale jedu to odjet dle svých možností…

    Jaké mi doporucite pláště- mám RR 29" buďto 2.25 nebo 2.0. Ktere z tech dvou mám obout?

    Jede se vice po silnici nebo terén, případně kolik je tam km singlů?

    0 0
    • xshreck  

      Neblbni…

      Singlů? :-D to mě dostalo. Převážně širší cesty, pokud nebude bláto, odjedeš to na čemkoliv i bez vzorku. Technicky mírně náročné, nebýt tolika kilometrů, tak by to byl jednoduchý závod :)

      je tu pár sjezdů po kořenech (ale cesta široká…). Pak nějaký kameň. Nic náročného

      šířku pláště bych neřešil, co ti sedí líp, nazuj. Jsem zastáncem trošku širších, ať mi neklepe prdel.

      0 0
      • coplos  

        O.k. a ty široké cesty jsou spíše asfalty nebo „polňačky“??

        0 0
        • Singlespeed  

          Na obrázku je klasická drásalovská cesta:

          0 0
          • camlost  

            tohle je od poslední občerstvovačky nahoru k tomu lesu, ne? imho jsem tam mnohem obtížnější pasáže, tuhle jsem dal vždycky.

            0 0
        • bosmilan  

          lesní asfaltky…šotolinové cesty…něco polňačka…hlíněné rozbité cesty…prostě všechno co v Hostýnkách je.

          Ale je tam jeden úžasný singl za Tesákem,když se sjede z šotolinové cesty a jede se na Kelčský Javorník…ten si určitě vychutnáš až na samotný vrchol.

          0 0
          • Singlespeed  

            Ten singl je hodně krátký, jen z Jehelníku na Kelčský Javorník, cca 1 km. Předtím se však statečně tlačí po rozbité lesní cestě :-)

            0 0
            • bosmilan  

              Já měl na mysli ten úsek na Jehelník :D A když je mlha,tak to tam vypadá jak na konci světa :-)

              0 0
    • Pajas04  

      Využiji vlákna:

      Letos tam pojedu poprvé – částečně vyhecován kamarádem – chtěl bych to zajet za 8hod ideálně (9 by ještě taky nějak šlo), už to pro mě bude hodně na hranici fyzických schopností.

      Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli byste neměli nějaké tipy k trati…

      Například to, jestli jsou tam nějaké odpočinkovější úseky (nějaké, kde během 2 minut můžu snít nějakou tu tyčinku (gel do sebe hodím kdykoliv)).

      A naopak kde jsou nejtěžší úseky náročnější na techniku, či místa, na která si dát zvláštní pozor.

      Pak taky jestli je na trati určité místo, od kterého už je to víceméně pohoda – od 100.km to z profilu vypadá, že už do toho člověk může dát zbytek sil a kdyby úplně došly síly, tak už by se to dalo nějak dojet.

      Mám z toho trochu obavy a nějaké rady by mě uklidnily :).

      0 0
      • sobor  

        Jak už bylo řečeno,nebýt tolika kilometrů,tak je to v klidu :-).První stoupání na hřeben ze Žop je v klidu,jen je tam užší místo,takže když pojedeš vzadu,tak se to zašpuntuje.Z hře­bene dolů taky v klidu.Z Rusavy se stoupá po asfaltce až pod Hostýn(brutální sklon),potá hravý sjezd na Chvalčov.Paj je nově udělaná vsuvka se dvěmi lávkami.Asi 2km.Tam v klidu gel dáš.Pak po lesní cestě soupání na Tesák,vrstevnice kolem Čerñavy,kde je opět prostor na další sváču.Výjezd na Jehelník a pak na Kelčák se tlačí,rozbitá cesta a opět brutální sklon.To jsi asi na 30km.Sjezd do Rajnochovic je technický,ale jetelný.Pak asi 2km sfaltka(další gel) a výjezd na Lázy lesní pěknou cestou.Poté sjezd k Bečvě,je tam kousek technické pasáže kolem skály,jinak poho.Pak jedeš kolem bečvy po asfaltu,další gel.Opět výjezd po asfaltu na Prženské paseky.Pak hřebenovka na Troják,já tomu říkám kochací.Krásné výhledy a kromě výjezdu na Bludný,tak z kopce dolů.Pak po pěkné cestě ke 3 kamenům,opět hřebenovka a závěr ke 3 kamenům prudký kopec nahoru.Pak sjezd na Klapinov je dost prudký,tak pozor!!!!Z kla­pinova směr Rusava asi 1km a hned stoupák na Pardus,všechno pěkné polní cesty.Jsi asi na 90km.Sjezd na Rusavu místy technický a opět výjezd na hřeben a sjezd dolů.Tam je poslední občerstvovačka,trochu do kopce na Hrubou Malíkovou a hurá z kopce dolů až do Holešova.Závěr před Dobroticemi hnusná panelka a pak motačka po zámecké zahradě až do cíle

        0 0
        • mm  

          to těch gelů sníš fakt tolik?

          0 0
          • jonti  

            tri gely je moc? Na tak dlouhy zavod je to spis na dve tycky a jeden, dva gely.

            0 0
            • mm  

              Vzhledem k tomu,ze je to popsano z hlediska hobika, spis bych volil kolacky a ovoce na obcerstvovacce.

              0 0
        • Pajas04  

          Díky za důkladný popis :).

          0 0
      • Muf_Bike  

        Taky si to dám lestos poprvé, ale beru to s nadhledem :) Pujdu do toho s normálním tempem žádný chrt. Neznám to tam takže vůbec nemám anung co tam je za podloží (kámen/kořen/hlí­na…) Takže Oťukávačka :) Nuž a když se bude líbit tak napřesrok tam můžu nechat maximum. Ale těším se.

        0 0
        • tom xtr  

          Povrch všehochuť: hlína – písek – kořen – kámen. Kdyby chcalo, tak bacha na projíždění kaluží na hřebenech – občas mívají i půl metr do hloubky :)

          0 0
        • joudys  

          z povrchu bych si hlavu zrovna moc nedělal, pokud teda není po dešti, ale spíš z nastoupaných metrů a členitosti terénu

          0 0
          • coplos  

            Je na Drásalovi kategorie nad 100 kg??

            Poctivě si držím 101 kg, aby se mi lépe jelo do těch kopců :-)

            0 0
        • coolboy  

          Z dřívějška si myslím, že je důležité nevydivočit se v prvních dvou stoupáních (pokud nejedeš na bednu). Závod je dost dlouhej a nejvíc lidí člověk předjede tak od Trojáku do cíle, protože tam už dochází síly těm, co přepálí start a potom všem ostatním :D Zatím je v Hostýnkách děsný sucho, takže trať je rychlá, ale snad aspoň trochu zaprší, ať se nepráší za kočárem :-)

          0 0
      • kolda  

        můj pohled – první třetina houpačka nahoru dolů, odfrkneš si kolem rajnochovic, je tam dlouhý mírný sjezd po asfaltu, kde můžeš jíst co to jde. pak celkem pohoda až do poloviny trati (v Jarcové u Bečvy, kde je zase delší asfaltová rovinka, která se ale v případě protivětru a nespolupracujících bikerů mění v opruz.

        následuje prudké a poměrně dlouhé asfaltové stoupání, kde se umí nepříjemně opřít sluníčko. nahoře na loukách taky občas pěkně foukne proti. pak celkem pěkný hřeben, sjezd na troják (80km), kde se pro mě láme chleba. už se mi párkrát stalo, že mi za trojákem škaredě seklo.. což je problém, protože tam máš pár výživných kopců. ale po Rusavu je to pěkný.

        osobně nejvíc nesnáším ten asfalt výjezd za Horní Vsí.

        z Hrubé Malíkové už to je zadarmo.

        0 0
        • bosmilan  

          Pro mě je nejkrizovější úsek stoupání od Bečvy až po odbočku na Troják na Hájích (stoupání na Lázy) – tady se vždycky trápím,ale pak se zase rozjedu a za Trojákem ve mě bouchnou saze a jede se mi dobře.

          A s tím opruzem kolem Bečvy kde skoro pořád fouká proti souhlasím.

          0 0
        • xshreck  

          heh, před tesákem taky mívám problémy :)

          0 0
      • Dave007  

        Klíídek, dá se to objet v pohodě, pokud nebudeš divočit.

        Já to jel loni taky poprvé, asi na 3 týdny nově postaveným biku. Ani jsem nebyl s kolem sžitej, ani jsem neměl moc naježděno, a objel jsem to v pohodě. Sice čas 8:45 hodin, ale poprvé se s tím musím člověk v klidu seznámit, takže tempo bylo lážo plážo. A ještě jsme s kamarádem na sebe každou chvíli čekali, já na vrcholech, a on s fullem po sjezdech :)

        Hlavně to nepřepal na začátku, nedivoč ve sjezdech, a dojedeš to v pohodě :)

        0 0
        • Muf_Bike  

          Je to jak říkáte… za mě oťukávačka. Napálit to snad ne :) neznám trať takže výjezdové tempo. Už jsem se spálil kdysi na drtiči když jsem začínal s dlouhýma tratěma. 2× jsem těžce vydýchával zásek v cca 2/3 trati kdy jsem regulerne ležel skoro hodinu v trávě a hledal síly a odhodlání na to dojet… nějaká voda (roky) už utekla tak jsem snad chytřejší (malinko). Ikdyž za mě, jako hobíka co má tyhle akce jako zpestření jenou za čas, každý takový podnik přináší stále nové poznatky o tom co dělat/nedělat co brát/nebrat. Těším se. takto organizovaný počin jedu poprvé. Tak snad dojedu do cíle :D

          0 0
    • bagr84  

      V sobotu jsem si projizdel trat, vjedu na paseku a koukam jak tam naka krava nahani motorkare co to projizdel chvili prede mnou. Pak koukam ze ta krava ma rohy a vypada celkem nasrane :)

      Pomalu to otocim a vratim se zpet, az pak jsem si vsimnul te cedule.

      To tam takhle pobiha i behem zavodu? :)

      0 0
      • coolboy  

        Aspoň budou lepší časy :-) Kde to je focené? Napadá mě snad jen dojezd, ta debilní louka za Žopama, kde dokáže krásně fučet :-)

        0 0
      • joudys  

        ten bejk je letošní novinka – má oddělit zrno od plev

        0 0
        • coplos  

          Mám to ale pěška- včera jsem si dal poslední delší trénink (130 km terén) a dneska se dostavila nějaká viróza(střevní a 39 horečka).

          Pokud by někdo chtěl, přepustím mu startovný na 115– mám zaplaceno a na 99 % nepojedu. Stornovat kvůli nemoci prý nejde…

          0 0
          • Skip11  

            Já bych měl zájem. Nevím jak to vybavit u pořadatelů, ale asi to zařídit půjde. Napiš mi a email.

            0 0
    • Lukster  

      Zdravím! Netušíte někdo jak to teďka vypadá na trati po těch deštích? Včera tam asi pršelo celý den… Dozadu dám nového RaRa, to by mělo stačit, snad.

      Díkas

      L

      0 0
      • javormartin  

        Byl jsem včera projet trasu od Tesáku po Troják a je dost mokro, ale všude je dost kamení atd. Takže i na RaRu v klidu.

        0 0
      • Muf_Bike  

        Vic nez mokro se muj zrak upina na tech 30stupnu :D to bude pecka :F idealne by se mohlo hezky odparovat vlhko po destich a vlhkost bude kulervouci. Jinak plaste bud NN/python nebo NN/NN uvidime. Ale videl bych ti na pythona prset nebude.

        0 0
        • Lukster  

          No, já doufám, že se většina odpaří dnes a zítra. Uvidíme jak vyjde ten pařák, podle yr.no to zatím vypadá na 25 max, spíš méně. Ale vedro mně nevadí, spíš ty bahenní koupele, kdy se ničí matroš…

          0 0
          • Pajas04  

            Matroš se koupí nový :)…hlavně aby člověk neztrácel energii prohrabováním zadního kola.

            Mám taky RaRa, ale je sjetý už na hranu těch prvních ďolíků ve vzorku, takže na hranici výměny.

            0 0
    • Bafoon  

      kdo neviděl Kravaťáky – jakoby nebyl :D

      jinak – parádní závod, super parta, luxusní kopce, pěkný holky :)

      0 0
    • Bafoon  

      Pokud máte někdo fotky recesistů-Kravaťáků prosím o zaslání na mail. Galerky na stránkách závodu máme projeté :)

      Předem moc děkujem.

      0 0
    • _Honza_8  

      Nemáte někdo záznam 115 km trasy Drásala Garminem s výškoměrem? Na webu mají jen gpx verzi. Pojedu to poprvý, odhaduju 10 hodin, aspoň bych se měl čím bavit ve stoupáních :)

      0 0
      • camlost  

        to bys měl průměr 12 km/h. imho se to dá v pohodě zajet mezi 7 a 8 hodinami.

        jen to asfaltové stoupání zmíněné výše – když jsem to jel podruhé, „vyhrál“ jsem tam úpal. sice jsem dojel, ale večer mi vůbec nebylo dobře. čili je třeba včas a hodně pít.

        0 0
    • kolda  

      letos hodne zvazuju ucast, neni najeto, navic to vedro… jak jste na tom vy? :)

      0 0
      • Pajas04  

        Já jsem na tom stejně, najeto mám 60% toho co loni, a to jsem to loni jel skoro 9 hodin :/ (to jsem ale udělal úplně špatně s jídlem).

        Každopádně nač to vzdávat, aspoň nebude bláto, co by bralo síly :).

        0 0
    • camlost  

      napíšu to sem.

      kamarádce padla spolujízda z Prahy.

      nepojedete dnes někdo na Drásala a nemáte místo? čas údajně nerozhoduje, přizpůsobí se.

      pokud ano, ozvěte se mi, pls, mailem na jiri.novak@gmail.com. kontakt předám. díky.

      0 0
      • Muf_Bike  

        Skoda… kdybys to napsal dopo… vyjizdel jsem v 15 :/ a pekne jsem si nabehl. Prijezd do Holesova 18:48 :( vic jak hodinu kousek za prahou stojka skoro.

        Koukam do vlakna ze loni jsem tu psal neco o 30stupnich :D co bych za to dal zitra… pri pomysleni na ty asfaltove pasaze je mi smutno :) tech 30 bude tak vecer v osm…

        0 0
        • camlost  

          dozvěděla se to kolem 14:00. ale i tak díky. třeba příští rok. :-)

          a držím palce. u nás je teď 27 °C ve stínu.

          0 0
          • Muf_Bike  

            Za mě teda co jsem hobík tak můžu říct, že takovou prasárnu jsem ještě nezažil… Ráno 20stupňů už v 7hodin a během dne teplta snad nespadla pod 39… Cesta na Troják kolem Láz a to afaltové stoupání v pravé poledne… Obecně ten asfalt mě umrtvoval. Stokrát raději lesní cestu kořeny atp než asfalt. černé peklo :P Posledních 20km jsem nejel už ani na morál… vlastně ani nechápu jak jsem jel. Hlava měla blok a tak jak se mi v takových situacích vždycky vybaví nějaká melodie a přehrává se mi, tak tentokrát nic. Ani když jsem sám zabroukal tak se mozek nechtl. A posledních 10jsem už přivíral oči a vsadím se, že kdyby mě někdo vyfotil tak to byl výraz totální bezmoci. Fuj fuj fuj. Příště za takového počasí už asi ne.

            Navíc nevím jestli to pořadatelé dělají naschvál a nebo co, ale to značení těch kilometrů u občerstvovaček je úplně mimo. Když jsem koukl na číslo 110km a celý šťastný jsem si představil posledních 5km tak mi pak meziřečí ve stoupání řekl nějaký další blázen, že podle jeho computeru zbývá ještě snad víc jak 10… a taky že jo. Vypitých tak cca 10l vody za ten den… na sobě vylitých dalších x litrů :) Tohle je tak pro ty kluky co váží 60kilo i s kolem. Já tu kňourám a oni beztak ani nevěděli, že to projeli :) . Fyzička úplně jinde kor když člověka berou ti borci z Obra tak neví jestli má nadávat nebo brečet. No a některé slečny… nekomentuju… masakr

            0 0
            • Muf_Bike  

              Jo a jako bonus jsem po dojetí a opláchnutí se jel s kolem, že si ho dám do auta a netrefil jsem se do těch pitomých dveří co vedly na to nádvoří zámku :D Takže jsem tam sebou flákl… dodřel si loket a narazil koleno takže dneska belhám :D

              0 0
            • bosmilan  

              Ráno v 5:30 bylo příjemně,ale jakmile se potom oteplilo,tal už to bylo potom peklo a hlavně jak píšeš,tak ten výjezd na Prženské paseky byl totální očistec a zažíval jsem tam stavy které už dlouho ne a normálně jsem tam taky zavíral oči… a můžu tě ujistit,že moc dobře vím,že jsem Obra projel a budu si to dlouho pamatovat :D

              A právě to,že člověk předjíždí ty pomalejší z ostatních tratí je takový příjemný bonus…jinak jsem max. spokojený i s tím,že kromě poslední části na Kelčškém javorníku jsem vyjel kompletně všechno.

              0 0
              • tom xtr  

                Normálně při teplotách nad 26°C silně váhám jet i padesátku. Včera v druhém kole nad Pržákama jsem kouknul na teploměr a 36.

                0 0
                • sharkeeCZ  

                  A stejně máš bednu frajere. Ještě jednou gratuluji Tome!

                  0 0
                • kolda  

                  gratulace. jsi borec a pro mě naděje, že až děti povyrostou, v práci se to zklidní atd atd, tak se opět vrátím na úroveň, abychom mohli závodt spolu :)

                  pro mě letos prakticky bez tréninku (vyjížďky > 100 km cca 2–3..) a v tom vedru očistec. na Prženských pasekách pro mě poprava, následoval úpal, úžeh dohromady, myslel jsem, že to vzdám… poprvé.

                  na trojáku jsem se trochu zdrchal a nakonec to nějak dojel… čas i umístění hrozný, ale aspoň jsem to nevzdal…

                  do budoucna to snad bude lepší.

                  0 0
                  • tom xtr  

                    Jasně, nech děcka vyrůst, času dost. Aspoň pak budeš odpočatej a natěšenej :)

                    0 0
              • Muf_Bike  

                To smekam… ja ty kopce neznam tak nevim ktere to byly, ale minimalne 4× jsem sel aspon na chvili ze sedla… snaha byla, ale priznam se za na konci od jedne te obcerstvovacky jak to z asfaltu uhlo hned do krpálu to byla spis snaha o změnu pohybu.

                Trochu me stvali lidi na trati co slapou kopec pesky a jdou v te nejucesanejsi casti ktera je pro vyjezd nejlepsi a nechaji lidi co nejdou v sedle at si hledaji cestu nekde mezi sutrama :/ a jeste idelanejsi je kdyz to udelaji ve sjezdu coz je pak lahudka a malem jsem se vysekal.

                0 0
            • ZbynekN  

              115 vyhrál Boudný. Ten má o něco víc než 60 kilo i s kolem :)

              0 0
              • Singlespeed  

                Bouda je výjimka. Vypadal mezi těmi všemi rachitiky, jakoby k tam vůbec nepatřil :-D.

                0 0
                • ZbynekN  

                  To jo :)

                  0 0
                • bosmilan  

                  na těch stupních bylo vidět,že má silnější lýtko než na 2.místě Skalický stehno :D

                  0 0
                  • Muf_Bike  

                    Tak…byl by alibismus svadet to na vahu :) nejlehci nejsem protze delam fitness ale i tak vim ze trenink a rocni najezd techto kluku je jen najare takovy jako mam ja za rok :) celkem mi rvalo koule ze jsem se celou dobu tak nejak mijel s chlapikem co byl tak dvakrat takovy jak ja a stejne jsem na nej nemel :)

                    0 0
      • Muf_Bike  

        :( tj zlo… clovek ma kolikrat smisene pocity kdyz nekde jede na hrane… parkrat jsem videl projizdet tu ctyrkolku zdravotniku a rikal jsem si ze se snad jen premistuji. Ta poznamka novinaru o tom ze zastavili a nahledeli na umisteni… trchu vagni. By me zajimalo kdo by nezastavil kdyz by ho nasel. Myslim ze i kdyby to byl biker na druhem miste tak zastavi.

        0 0
        • xshreck  

          Nejhorší bylo nekonečný čekání na záchranku …

          0 0
        • tomxxx  

          Přesně, pokud u něj někdo už je, nemá smysl zastavovat, pokud nepotřebujou mobil atd., ale když se zrakví před tebou, je to jasný…

          0 0
      • tomxxx  

        Píšou tam i o kameramanovi, fakt dement… málem sem to do něj narval taky. Ani tak nejde o nažhavení, jako o to, že v balíku prostě neni vidět a navíc se jede po startu docela rychle.

        0 0
      • bagr84  

        Podle me by tam takovej sjezd vubec nemel byt. Rychlej, dlouhej, zdanlive jednoduchej a na konci zavodu, kde se prositej clovek snazi dohnat co predtim ztratil. Navic mi to pripadne jako „plytvani“ vyskovejma metrama, vic by Drasalovi sluselo neco pomalejsiho a technictejsiho.

        0 0
        • Singlespeed  

          Krátký, ale pomalejší a techničtější sjezd z Bečky na Klapinov šla snad více než půlka startovního pole pěšky :-).

          0 0
        • tom xtr  

          Takovýchto sjezdů bývají na závodech mraky, a tady to těžko budou motat celý někde po singlech. Nakonec každej sjezd je jen tak nebezpečnej, jakej si ho člověk udělá.

          0 0
        • Muf_Bike  

          Ma nema… fakt je ten, že je vysloveně nepříjemný hlavně tam kousek co jde po tom kamenitém poli mi cuchal nervy připomyšlení že říznu :) Je to táhle a celkem vyčerpávající klesání na tom konci, ale tak patří to k tomu. Nikdo nikomu nebrání zastavit a vydechnout. Ne jednou se mi stalo, že jsem v podobném dlouhém sjezdu prostě řekl dost a zastavil jsem abych vytřepal ruky a uvolnil ramena. Ono tam byly nebezpečnější pasáže a mnohem méně přehledné. Ono ne nadarmo se říká, že většina takových nehod i v autě se člověku stává relativně blízko cíle cesty. Mozek už je v jiném režimu

          0 0
      • Bafoon  

        hmm díky :) 2:10 Kravaťáci.....

        0 0
      • _Honza_8  

        Ten kameraman v proužkovaným je fakt hovado!

        0 0
        • Muf_Bike  

          Hmm celkem obdivuju ty co se vysekali… ja bych asi sel a kopl ho zezadu do ****** nebo bych mu tu kameru shodil z ramena.

          0 0
      • mart910  

        ja bych mu normalne natahl a jel bych dal hovado

        0 0
      • Martin  

        hm, dobrý dement. ani do kokotů se mu nedá vynadat, protože se neumí pořádně postavit

        0 0
    • moneW  

      Jenom pro sychr na příští rok – v tom prvním sjezdu na Rusavu asi v půlce jsem v tom prachu jen koutkem oka zaregistroval někoho se zlomeným rámem (asi růžové barvy) a ve stejném místě ležel ještě někdo opřený o pařez asi ze začátku pole (trasa B) a hned za mnou jsem slyšel že taky někdo letí… Na stromě před tím úsekem byl vykřičník, jel jsem tu pasáž komplet středem za nějakou holkou, neví někdo o co tam šlo resp co značily ty vykřičníky, jestli větší výmoly nebo tak něco?

      0 0
      • mikryn  

        Ty vykřičníky jsou tam už několik let. Dříve tam byl velký odvodňovací výkop a když jsi to tam napálil v plné, tak jsi letěl. Teď už je to hodně zaježděné, ale i přesto na pravé straně cesty to vždy někdo nezvládne.

        0 0
      • michal1968  

        No..kdyby u nich nestal další, který na mě mával a neposlal mě doprava, tak jsem si k nim asi taky lehnul..

        0 0
    • luke99  

      Na leve strane toho sjezdu sou pulmetrove diry, ta holcina co jela zamnou do nich vlitla a nepreskocila je :(

      0 0
    • myscho  

      Prosím Vás, to že sa na drasal.cz zmaže diskusia je každoročným pravidlom, alebo tohtoročná novinka? :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.