dlhoprsté rukavice - problém s veľkosťou

10 nepřečtených
  • mar_tin1

    vyberám nové rukavice, v ktorých by som jazdil celoročne okrem zimy. mám ale problém s veľkosťou. mám štíhlu ruku a dlhé prsty. momentálne už 3 roky vozím fox howitzer v xxl, ktoré sú na dåžku akurát, ale na dlani sú mi voľné a počas jazdy sa krčia, čo nie je práve najpohodlnejšie. uvažoval som nad 661 comp, ktoré sú momentálne v zľave na chainreaction­cycles, ale bojím sa práve spomínaného problému – xl by mohli byť ok na dåžku, ale na šírku mi budú určite voľné. existujú nejaké rukavice, ktoré majú užší strih a nerozpadnú sa po pol roku jazdenia? alebo existuje výrobca, ktorý by robil rukavice na mieru (ale to by bolo asi cenovo hodne mimo)? mali by byť z odolnejšej sorty s gumovými „chráničmi“ na prstoch, skrátka niečo na am.en jazdenie.

    0 0
    • Frostty  

      u 661 jsem čerpal z rozměrových tabulek tady

      třeba ti to pomůže

      0 0
    • Nainen  

      Řeším úplně stejný problém, taky mám dlouhý prsty a úzký dlaně. Ze značek co jsem zkoušel mi zatím nejlépe sedly Specialized, případně Scott. Naopak jsem už po vyzkoušení více modelů zavrhl kvůli střihu např. rukavice od Endury, Senzoru, Spiuk či Axonu (všechny mají moc krátké prsty). Až na nějaké co sedí narazíš tak se nezapomeň pochlubit ;-)

      0 0
    • mdk  

      Mal som podobny problem(dlhe prsty uzka dlan) a vyriesil som ho..Mam rukavice 661 comp..Isiel som od M-ka tie som ani nenastrcil na ruku, L-ka som us dal na ruku boli v pohode akurat jak som snimi sahol na riaditka tak us tlacil palec aj ukazovak…Nakoniec som spokojny z XL-kami nikde netlacia na prstoch, dlan vobec neni volna(nekrci sa jak hovoris)..Ak chces daj rozmery tvojej ruky a porovnam z mojimi a budes mat predstavu

      0 0
      • mar_tin1  

        rozmery som zakreslil do obrázka… k tomu mám štíhle prsty, obvod ukazováka 6–6,5 cm

        0 0
        • mdk  

          tak to mas fakt dlhe prsty..obvod dlane 22,5, dlzka dlane 20 a dlzka prostrednika 9cm…sorac ze tak neskoro

          0 0
    • kovar  

      jo,taky mám takové ruky, většina značek má krátké,hlavně mě při zkoušení netěší „kachní plovací blána“ mezi palcem a ukazovákem. Ale s obrovským štěstím se dají nějaké rukavice sehnat. Nikdy se mi nepodařilo koupit rukavice v běžném cykloobchodě, , ale vždy v nějakém obchodě se zaměřením na DH, poskakování a létání na kole. TAk zkus tam. Značky s úplně stejným krátkoprstým střihem jako Specialized, 661, Answer, a podobné jsou pro mě ztracené případy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.